Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-05-07@06:15:00 GMT

قم| پژوهش‌های حوزوی متناسب با نیازهای روز باشد

تاریخ انتشار: ۱۸ بهمن ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۶۷۱۶۶۹

قم| پژوهش‌های حوزوی متناسب با نیازهای روز باشد

رئیس دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم گفت: تحقیقات و پژوهش‌های حوزوی متناسب با نیازهای روز باشد، حجم پژوهش‌های انجام‌شده در مقایسه با تعداد فراگیران علوم دینی کم است. ۱۸ بهمن ۱۳۹۷ - ۱۷:۱۶ استانها قم نظرات - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قم، حجت‌الاسلام‌ والمسلمین احمد واعظی ظهر امروز در مراسم آیین اختتامیه نمایشگاه تخصصی گفتمان انقلاب اسلامی که در سالن همایش‌های غدیر برگزار شد اظهار داشت: امروز  حوزه علمیه از جهات مختلفی دارای تحولات بسیار در مقایسه با قبل از انقلاب است که این تحولات ممکن است از دید بعضی از افراد منفی و از دید بعضی مثبت باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: یکی از جهات مثبت مسئله فراروی حوزه در شاخه‌های علوم اسلامی است که با حجم و عمق متفاوت به تمام جهان عرضه‌شده است، تحقیقات و پژوهش‌های حوزوی متناسب با نیازهای روز باشد، حجم پژوهش‌های انجام‌شده در مقایسه با تعداد فراگیران علوم دینی کم است.

واعظی تصریح کرد: در راستای آشنایی حوزه با فضای غرب، با ضعف‌های عمیقی روبه‌رو هستیم که یکی از ضعف‌های اصلی بحث اطلاع‌رسانی است.

وی اضافه کرد: در کارهای علمی چند نوع گروه مخاطب خاص ازجمله جامعه علمی کشور، بدنه مدیران و گروه کارشناسان اقتصادی کشور وجود دارند که هرکدام از این بدنه‌ها می‌توانند سازنده بنای حوزه علمیه باشند.

رئیس دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم تأکید کرد: در حوزه مطالعات انسانی و اجتماعی که نمایشگاه حول این محور شکل‌گرفته، عدم تناسب در کمیت و کیفیت وجود دارد که باعث ایجاد نابرابری در محتوای اثرات برگزیده‌شده است.

وی با انتقاد کم بودن تحقیقات علمی در مراکز دانشگاهی و حوزوی تأکید کرد: میلیون‌ها نفر دانشجویان علوم انسانی هستند اما تعداد بسیار محدودی از این دانشجویان هم در فضای حوزه و هم در فضای دانشگاه‌ها تحقیقات علمی انجام داده‌اند.

واعظی با اشاره به نقاط ضعف حوزه علمیه ازجمله اطلاع‌رسانی ضعیف در راستای آشنایی افراد جامعه با آثار ترویج‌شده گفت: بین مباحث تجریدی و انتزاعی تفاوت زیادی وجود دارد اما در بحث‌های عینی و انضمامی که خروجی آن‌ها نهادینه شدن است و باید در راستای گره‌گشایی باشد آثار بسیار کمی وجود دارد.

معاون رئیس‌جمهور در قم: 6 میلیون گردشگر در 9 ماهه امسال به کشور وارد شدندنمایشگاه «خدمت در پرتو بانوی کرامت» در قم افتتاح شدنسخه بریل کتاب "ملاقات با آفتاب" در قم رونمایی شد

وی با اشاره به نیازهای جدی حوزه‌های علمیه افزود: با توجه به ظرفیت علمی حوزوی و دانش‌آموختگان لازم است قبل از نظام موضوعات تنقیح کرده و نظام‌نامه موضوعات بر اساس نیازسنجی تولید شود.

رئیس دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم تأکید کرد: ما به یک نمایشگاه دائمی برای ره‌آوردهای حوزه علمیه نیاز داریم تا اثرات با دعوت از صاحب‌نظران علمی و پژوهشی  رونمایی شود.

وی ابراز کرد: اتفاق مبارک و فرخنده امروز این است که حوزه با شاخه‌های علوم انسانی و فضاهای غربی آشنا شده است و این امر به برکت انقلاب اسلامی شکل‌گرفته است.

انتهای پیام/ ز

R7854/P/S6,62/CT11

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۶۷۱۶۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ظرفیت استقبال از گفتمان انقلاب اسلامی در دنیا بی نهایت است

به گزارش خبرگزاری مهر، آیت الله علیرضا اعرافی در دیدار هیات رییسه مجمع نمایندگان طلاب و فضلای حوزه علمیه قم که در دفتر مدیر حوزه‌های علمیه برگزار شد، اظهار کرد: هرچه تلاش کنیم که حوزه در تراز انقلاب اسلامی باشد، کم است.

وی با اشاره به اینکه البته دستاوردهای حوزه بسیار ارزشمند هستند، مطرح کرد: اگر این دستاوردها را با آمال و آرزوهای حوزه مقایسه کنیم قطعاً درخواهیم یافت که عقب هستیم.

مدیر حوزه‌های علمیه با بیان اینکه نیازهای بی‌پایانی وجود دارد، عنوان کرد: در فضای بین الملل بی‌نهایت ظرفیت پذیرش، استعداد و استقبال از گفتمان انقلاب اسلامی وجود دارد.

وی با اشاره به اینکه در داخل نیز ظرفیت‌ها و بسترهای فوق العاده‌ای فراهم است، خاطرنشان کرد: اصل ۴ قانون اساسی می‌گوید که تمام قوانین و تصمیماتی که در نظام اتخاذ شود باید مبتنی بر اسلام باشد.

آیت الله اعرافی اضافه کرد: همین محور قانونی یک زمینه بی‌نهایت برای کار ایجاد می‌کند که البته در سمت مقابل نیز چالش‌ها و موانع بسیار بالا است.

وی با بیان اینکه امروز دشمنان اسلام و انقلاب اسلامی برای الحاد سرمایه‌گذاری بسیاری انجام می‌دهد، تصریح کرد: سه نکته نیاز بی‌نهایت، چالش‌های متعدد و آمال و اهداف حوزه و انقلاب اسلامی باید در کنار یکدیگر دیده شود.

مدیر حوزه‌های علمیه با اشاره به اینکه در این مسیر هم‌‎افزایی، همکاری و همدلی بسیار مهم است، یادآور شد: در این منظومه فکری قطعاً مجمع نمایندگان طلاب دارای نقش و کارکرد ویژه هستند.

وی اضافه کرد: به عنوان مدیریت حوزه بر قراردادی که با مجمع نمایندگان طلاب مبنی بر بررسی و اعلام نظر طرح‌های حوزوی داریم، پایبند خواهیم بود.

آیت الله اعرافی با بیان اینکه تقریباً یک دوره برنامه پنج‌ساله حوزه به اتمام رسیده است، گفت: دومین برنامه پنج‌ساله حوزه درحال تدوین است که مشارکت مجمع نمایندگان طلاب در آن می‌تواند بسیار موثر باشد.

وی با اشاره به اینکه انتقال و انعکاس مسائل حوزه‌های استان‌ها اهمیت ویژه‌ای دارد، بیان کرد: اظهارنظر نمایندگان یک استان می‌تواند در اعلام طرح و برنامه برای آن استان اثرگذار خواهد بود.

مدیر حوزه‌های علمیه با بیان اینکه نمایندگان طلاب می‌توانند گفتمان‌ساز مباحث انقلابی و طرح‌های حوزوی باشند، اظهار کرد: در این عرصه نیازمند اقدامات جدی‌تری هستیم.

کد خبر 6098879

دیگر خبرها

  • ظرفیت استقبال از گفتمان انقلاب اسلامی در دنیا بی نهایت است
  • سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران نقشی بزرگی در گسترش و رشد علمی ایران ایفا کرده است
  • طلابی که اقدام به تشخیص نیازهای جامعه و حل مسئله می کنند حمایت می شوند
  • ماده واحده «اصلاح ماده ۴ آیین‌نامه شورای تخصصی حوزوی» ابلاغ شد
  • رئیس جمهور ماده واحده شورای عالی انقلاب فرهنگی را برای اجرا ابلاغ کرد
  • ماده واحده «اصلاح ماده 4 آیین‌نامه شورای تخصصی حوزوی»
  • دوره شیخ صدوق دوره انتقال از عصر حضور ائمه (ع) به دوره غیبت
  • دوره شیخ صدوق دوره انتقال از عصر حضور ائمه(ع) به دوره غیبت
  • شیخ صدوق بیش از هزار سال پرچمدار مکتب امام صادق(ع) و سایر اهل بیت(ع) بوده است
  • المپیاد علمی سراسری طلاب حوزه‌های علمیه پاکستان برگزار شد