Web Analytics Made Easy - Statcounter

اسلام آباد - ایرنا - روسیه 14 میلیارد دلار در پروژه های انرژی در پاکستان از جمله در طرح 10 میلیارد دلاری احداث خط لوله گاز دریایی ایران و پاکستان سرمایه گذاری می کند.

به گزارش خبرنگار ایرنا، هیاتی متشکل از مسئولان ارشد شرکت گازپروم روسیه روز گذشته با سفر به اسلام آباد با غلام سرور خان وزیر نفت و منابع طبیعی پاکستان دیدار کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


ریاست هیات روسی را ویتالی مارکلوف معاون رئیس کمیته مدیریتی شرکت گازپروم برعهده داشت که طرفین پس از مذاکرات فشرده درخصوص همکاری در بخش انرژی، قرارداد سرمایه گذاری 14 میلیارد دلاری را امضا کردند.
براساس این توافقنامه، روسیه قرار است در احداث خط لوله دریایی، طرح خط لوله شمال-جنوب و ذخیره سازی زیرزمینی گاز در پاکستان سرمایه گذاری کند.
روزنامه اکسپرس تریبیون پاکستان امروز گزارش داد: نهادهای دولتی روسیه و پاکستان همچنین یک قرارداد بین شرکتی امضا کردند که هدف آن امکان سنجی پروژه 10 میلیارد دلاری احداث خط لوله گاز زیر دریا است.
در گزارش این روزنامه انگلیسی زبان آمده است: طرح این قرارداد شرکت گازپروم روسیه عملیات امکان سنجی احداث خط لوله زیر دریا از ایران به پاکستان را انجام می دهد.
این قرار داد میان مبین صولت مدیرعامل شرکت ملی گاز پاکستان و رئیس هیات گازپروم روسیه امضا شد و گفته شده که عملیات احداث این خط لوله بین 3 تا 4 سال تکمیل می شود.
اکسپرس تریبیون نوشت: با توجه به ذخایر گازی بزرگ روسیه در ایران، شرکت های روسی پیشنهاد همکاری را به پاکستان و هند در بخش احداث خط لوله دریایی که مسیر آن بندر گوادر می گذرد، داده اند.
پاکستان هم اکنون درحال واردات گاز طبیعی مایع از قطر با قیمت بالا است و این واردات از سال 2015 آغاز شده است.
پاکستان درحالی در تکاپو برای خرید گاز مایع، آن هم با قیمت های بالا، از کشورهای مختلف است که تاکنون هیچ گام عملی در قبال تعهدات معوقه خود نسبت به قرارداد خط لوله آی-پی(خط لوله گاز ایران-پاکستان) انجام نداده است.
ضرب الاجل تعیین شده در قرارداد احداث خط لوله گاز ایران و پاکستان، در آخرین روز از سال 2014، پایان یافت و با وجود اینکه ایران تقریبا بطور کامل به تعهدات خود برای احداث خط لوله تا مرز پاکستان عمل کرده است، اما پاکستان هنوز عملا هیچ گامی در انجام تعهداتش برنداشته است.
وزیر نفت ایران هفته گذشته درباره پروژه خط لوله گاز ایران-پاکستان گفت: قرارداد خط لوله گاز مدت زیادی است که امضا شده؛ خط لوله از سمت ایران به مرز رسیده اما مشکل این است که پاکستان حاضر به تکمیل آن نیست.
بیژن نامدار زنگنه گفت: پاکستان به صراحت می گوید به دلیل فشارهای خارجی آمادگی انجام کار را ندارد.
وی افزود: برخی منابع می گویند که 'روسها می خواستند ادامه کار را انجام دهند و این خط لوله را برای پاکستان تکمیل کنند اما ایران اجازه نداد.' این موضوع صحت ندارد و روس ها هیچ وقت اظهارنظر رسمی در این مورد نکرده‌اند.
آساق*274**1211

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اقتصاد ايران پاكستان شركت گازپروم روسيه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۶۶۵۱۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

احداث پروژه چند منظوره «اومااویا» در سریلانکا

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما، ایران به عنوان یک کشور پیشرو در صنعت آب و برق، جایگاه نخست منطقه را در صدور خدمات فنی و مهندسی در این صنعت در اختیار دارد و این امر بیانگر دانش و توان بالای فنی و مهندسی متخصصان کشور است.
 تلاش متخصصان داخلی کشورمان در سال‌های پس از پیروزی انقلاب اسلامی موجب شده است تا ایران در میان پنج کشور برتر سازنده توربین نیروگاهی جهان قرار گیرد و بیش از ۹۱ درصد قطعات مورد نیاز صنعت نیروگاهی خود را بومی‌سازی کند.
توان فنی و مهندسی کشور در حوزه ابزار‌های مدیریت منابع آب از جمله شبکه آبیاری زهکشی، تونل‌ها و سد سازی نیز ۱۰۰ درصد است و ایران در بین چهار کشور برتر جهان در این حوزه قرار دارد.
 این در حالی است که پیش از پیروزی انقلاب اسلامی ایران، هیچ توانی برای اجرای پروژه‌های فنی-مهندسی آب در ایران وجود نداشت و کشور در صنعت آب به شرکت‌های خارجی وابسته بود، اما امروز نه تنها جزو چهار کشور برتر دنیا در خدمات مهندسی آب است، که در این حوزه رقیب سرسخت شرکت‌های خارجی محسوب می‌شود.

گزارش از ناهید خدادادی خبرنگار خبرگزاری صداوسیما

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • احداث پروژه چند منظوره «اومااویا» در سریلانکا
  • پاکستان بر عزم خود برای اجرای پروژه خط لوله گاز صادراتی ایران تأکید دارد
  • سخنگوی وزارت خارجه : معاهده حقابه ایران و افغانستان در حال اجراست
  • پیشرفت ۴۰ درصدی رمپ خروجی پل امام خمینی (ره)
  • آیا شورای شهر بیرجند با احداث برج‌های ارتش موافقت می‌کند؟
  • مرکز آموزشی دارالفنون اردبیل در آستانه بهره برداری
  • احتمال خروج توتال از پروژه ال‌ان‌جی روسیه
  • احداث آسفالت بازیافتی تا پایان سال/تولید ۱.۵ میلیون تن آسفالت برای ۱۴۰۳
  • مطالبه برخی امتیازات سرمایه‌گذاران در پروژه‌های شهری گرگان منطقی نیست
  • سیاست‌گذاری هوشمندانه ایران در جهت فعال شدن بند جریمه در صورت عدم اتصال کامل خط لوله صلح در پاکستان