Web Analytics Made Easy - Statcounter

آثار جشنواره سی و هفتم فیلم فجر ۹ روز به نمایش درآمدند اما تک و توک هنرمندان، رسانه‌ای‌ها و منتقدین را سرِ شوق آورد؛ اما نکته اساسی اینجاست که چرا باید برای برخی از آثار که استاندارد سینمایی نیستند سرمایه‌گذاری شود و مردم چرا باید آن‌ها را ببینند؟ ۱۹ بهمن ۱۳۹۷ - ۱۰:۴۷ فرهنگی تلویزیون ، سینما و تئاتر نظرات - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی باشگاه خبرنگاران پویا، نکته‌ای که امسال در پَسِ رقابت فیلم‌های جشنواره فیلم فجر وجود دارد حضور برخی آثار است که به تعبیر برخی از هنرمندان، تهیه‌کنندگان و منتقدین می‌توانستند در تلویزیون به نمایش گذاشته شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یعنی در واقع استاندارد پرداخت فیلمساز، سینمایی نبوده است. بسیاری حتی دنبال سرمایه‌گذارهای این فیلم‌ها بودند تا بگویند واقعاً در این شرایط اقتصادی که ساخت فیلم بسیار گرانقیمت است، چرا چنین آثار سطحی و بدون استانداردهای سینمایی و حتی بدون محتوا و پیام ساخته می‌شوند؟ یا سوال دیگر از مسئولین جشنواره و هیئت انتخاب که چرا برخی از آثار دیگر که می‌توانستند به سینمای ایران در سی و هفتمین جشنواره یک قوت و استاندارد و شکوفایی ببخشند جای خودشان را به فیلم‌هایی دادند که دلیل حضورشان را باید مسئولین جشنواره پاسخ دهند.

فیلم‌های جشنواره فیلم فجر امسال عمدتاً ناامیدانه، تلخ و بدون پیام و محتوا بودند؛ جایی که دوباره باید تکرار کنیم سینما را دیگر نمی‌توانیم همراه با خانواده برویم. برخی از آن‌ها صحنه‌ها و موقعیت‌هایی را نشانِ مخاطب می‌دهند که دیالوگ یا موقعیت آن، مخاطب را شرم‌زده می‌کند یا شوخی جنسی و یا المان بصری جنسی و خارج از اصول و فرهنگ ایرانی را به روی پرده نقره‌ای می‌برند. جالب است که برخی از منتقدین می‌گفتند این سرمایه‌گذار، تهیه‌کننده و حتی فیلمساز به این نکته فکر نمی‌کند قرار است برای دیدن این فیلم، مردم پول بدهند و بلیت بخرند و به تماشایش بنشینند. برخی هم می‌گفتند این جشنواره سی و هفتم در چهل سالگی انقلاب هیچ درون‌مایه‌ای برای نشان دادن این ایام به مخاطب نداشت.

در کنار این انتقادات، البته فیلم‌هایی هم روی پرده نقره‌ای رفتند و هنوز سینمای هنرمندان منتظر سه فیلم دیگر از پرویز شهبازی(طلا)، بهرام توکلی(غلامرضا تختی) و متری شیش و نیم(سعید روستایی) هستند تا به طورکل بتوانند بگویند کدام فیلم، کدام کارگردان و کدام بازیگران روز دوشنبه بیست و دوم بهمن‌ماه در برج میلاد روی جایگاه می‌رود و  سیمرغ‌ها را او با خودش به خانه می‌برد. البته مردم به «شبی که ماه کامل شد»، «بیست و سه نفر»، «غلامرضا تختی»، «ماجرای نیمروز/رد خون»، «سرخپوست» و «متری شیش و نیم» تاکنون رأی داده‌اند و باید منتظر بمانیم داوران چگونه فیلم‌ها را دیده‌اند. آیا دوباره سیمرغ‌های عجیب و غریب داده می‌شود یا جامعیت در انتخاب را به نظاره می‌نشینیم.

به هر حال فعلاً 9 روز از جشنواره فیلم فجر گذشته است و ما هر شب یک موضوعی را با دوربین تسنیم بررسی کردیم. در شب پرترافیک «چارسو» بسیاری از هنرمندان و صاحب‌نظران آمدند تا در سانس نخست، «زهرمار» سیدجواد رضویان، در سانس دوم «سرخپوست» نیما جاویدی، در سومین زمان اکران سینمای هنرمندان «جمشیدیه» ندا جبلی و در سانس پایانی هم «ماجرای نیمروز/رد خون» محمدحسین مهدویان را ببینند. اما موضوع ما فیلم‌های جشنواره فیلم فجر بود و هنرمندان و صاحب‌نظران نظرات قابل تأمل و شخصیتی مثل مجید مظفری هم فارغ از جشنواره، گلایه‌های تندی داشت.

نیما جاویدی کارگردان فیلم «سرخپوست» درباره این سوال خبرنگار تسنیم گفت: واقعیت این است که ما برای مردم فیلم می‌سازیم و هدف این است که مردم با فیلم ارتباط برقرار کنند. بخش آرای مردمی برایم بیتشر اهمیت دارد و بینیم آن بخش برای ما چه اتفاقی می‌افتد. فعلا تا به اینجا اکران‌های مردمی را رفتم و خدا را شکر ارتباط خوبی برقرار کردم و روز به روز بر این اقبال افزوده می‌شود.

روز دوم جشنواره فیلم فجر؛ "دوربین تسنیم" در کاخ هنرمندانکاخ جشنواره فجر(1)| «ژانرزدایی» منجر به مرگ سینمای ایران نخواهد شد؟ + فیلمسومین روز جشنواره فیلم فجر به روایت تسنیم/ چرا سینمای ایران "قهرمان" ندارد؟+ فیلمروز چهارم جشنواره فیلم فجر به‌روایت تسنیم|آیا وجود پول‌های کثیف در سینمای ایران واقعیت دارد؟پنجمین روز جشنواره فیلم فجر به‌روایت تسنیم| چرا کارگردانان سینمای ایران به‌سراغ سوژه نوجوانانه نمی‌روند؟+ فیلمششمین روز جشنواره فیلم فجر به‌روایت تسنیم| جایگاه خانواده در سینمای ایران کجاست؟ + فیلمهفتمین روز جشنواره فیلم فجر به‌روایت تسنیم| نفوذ دفاتر سینمایی و انحصارطلبی در سینما حقیقت دارد؟ +فیلمهشتمین روز جشنواره فیلم فجر به‌روایت تسنیم| آدم‌های جدید، معیشت و امور صنفی اهالی سینما را مختل کرده‌اند + فیلم

 

مدیران شبکه‌های تلویزیونی هم به جشنواره آمدند؛ مهدی سالم و مجید زین‌العابدین روسای شبکه‌های امید و یک سیما. مهدی سالم رئیس شبکه امید در مقابل دوربین تسنیم قرار گرفت و گفت: من به طور کل دوست دارم به نوجوانان بیشتر جایزه داده شود. به نظرم فیلم "بیست و سه نفر" فیلمی است که نوجوانان بیشتر ایفای نقش کردند و در رده سنی نوجوان قابل پخش باشد و جذابیت ویژه‌ای برای نوجوانان دارد؛ امیدوارم نوجوانان و گروه «بیست و سه نفر» یک جایزه از جشنواره فجر بگیرند.

مژگان صابری بازیگر فیلم سینمایی «شعله‌ور» که حاشیه‌های زیادی در نشست خبری سال گذشته برای او ایجاد شد هنوز هم از آن روزها هراس دارد صحبت کند و فقط می‌گوید شما که دیدید من "اوتیسم" ندارم. صابری جشنواره امسال را دوست دارد چون دوباره توانسته بعد از یک سال در کنار هنرمندان باشد. او اعتقاد دارد رقابت پایانی جشنواره میان «سرخپوست»، «شبی که ماه کامل شد»، «قصر شیرین» و «طلا» است.

مجید یاسر بازیگر سینما و تلویزیون که این روزها کمتر جلوی دوربین کاری قرار گرفته برای تماشای فیلم‌های روز نهم جشنواره فیلم فجر به «چارسو» آمد. او گفت: دلم برای "اجاره نشین‌ها" تنگ شده. خیلی از این مدل فیلم‌هایی که حرف برای گفتن داشته باشد و یک تلنگری به مخاطب بزند و تماشاچی موقعی که از سینما بیرون می‌آید خودش را درگیر موضوعات اجتماعی در فضای طنز کند یک مقدار فاصله گرفتیم. فکر می‌کنم تهیه‌کننده‌ها حق دارند به سمت ساخت فیلم‌های طنزی می‌روند که گیشه را تسخیر کنند تا ضرر ندهند.

محمد رسول صفری بازیگر سینما و تلویزیون که در جشنواره سی و هفتم فیلم فجر، فیلم «سرخپوست» را دارد درباره فیلم‌های جشنواره فجر گفت: امسال جشنواره فیلم فجر را بهترین دوره می‌دانم. چرا که همه فیلم‌ها را توانستم در چارسو ببینم و شاهد و ناظر یک رقابت سخت هستم؛ چون فیلم‌های خوب زیاد شده‌اند. آنقدر پیشرفت کار و بزرگ‌اندیشی کارگردانان را می‌بینیم که فیلم‌های خوب می‌سازند سرِ شوق می‌آیم.

سیدفرید موسوی نماینده مجلس یکی از شخصیت‌های غیرهنری بود که در سینمای هنرمندان حضور پیدا کرد. او به این نکته اشاره کرد که: فراکسیون جوانان در بخش تجلی اراده ملی جشنواره فیلم فجر ورود پیدا کرده و تیم داوری را از متخصصین و صاحب نظران سینمایی انتخاب کرده است. ما در این بخش به یکی از فیلم‌هایی که در خصوص مطالبات و دغدغه‌های جوانان باشد به انتخاب همین هیئت داوران جایزه‌ای را تقدیم می‌کنیم.

مجید مظفری بازیگر سینما و تلویزیون اما در کنار همه بازیگران و صاحب‌نظرانی که جشنواره را تحلیل کردند او گلایه‌های قابل تأملی داشت. او گفت: جشنواره‌ای که روز اول در افتتاحیه‌اش حضور پیدا کردم و از وسط برنامه بلند شدم به این نتیجه رسیدم مسئولین جشنواره از سینمای ایران اطلاع چندانی ندارند. دیدم وقتی که چهل سال سینمای ایران را کلیپ می‌سازند آنقدر یک طرفه، جناحی و دسته‌بندی شده کار کرده‌اند که ناامید شدم. نه سینمای ایران و نه برخی از مسئولین و نه تاریخ سینمای ایران آدمی مثل من را نمی‌توانند حذف کند. من کسی هستم که هم قبل از انقلاب و هم بعد از انقلاب فیلم دارم. واقعاً تأسف می‌خورم وقتی به اینجا می‌آیم فیلم ببینم جلوی در به من می‌گویند کارت‌تان کجاست؟ باید درِ این سینما، ارشاد و جشنواره را مثل "احمد نجفی" گِل گرفت.

مهدی سالم رئیس شبکه امید در بخش دیگری از صحبت‌های خودش، تصریح کرد: اگر تاریخ سینمای ایران را در چند دهه اخیر مرور کنیم می‌بینیم که وقتی عوامل تولید و کارگردانان سن ازدواج‌شان بوده فیلم‌ها عشق و عاشقی بوده‌اند و پایانش به ازدواج ختم شده است. ولی جلوتر می‌رفتند بحث‌های خیانت در فیلم‌ها به اوج خودش می‌رسید. احساسم می‌گوید برخی از دوستان که کار تولید انجام می‌دهند بیشتر مسائل مبتلا به خودشان را مطرح می‌کنند. شاید این مسائل مبتلا به خودشان از مسائل واقعی جامعه دور باشد. اینکه می‌گوید فیلم‌ها ناامیدانه شده تا حدود زیادی با شما موافقم اما کماکان به این سینما، امیدوارم! هنوز ناامیدی‌های سینما نتوانسته من را ناامید کند. چرا که نقطه عطف امیدواری‌اش حضور کارگردان‌های جوان است که فیلم‌های خوب می‌سازند و آینده سینما برای این‌هاست.

R1515/P/S4,34/CT6 واژه های کاربردی مرتبط سی و هفتمین جشنواره ملی فیلم فجر سینمای ایران

منبع: تسنیم

کلیدواژه: سی و هفتمین جشنواره ملی فیلم فجر سینمای ایران سی و هفتمین جشنواره ملی فیلم فجر سینمای ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۶۷۶۴۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حمید سهیلی خود را سرباز سینما می‌دانست/ آثار سهیلی اسناد تاریخی معتبری است

مستندساز شاخص سینمای ایران گفت: سهیلی فردی بسیار متواضع بود و من کسی را مانند او در سینمای ایران ندیدم. او خود را سرباز سینما می‌دانست و اگر از او کمکی می‌خواستید امکان نداشت از انجام آن دریغ کند.

به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، پژمان مظاهری پور مستندساز گفت: جای حمید سهیلی در میان ما خالی است و نامش همیشه جاودان خواهد بود. او آثار ماندگاری را از خود باقی گذاشت. سهیلی فعالیت حرفه‌ای خود را با سمت مدیر تدارکات و مدیر تولید در سریال «آتش بدون دود» به کارگردانی زنده یاد نادر ابراهیمی آغاز کرد. او سپس پژوهش‌های مرتبط با ایران شناسی را در موسسه ایران پژوه که توسط آقای ابراهیمی اداره می‌شد آغاز کرد.

وی ادامه داد: در این گروه سهیلی با محمدرضا مقدسیان و عزیزالله حاجی مشهدی کار می‌کرد. آن‌ها کار پژوهشی مجموعه «سیاحت ایران» که قرار بود داریوش مهرجویی آن را تهیه و کارگردانی کند را انجام می‌دادند.

مظاهری‌پور خاطرنشان کرد: یک قسمت از این مجموعه که درباره «قلعه الموت» است به تولید رسد، اما از نگاتیو‌های آن اطلاعی در دست نیست. حمید سهیلی تصایری به صورت هشت میلیمتری از روز‌های تولید آن بخش را در اختیار داشت و تعلق خاطر او به مستند سازی در اینجا مشخص می‌شود. او اولین فیلم مستند خود را در مجموعه «سفر‌های دور و دراز هامی و کامی» تجربه می‌کند که در ارتباط با مراحل استخراج ذغال سنگ است.

آثار سهیلی اسناد تاریخی معتبری به شمار می‌روند

مظاهری‌پورهمچنین گفت: او پس از انقلاب اولین مجموعه مستند خود با نام «دست آفریده‌ها» را ساخت که در اتباط با کارگاه‌های صنایع دستی است. سهیلی فردی بسیار دقیق و منظبتی بود و در ساخت آثار خود با پژوهشگران طراز اول هر رشته مشورت می‌کرد. سال ۵۸ شش فیلم درباره تاریخ خط ساخت و به سراغ دکتر مهرداد بهار از اسطوره شناسان مطرح رفت. این مجموعه دارای یکی از مصاحبه‌های مهم بهار است. او در «مرگ یزدگرد» به عنوان مدیر تدارکات و تولید با بهرام بیضایی نیز همکاری کرد و سپس مجموعه «به سوی سیمرغ» را در قالب ۱۲ فیلم کار کرد که مربوط به تاریخ نقاشی ایران است و آیدین آغداشلو در اثر همراه او بوده است.

این فیلمساز سینمای مستند اقرود: سهیلی از سال ۶۲ تا ۷۰ مجموعه «معماری ایرانی» را کارگردانی کرده است که پژوهشگر اصلی آن نیز خودش بوده است. حمید سهیلی فردی بسیار متواضع بود به همین دلیل فیلم‌های او تیتراژ ندارند.

وی با بیان اینکه مجموعه «معماری ایرانی» در استودیو گلستان ساخته شده که متعلق به شبکه یک تلویزیون است، بیان داشت: سهیلی در این اثر نیز از کارشناسان مطرحی استفاده می‌کند که در معماری ایران افرادی معتبری هستند. محمد کریم پیرنیا و دکتر اسکندر مختاری که در این برنامه حضور دارد از جمله این افراد بودند.

وی ادامه داد: سهیلی در این مجموعه به بافت‌های شهر‌های ایران می‌پردازد و کار بسیار سنگین و پیچیده‌ای را صورت می‌دهد. او سی و سه فیلم در این مجموعه تولید می‌کند که هر یک در حکم یک سند معتبر است. گفتار ماندگار متن فیلم را آقای میرفخرایی خوانده‌اند که این موضوع نیز از ویژگی‌های این مجموعه به حساب می‌آید. مستند «مرمت آثار باستانی» دارای پشتوانه معتبر پژوهشی است. حمید سهیلی فردی بسیار متعهد، امانت‌دار و اخلاق محور بود و جوایزی را که برای فیلم‌های خود دریافت می‌کرد، به نهاد حامی فیلم‌هایش تقدیم می‌کرد. او ۱۰۴ فیلم ساخته است که در تاریخ سینمای مستند ایران ماندگار است.

مظاهری پور همچنین گفت: سهیلی دارای نشان درجه دو هنری بود، اما لیاقت او بسیار بالاتر از دریافت نشان درجه یک بود.

حمید سهیلی؛ شخصیتی استثنایی در سینمای مستند

در ادامه این نشست دکتر اسکندر مختاری از اساتید حوزه معماری و مرمت نیز گفت: حمید سهیلی یک انسان استثنایی بود، چراکه همواره به دانش اندوزی می‌پرداخت و همچنین خودش و جامعه را جدی می‌گرفت و از فرصت‌های پیش آمده برای خود استفاده می‌کرد. من در جریان فیلم‌های «معماری ایرانی» با او آشنا شدم. او پیش از ساخت هر فیلم مطالعات زیادی انجام می‌داد. به همین دلیل یک کتابخانه شخصی مختص به خود داشت.

وی ادامه داد: سهیلی اعتقاد داشت که تفاوت میان کارشناسان و فیلمساز این بود که یک کارشناس به صورت تصویری به موضوع نگاه نمی‌کند و به همین دلیل نحوه نگاه او با ما تفاوت داشت. او خود نسبت به هر موضوع اشراف داشت و مصاحبه شونده زمانی که مقابل او قرار می‌گرفت متوجه این موضوع می‌شد.

مختاری با بیان اینکه سهیلی عالم را از عالم نما تشخیص می‌داد، ادامه داد: پس از ساخت فیلم، زمانی که صحبت‌های ما را می‌شنید، اگر از موضوعی در اثر خود نمی‌توانست دفاع کند، آن را تغییر می‌داد و اصلاح می‌کرد. او نریشن بیشتر مجموعه «معماری ایرانی» را خودش نوشت و من نیز در چند قسمت او را همراهی کردم. نکته مهم این است که سهیلی در نریشن و موسیقی به دنبال تاثیر عاطفی بر مخاطب نبود. من معتقدم اگر سهیلی فردی دانشگاهی در اروپا بود، به عنوان یکی از مهم‌ترین افرادی که در راستای پیشرفت‌های علمی کشور خود گام برداشته بود شناخته می‌شد.

وی ادامه داد: دوره‌های تاریخی هنر ایرانی که سهیلی در آثار خود به تصویر کشیده است، در حکم یک دایره‌المعارف جامع است. این فرد استثنایی معایبی هم داشت و آن اینکه خود و همکارانش را در تیتراژ فیلم معرفی نمی‌کرد. او تمام راش‌های استفاده نشده خود را به مرکز اسناد میراث فرهنگی تحویل داد که امروزه از اسناد تاریخی مهم به شمار می‌روند. مجموعه «مرمت آثار باستانی» امروزه بخشی از تاریخ معماری است.

در ادامه مظاهری‌پور درباره اهمیت گفتار متن در سینمای مستند نیز گفت: او در نوشتن متن بسیار دقیق بود و این کار را با حضور کارشناسان پیش می‌برد. او معتقد بود برخی از گفتار‌های متن مجموعه «معماری ایرانی» برای مخاطب حوصله سربر است و از من می‌خواست در آثارم رویه دیگری را پیش بگیرم. او عقیده داشت باید نریشن دارای وجهی قصه گو باشد تا بتواند توجه مخاطب را به خود جلب کند. میرفخرایی نیز تنها یک گوینده نبود بلکه فردی دانشمند، مولف و آشنا با علم بود.

مظاهری پور با اشاره به اینکه مستند «مرمت آثار باستانی» به صورت شانزده میلیمتری ساخته شده است، افزود: در زمانی که سهیلی با تلویزیون کار می‌کرد، نظام تهیه کنندگی وجود داشت و او نمی‌توانست راش‌ها را با خود داشته باشد و آن‌ها بعد از قطع نگاتیو در آرشیو سازمان صدا و سیما نگه‌داری شدند او با هوشمندی بخشی از موارد فیزیکی باقی مانده از آثار خود را به سازمان میراث فرهنگی تقدیم کرد.

سهیلی خود را سرباز سینما می‌دانست

در ادامه این برنامه ارد عطارپور مستندساز شاخص سینمای ایران که از افراد نزدیک به حمید سهیلی به شمار می‌رفت درباره او گفت: سهیلی فردی بسیار متواضع بود و من کسی را مانند او در سینمای ایران ندیدم. او خود را سرباز سینما می‌دانست و اگر از او کمکی می‌خواستید امکان نداشت از انجام آن دریغ کند. حتی اگر در حوزه‌ای اطلاعات کافی نداشت به مطالعه می‌پرداخت و آن را در اختیار سوال شونده قرار می‌داد.

وی ادامه داد: خط تولید فیلم مستند درباره تاریخ معماری ایران، تحت تاثیر فعالیت‌های حمید سهیلی است و افراد دیگری نیز از او الگوبرداری کرده‌اند. سهیلی زمانی به ساخت آثار مرتبط با تاریخ ایران مبادرت ورزید که آن زمان این اتفاق در کانون توجه نبود.

عطارپور خاطرنشان کرد: او با پافشاری کار خود را پیش می‌برد چراکه علاقه زیادی به وطن خود داشت. فیلم «مرمت آثار باستانی» دارای دقت، جزئیات و دکوپاژی دقیق و برجسته است و توضیحات کاملی دارد. همچنین دارای پلان‌هایی بسته و تعلیقی جذاب است. این مجموعه به یونسکو عرضه شد و در آنجا به عنوان یک سند دیداری و شنیداری به ثبت رسید و افرادی در خارج از کشور نیز متوجه این گنجینه ارزشمند باقی مانده از او شدند.

وی بیان داشت: من در ماه‌های آخر عمر حمید سهیلی از او خواستم تا طرحی را برای ساخت ارائه دهد و جالب است تمام موضوعاتی را که در دست داشت درباره ایران بود.

برنامه «شب‌های مستند» با مشارکت انجمن صنفی تهیه‌کنندگان سینمای مستند در موزه سینما برگزار می‌شود.

دیگر خبرها

  • حمید سهیلی سرباز سینما بود/ راش‌هایی که اسناد تاریخی مهمی هستند
  • ماجرای ورورد فیلمساز مشهور آمریکایی به تهران
  • پرفروش‌ترین سینما‌های کشور در فروردین اعلام شد
  • پرفروش‌ترین سینما‌های کشور در فروردین اعلام شد/ جمع کل؛ بیش از ۱۴۶ میلیارد و ۸۵۱ میلیون تومان
  • حمید سهیلی خود را سرباز سینما می‌دانست/ آثار سهیلی اسناد تاریخی معتبری است
  • حمید سهیلی خود را سرباز سینما می‌دانست
  • ماجرای ورورد فیلمساز مشهور آمریکایی به تهران | من زمان جنگ ویتنام هم به آمریکایی بودنم افتخار می‌کردم اما حالا...| تصاویر
  • روزی که پل شریدر فیلمساز معروف آمریکایی به تهران آمد
  • شترسواری گلاره عباسی در جنوب ایران | عکس
  • واکنش گسترده سینماگران به سخنان جنجالی مدیر پلتفرم نماوا