Web Analytics Made Easy - Statcounter

علیرضا دلیری معاون توسعه مدیریت و جذب سرمایه معاونت علمی در آئین امضا تفاهم‌نامه این معاونت گفت: فناوری بازار پول و سرمایه مبتنی بر فناوری دفتر کل توزیع‌شده (بلاک چین) با سرعت در تمامی بخش‌های خدمات فعالیتی دنیا رخنه می‌کند.

وی تاکید کرد: سرعت این فناوری از سرعت رشد فناوری عادی بالاتر است، چراکه مشکلاتی از جامعه را حل می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دلیری با اشاره به این‌که پیش‌ از این راه‌ حل مسائل مختلف جداگانه دنبال می‌شد و امروز فناوری بلاک‌چین یک راه‌حل متمرکز برای همه آنها دارد، بیان کرد: مهم‌ترین دغدغه در همه زمینه‌ها امنیت، شفافیت و داشتن اطلاعاتی متمرکز است. بسیاری از هزینه‌های نهادها به علت نبود اطلاعات و همچنین تخلفات ناشی از شفافیت ایجاد می‌شود.

مشکلی که بازار پول و سرمایه مبتنی بر فناوری دفتر کل توزیع‌شده راه‌حل آن خواهد بود.

وی با تاکید برای تلاش بر ایجاد فهم عمومی در این زمینه برای تمامی آحاد جامعه، افزود: چند مسیر در این راه پیش روی ماست، نخست این‌که بستر فعالیت بلاک چین را فراهم کنیم. این مهم با تلاش نهادهای دولتی رخ می‌دهد که برای آن نگرانی نداریم. چرا که همواره در تصمیم گیری‌های دولتی به این موضوع توجه می‌شود. به ‌طوری ‌که حتی به صورت هفتگی موضوع دستور کار در بخش‌های تصمیم‌گیرنده دولت است.

معاون توسعه مدیریت و جذب سرمایه معاونت علمی ادامه داد: افرادی هم که در این حوزه باید به فهم اهمیت بازار پول و سرمایه مبتنی بر فناوری دفتر کل توزیع‌شده می‌رسیدند، اهمیت آن را دریافته‌اند. از جمله آنها وزیر اقتصاد و وزیر فناوری هستند که در حال حاضر آگاه و بصورت کاملا همراه در حال رصد این حوزه می باشند. حتی برخی فعالان نیز جلوتر از قانون قدم می‌گذارند.

بهره‌وری منفعت عمومی از بازار پول و سرمایه مبتنی بر فناوری دفتر کل توزیع‌شده

دلیری همچنین معتقد است باید در بخش‌های توسعه‌ای این فناوری تمرکز کرد. دنیا از بازار پول و سرمایه مبتنی بر فناوری دفتر کل توزیع‌شده در چه مواردی بهره می‌برد؟ کدام برای کشور ما کاربرد دارد؟ اولویت استفاده از این فناوری در کشور چیست؟ اینها موضوعاتی است که معاونت علمی بر آن توجه می‌کند.

به گفته وی بازار پول و سرمایه مبتنی بر فناوری دفتر کل توزیع‌شده یا بلاک‌چین، امروزه تنها با رمز ارزها به برخی شناسانده شده است. درحالی‌که رمزارزها تنها بخش بسیار کوچکی از این فناوری محسوب می‌شود و باید از حوزه گسترده آن در مسیر رفاه و خدمات عمومی کشور که منفعت‌رسان است، استفاده کرد.

دلیری با ذکر مثالی به یک شرکت بیمه‌ای اشاره کرد که برای استفاده از بستر بلاک چین اعلام آمادگی کرده است. چراکه حدود ۴۰ درصد تخلفات با استفاده از این فناوری کاهش پیدا می‌کند و این درصد می‌تواند نجات یک شرکت بیمه‌ای باشد.

شتابدهی بازار پول و سرمایه مبتنی بر فناوری دفتر کل توزیع‌شده در کشور

معاون توسعه سرمایه و مدیریت معاونت علمی در ادامه، امضا تفاهم‌نامه بین این حوزه و شتاب‌دهنده ققنوس را گامی در راه شتابدهی دانست و گفت: در نظر داریم اتاق فکری شویم تا زیرساخت بستر بلاک چین فراهم‌شده و نمونه اولیه آن را اجرایی کنیم. ظرفیت‌های این حوزه در کشور قابل‌توجه است. پس این شتاب‌دهنده را در مسیر مشخصی قرار می‌دهیم تا در نخستین فرصت یک نمونه در حوزه بلاک چین راه‌اندازی کنیم.

دلیری اهمیت راه‌اندازی یک نمونه اولیه را برای آشنایی با مشکلات این عرصه و نیز آشنایی دست‌اندرکاران با بازار پول و سرمایه مبتنی بر فناوری دفتر کل توزیع‌شده دانست و افزود: نیاز نیست حتما نمونه اولیه نسخه کاملی باشد. می‌توان نمونه اولیه را راه‌اندازی کرد و به‌مرور با آگاهی‌های تازه‌ای که به‌دست می‌آوریم آن را توسعه دهیم.

وی زمینه‌های همکاری معاونت در این تفاهم‌نامه را ایجاد ساختار و همراهی دولتی و همچنین هماهنگی با سایر مجموعه‌ها و سازمان‌ها عنوان کرد و گفت: ممکن است برخی نهادها مانند نهادهای پولی و مالی کشور از ورود به عرصه بازار پول و سرمایه مبتنی بر فناوری دفتر کل توزیع‌شده واهمه داشته باشند اما ما با حضور خود تلاش داریم دل گرمی‌ای برای این بخش‌ها باشیم. ضمن این که در مواقع لزوم بخش خصوصی را با این شتاب‌دهنده ارتباط خواهیم داد.

منبع: انرژی امروز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت energytoday.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «انرژی امروز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۶۶۹۳۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بررسی عملکرد نماگر‌های بازار سرمایه در هفته‌ای که گذشت

هفته کاری که به اتمام رسید، شاخص کل بورس ۱‌.۷۲ درصد کاهش یافت و در ارتفاع ۲ میلیون و ۲۶۴ هزار واحدی قرار گرفت و شاخص کل هم‌وزن با کاهش ۱.۶۸ درصدی در پله ۷۵۰ هزار و ۸۴۳ واحدی قرار گرفت و شاخص کل فرابورس نیز با کاهش ۱.۶۱ درصدی در ارتفاع ۲۵ هزار و ۱۹۳ واحدی ایستاد.

کوروش آسایش، کارشناس بازار سرمایه در خصوص روند بازار سرمایه به باشگاه خبرنگاران جوان گفت: در این هفته کاری، شاخص صنعت حمل و نقل با افزایش ۴.۴ درصدی بیشترین رشد را در بین صنایع بورسی تجربه کرد و بعد از آن صنعت انتشار و چاپ در جایگاه دوم قرار گرفت. صنعت استخراج نفت به جز کشف هم با افت ۱۰.۷۷ درصدی بیشترین کاهش را تجربه کرد.

او اظهار کرد: مجموع ارزش معاملات خرد و حق تقدم‌ها در این هفته کاری ۱۵ هزار و ۶۸ میلیارد تومان بود. جزئیات ارزش معاملات خرد روزانه به این شکل بود که شنبه ۳ هزار و ۷۸۴ میلیارد تومان، یکشنبه ۳ هزار و ۹۵ میلیارد تومان، دوشنبه ۳ هزار و ۵۳ میلیارد تومان، سه شنبه ۲ هزار و ۸۶۸ میلیارد تومان و چهارشنبه ۲ هزار و ۸۰۸ میلیارد تومان ارزش معاملات بر روی تابلو ثبت شد.

خروج هزار و ۳۴۴ میلیارد تومان نقدینگی حقیقی‌ها از بازار سهام 

او گفت: میانگین سرانه خرید افراد حقیقی در این هفته کاری ۲۱ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان و میانگین سرانه فروش آن‌ها ۲۳ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان بوده است. همچنین در این هفته هزار و ۳۴۴ میلیارد تومان نقدینگی افراد حقیقی از بازار سهام خارج شد. 

فراهم شدن مجالی برای رشد سهام بازار محور در کوتاه مدت 

در ادامه هم رباب وفایی کارشناس بازار سرمایه در گفت‌وگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان گفت: اوایل هفته کاری با توجه به افزایش قیمت‌های جهانی کامودیتی‌ها شاهد شروع متعادلی بودیم، اما در جدال عرضه و تقاضا، فروشندگان برنده بودند و دوباره یک هفته‌ اصلاحی و خسته کننده را سپری کردیم. فقط شاهد نوساناتی در محدوه‌های حمایتی سهام بودیم، تعداد محدود، سهام بازیگر محور هم مجالی برای نوسان و رشد کوتاه مدتی داشتند.

این کارشناس بازار سرمایه افزود: افزایش نرخ انرژی و افزایش مالیات ستانی در کنار افزایش نرخ بهره شرکت‌ها را تحت فشار قرار می‌دهد و عدم تعدیل نرخ دلار نیما از بعد درآمدی را دچار مشکل می‌کند و حاشیه سود‌ها کاهش می‌یابد. برای جلوگیری از افت تولید، با افزایش نرخ‌های منطقی در صنایع برای پوشش رشد هزینه‌ها موافقت می‌شود.

او افزود: انتشار اوراق سنگین توسط دولت و بالا ماندن نرخ بهره، ابهام سقف معافیت مالیاتی و ... خریدار را یک قدم عقب‌تر در انتظار نگه می دارد. هر بار با نزدیک شدن به محدوده‌ حمایتی شاخص و سهام شرکت‌های بزرگ تر، شاهد سفارش‌های حمایتی بازارساز و نوسانات مثبت هستیم منتهی تا زمانی که این دور باطل ادامه دارد حرف خاصی برای گفتن نمی‌ماند.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی بورس

دیگر خبرها

  • پیش بینی بورس یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • بررسی عملکرد نماگر‌های بازار سرمایه در هفته‌ای که گذشت
  • سرمایه‌گذاری در ۱۰۰ شرکت بورسی ایران هیچ ریسکی ندارد | بزرگ‌ترین بازار بورس ناشناخته جهان مربوط به ایران است
  • توزیع محموله‌های بزرگ وارفارین در بازار
  • باید ضمانت نامه‌های بانکی شرکت‌های دانش بنیان تسهیل شود/بودجه اندک در مقایسه با دانشگاه‌ها
  • شبکه اجتماعی «ایکس» عملکرد دکمه «بلاک» را تغییر می‌دهد
  • سامانه آموزشی ترید در بازار ارز دیجیتال مبتنی‌بر هوش مصنوعی طراحی شد
  • سرمایه‌گذاران این بازار بیشترین زیان را دیدند/ دلار به کانال ۵۰ هزار تومان باز می‌گردد؟
  • ذاکری: تنها ۱۸ درصد دارایی ها به بخش خصوصی واقعی واگذار شده است/ سرمایه‌ها در دست اقلیتی متمرکز شده که امروز امکان کنترل آنها نیست / هشدار نسبت به تهی سازی ظرفیت دولت با خصوصی سازی رانتی
  • زمینه جذب تسهیلات از بازار سرمایه باید فراهم شود