Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیر کل امور عشایری خراسان شمالی اعلام کرد: با اختصاص تسهیلات ارزان قیمت به اجرای طرح زنجیره تولید گوشت قرمز عشایری خراسان شمالی، در سال جاری میزان تولیدات گوشت قرمز عشایری استان از هفت هزار تن و به هفت هزار و پانصد تن رسید.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از عصر اترک، محمدرضا قلی پور، مدیر کل امور عشایری خراسان شمالی در گفت و گو با خبرنگار ما در این باره اظهار کرد: از پنج سال قبل تا به کنون بیش از 50 میلیارد تومان تسهیلات ارزان قیمت به اجرای طرح زنجیره تولید گوشت قرمز عشایری استان اعطا شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گفته قلی پور، این تسهیلات در قالب این طرح در زمینه های انجام اصلاح نژاد دام، اصلاح تغذیه دام و افزایش تعداد دام به عشایر استان اعطا و هزینه شده اند.

وی عنوان کرد: در همین راستا، ضریب تبدیل خوراک دام عشایر استان از 12.5 کیلو گرم به پنج کیلوگرم همچنین طول دوره پروار دام عشایر استان از 120 روز به 85 روز رسید و از عرضه دام نارس عشایری به بازار خرید دام نیز جلوگیری شد.

افزون بر این، وی اعلام کرد: در همین راستا، همچنین در سال جاری میزان تولید گوشت قرمز عشایری استان از هفت هزار تن به هفت هزار و 500 تن رسیده است.

قلی پور خاطر نشان کرد: هر چند جمعیت عشایر استان سه درصد از کل جمعیت استان را تشکیل می دهند، با این وجود، در حال حاضر 25 تا 30 درصد از گوشت قرمز استان را عشایر استان تولید می کنند.

در عین حال، وی در ادامه درباره دیگر خدمات ارائه شده به جامعه عشایری استان نیز اظهار کرد: از محل درآمد مالیات بر ارزش افزوده در سال مالی 96 مبلغ یک میلیارد تومان برای انجام پروژه های عمرانی از جمله در زمینه های آبرسانی، ایجاد راه مناسب، اسکان و تامین انرژی های نو برای عشایر استان اختصاص یافت.

وی افزود: در سال مالی جاری نیز مصوب شده است که مبلغ 600 میلیون تومان اعتبار در همین زمینه برای عشایر استان اختصاص داده می شود.

مدیر کل امور عشایری خراسان شمالی در ادامه خاطر نشان کرد: همچنین مصوب شده است که در سال مالی جاری مبلغ 430 میلیون تومان اعتبار از محل تبصره 56 برای تامین آب شرب عشایر استان اختصاص داده شود.

علاوه بر این، وی گفت: با توجه به اینکه طی تفاهم نامه ای میان سازمان امور عشایری کشور و استانداری استان مقرر شده بود تا چهار دستگاه تانکر آبرسانی توسط سازمان امور عشایری کشور و چهار دستگاه نیز توسط استانداری تامین شوند، تا به کنون سازمان امور عشایری کشور دو دستگاه از تانکرها را به استان تحویل داده است.

وی افزود: استانداری نیز قول داده است که تعهد خود را در سال آینده عملی کند.

این مسئول در بخشی دیگر از سخن خود، از مهاجرت معکوس عشایر ساکن در روستاها و حاشیه شهرهای استان به اتراقگاه ها و سامان عرفی خود خبر داد و گفت: ارائه تسهیلات ارزان قیمت اعطا شده که ضمانت تعریف شده برای دریافت این تسهیلات به صورت زنجیره ای است همچنین ارائه خدمات رایگان در زمینه های بهسازی چشمه ها، آبرسانی، ارائه پنل های خورشیدی و ارائه نهاده های دامی یارانه ای به عشایر استان موجب تصمیم عشایر ساکن در روستاها و حاشیه شهرها به مهاجرت معکوس شده است.

وی همچنین تصریح کرد: روستاییان خراسان شمالی نیز با اطلاع از این خدمات ارائه شده به عشایر استان تقاضا کرده اند که تحت پوشش جامعه عشایری شوند اما طبق قانون این امر مسیر نیست.

وی در خاتمه بر لزوم پیش قدم شدن سرمایه گذاران در زمینه فرآوری پشم دام سبک عشایر و روستاییان استان همچنین بسته بندی پنیر پوستی عشایر استان تاکید کرد و گفت: این اداره کل از حضور سرمایه گذاران در این زمینه ها حمایت خواهد کرد.

مدیر کل امور عشایری خراسان شمالی گفت: عشایر استان سالانه حدود هزار و 200 تن پشم تولید می کنند که متاسفانه به علت فقدان کارخانه ریسندگی در استان این محصول به صورت خام و بسیار ارزان قیمت از استان خارج می شود.

قلی پور همچنین افزود: عشایر استان سالانه 100 تن پنیر پوستی با کیفیت تولید می کنند که امکان متاسفانه بسته بندی آن در استان فراهم نشده است تا این محصول با بسته بندی و دارای برند از استان به بازارهای مصرف عرضه شود.

انتهای پیام/

 

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۶۶۸۷۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز کوچ بهاره عشایر خراسان شمالی به مناطق ییلاقی

به گزارش گزارش خبرگزاری صداوسیما خراسان شمالی؛ رضا روشن ضمیرگفت: سه هزار و ۶۰۰ خانوار عشایری استان کوچرو هستند که ۲ هزار خانوار از این دامداران، زمستان را در استان گلستان گذرانده و اکنون در حال جابه جایی به مناطق ییلاقی خراسان شمالی هستند، هزار و ۶۰۰ خانوار عشایری استان هم در داخل استان کوچروی دارند.
وی با بیان اینکه عشایر استان مکلف هستند مناطق قشلاقی استان گلستان را تا نیمه اردیبهشت ماه ترک کنند، افزود: برخی عشایر به صورت سنتی کوچ می‌کنند که این جابه جایی یک ماه تا بیش از ۴۰ روز طول می‌کشد و برخی هم به صورت مکانیزه کوچ می‌کنند که زمان کمتری در راه هستند.
روشن ضمیرگفت: برخی عشایر استان نیمه کوچرو و در جوار مناطق روستایی مستقر هستند و تابستان به مناطق ییلاقی اطراف کوچ می‌کنند که شمار این دامداران ۲ هزار و ۵۰۰ خانوار است.
وی با بیان اینکه در این زمینه تمهیدات لازم با نیروی انتظامی و پلیس راه انجام شده است، گفت: ناوگان مورد نیاز برای آبرسانی سیار به عشایر در مسیر کوچ انجام و آب مورد نیاز عشایر و دام‌ها تامین می‌شود.
مدیرکل امور عشایر خراسان شمالی با اشاره به اینکه دام عشایر، پیش از کوچ علیه بیماری‌های مختلف مایه کوبی می‌شوند افزود: همچنین آرد مورد نیاز عشایر پیش از کوچ تامین شده و علاوه بر آن در مناطق ییلاقی هم آرد مورد نیاز توزیع می‌شود.
عشایر خراسان شمالی ۶۰۰ هزار واحد دامی در اختیار دارند و ۹۰ درصد درآمد آنان وابسته به دام است و مابقی از از محل تولید صنایع دستی، جمع آوری گیاهان دارویی و زراعت و باغداری تامین می‌شود.

دیگر خبرها

  • ۱۵ درصد گوشت قرمز خراسان رضوی توسط عشایر تولید می‌شود
  • باید از ظرفیت‌های ارزنده جوانان عشایر بیشتر بهره‌مند شویم
  • کوچ بهاره عشایر در خراسان شمالی آغاز شد
  • آغاز کوچ بهاره عشایر خراسان شمالی به مناطق ییلاقی
  • جامعه عشایری سومین جامعه استان کرمانشاه
  • مناطق ییلاقی و قشلاقی مستعد لرستان شناسایی شده است
  • هنرنمایی زنان عشایر در ۳۰ رشته صنایع دستی
  • سرآغاز کوچ عشایر قشقایی از قشلاق به ییلاق
  • مشارکت عشایر برای افزایش تولید/ پیش بینی تولید ۷ هزار تن گوشت قرمز در خراسان شمالی
  • ضعف ادارات کرمانشاه در پرداخت سهم اعتباری عشایر