Web Analytics Made Easy - Statcounter

دبیرکل اتاق مشترک ایران و عراق جزئیاتی از طلب ۲میلیارددلاری شرکت گاز و توانیر ایران از عراق را تشریح کرد و از حل‌وفصل ۹۰درصدی این مسئله در روزهای گذشته خبر داد.

گروه نفت و انرژی بازارنیوز : حمید حسینی با اشاره به اظهارات روز گذشته وزیر نفت در خصوص طلب 2میلیارد دلاری ایران بابت صادرات انرژی به کشور عراق اظهار کرد: بر اساس قرارداد منعقده با عراق، برق صادراتی ایران به این کشور بر اساس دلار و گاز صادراتی ما به عراق بر اساس یورو، محاسبه شده است ولی بعد از اتفاقات اخیر در حوزه بانکی، عراق قادر به پرداخت هزینه برق و گاز وارداتی از ایران بر مبنای این دو ارز نبود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دبیرکل اتاق مشترک ایران و عراق افزود: در چنین شرایطی، شرکت گاز و توانیر کشورمان اصرار داشتند که بهای گاز و برق صادراتی به عراق را بر اساس یورو و دلار دریافت کنند و در طرف مقابل، عراق عنوان می‌کرد با توجه به تحریم‌های موجود، هیچ بانکی حاضر به انتقال این ارزها به ایران نیست.

وی با تأکید بر اینکه در 6 ماه گذشته، به هیچ وجه عراق از پرداخت بهای گاز و برق وارداتی خود از ایران سر باز نزده است گفت: از 6 ماه پیش، عراق مصرّاً از ایران خواسته بود که با توجه به محدودیت‌های بانکی در انتقال دلار به ایران، بهای گاز و برق وارداتی خود از کشورمان را بر اساس دینار پرداخت کند که طی این چند ماه ایران از قبول دینار اجتناب کرد.

حسینی با بیان اینکه طرف عراقی بارها تأکید داشته که هیچ مشکلی در پرداخت هزینه برق و گاز ایران ندارد اضافه کرد:‌ طی این مدت، طرف عراقی با واریز مقادیر قابل توجهی دینار به حساب بانک مرکزی ایران، سعی در پرداخت هزینه گاز و برق وارداتی خود از ایران را داشت ولی مسئولان ما از برداشت مطالبات خود از این حساب خودداری کردند.

وی خاطرنشان کرد: متأسفانه طی این مدت، دوستان ما تصور می‌کردند با تهدید به قطع برق و فشار بر عراق قادر خواهند بود تا به‌ازای صادرات برق و گاز، دلار و یورو دریافت کنند و از همین رو از قبول مطالبات خود بر اساس دینار خودداری داشتند ولی به‌نظر می‌رسد با سفر رئیس کل بانک مرکزی کشورمان به عراق، مقدمه حل این مشکل انجام شده و این موضوع تا 90 درصد حل‌وفصل شده است.

رئیس هیئت مدیره اتحادیه صادرکنندگان فرآورده‌های نفت،گاز و پتروشیمی ایران در پایان با اشاره به کاهش فاصله قیمتی بین نرخ رسمی دینار و نرخ آن در بازار آزاد گفت: البته یکی از مشکلات گذشته در تبادل مالی بر اساس دینار، فاصله قیمتی بین نرخ رسمی دینار و نرخ آن در بازار آزاد بود که حالا با حداقل شدن این فاصله، به‌نظر می‌رسد نگرانی شرکت گاز و توانیر برای زیان ناشی از این تفاوت قیمتی به حداقل خود رسیده است.

بیژن زنگنه وزیر نفت در نشست خبری روز سه‌شنبه خود با خبرنگاران در خصوص بدهی عراق به ایران بابت خرید گاز و برق از کشورمان گفته بود: ماهی 200 میلیون دلار گاز از ایران به این کشور صادر می‌شود که به‌عنوان اینکه "شما تحریم هستید" پول آن را نمی‌دهد و در حال حاضر دو میلیارد دلار بابت گاز و برق فروخته‌شده به عراق از این کشور طلب داریم.

 

لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000CKO برچسب ها: ایران ، عراق ، صادرات انرژی ، برق

منبع: بازار نیوز

کلیدواژه: ایران عراق صادرات انرژی برق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت bazarnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بازار نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۶۶۸۸۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فراتر رفتن تجارت خارجی از ۱۰ میلیارد دلار

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، گمرک ایران اعلام کرد تجارت خارجی کشور (مجموع صادرات و واردات) با احتساب نفت خام، میعانات گازی، خدمات فنی مهندسی و برق در فروردین امسال با ۴۷.۶۳ درصد افزایش به رقم ۱۰ میلیارد و ۴۲۰ میلیون دلار رسید.
 از مجموع صادرات و واردات کشور ۷ میلیارد و ۶۸۰ میلیون دلار به صادرات و ۲ میلیارد و ۷۴۰ میلیون دلار آن به واردات اختصاص داشت.
تراز تجاری کشور با احتساب نفت خام، میعانات گازی، خدمات فنی مهندسی و برق در فروردین ماه سال جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل به میزان ۴ میلیارد و ۹۴۰ میلیون دلار مثبت بوده است.
این گزارش با اشاره به اینکه صادرات بدون احتساب نفت خام، میعانات گازی، خدمات فنی مهندسی، برق و صادرات از محل تجارت چمدانی در این مدت به میزان ۳ میلیارد و ۱۷۰ میلیون دلار بوده است، می‌افزاید: تراز تجاری کشور بدون نفت هم در فروردین ماه در مقایسه با مدت مشابه قبل ۴۳۰ میلیون دلار مثبت بود.

صادرات نفت خام، کوره و میعانات گازی در فروردین ماه سال جاری ۴ میلیارد و ۱۸۰ میلیون دلار بوده است.
ارزش صادرات کشور در فروردین امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱۶.۸۵ درصد کاهش نشان می‌دهد.
این گزارش با اشاره به اینکه ۳ قلم عمده کالای صادراتی در فروردین ۱۴۰۳ به پروپان مایع شده با ۲۱۸ میلیون دلار، متانول با ۲۰۱ میلیون دلار و قیر نفت با ۱۸۰ میلیون دلار اختصاص داشت، می‌افزاید: میانگین ارزش هر تن کالای صادراتی در این مدت با ۷.۹۶ درصد کاهش به رقم ۳۲۸ دلار رسیده است.
در این مدت ۹ میلیون و ۷۰۰ هزار تن کالا به خارج از کشور صادر شد که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۹.۶۶ درصد کاهش داشته است.
عمده‌ترین مقاصد کالا‌های صادراتی ایران در فروردین ماه سال جاری شامل کشور‌های چین، عراق، امارات متحده عربی، ترکیه، پاکستان، افغانستان و عمان بوده است که این ۷ کشور، ۷۸ درصد از وزن و ۸۳ درصد از ارزش کل صادرات کشور را به خود اختصاص دادند.
در فروردین امسال، میزان صادرات کالا‌های پتروشیمی ۳ میلیون و ۳۰۰ هزار تن به ارزش یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلار بوده که به لحاظ وزن ۲۵.۷۷ درصد و از حیث ارزش ۲۴ درصد کاهش نشان می‌دهد.
در بین ۱۰ قلم عمده کالا‌های صادراتی، گاز‌های نفتی و هیدروکربور‌های گازی شکل مایع شده، اوره و میله‌های آهنی و فولادی از بیشترین افزایش و گاز طبیعی مایع شده، شمش از آهن و فولاد و بوتان مایع شده از بیشترین کاهش در ارزش برخوردار بودند.
در این مدت ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار تن کالا به ارزش ۲ میلیارد و ۷۰۰ میلیون دلار وارد کشور شد که به لحاظ وزن ۳۳.۳۸ درصد افزایش و از حیث ارزش ۱۱.۳۶ درصد کاهش داشته است.
ذرت دامی با ۳۵۳ میلیون دلار، کنجاله سویا با ۱۸۱ میلیون دلار و گوشی‌های تلفن هوشمند با ۱۰۶ میلیون دلار ۳ قلم عمده کالا‌های وارداتی در فروردین ماه سال جاری بوده‌اند.
بیشترین افزایش در بین ۱۰ قلم اول کالا‌های وارداتی به طلا به اشکال خام، کنجاله سویا و روغن دانه آفتاب‌گردان و بیشترین کاهش در ارزش نیز به قطعات منفصله جهت تولید اتومبیل سواری با کد تعرفه ۹۸۸۷۰۳۱۲، دانه سویا و برنج اختصاص داشت.
متوسط ارزش گمرکی هر تن کالای وارداتی در فروردین ماه سال جاری یک هزار و ۱۲۲ دلار بوده که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۳۳.۵۴ درصد کاهش داشته است.
بر اساس این گزارش، ۶ کشور اول طرف معامله با ایران در فروردین ماه سال جاری شامل کشور‌های امارات متحده عربی، چین، ترکیه، هلند، آلمان و هند در مجموع ۷۲ درصد از وزن و ۷۸ درصد از ارزش کل واردات کشور را به خود اختصاص دادند.
میزان ترانزیت خارجی کشور از مسیر ایران در فروردین امسال با ۴۷ درصد افزایش به رقم یک میلیون و ۶۰۰ هزار تن رسید.

دیگر خبرها

  • درآمد ترکمنستان از فروش گاز به چین از روسیه بیشتر شد
  • یک کارشناس انرژی : موفقیت دولت در تقویت شبکه فروش نفت کشور در شرایط تحریم
  • قیمت دینار عراق امروز شنبه ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • قیمت دلار و یورو امروز شنبه ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۳/ جدول
  • فرصت‌ صادرات برق به اروپا در شرکت‌های دانش‌بنیان‌
  • قیمت دینار عراق امروز جمعه ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول
  • مذاکرات طالبان برای صادرات نفت روسیه
  • میزان صادرات نفت اعلام شد/ تراز تجاری ایران در این وضعیت است
  • فراتر رفتن تجارت خارجی از ۱۰ میلیارد دلار
  • نرخ ارز امروز ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۳ +جزئیات