Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اکوفارس»
2024-05-08@21:05:42 GMT

«اینستکس» نمی‎تواند مراوده مالی انجام دهد

تاریخ انتشار: ۱۷ بهمن ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۶۵۸۴۷۲

به گزارش اکوفارس به نقل از تسنیم، حیدر مستخدمین حسینی، معاون ارزی سابق بانک مرکزی، در خصوص ساختار تشکیل نهاد مالی ایران و اروپا ( اینستکس) اظهار کرد: این واژه در مفهوم سازوکار حمایت از روابط تجاری است که وزارت امور خارجه مخفف این سازوکار را تحت عنوان "ساحات" منتشر کرد.

وی با بیان اینکه هنوز تصویر روشنی از این سازوکار وجود ندارد، افزود: وزارت خارجه نیز اعلام کرده که دو هفته برای اعلام لایه های دیگر از طرف اتحادیه اروپا زمان لازم دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این عضو هییت علمی دانشگاه گفت: اتحادیه اروپا پنجشنبه هفته گذشته این نماد را بازگشایی و اطلاع رسانی کرد و در بیانه ای 12 بندی جزییات این سازوکار را توضیح داده است.

مستخدمین حسینی ادامه داد: مواردی که در این سازوکار ذکر شده اولا لزوم پیوستن ایران به FATF بوده و ثانیا اینکه ایران باید مذاکرات در خصوص موشک ها را جدی بگیرد، لذا با وجود موارد مذکور و عدم وجود آنها در برجام شاید این مسئله پیشرفتی نداشته باشد.

معاون ارزی سابق بانک مرکزی بیان کرد: نقش اول این سازوکار به عنوان تسهیل کننده مبادلات تجاری و کالاهای غیرتحریمی بوده است، در صورتی که اتحادیه اروپا باید شرکتی را شکل می داد که در آن مسائل مربوط به نفت و کالا هم حضور داشتند، نقش دوم مانند سوئیفت است که مبادلات مالی را انجام می دهد، اما در گزارش کارها هیچ یک از این موارد ذکر نشده و این شرکت هیچ مراوده مالی را نمی تواند انجام دهد.

وی در خصوص متولی احداث شعبه ایران اینستکس در ایران توضیح داد: بنده تصور می کنم که مسئولیت تاسیس این شرکت را دولت بر عهده بانک مرکزی خواهد گذاشت که این بانک به طور مستقیم یا از طریق یکی از بانک های عامل اقدام به فعالیت در این زمینه خواهد کرد.

مستخدمین حسینی تصریح کرد: حجم مبادلات تجاری آمریکا و اروپا حدود 800 میلیارد دلار و در مقابل حجم مبادلات کشور ما با این اتحادیه 14 میلیارد دلار است، لذا کشورهای اروپایی شاید خیلی تمایلی به ارتباط با ایران از این طریق نشان ندهند.

      

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۶۵۸۴۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدار به اتحادیه اروپا درباره مصادره دارایی‌های روسیه

روزنامه فایننشال تایمز در گزارشی اعلام کرد که عربستان سعودی و اندونزی در نشست گروه ۲۰ به اتحادیه اروپا هشدار دادند که با مصادره دارایی‌های بلوکه شده روسیه سنگ بنای خطرناکی در حقوق بین الملل گذاشته خواهد شد. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، روزنامه فایننشال تایمز در گزارشی اعلام کرد که عربستان سعودی و اندونزی در نشست گروه 20 به اتحادیه اروپا هشدار دادند که با مصادره دارایی‌های بلوکه شده روسیه سنگ بنای خطرناکی در حقوق بین الملل گذاشته خواهد شد.

آمریکا و متحدانش حدود 300 میلیارد دلار از دارایی‌های بانک مرکزی روسیه را به عنوان بخشی از تحریم‌های اعمال شده علیه مسکو به دلیل جنگ اوکراین بلوکه کرده‌اند.

بیشتر این وجوه در اتحادیه اروپا نگهداری می شود و در حالی که واشنگتن اصرار دارد که قوانین بین المللی اجازه مصادره این وجوه را می‌دهد، برخی از اعضای اتحادیه اروپا از جمله آلمان و فرانسه تمایلی به انجام این اقدام ندارند.

هشدار روسیه به آمریکا در صورت مصادره ذخایر بلوکه شدههشدار صندوق بین‌المللی‌ پول نسبت به مصادره دارایی‌های روسیه

این نشریه به نقل از مقامات اتحادیه اروپا گزارش داد که در جریان نشست اخیر وزیران دارایی گروه 20 در برزیل، نگرانی‌ها دوباره مطرح شد.

محمد الجدان، وزیر دارایی عربستان سعودی و سری مولیان ایندراواتی، همتای اندونزیایی وی، از جمله کسانی بودند که نسبت به توقیف احتمالی وجوه روسیه ابراز نگرانی کردند.

یک مقام اروپایی ناشناس به این نشریه گفت که هر دو کشور در مورد آینده ذخایر ارزی خود در غرب "بسیار نگران" هستند و افزود که نگرانی اصلی این است که آیا پول آنها "هنوز امن" است یا خیر.

در حالی که آمریکا متحدان خود را تحت فشار قرار داده است تا به دنبال راه هایی برای بهره برداری از ذخایر بلوکه شده روسیه باشند، مخالفان ادعا می کنند که چنین اقدامی یک سنگ بنای خطرناک را در حقوق بین الملل با پیامدهای گسترده پایه گذاری خواهد کرد.

بر اساس این گزارش، ژاپن، فرانسه، آلمان و ایتالیا در مورد این موضوع رویکرد "بسیار محتاطانه‌ای" دارند که این امر منجر به بن بست مذاکرات در این باره می شود.

این روزنامه خاطرنشان کرد که برخی از برجسته‌ترین افرادی که نسبت به مصادره این دارایی‌ها تردید دارند، مقامات بانک‌های مرکزی گروه 7 مانند کریستین لاگارد، رئیس بانک مرکزی اروپا، هستند.

لاگارد قبلاً هشدار داده بود که اقدام به مصادره دارایی‌های مصادره شده می‌تواند "نظم بین‌المللی را به خطر بیندازد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • بانک ملی ایران؛ پشتیبان توسعه طرح های صنعت نفت کشور
  • راهپیمایی کارکنان نهادهای اروپایی در حمایت از فلسطین
  • اتحادیه اروپا چهاردهمین بسته تحریمی علیه روسیه را تصویب می‌کند
  • واکسن های کرونا آسترازنکا از بازار جهانی جمع شد
  • هشدار مقام اتحادیه اروپا به چین درباره صنعت زدایی
  • واکنش اتحادیه اروپا به حمله اسرائیل علیه رفح
  • درس‌های خانم دیپلمات؛ هیچ‌تضمینی وجود ندارد!
  • درخواست اتحادیه اروپا از چین درباره ایران
  • هشدار به اتحادیه اروپا درباره مصادره دارایی‌های روسیه
  • مدل جدید اعتبار سنجی بانک ها برای دریافت وام ؛ خلافی خودرو هم تاثیرگذار شد؟