Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-29@08:26:40 GMT

یک میلیارد مترمکعب روان آب در کشور مهار می شود

تاریخ انتشار: ۱۷ بهمن ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۶۶۰۰۰۶

یک میلیارد مترمکعب روان آب در کشور مهار می شود

بیرجند - ایرنا - رئیس سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری با بیان اینکه امسال که بارندگی های خوبی داریم وظیفه ما حفاظت، مدیریت چرا و قرق مراتع است گفت: پیش بینی می شود سال جاری یک میلیارد متر مکعب روان آب در کشور مهار شود.

به گزارش ایرنا خلیل آقایی روز چهارشنبه در آیین افتتاح بزرگترین سازه آبی شرق کشور در روستای آراک شهرستان خوسف افزود: با عنایت ویژه رهبری به بحث آبخیزداری که از سال 93 به صورت ویژه خود را نشان داد با راهنمایی و ارشاد درس بزرگی به ما دادند و با حمایت های دولت و مجلس، سال جاری شرایط بسیار خوبی داشتیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی بیان کرد: امسال 200 میلیون دلار برای اجرای طرح های آبخیزداری و آبخوان داری از محل صندوق توسعه ملی اختصاص یافت که حدود 50 درصد آن تاکنون دریافت شده است.
معاون وزیر جهاد کشاورزی متوسط پیشرفت فیزیکی طرح های آبخیزداری در کلان کشور را بالای 90 درصد دانست و اظهار داشت: خراسان جنوبی جزو چهار استان نخست کشور است که در زمینه فعالیت های مربوط به آبخیزداری در سال جاری پیشگام و پیشتاز بوده است.
وی ادامه داد: به همین دلیل در محروم ترین استان حضور پیدا کردیم البته بار مسئولیت ما سنگین است و این تخصیص اعتبار برای سال آتی هم پا برجاست و باید همچنان محکم این فرایند را طی کنیم.
آقایی عنوان کرد: در خراسان جنوبی که سالهاست با خشکسالی و کمبود باران مواجه است پروژه های منابع طبیعی به ویژه آبخیزداری نقدترین، مناسب ترین، ارزان ترین و ساده ترین طرح ها است.
وی یادآور شد: عملیات اجرایی پروژه آبخیزداری آرک شهرستان خوسف هفته دولت امسال آغاز شد و دو ماه بعد آماده شد اکنون شور و نشاط در مردم نشان از اثربخشی و فایده اینگونه پروژه هاست.
رئیس سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری اضافه کرد: قطع یقین نظام، حکومت، دولت، مجلس و در راس همه مقام معظم رهبری به این مطلب توجه کرده اند ما نیز به عنوان سرباز مردم، حکومت و نظام در خدمت هستیم تا این فعالیت ها را گسترده تر کنیم.
وی در ارتباط با هدر رفت رواناب ها گفت: بر اساس برنامه ششم توسعه باید 10 میلیون هکتار فعالیت آبخیزداری (سالی 2 میلیون هکتار) انجام بدهیم.
آقایی گفت: برای اجرای هر یک هکتار از پروژه های آبخیزداری یک میلیون تومان هزینه می شود یعنی اگر سالی 2 هزار میلیارد تومان اختصاص یابد تعهدات برنامه ششم توسعه را محقق خواهیم کرد.
وی افزود: امسال 700 میلیارد تومان بودجه به ما اختصاص یافت البته عملکرد و برنامه ریزی برای یک میلیون و 500 هزار هکتار در سال جاری بوده است.
آقایی عنوان کرد: همچنین استانداران در سراسر کشور 560 میلیارد تومان در قالب تفاهم نامه همکاری کردند و امید است در سال آتی نیز حدود 2 میلیون هکتار اجرای عملیات داشته باشیم.
معاون وزیر جهاد کشاورزی اظهار داشت: حجم کار خیلی بالاست اینکه بتوانیم برای مهار روان آب ها زمان تعیین کنیم نمی شود به عنوان مثال امسال از نظر بارندگی شرایط خوبی داریم و باید بر روی حفاظت، قرق، مدیریت چرا متمرکز شویم که می توان بخشی را حل کند.
وی عنوان کرد: اگر خشکسالی ها ادامه یابد مهار روان آب ها زمان بر است از عرصه 135 میلیون هکتاری منابع طبیعی تاکنون حدود 30 میلیون هکتار مطالعات انجام شده است.
آقایی تاکید کرد: باید اولویت بندی کنیم و امید است با تخصیص اعتبارات بتوانیم وظیفه خود را انجام دهیم.
وی ادامه داد: منظور از حفاظت به معنای مبارزه با آفات، کمربند حفاظتی، تامین سوخت برای روستاییانی که از چوب برای گرما استفاده می کنند و از این قبیل است.
رئیس سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری گفت: اعتبارات شپشک سفید از نظر تخصیص اعتبار مشکلی نداریم اعتبار مبارزه با آفات متناسب با آفاتی که در کشور وجود دارد توزیع می شود.
وی افزود: در بیابانزدایی همان کاری می کنیم که در مراتع یا جنگل ها انجام می شود این تقسیم بندی ضعف داخلی ماست نباید این موضوعات را مرزبندی کرد.
آقایی بیان کرد: در بودجه سال جاری از محل صندوق توسعه ملی برای بیابان و ریزگردها خاص استان خوزستان شد از این محل سایر استان ها سهم ندارند.
وی عنوان کرد: اگر ایراد هم باشد قانونی است اما خارج از آن در حوزه بیابان با اعتباراتی که داریم می توانیم در سایر حوزه ها نیز اقدام کنیم بیابان نیز زمانی مرتع یا جنگل بوده است لذا برای نهالکاری، جنگل کاری و از این قبل اقدامات می توان از اعتبارات دیگر هم بهره مند شد.
معاون وزیر جهاد کشاورزی افزود: چرا گفته شده اداره بیابان و مرتع از نظر هزینه کرد فرق دارد این اشکال و ضعف ما بوده است که باید رفع شود.
در ششمین روز از دهه فجر بزرگترین سازه آبخیزداری شرق کشور در روستای آرک و بین آباد شهرستان خوسف با حضور رئیس سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور، استاندار خراسان جنوبی و مسئولان استانی و شهرستانی افتتاح شد.
7557 * 6054

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اقتصاد روان آب مهار چهل سالگي انقلاب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۶۶۰۰۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سه میلیون متر مکعب روان آب در سدهای خراسان جنوبی ذخیره‌ شد

 سارانی مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای خراسان جنوبی گفت: در بارندگی‌های ابتدای اردیبهشت تا امروز بیشترین میزان ذخیره‌سازی روان آب در سد‌های حاجی آباد زیرکوه و نهرین شهرستان طبس انجام شد.

وی افزود: یک میلیون و ۶۴۰ هزار متر مکعب روان آب در سد حاجی آباد زیرکوه و ۹۷۰ هزار متر مکعب در سد نهرین طبس مهار شده است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای خراسان جنوبی تصریح کرد: با بارندگی‌های چند روز گذشته حجم مخازن سد‌های استان به ۱۸.۵ میلیون متر مکعب افزایش یافت.

وی گفت: حجم کل مخازن سد‌های خراسان جنوبی ۷۵.۷۵ میلیون متر مکعب است و اکنون ۲۴ درصد مجموع ظرفیت هشت سد مخزنی استان آبگیری شده است.

با توجه به کاهش بارندگی‌های خراسان جنوبی در سال‌های اخیر ذخایر آبی پشت سد‌های استان نسبت به قبل افت کرده و هر سال بخش قابل توجهی از این ظرفیت ذخیره‌سازی، خالی است.

سارانی پیش از این گفته بود: تمامی سد‌های استان در وضعیت پایدار و سالم هستند و ورودی و خروجی مخازن سد‌ها به صورت لحظه‌ای کنترل می‌شود لذا برای مهار سیلاب‌های احتمالی آمادگی کامل را دارند.

وی با تکذیب خبر شکسته شدن سد در این استان افزود: سد تعریف مشخصی دارد و سازه‌های کوچکی که برای مهار آب و سیلاب احداث می‌شود، سد نیستند بلکه بند نامیده می‌شوند.

به گفته مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای خراسان جنوبی، ۲ بند خاکی در زیرکوه که بر اثر سیلاب دچار خسارت شدند در ده‌های گذشته بنا به درخواست مردم و با مشارکت آنان توسط نهاد‌هایی غیر از وزارت نیرو احداث شده بودند که این شرکت درباره پایداری و بهره برداری این گونه بند‌ها به متولیان آن تاکیدات و تذکرات لازم را اعلام کرده بود.

باشگاه خبرنگاران جوان خراسان جنوبی بیرجند

دیگر خبرها

  • مهار ۱۷ میلیون متر مکعب رواناب در سازه های آبخیزداری خراسان جنوبی
  • احیای جنگل‌های هیرکانی گلستان با تولید و کاشت سه میلیون نهال
  • سه میلیون متر مکعب روان آب در سدهای خراسان جنوبی ذخیره‌ شد
  • مهار ۱۷ میلیون مترمکعب رواناب در سازه‌های آبخیزداری خراسان جنوبی
  • ۱۷ میلیون مترمکعب رواناب در خراسان جنوبی ذخیره شد
  • یک میلیون و ۵۰۰ هزار متر مکعب سیلاب در گلستان مهار شد
  • مهار ۱۷ میلیون مترمکعب رواناب در سازه‌های خراسان جنوبی
  • مهار 17 میلیون مترمکعب رواناب در سازه‌های خراسان جنوبی
  • ۳۰ میلیون مترمکعب آب در سازه‌های آبخیزداری اصفهان استحصال شد
  • احداث بند‌های سنگی و خاکی یکی از موثرین راه‌های جذب روان آب‌ها