Web Analytics Made Easy - Statcounter

عضو هیات علمی دانشکده فناوری‌های نوین دانشگاه علم و صنعت ایران با اشاره به اهمیت بررسی معضل کمبود آب شرب در ایران به‌ویژه در سواحل خلیج فارس، گفت: ما دریا داریم، اما آب نداریم.

دکتر صادق‌زاده، برنده جایزه جشنواره کنز بنیاد محمد مصطفی (ص) در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: در حال حاضر ۴۳۷ روستا در چابهار به وسیله تانکر آبرسانی می‌شوند و در برخی نقاط حجم قابل توجهی از آب مصرفی ساکنان از آب غیر قابل شرب است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این مسائل انگیزه‌ای برای تحقیق در زمینه آب و محیط زیست و ارائه طرح‌هایی برای تهیه آب شرب شد.

وی با بیان این‌که به همراه همکارانش توانسته است طی بیش از چهار سال سه طرح را در این زمینه ارائه دهند، گفت: ساخت دستگاهی برای تهیه آب شرب از رطوبت هوا برای مصرف خانگی یا صنعتی و تولید برق آن از طریق امواج دریا به عنوان دو پروژه حامی محیط زیست مطرح شدند. همچنین ارائه نسل جدیدی از سیستم‌های آب شیرین‌کن به روش اسمز معکوس و استفاده از فیلترهای گرافنی نوآوری دیگری است که مطرح شد. این سه طرح کسب مقام دوم در رقابت علمی کنز و جایزه «مصطفی» را به همراه داشت.

صادق‌زاده ضمن اشاره به کاربرد گسترده این فناوری در کشور برای حل مشکل تهیه آب شرب اظهار کرد: در کشورهایی از جمله اسپانیا، چین و کانادا سرمایه‌گذاری‌های کلان در این زمینه صورت گرفته، به طوری که حتی از این فناوری در تجهیزات نظامی خود بهره می‌برند.

عضو هیأت عملی دانشگاه علم و صنعت ایران در پاسخ به این سوال که آیا این طرح قابلیت اجرایی شدن در سطح کشور را دارد، گفت: با وجود اینکه طرح تهیه آب از رطوبت هوا از لحاظ اقتصادی در برابر طرح‌های دیگر قدرت رقابت را ندارد، اما از لحاظ محیط زیستی و حتی تأثیر در بهبود کیفیت آب برتری‌های زیادی دارد. برای مثال می‌توان به آب تولید شده مواد مفیدی از جمله ویتامین‌های مختلف برای بهبود سبک غذای مصرف کنندگان اضافه کرد.

صادق‌زاده افزود: ما در حال مذاکره با مسئولین وزارت نیرو و انجام ارزیابی طرح در وزارتخانه برای کسب حمایت آنان هستیم و امیدواریم در انتها نتیجه خوبی برای مردم داشته باشد.

وی با تأکید بر اهمیت رفع معضل آب، گفت: امروز همه می‌گوئیم آب در لوله‌ها هست و تصور نمی‌کنیم که مشکل کمبود آب در آینده خیلی جدی‌تر خواهد شد. ما متأسفانه زمانی سراغ مشکل می‌رویم که دیگر گلویمان را گرفته و حل آن بسیار دشوار شده است.

به گفته صادق‌زاده، فرهنگ‌سازی بر فناوری اولویت دارد. تا زمانی که فرهنگ درست استفاده از آب را نداشته باشیم فناوری تنها برای زمانی موقت می‌تواند نتیجه بخش باشد.

وی تصریح کرد: کشورهای پیشرفته موفقیت خود را مدیون این هستند که دریافته‌اند برای راحت بودن باید سختی کشید.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: بحران آب خليج فارس دانشگاه علم و صنعت فناوري

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۶۶۴۵۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

همایش بین المللی تاریخ، فرهنگ و تمدن خلیج فارس برگزار شد

به گزارش خبرنگار مهر، دبیر علمی همایش بین‌المللی تاریخ، فرهنگ و تمدن خلیج فارس ظهر دوشنبه در این آئین گفت: از مجموع ۱۵۰ مقاله ارسالی به دبیرخانه این همایش ۵۰ مقاله برای ارائه در همایش پذیرفته شد.

حمید اسدپور افزود: این همایش به دلیل اهمیت بعد تجاری خلیج فارس، بازرگانی دریایی و حمل و نقل را محور اصلی خود قرار داده است.

اسدپور تصریح کرد: موضوع عمده مقالات دریافت شده متمرکز بر بنادر ایران و روابط تجاری ایران با دیگر کشورها است.

دبیر علمی همایش بین المللی تاریخ، فرهنگ و تمدن خلیج فارس با بیان اینکه این همایش در ۲ روز برگزار می‌شود، گفت: روز نخست همایش توجه به مسائل علمی و روز دوم به عنوان روز فرهنگی در نظر گرفته شده است.

وی ادامه داد: در روز علمی همایش، پژوهشگران داخلی و خارجی به ارائه مقالات می‌پردازند و در روز فرهنگی بازدید از آثار تاریخی استان برنامه ریزی شده است.

اسدپور بیان کرد: ۱۰ پژوهشگر خارجی از کشورهای عراق، هند، چین، روسیه و بنگلادش در این همایش حضور دارند.

دبیر علمی این همایش تصریح کرد: هدف همایش ایجاد و اتخاذ تدابیری برای ورود و مشارکت هرچه بیشتر مردم و بخش خصوصی در حوزه بازرگانی و حمل و نقل دریایی خلیج فارس است.

وی ادامه داد: این همایش بر ضرورت توجه بسیار جدی به تجارت دریایی از یک سو و سرمایه گذاری در زمینه حمل و نقل دریایی از طریق توسعه زیرساخت‌ها در بنادر و جزایر خلیج فارس تاکید دارد.

خیراندیش محقق و عضو هیأت علمی دانشگاه شیراز در همایش تاریخ، فرهنگ و تمدن خلیج فارس با اشاره به تفاوت تجارت سبک و سنگین گفت: خلیج فارس در بخش تجارت سنگین بسیار استراتژیک است و باید مورد توجه قرار گیرد.

این محقق هم استانی تاکید کرد: ما برای ایجاد ثروت و اقتدار باید تجارت جهانی گذشته را احیا کنیم.

پنل‌های تخصصی انگلیسی و عربی همایش تاریخ، فرهنگ و تمدن خلیج فارس بعد از ظهر امروز برگزار می‌شود.

کد خبر 6092136

دیگر خبرها

  • باید به سواحل خلیج فارس به صورت یکپارچه نگریست
  • نمونه‌های دریایی ایران در مرکز ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران ذخیره می‌شود
  • رژه شناورهای نظامی ایران در سواحل خلیج فارس
  • وزیر فرهنگ: در خلیج فارس همه منابع غنی انرژی را داریم
  • خلیج فارس دریایی راهبردی در دنیای ارتباطات است
  • نوای موسیقی مقامی خراسان در سواحل خلیج فارس
  • همایش بین المللی تاریخ، فرهنگ و تمدن خلیج فارس برگزار شد
  • ارائه راهکارهای محیط زیستی برای توسعه صنایع در سواحل «مکران»
  • اسماعیلی: خلیج فارس از استوانه‌های هویتی جمهوری اسلامی است+ فیلم
  • مهر۱۴۰۳ کمبود معلم نداریم/توجه به مدرسه سازی اولویت آموزش و پرورش