Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اتاق خبر»
2024-05-05@20:53:48 GMT

هزینه سبد معیشت کارگران چند؟

تاریخ انتشار: ۱۸ بهمن ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۶۶۸۲۸۷

هزینه سبد معیشت کارگران چند؟

 

به گزارش اتاق خبر، به نقل از ایسنا، در هفته‌ای که گذشت معاونت تعاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و مرکز ملی فرش ایران با هدف افزایش بهره‌وری و بهبود فضای کسب و کار صنعت فرش دستباف تفاهم‌نامه همکاری امضا کردند.

به گفته معاون وزیر تعاون، فرش دستباف از مهم‌ترین و پردرآمدترین محصول صادرات غیرنفتی ایران به شمار می‌رود که در کنار صنعت کشاورزی، نقش تأثیرگذاری در تأمین معیشت خانوار روستایی دارد و با توجه به نقش استراتژیکی که تعاونی‌ها در ساماندهی و توانمندسازی فعالان و بافندگان فرش دستباف دارند می‌توان به بهبود وضعیت کسب و کار این مشاغل کمک کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اصلاح لیست کالاهای وارداتی توسط مرزنشینان

این هفته وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی خبر خوشی برای تعاونی‌های مرزنشین داشت.

شریعتمداری از اصلاح لیست کالاهای قابل ورود توسط مرزنشینان و گسترده‌تر شدن آن خبر داد و گفت: در مورد تعرفه واردات این کالاها هم نرخ ترجیحی را پیشنهاد کردیم که در صورت تصویب گام مؤثری در توسعه فعالیت تعاونی‌های مرزنشین خواهد بود.

آنطور که وی گفته در شرایط تحریمی می‌توان از شبکه گسترده تعاونی‌ها برای صدور محصول به ۱۵ کشور همسایه ایران استفاده کرد و در همه زمینه‌ها از تأمین نیازهای اساسی کشور تا مواد اولیه تولید ظرفیت تعاونی‌ها را به کار گرفت.

وزیر کار همچنین به آمار تشکیل تعاونی‌ها قبل و بعد از انقلاب و میزان اشتغال‌زایی آنها اشاره کرد و گفت: تا قبل از انقلاب ۱۰۷۲ شرکت تعاونی داشتیم ولی اکنون بالغ بر ۹۲ هزار شرکت تعاونی در ۲۲ گرایش و تخصص به ثبت رسیده است. تا پیش از انقلاب جمعاً ۱۲۴ هزار و ۸۳۲ فرصت شغلی از طریق تعاونی‌ها ایجاد شده است در حالی که اکنون یک میلیون ۸۹۰ هزار شغل در کسب و کارهای مربوطه به تعاونی‌ها اختصاص دارد. که ۱۵ درصد اشتغال کشور را شامل می‌شود.

شریعتمداری همچنین از شناسایی مدیران چندشغله‌ای که استعفا نداده‌اند، خبر داد و گفت: از طریق شبکه‌های مردمی آن دسته از افرادی را که به نوعی مطلع نبودیم یا استعفای خود را هنوز تقدیم نکردند، شناسایی و به مراجع نظارتی خود ارائه کردیم تا حکمشان لغو شود.

اعلام رقم هزینه سبد معیشت کارگران در هفته آینده

در آخرین نشست کمیته دستمزد شورای عالی کار مقرر شد تا رقم هزینه معیشت کارگران در سراسر کشور به شکل دقیق‌تر بررسی و در جلسه آینده تعیین شود.

سومین جلسه کمیته دستمزد شورای عالی کار با حضور نمایندگان کارگران، کارفرمایان و دولت برگزار و به پیشنهاد نمایندگان کارفرمایی مقرر شد با توجه به غیبت آنها در جلسه گذشته، سبد هزینه معیشت کارگران مجدداً بررسی و در نشست آتی کمیته دستمزد شورای عالی کار ارائه شود.

تأثیر افزایش حداقل دستمزد بر سبد معیشت خانوار از دیگر مواردی بود که در این جلسه مطرح شد. نشست بعدی کمیته دستمزد در هفته آینده به موضوع تعیین رقم سبد معیشت کارگران می‌پردازد و در صورت نهایی شدن به شورای عالی کار ارائه خواهد شد.

پرداخت ۱,۲۰۰ میلیارد تومان تسهیلات اشتغال روستایی

مدیرعامل بانک توسعه تعاون از پرداخت ۱,۲۰۰ میلیارد تومان تسهیلات اشتغال روستایی در یک سال گذشته خبر داد.

به گفته مهدیان بانک توسعه تعاون در طرح‌های ملی همچون اشتغال فراگیر، اشتغال پایدار روستایی و طرح رونق تولید مشارکت داشته و بیش از ۷۰ درصد تسهیلات بانک در اختیار بخش تعاون قرار گرفته است.

رشد ۱۵۷ برابری آموزشگاه‌های آزاد فنی و حرفه‌ای بعد از انقلاب

معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی از رشد ۱۵۷ برابری آموزشگاه‌های آزاد فنی و حرفه‌ای بعد از انقلاب خبر داد و گفت: عملکرد آموزشی سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور در ۴۰ سال پس از انقلاب اسلامی نسبت به قبل از انقلاب، از رشد ۱۱ برابری در بخش دولتی و رشد ۵۵ برابری در بخش غیر دولتی برخوردار بوده است.

به گفته پاک سرشت در ۴۰ سال بعد از انقلاب تعداد مراکز آموزشی سازمان فنی و حرفه‌ای در بخش دولتی رشد ۱۸ برابری داشته و از ۳۱ مرکز به ۵۵۲ مرکز رسیده است، همچنین در بخش خصوصی مراکز آموزشگاه‌های فنی و حرفه‌ای آزاد با رشد ۱۵۷ برابری از ۷۰ مرکز به ۱۱ هزار و ۱۳ مرکز رسیده است.

انتهای پیام/

منبع: اتاق خبر

کلیدواژه: يارانه مرزنشينان شورای عالی کار سبد معیشت سازمان فنی و حرفه ای دستمزد اشتغال

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.otaghnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اتاق خبر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۶۶۸۲۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بهبود معیشت مشاغل کارگری راهی مؤثر برای مقابله با قاچاق است

به گزارش خبرگزاری مهر، امام جمعه اهل سنت بندرعباس در دیدار مجتبی معین وزیری مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی هرمزگان، معاونان و نمایندگان تشکل‌های صنفی و بازنشستگی تأمین اجتماعی که در دفتر امام جمعه اهل سنت برگزار شد، بر توجه به همه بخش‌های فعال جامعه تاکید کرد و گفت: نباید شرایطی رقم بخورد که تعدادی از گروه‌های شغلی، خود را برتر بدانند و توجهات را به سوی خود معطوف کنند و مشکلات بخش‌های دیگری از شاغلین جامعه شنیده نشوند.

شیخ یوسف جمالی یک مشکل مهم در حوزه کار را مشارکت عنوان کرد و افزود: متأسفانه ما به جای فرهنگ مشارکت بعضاً ضد آن عمل می‌کنیم به عنوان مثال این ضد فرهنگ ادبیات خود را هم تولید کرده مثل اینکه "اگر شریک خوب بود خدا شریک داشت" که این صحبت اشتباه سنگینی است.

وی در این خصوص به روایت انا ثالث الشریکین اشاره کرد و گفت: با استناد به این روایت، می‌بینیم خدایی که صاحب گنجینه‌های زمین است خود را نفر سوم یک شراکت اقتصادی خطاب می‌کند.

امام جمعه اهل سنت بندرعباس ادامه داد: همین اشکال باعث شده تا عمر کسب و کارها در جامعه کوتاه و نهایتاً چند دهه دوام داشته باشد.

شیخ جمالی با اشاره به وضع رفاه کارگران، افزایش سطح کیفی معیشت مشاغل کارگری را از بهترین روش‌های مقابله با مشاغل کاذب دانست و ادامه داد: متأسفانه در سال‌های اخیر، دریا که همه کرم و نعمت و فرصت است توجه کمتری بخاطر قاچاق به مشاغل پایدار آن شده است و عدم بهره گیری از این ظرفیت باعث شده تا مشاغل کاذب و ترک تحصیل شکل گرفته و ضربه مهلکی به جامعه محلی وارد سازد.

به گفته وی، یکی از عوامل شکل گیری قاچاق، کم توجهی به مشاغل پایدار دریایی است.

اتفاقات خوبی در حوزه اشتغال رقم خورده است

در این دیدار همچنین مجتبی معین وزیری مدیرکل تعاون کار و رفاه اجتماعی بیان کرد: در حوزه اشتغال که هم دغدغه مردم و هم دغدغه مسئولان است اتفاق خوبی که رقم خورده این است که بیشترین کاهش نرخ بیکاری در کشور را داشتیم و استان هرمزگان با ۳.۹ درصد وضعیت خوبی را به خود اختصاص داده است.

وی افزود: با توجه به فعالیت‌هایی که در حوزه صنایع و مشاغل خرد و خانگی در استان راه افتاده است، در سال گذشته حدود ۵۴ هزار شغل ثبت شده با کد ملی اتفاق افتاد که طبق تعهدات کشوری ۳۰ هزار شغل بوده که ما در این شاخه رتبه یک کشوری را کسب کردیم.

مجتبی معین وزیری گفت: در طرح طبقه بندی و یکسان سازی حقوق در کارگاه‌های بالای ۵۰ نفر کارگر، در کشور ۵۵ درصد مشمول این طرح می‌شوند که در استان هرمزگان ۶۶ درصد کارگران شامل این طرح شده‌اند همچنین در حوزه رسیدگی هیئت حل اختلاف بین کارگری و کارفرمایی مدت زمان رسیدگی به شکایات کارگری و کارفرمایی در کل کشور ۳۷ روز و در استان هرمزگان ۱۲ روز است، که ما در این حوزه هم رتبه یک کشوری را کسب کرده‌ایم، خوشبختانه با توجه به تلاش همکاران در بحث بازرسی کار و ایمنی کارگران و همچنین در کاهش خطرات جسمی و فوتی‌ها هم در سال گذشته رتبه یک کشوری را کسب کرده‌ایم.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی هرمزگان همچنین به اقدامات انجام شده در زمینه مسکن کارگری اشاره کرد و گفت: علاوه بر کوشش دولت در حوزه مسکن کارگری که به صورت ملی انجام می‌شود ما به صورت استانی، زمین‌هایی که به عنوان مسکن کارگری در طرح جدید در شهر بندرعباس قرار دارد به صنایع تخصیص داده شده و تعاونی آنها در حال راه اندازی است و کارگران صنایع و کارگران مشغول به کار در صنایع می‌توانند عضو این تعاونی‌ها بشوند.

کد خبر 6095575

دیگر خبرها

  • جذب حدود ۹ میلیارد ریال حمایت مالی و تشویقی از تعاونی‌های آذربایجان‌غربی
  • تعاونی‌های تولید؛ مصداق مشارکت مردم در اقتصاد
  • احیای تعاونی‌های صید و صیادی در سیستان و بلوچستان
  • پیشنهاد وزیر کار برای افزایش ۲ برابری حق مسکن کارگران
  • جهش تولید با رفع دغدغه معیشت کارگران محقق می‌شود
  • برای حل مشکلات تعاونی های مسکن چابهار عزم جدی وجود دارد
  • بهبود معیشت کارگر ران اهی مؤثر برای مقابله با قاچاق است
  • بهبود معیشت مشاغل کارگری راهی مؤثر برای مقابله با قاچاق است
  • بهبود رفاه و معیشت مشاغل کارگری راه‌ موثر مقابله با قاچاق است
  • تعاونی‌های صید و صیادی در سیستان و بلوچستان احیا می‌شوند