Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-02@07:16:10 GMT

گذار بروکسل از سیاست های هنجاری با جهان عرب

تاریخ انتشار: ۱۸ بهمن ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۶۶۳۶۱۹

گذار بروکسل از سیاست های هنجاری با جهان عرب

تهران- ایرنا- سیاستگذاری اروپا در حال گذار از سیاست های هنجاری و ارزشی به سوی اولویت های امنیتی همچون پایان دادن به بحران مهاجرت و خطرات تروریسم بوده، بنابراین بروکسل بیش از هر موضوع دیگری در پی کاهش اثر بحران های منطقه ای بر امنیت اروپاست.

به گزارش بامداد پنجشنبه ایرنا به نقل از رویترز، در نشست وزیران خارجه کشورهای عربی و اتحادیه اروپا در 15 بهمن در بروکسل مشخص شد که اتحادیه تا چه اندازه از شکل گیری بحران های امنیتی در خاورمیانه نگرانی دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این نشست به منظور دستیابی به توافقی درباره دستور جلسه نشست آتی سران اتحادیه اروپا و سران عرب در مصر بود. تدوین دستور کار نشست 24 و 25 فوریه (پنجم و ششم اسفند) شرم الشیخ مصر سران اتحادیه اروپا و کشورهای عربی را با پرسش های مهمی روبه رو ساخته است.اولویت های اروپا در رابطه با کشورهای عربی کدام است؟
فدریکا موگرینی نماینده عالی اتحادیه اروپا در سیاست خارجی و امور امنیتی و وزیر امور خارجه پیشین ایتالیا دراین نشست گفت: اجازه دهید خاطر نشان کنم که همکاری بین اروپا و جهان عرب هرگز تا بدین حد مهم نبوده و باور دارم که در تاریخ روابط دو طرف، هرگز این همکاری ها تا به اندازه امروز ضروری و لازم نبوده است.
وی یادآورشد که منطقه مشترک ما یک دهه از جنگ و آشفتگی را سپری کرده و امروز مسیر دشوار صلح را در پیش رو دارد. درباره سوریه تنها یک راه حل سیاسی و آنهم مذاکره تحت نظارت سازمان ملل می تواند مشکل را برطرف و این کشور را به امنیت و صلح نزدیک کند.
موگرینی ادامه داد که در لیبی مردم سراسر آن کشور از انتخابات حمایت می کنند تا نهایتا انتقال این جامعه به شرایط آمیز ممکن شود. این انتخابات نیز می تواند تحت نظارت سازمان ملل باشد. توافق استهلکم هم نشان داد که گفت و گو برای حل بحران یمن ممکن است و باید آن را ادامه داد.
موگرینی در توئیت خود وظیفه، مسئولیت و اولویت جمعی کشورهای مختلف و سازمان های منطقه ای را حمایت از هر اقدامی دانست که در جهت صلح و آشتی در منطقه باشد.
وی افزود:«آنچه که در جهان عرب اتفاق می افتد بر اروپایی ها تاثیر می گذارد و هر آنچه در اروپا اتفاق می افتد، بر جهان عرب تاثیر می گذارد. از این رو تقویت یک روند سیاسی تحت رهبری سازمان ملل متحد هم دلخواه بروکسل و هم دوستان عرب ما است ». موگرینی از همه کشورهای عربی خواست که در نشست آتی سران اتحادیه و سران عرب در شرم الشیخ همه هم و توان خود را مصروف برقراری صلح در خاورمیانه کنند.
به عقیده کارشنان، اگر شرایط مشابه دهه گذشته می بود، حضور محمد بن سلمان ولیعهد عربستان و عمر البشیر رئیس جمهوری سودان درنشست شرم الشیخ می توانست مانع از حضور برخی سیاستمداران اروپایی باشد؛ اما اکنون اروپایی ها ملاحظات دیگری دارند و چندان مایل و یا حتی شرایط پرداختن به مسائل حقوق بشری و ارزش های بنیادین خود را ندارند.
بن سلمان، مظنون به دست داشتن در قتل جمال خاشقجی (روزنامه‌نگار ناراضی عربستانی) و البشیرنیز تحت تعقیب دیوان کیفری بین‌المللی است. گروه‌های حقوق بشری در نشست کشورهای گروه 20 در ماه نوامبر(آبان) از سران کشورهای اروپایی به خاطر ایستادن در کنار بن‌سلمان انتقاد کرده بودند.
بر این اساس ، با آنکه بنا شد که در نشست شرم الشیخ مبارزه با تروریسم و مهاجرت غیرقانونی و نیز وضعیت حقوق بشر در منطقه عربی مورد بررسی قرار خواهد بگیرد، اما نشست وزرای خارجه کشورهای عربی و اتحادیه اروپا بدون دستیابی به رویکردی مشترک در خصوص نشست آتی شرم الشیخ پایان یافت. زمانی که فدریکا موگرینی در کنفرانس مطبوعاتی علت عدم حصول توافقی در نشست بروکسل را توضیح میداد، احمد ابوالغیط دبیرکل اتحادیه عرب صحبت‌های او را قطع و تاکید کرد: مشکلات در طرف اروپایی بیشتر از گروه کشورهای عربی است.
با همه این مسائل اتحادیه اروپا امیدوار است از رهگذر بهبود روابط با همسایه‌های عربی سیاست‌های خود را در زمینه‌های مختلف از جمله مبارزه با مهاجرت غیرقانونی از کشورهای غرب آسیا و شمال آفریقا پیش ببرد.
اکنون تجریه تهاجم آمریکا به افغانستان در سال 2001 و عراق در سال 2003، اروپایی ها را نسبت به شکل گیری بحران دیگری در خاورمیانه آگاه کرده است. چرا که متعاقب این جنگ ها، بحران های مهمی از جمله بحران مهاجرت رخ داد که سهم عمده چالش های آن متوجه اروپا بوده است. در شرایط کنونی، وجود بحران ها و چالش های جدید و غیرقابل پیش بینی در خاورمیانه اروپا را بدان سو سوق داده که همزمان نسبت به محدودیت های نفوذ خود معترف و عمدتا در پی تاثیرگذاری از نظر کاهش شدت این تهدیدها باشد تا آنکه به کسب منافع مستقیم اقتصادی و یا در پی ترویج های ارزش های مورد نظر خود باشد.
شبد**9460**1010

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سياسي بروكسل واقعگرايي خاورميانه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۶۶۳۶۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چندین کشور اروپایی دولت فلسطینی را به رسمیت می‌شناسند

به گزارش جام جم آنلاین، «جوزف بورل» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا امروز دوشنبه در حاشیه نشست ویژه مجمع جهانی اقتصاد در ریاض اعلام کرد که چندین کشور اروپایی تا پایان ماه می (ماه آتی میلادی) دولت فلسطینی را به رسمیت می شناسند.

خبرگزاری رویترز به نقل از مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در این ارتباط اعلام کرد: انتظار می رود چندین کشور اروپایی تا پایان ماه می کشور فلسطین را به رسمیت بشناسند.

به گزارش العربیه، در ماه مارس، اسپانیا، ایرلند، مالت و اسلوونی اعلام کردند که به طور مشترک برای به رسمیت شناختن کشور فلسطین تلاش خواهند کرد. این در حالیست که اشغالگران قدس مخالفت صریح خود را با با این اقدام اعلام کردند.

از سوی دیگر، پدرو سانچز، نخست وزیر اسپانیا پیشتر گفته بود که انتظار دارد مادرید تا ماه جولای به رسمیت شناختن فلسطینیان را اعمال کرده و معتقد است به زودی یک «توده بحرانی» در اتحادیه اروپا وجود خواهد داشت که چندین عضو را برای اتخاذ موضع مشابه تحت فشار نیز قرار دهد.

دیگر خبرها

  • بورل: آواره شدن بیش از یک میلیون نفر در رفح ویرانگر خواهد بود
  • تاکید کشورهای عربی و اروپایی بر پایان جنگ غزه و راه‌حل ۲دولتی در نشست ریاض
  • تحولات جهانی به سود ایران است
  • مجارستان جلوی کمک نظامی اتحادیه اروپا به ارمنستان را گرفته است
  • سیاست‌های بروکسل علت اصلی گرانی گاز در اروپا
  • مقابله اتحادیه اروپا با بحران مهاجران با ابزار اخراج
  • بورل: تنها راه‌حل مناقشه اسرائیل و فلسطین تقسیم زمین است
  • مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا: چند کشور اروپایی به زودی فلسطین را به رسمیت می‌شناسند
  • چندین کشور اروپایی دولت فلسطینی را به رسمیت می‌شناسند
  • روسیه: با اعمال تحریم‌های احتمالی اروپا گاز گران‌تر می‌شود