Web Analytics Made Easy - Statcounter

همه دانشگاه‌ها می‌بایست از ضوابط و استاندارد‌های یکسانی تبعیت کنند؟ وزارت‌خانه‌ها چه؟ اصلا ضرورت اتخاذ ضوابط استاندارد و تلاش برای یکسان سازی و استاندارد سازی چیست؛ برقراری عدل و عدالت یا چیزی دیگر؟
به گزارش «تابناک»، با اعلام زمان ثبت نام آزمون دکتری تخصصی علوم پزشکی، بار دیگر این سوال به وجود آمد که تا کی قرار است چند دستگی در آزمون‌ها در کشورمان ادامه داشته باشد و تجمیع آزمون‌ها رخ ندهد؟ چندپارگی‌ای که مسئولان سالهاست تاکید دارند می‌بایست پایان داده شود، اما حتی گامی برای تحقق آن برداشته نمی‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


این را می‌شود از برگزاری آزمون دکتری تخصصی رشته‌های علوم پزشکی دریافت که برای بسیاری از مردم ناآشناست چراکه تصور می‌کنند رشته‌های علوم پزشکی یا پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی هستند و یا رشته‌هایی که در مقطع کارشناسی باقی می‌مانند. باوری اشتباه که بسیاری از فارغ التحصیلان این رشته‌ها با آن دست به گریبان هستند.
فارغ‌التحصیلان رشته‌هایی مانند فیزیوتراپی یا پرستاری یا انبوه رشته‌های دیگر که می‌توانند بعد از دریافت کارشناسی، در کارشناسی ارشد و دکتری تخصصی (PhD) ادامه تحصیل دهند، اما با شرکت و قبولی در آزمون‌هایی که وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تدارک می‌بیند نه کنکور‌های سراسری وزارت علوم که برای پذیرش در دانشگاه‌های دولتی، دانشگاه آزاد اسلامی، دانشگاه‌های غیرانتفاعی، پیام نور، فنی-حرفه‌ای و علمی-کاربردی برگزار می‌شود.
آزمونی سراسری که پذیرش در همه دانشگاه‌ها از مسیر آن می‌گذرد الا دانشگاه‌های علوم پزشکی. دانشگاه‌های تافته جدابافته آموزش عالی در کشورمان که گویی مربوط به کشور یا حتی قاره‌ای دیگر هستند نه کشورمان. دانشگاه‌هایی که ظاهرا قرار نیست هرگز مشمول قوانین تجمیع آزمون شوند.
وضعیتی که مسئولان تاکید دارند در راستای استقلال آموزش علوم پزشکی و دیگر رشته هاست، اما بیشتر تداعی کننده نگاه جزیره‌ای به آموزش عالی در کشورمان است. جزیره‌هایی مستقل از هم که اگر قرار باشد هماهنگی در میانشان به وجود آید، کار چندان دشواری نیست، اما ظاهرا مسئولان دو وزارت خانه تمایلی به انجام آن ندارند.
هماهنگی‌ای که البته در برخی امور دیده هم می‌شود، مثل تاثیر مصاحبه در قبولی دکتری تخصصی که ظاهرا در علوم پزشکی و غیر علوم پزشکی یکسان است، هرچند مشخص نیست این یکسان بودن از کجا نشات گرفته. هماهنگی‌هایی که می‌شود در روز برگزاری آزمون کارشناسی ارشد و دکتری هم اعمال شود، اما ظاهرا ترجیح بر متفاوت بودن آزمون دو وزارت خانه است.
تفاوتی که در زیرمجموعه وزارت علوم با پیگیری مجلس از بین رفت تا آزمون همه دانشگاه‌های سراسری، آزاد، پیام نور، فنی حرفه ای، علمی کاربردی و غیرانتفاعی یکی شود. آزمونی که دلیل یکسان سازی آن رعایت عدالت عنوان شده است؛ عدالتی که ظاهرا اهمیت ندارد میان متقاضیان پذیرش تحصیلات تکمیلی در زیرمجموعه وزارت علوم و وزارت بهداشت برقرار شود یا خیر!  

منبع: تابناک

کلیدواژه: دکتری تخصصی علوم پزشکی پزشکی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۶۶۹۸۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ظرفیت پذیرش در آزمون دستیاری افزایش یافت

وزیر بهداشت با اشاره به اجرای مصوبات برنامه هفتم توسعه در زمینه افزایش ظرفیت پذیرش دستیاری، گفت: این ظرفیت امسال ۱۲ درصد افرایش خواهد داشت.

به گزارش ایسنا، بهرام عین اللهی در حاشیه برگزاری پنجاه و یکمین دوره آزمون پذیرش دستیار تخصصی پزشکی، با اشاره به رقابت بیش از ۱۲ هزار پزشک در این آزمون تخصصی، تصریح کرد: تعداد داوطلبان ثبت نام کننده در این آزمون ۱۲ هزار و ۳۵۸ نفر است که از این تعداد ۶۴۲۴ نفر یعنی ۵۲ درصد شرکت کنندگان خانم ها و ۵۹۳۴ نفر یعنی ۴۸ درصد شرکت کنندگان را آقایان تشکیل می دهند.

وی با بیان اینکه پنجاه و یکمین دوره آزمون پذیرش دستیار تخصصی پزشکی در ۲۹ حوزه امتحانی در دانشگاه های علوم پزشکی سراسر کشور به طور همزمان برگزار شد، افزود: داوطلبان شرکت کننده می توانند در ۲۷ رشته تخصصی در دانشگاه های علوم پزشکی کشور نسبت به انتخاب رشته محل اقدام کنند.

عین اللهی با اشاره به اجرای مصوبات برنامه هفتم توسعه در زمینه افزایش ظرفیت پذیرش دستیاری، بیان کرد: در دولت مردمی این ظرفیت افرایش یافت، به طوریکه در سال گذشته ظرفیت پذیرش از ۳۲۰۰ نفر به بیش از ۵ هزار نفر افزایش پیدا کرد، امسال نیز ۱۲ درصد افرایش خواهیم داشت.

وزیر بهداشت خاطر نشان کرد: طراحی آزمون دستیار تخصصی پزشکی بسیار علمی و فشرده از چندماه قبل توسط اساتید برجسته انجام شده و اقدامات امنیتی لازم نیز صورت گرفته است. در این راستا دفترچه آزمون در سه گروه طراحی می شود و تا زمان برگزاری آزمون محرمانه باقی می ماند. این آزمون نیز در کمال صحت و سلامت و به دور از حاشیه برگزار شد.

عین اللهی درمورد رشته هایی تخصصی که نیاز به پذیرش دستیار دارد، گفت: در سال گذشته سه رشته اطفال، طب اورژانس و بیهوشی نیاز به تکمیل ظرفیت داشت که در شورای آموزش پزشکی و تخصصی تصمیم گرفته شد که این رشته ها به صورت مستقیم از دوران کارورزی پذیرش شوند که به تمام دانشگاه ها اعلام کردیم و تکمیل این رشته ها صورت گرفت.

به گزارش وبدا، وزیز بهداشت با اشاره به افزایش تعرفه ها از سوی دولت، گفت: این موضوع مشوق خوبی برای ورود دستیاران است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • عطیه الهی در دستان پرتوان ماماهاست
  • معاون آموزشی وزارت بهداشت خبر داد؛ زمان اعلام نتایج اولیه آزمون دستیاری پزشکی
  • نتایج اولیه آزمون دستیاری پزشکی در نیمه دوم خرداد اعلام می‌شود
  • نتایج اولیه آزمون دستیاری پزشکی در نیمه دوم خرداد اعلام می شود
  • بیش از ۱۲ هزار پزشک امروز با هم رقابت کردند/ ظرفیت پذیرش آزمون دستیاری ۱۲ درصد افزایش می یابد
  • ظرفیت پذیرش در آزمون دستیاری افزایش یافت
  • رقابت ۱۲۰۰۰ داوطلب در آزمون دستیاری/ اعلام حقوق دستیاران
  • رقابت بیش از ۱۲ هزار نفر در آزمون دستیاری پزشکی/افزایش ۱۲درصدی ظرفیت برای امسال
  • رقابت بیش از ۱۲ هزار داوطلب در آزمون دستیاری پزشکی
  • رقابت ۱۲ هزار داوطلب در آزمون دستیاری پزشکی