Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-04-29@21:21:01 GMT

کتاب هفت زمستان در قزوین رونمایی شد

تاریخ انتشار: ۱۸ بهمن ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۶۷۰۲۶۷

کتاب هفت زمستان در قزوین رونمایی شد

مجموعه داستان «هفت زمستان» گزیده داستان کوتاه هفتم دی‌ماه 1357 با حضور دبیر کارگروه آفرینش‌های ادبی استان های حوزه هنری رونمایی شد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از  صبح قزوین؛ مراسم رونمایی مجموعه داستان «هفت زمستان» گزیده داستان کوتاه هفتم دی‌ماه 1357 با حضور ساسان ناطق قائم‌مقام مرکز آفرینش‌های ادبی حوزه هنری، نویسندگان و علاقه‌مندان پیش از ظهر امروز در حوزه هنری قزوین برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 


ساسان ناطق در این نشست اظهار کرد: مجموعه «هفت زمستان» که یک کار گروهی است روند بسیار خوبی را طی کرده و نویسندگان با مشارکت یکدیگر ضمن نقد، بررسی و چکش‌کاری داستان‌ها به خلق آثار یکدیگر کمک کرده‌اند. 

قائم‌مقام مرکز آفرینش‌های ادبی حوزه هنری با اشاره به اهمیت بازنویسی ابراز کرد: یک نویسنده باید قبل از ارائه اثرش چندبار آن را بخواند و از زوایای مختلف به آن نگاه کرده و اشکالات را برطرف کند، با این کار نویسنده راحت‌تر به جهان ذهنی مخاطب نزدیک خواهد شد.   
وی ادامه داد: داستان انقلاب باید تصویری از خود انقلاب را ارائه بدهد و برآمده از موضوعات، اتفاقات و شخصیت‌ها باشد و رنگ و بوی جغرافیای موردنظر نویسنده را در برداشته باشد همچنین نویسنده حوزه داستان و رمان انقلاب باید تاریخ گذشته کشور را بداند تا به این طریق خواننده را با خود همراه کند. 

این مسئول ادامه کرد: نویسنده رمان این قابلیت را دارد که لباسی نو بر تن تاریخ بپوشاند و با تازگی در سوژه و خلاقیت در مضمون از تکرار سوژه‌های پیش‌پاافتاده بپرهیزد، انقلاب در ابتدا در تفکر و اندیشه انسان صورت می‌گیرد، بنابراین در ادبیات انقلاب اسلامی باید به آثاری بپردازیم که برآمده از تحول اندیشه انقلابی باشد که اگر چنین اتفاقی نیفتد آثار ادبیات انقلاب به تکرار خواهد افتاد. 

این نویسنده، آرمان‌گرایی، واقع‌گرایی و تعهد را سه ویژگی لازم برای آثار ادبیات انقلاب برشمرد  و گفت: باید بدانیم چگونه گفتن به‌اندازه چه گفتن اهمیت دارد. 

وی با اشاره به اهمیت پرداختن به حوزه نوجوانان عنوان کرد: باید توجه داشته باشیم که جهت نوشتن داستان برای نوجوانان باید ابتدا نیازهای آن‌ها را شناخت و در ادامه با زبان مناسب نوجوانان تصاویر درست و واقع‌گرایانه از انقلابیون پیش چشم آن‌ها ترسیم کرد تا بتوانند با شخصیت داستان‌ها همزادپنداری داشته باشند در این صورت است که می‌توانیم بگوییم داستان ما اثرگذاری لازم را روی مخاطب دارد. 

ناطق اشاره کرد: آثار انقلابی باید امیدآفرین باشد البته نه امیدی که از جنس بعضی سریال‌های سخیف تلویزیونی است.

8 داستان از 5 نویسنده در کتاب«هفت زمستان» 
در ادامه این برنامه روح‌الله شریفی گردآورنده داستان‌ها در خصوص مجموعه «هفت زمستان» بیان کرد: زمانی که تصمیم گرفتیم این کتاب را منتشر کنیم، ابتدا موضوع به‌صورت کلی، انقلاب قزوین بود اما پس از مشورت با آقای ناطق و دوستان حوزه هنری به این نتیجه رسیدیم که بهتر است در خصوص یک واقعه تاریخی اثرگذار بنویسیم.   
وی افزود: به همین جهت واقعه هفتم دی‌ماه سال 1357 به‌عنوان موضوع کتاب مشخص شد، پس از مشخص شدن موضوع با 13 نفر از نویسندگان استان قزوین جلساتی برگزار کردیم و داستان‌ها نگارش شد، پس از ارسال به تهران و کارشناسی داستان‌ها درنهایت هشت داستان از پنج نویسنده مورد تأیید قرار گرفت و در این کتاب چاپ شد.   
گفتنی است، در این برنامه از مجموعه داستان هفت زمستان رونمایی به عمل آمد.
انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۶۷۰۲۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شمه‌ای از بی‌کفایتی پهلوی

کتاب «ممل تهرونی» که از سوی نشر جمال منتشر شده، سری به دوران حکومت پهلوی می‌زند و نوجوان امروز را با بخشی از تاریخ کشور در آن دوران آشنا می‌کند. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، کتاب «ممل تهرونی» از جمله آثار نشر جمال در حوزه ادبیات انقلاب برای گروه سنی کودک و نوجوان است. این اثر که به قلم سیدسعید هاشمی نوشته شده، تلاش دارد با بیان خاطراتی از دهه 60، پیوندی میان نوجوان امروز با ماجراهای سال‌های حکومت پهلوی برقرار کند. در معرفی این اثر آمده است: داستان کتاب «ممل تهرونی» دربارهٔ پسری به نام ممل است که در دههٔ 60 روایت می‌شود. در این کتاب نوجوانان با اتفاقاتی که کودکان و نوجوانان در آن دهه با آن‌ها مواجه می‌شدند و خاطراتی که پدر و مادرشان در آن دوره داشتند، آشنا می‌شوند.

فاطمه شه‌روش، فعال حوزه کتاب، در یادداشتی که به معرفی این کتاب پرداخته و برای انتشار در دسترس تسنیم قرار گرفته، نوشته است:

ممل یک پسربچه‌ هفت‌هشت ساله است. پدر ممل اعتقاد دارد تابستان‌ها وقت بچه در تهران تلف می‌شود. برای همین او را می‌فرستد قم پیش پدربزرگ و مادربزرگش. پدربزرگ ممل حجره‌دار است و هر روز ممل را با خودش می‌برد بازار؛ اما هنوز چند روزی از اقامت ممل در قم نگذشته که اتفاقات عجیب و غریبی در کوچه‌پس‌کوچه‌های محل رخ می‌دهد. سروکله غریبه‌ای در شهر پیدا شده که می‌رود سراغ دختربچه‌ها و زن‌ها. طلاهایشان را می‌دزد و اگر مقاومت کنند بهشان آسیب می‌زند. تلاش مادربزرگ و پدربزرگ ممل برای دور نگه داشتن ممل از مهلکه بی‌فایده است.

ممل همه چیز را فهمیده و از اینکه به تنهایی به کوچه و خیابان برود، می‌ترسد. از طرفی صدای مردم شهر به گوش پاسبان‌ها و کلانتری نمی‌رسد. وقتی ریش‌سفیدها همراه آقابزرگ، پدربزرگ ممل، به کلانتری می‌روند تا از این اوضاع شکایت کنند، ستوان اینطور جوابشان را می‌دهد: «اگه امنیت ندارن، نذارید بیان توی کوچه. مقصر خود شما هستید. ما داریم تمام تلاش خودمون رو می‌کنیم. الان هم بی‌کار نیستیم. اعلی‌حضرت تازه به کشور برگشتند و ما می‌خواهیم یک جشن در شهر قم برگزار کنیم... حالا که خدا رو شکر خیانت مصدق و کاشانی برملا شد و اعلی‌حضرت به کشور برگشتن، ‌به جای تشکر و قدردانی، اومدید لیچار می‌گید؟»

چرا نوجوان ایرانی هری‌پاتر می‌خواند، اما کتاب ایرانی نه؟

ممل عکس محمدرضا شاه و  و تیمسار زاهدی را در اتاق ستوان می‌بیند و بو می‌برد که قضیه قرار نیست به این سادگی‌ها حل شود. به این ترتیب نویسنده از دید ممل به گوشه‌ای مبارزات مردم با رژیم حاکم و تلاش‌هایشان برای گرفتن حق اشاره می‌کند.

از آنجا که داستان در شهر قم دنبال می‌شود،‌ مخاطب با شخصیت‌های مذهبی و سیاسی آن دوره نظیر آقانجفی و آیت‌الله بروجردی نیز آشنا می‌شود. از محله‌های قم نظیر چهارمردان و باجک نیز بارها در کتاب اشاره شده که آن را برای خوانندگان این شهر خواندنی‌تر و جذاب‌تر می‌کند.

حرف‌های درگوشی مردم کوچه‌وبازار و نوع برخوردشان با مأموران حکومتی به گونه‌ای در کتاب بیان شده است که مخاطب را به خوبی با شرایط سیاسی و اقتصادی و اجتماعی آن زمان آشنا کرده تا به طور غیرمستقیم به بی‌کفایتی حاکمان این برهه تاریخی پی ببرند.

ممل تهرونی یک رمان 159 صفحه‌ای است که پسربچه‌های بزرگتر از 9 سال از خواندنش لذت خواهند برد و به راحتی می‌توانند خودشان را جای شخصیت قهرمان داستان بگذارند. آنها باید با دقت داستان را بخوانند تا بتوانند حدس بزنند،‌ کدام یک از شخصیت‌های کتاب مظنون اصلی است و همه آتش‌ها از زیر سر او بلند می‌شود.

انتهای پیام/

 

دیگر خبرها

  • داستان فلسطین آنقدر جذاب است که نیازی به تخیل ندارد
  • ارتقای فرهنگ و سواد سلامت از اولویت‌های حوزه بهداشت است
  • بررسی آثار کلر ژوبرت نویسنده و تصویرگر مسلمان شده فرانسوی
  • بازی برای کودکان خیلی مهم است اما جایگاه ادبیات هم حفظ شود
  • همایش حکمت مطهر ۱۱ اردیبهشت برگزار می‌شود/رونمایی از ۵ کتاب و برپایی بیش از ۱۲۰ برنامه ملی
  • شمه‌ای از بی‌کفایتی پهلوی
  • ۳ نمایشنامه جدید در نمایشگاه کتاب
  • انتشار ۳ نمایشنامه
  • کدام کتاب «سروش صحت» باعث صف طولانی در اصفهان شد؟
  • انتشار کتاب یوسف گم گشته باز آید در ماهشهر