Web Analytics Made Easy - Statcounter

رهبران احزاب سیاسی افغانستان و نمایندگان طالبان پس از دو روز نشست در مسکو بر خروج نیروهای خارجی و ادامه نشست های بین الافغانی تاکید کردند.

 

به گزارش خبرنگار حوزه افغانستان باشگاه خبرنگاران جوان، نشست رهبران احزاب سیاسی افغانستان و نمایندگان گروه طالبان دو روز پیش در مسکو آغاز به کار کرد و شب گذشته با صدور بیانیه ای به کار خود پایان داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این نشست در حالی برگزار شد که اشرف غنی، رئیس جمهور افغانستان به شدت از آن انتقاد کرد و وزارتا امور خارجه افغانستان نیز اعلام کرد که هیچ نماینده ای از دولت در آن شرکت نمی کند. دولت افغانستان تاکید دارد که هرگونه اقدام برای پیشبرد روند صلح افغانستان باید با محوریت دولت انجام شود.

متن کامل بیانیه نشست رهبران احزاب سیاسی افغانستان و نمایندگان طالبان در مسکو که توسط عمر زاخيلوال، سفیر سابق افغانستان در پاکستان خوانده شد به شرح زیر است:

«ما جهت تحقق صلح پایدار و سراسری در کشور عزیز ما افغانستان، اعاده کامل حاکمیت ملی، زمینه سازی برای خروج کامل نیروهای خارجی از کشور، تحکیم وحدت ملی، فراهم ساختن شرایط برای مشارکت همه مردم افغانستان در زندگی سیاسی به منظور تأمین عدالت اجتماعی، رعایت اساسات دین مبین اسلام و ارزش های پسندیده ملی، جلوگیری از تکرار حوادث تلخ چند دهه اخیر در کشور و همچنان تعمیق درک و احترام متقابل بین افغان ها و پذیرفتن یک دیگر پس از بحث های طولانی روی موارد ذیل توافق نمودیم:

اول: تمام طرف های اشتراک کننده در این کنفرانس بر این امر کاملاً توافق دارند که تحقق صلح پایدار، سراسری و با عزت خواست تمام مردم افغانستان میباشد که با مشارکت تمام افغانها به آن دست یافت.

دوم: تمام طرف های اشتراک کننده توافق دارند که گفتگوهای بین الافغانی باید در این شرایط حساس به گونه منظم ادامه یابد.

سوم: تمام طرف های اشتراک کننده از گفتگوهای جاری در قطر حمایت نموده و آن را در امر پایان دادن به جنگ تحمیلی کنونی در افغانستان موثر و مثبت تلقی میکند.

چهارم: تمام طرف های اشتراک کننده بر اجرای اصلاحات لازمه، حفظ و تقویه نهادهای بنیادی، دفاعی و سایر نهادهای ملی که ملکیت تمام افغان ها میباشد بعد از توافق صلح تاکید میکنند.

پنجم: تمام طرفهای اشتراک کننده به منظور تحقق صلح پایدار و سراسری در افغانستان همکاری و حمایت کشورهای منطقه و کشورهای بزرگ را لازم میداند.

ششم: تمام طرف های اشتراک کننده بر ارزش ها و اصول کلی ذیل تاکید می کند:

* پیروی از اساسات دین مقدس اسلام در همه امورات نظام
* بر این اصل که افغانستان خانه مشترک همه افغان ها است
* تاکید بر حفاظت از یک حکومت قوی مرکزی مبنی بر مشارکت عادلانه همه اقوام افغانستان
* تاکید بر تحکیم وحدت ملی و تحقق عدالت اجتماعی
* تاکید بر اصل بی طرفی افغانستان در برابر منازعات منطقوی و جهانی
* حراست از ارزش های دینی و ملی و تاکید بر اتخاذ یک پالیسی همنوا با جهان کنونی

هفتم: تمام طرف های اشتراک کننده در رابطه با صلح و اقدامات مقتضی متعاقب آن بر موارد ذیل تاکید می کنند:
* خروج کامل نیروهای خارجی از کشور
* تاکید بر عدم مداخله کشورهای خارجی در امور افغانستان
* اطمینان به جامعه جهانی که از خاک افغانستان هیچ تهدیدی متوجه آنها نخواهد شد
* اطمینان رعایت حقوق تعلیمی، سیاسی، اقتصادی و اجتماعی زنان در مطابقت ارزش های اسلامی
* تاکید بر رعایت حقوق سیاسی و اساسی مردم افغانستان وآزادی بیان در مطابقت با اصول اسلامی
* تاکید بر تلاش برای به دست آوردن تعهدات ملی و بین المللی به منظور تامین صلح پایدار در کشور
* کوشش برای به دست آوردن کمک های بین المللی به منظور بازسازی و تحقق توسعه اقتصادی در افغانستان

هشتم: تمام طرف های اشتراک کننده به منظور ایجاد فضای اعتماد سازی در گام نخست رهایی آن عده زندانیان که به کبر سن رسیده و یا به بیماری صعب العلاج مبتلا میباشد و یا معیاد حبس آنها تکمیل و یا مدتی کمی باقی مانده باشد، تاکید می ورزد.

همچنان بیرون ساختن نام های سران طالبان از لیست سیاه سازمان ملل متحد و گشودن رسمی دفتر سیاسی در قطر به هدف پیشبرد پروسه صلح را ضروری می داند.

نهم: تمام طرف های اشتراک کننده توافق دارند که جلسه بعدی در زودترین فرصت ممکن در دوحه پایتخت قطر دایر گردد.

همچنین توافق گردید که در نشست آینده روی مسایل مهم مرتبط با صلح که هنوز روی آن توافق نشده بحث شود.»

انتهای پیام/

 

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: افغانستان طالبان مسکو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۶۶۴۷۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رجز خوانی رژیم صهیونیستی در آستانه نشست قاهره

بعد از مشخص شدن، موافقت مشروط حماس با توافق پیشنهادی از سوی مصر، محافل صهیونیستی رجز خوانی خود را برای کسب حداکثر امتیاز از نشست قاهره آغاز کردند. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه عبری خبرگزاری تسنیم، رسانه‌های عبری زبان به نقل از یک مسئول عالی‌رتبه سیاسی اعلام کردند: اسرائیل به هر حال چه با توافق و چه بدون توافق مربوط به آزاد سازی ربوده شدگان(اسرا) به رفح حمله خواهد کرد تا باقی مانده توان نظامی حماس را هم در آنجا از بین ببرد.

یک مقام مسئول سیاسی در رژیم صهیونیستی که رسانه‌های عبری زبان هویتش را اعلام نکردند در واکنش به اخبار منتشر شده در رابطه با پیشرفت حاصل در توافق مبادله اسرا که در بر گیرنده پایان جنگ هم هست، خبر داد: بر خلاف آنچه که منتشر می‌شود، اسرائیل به هیچ عنوان با پایان جنگ موافقت نخواهد کرد و حاضر به گنجانیده شدن این بند در توافق مبادله اسرا نخواهد شد، چون سطح سیاسی در اسرائیل تصمیم به انجام حمله به رفح را گرفته است و ارتش اسرائیل برای از بین بردن بقایای نیروهای حماس وارد این منطقه خواهد شد، این تهاجم چه در صورت اعمال آتش بس موقت برای آزادی اسرا و چه بدون آن به انجام خواهد رسید.

پایگاه عبری زبان وای نت هم در این رابطه اعلام کرد، محافل سیاسی در اسرائیل نسبت به پیشرفت توافق بدبین هستند و معتقدند که شانس دستیابی به توافق همچنان پایین است، اما محافل امنیتی نظر متفاوتی دارند.

این محافل تاکید کردند دخالت مستقیم و شدید آمریکا می‌تواند شانس دستیابی به توافق را افزایش دهد اما ساختار سیاسی در تل‌آویو همچنان بد بین است.

به نوشته این رسانه عبری زبان، دیدی بارنیاع رئیس موساد و رونین بار رئیس شاباک معتقدند که شانس دستیابی به توافق وجود دارد اما در مقابل بقیه طرف‌ها به شدت نسبت به تحقق چنین توافقی ابراز بدبینی می‌کنند.

 رسانه‌ها ساعاتی پیش اعلام کردند در پی تعهد قاطع ایالات متحده به حماس در رابطه با تبدیل شدن آتش بس موقت به دائم و خروج نظامیان اسرائیلی از نوار غزه ، حاضر به پذیرش توافق مبادله اسرا شده و این مسئله را رسما در قاهره به اطلاع مسئولین مصری می‌رساند.

ادعای رسانه صهیونیست:حماس با پیشنهاد مصر موافقت کردحماس: از خواسته‌های اساسی خود کوتاه نخواهیم آمدحماس: پایان هر توافقی باید تضمین‌کننده آتش‌بس دائمی باشدالاخبار فاش کرد: جزئیات پیشنهاد رژیم صهیونیستی به حماس

 

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • روسیه: به نظرات طالبان در نشست‌های بین‌المللی اهمیت می‌دهیم
  • مسکو: «اوچریتینو» به تصرف روسیه درآمد
  • اخبار سیاسی ۱۶ اردیبهشت؛ ۶ مرحله اخذ رای الکترونیک/ نشست رئیسی و استانداران
  • رئیس دفتر سیاسی حماس: توافق آتش‌بس باید جامع و مرحله‌ای باشد
  • هنیه: توافق باید جامع و مرحله‌ای باشد
  • هنیه: خواهان توافقی برای تضمین خروج اشغالگران از غزه هستیم
  • طالبان خواستار بازگشت افغانستانی‌های مقیم خارج به وطنشان شد
  • بیانیه طالبان در مورد اتفاقات بدخشان
  • گانتس: تا این لحظه پاسخ رسمی درباره توافق تبادل دریافت نکرده‌ایم
  • رجز خوانی رژیم صهیونیستی در آستانه نشست قاهره