Web Analytics Made Easy - Statcounter

مسیر پیشرفت فناوری نانو در کشور ما بسیار تند بود به طوری که در این سال موضوع نانو از طریق یکی از مشاوران دولت به رئیس جمهور وقت اطلاع داده می شود و در همین راستا یک تیم تحقیقاتی مسئولیت فعالیت در این حوزه را بر عهده گرفتند.

به گزارش خبرنگار شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ فناوری نانو یکی از حوزه های علمی است که به واسطه ارتباط گسترده با صنعت و کاربرد آن در زندگی، کشورهای زیادی به سمت آن گرایش پیدا کرده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تا پیش از انقلاب ورود کشور به عرصه های نوین علمی امری غیرقابل باور و غیر ضروری تلقی می شد.

در سال 1379 اولین جرقه‌های توجه خاص کشورها و دولت‌ها به فناوری نانو در جهان زده شد و به تبع از آن ایران نیز محققان ایرانی در برخی مراکز به صورت پراکنده مشغول تحقیقات در زمینه نانوفناوری شدند.

مسیر پیشرفت فناوری نانو در کشور ما بسیار تند بود به طوری که در این سال موضوع نانو از طریق یکی از مشاوران دولت به رئیس جمهور وقت اطلاع داده می شود و در همین راستا یک تیم تحقیقاتی مسئولیت فعالیت در این حوزه را بر عهده گرفتند.

همچنین ایران از نظر تعداد مقالات ثبت شده در دو سال گذشته، ایران دارای رتبه اول است و در رده‌بندی کلی رتبه ششم را به خود اختصاص داده است.

توصیه رهبر انقلاب به پیگیری جدی نانوفناوری

در اولین سالهای ورود این فناوری به کشور رهبر انقلاب به شدت بر این امر تأکید می کردند که ابران تلاش خود را برای پیشرفت در این زمینه علمی به کار بگیرد؛ بعد از تأکید رهبری سند توسعه فناوری نانو در کشور در سال 84 ابلاغ شد.

طبق سند ده ساله‌ی راهبرد آینده، ایران باید تا سال 1393، به رتبه پانزدهم دنیا در فناوری نانو دست می یافت و مسیر توسعه باید به گونه‌ای رشد می کرد که توسعه فناوری نانو موجب تولید ثروت و ارتقای کیفیت زندگی مردم بشود. مسیر پیشرفت این حوزه و کاربردی شدن آن تا جایی در زندگی امروز مردم تأثیر داشته که کمتر خانه‌ای را می توان پیدا کرد که یکی از دستاوردهای این حوزه در آن پیدا نشود.

بر اساس سند چشم انداز بیست ساله کشورمان ایران باید در زمینه نانو تا سال 1404 کشوری توسعه یافته در این زمینه باشد و جایگاه اول اقتصادی، علمی و فناوری در سطح منطقه را به خود اختصاص دهد؛ همچنین باید تعامل موثر در این زمینه با کشورهای دیگر برقرار شود.

 

بهبود کیفیت زندگی مردم با محصولات نانوفناوری

 

به طور کلی هدف از به کارگیری فناوری نانو در تولید محصولات را می ­توان بهبود نقاط ضعف محصولات موجود با اصلاح فرایندهای تولیدی و یا تولید محصول جدید دانست. بنابراین برای هر یک از فناوری­ ها و محصولات این حوزه می‌توان میزان رفع مسائل موجود و همچنین راه حل­ های ارائه شده با فناوری نانو را بررسی و ارزیابی کرد.

بهبود کیفیت زندگـی مردم با استفاده از محصولات فنــاوری نانو با چهار نوع شــاخص «اقتصادی»، «سلامت»، «محیط زیســت» و «آسایش و رفاه» مورد بررسی قرار گرفته است. این فناوری­ ها در 6  دسته شامل آب سالم، درمان موثر، تنفس پاک، صرفه جویی انرژی، بهداشت عمومی و آسایش خانه تقسیم شده­ اند.

 

اشتغال زایی 20 هزار نفر در حوزه نانوفناوری

یکی از شاخص ­های مولد بودن فناوری نانو و تاثیر این فناوری در بهبود کیفیت زندگی مردم، میزان اشتغال ایجاد شده توسط این فناوری در کشور است. در استاندارد بین المللی ایزو تخصص و فناوری نانو شامل مواردی نظیر استفاده از ابزارهای نانو فناوری، تخصص کار با نانو مواد، تحصص تولید کالای فناوری نانو، خدمت فناوری نانو یا ابزار نانو فناوری است.

در سال های گذشته ستاد فناوری نانو با توجه به اهمیت نانوفناوری در کشور این شاخص را در شاخص های کلان سند 10 ساله دوم قرار داده است. طبق برآوردهای صورت گرفته تا پایان سال 95 بیش از 5 هزار نفر به صورت مستقیم و تا پایان امسال بالغ بر 20 هزار نفر از قبل موضوع نانوفناوری در کشور منتفع شده اند و شاغل در این رشته تخصصی هستند.

 

ارتباط نانوفناوری با صنعت و ارزآوری برای کشور

محصولات زیادی در عرصه نانو ساخته شده که از جمله آنها می توان ساخت دستگاه‌های تولید کننده‌ی الیاف نانومتری در انواع آزمایشگاهی، صنعتی و قابل حمل، تولید بتن مقاوم در برابر خوردگی با استفاده از افزودنی‌های نانومتری، تولید نانوفیلترهای تصفیه کننده هوا، در چندین نوع خانگی، صنعتی و قابل استفاده در خودرو و همچنین تولید لوله‌های پلیمری بدون صدا برای آب و فاضلاب اشاره کرد.

محصولات گسترده نانویی در کشور نیاز داخلی را تأمین کرده و امروز وارد مرحله تجاری سازی و صادرات شده است؛ صادرات محصولات نانو در چند سال گذشته توانسته است ارزآوری زیادی به همراه داشته باشد تا جایی که تولید محصولات نانو در کشور و ارزآوری آن حتی بیشتر از برخی از کشورهای آسیایی شده است.

انتهای پیام/ط

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۶۷۶۹۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازگشت ۲۳۲ واحد راکد استان به چرخه تولید

استاندار ایلام گفت: در دولت سیزدهم ۲۳۲ واحد راکد به چرخه تولید بازگشت.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از ایلام؛ حسن بهرام نیا امروز _ پنجشنبه ششم اردیبهشت_در دیدار با مشاور و دستیار ویژه وزیر کشور در امور صنعت اظهار کرد: خروجی حضور مشاور و دستیار ویژه وزیر کشور و هیئت همراه در استان، منتج به تحولی در راستای جهش تولید با مشارکت مردم در استان خواهد بود.

وی افزود: استان ایلام ظرفیت‌های بسیار خوبی از جمله نفت، گاز، کشاورزی و گردشگری سلامت دارد که با توجه به نزدیکی با مرز کشور عراق باید در این حوزه‌ها کار شود.

استاندار ایلام ادامه داد: در زمینه بهره‌وری چهار حوزه اصلی گردشگری، آب، نفت و گاز مورد توجه است بنابراین ۱۸ کمیته با این چهار بخش اصلی به منظور بهره‌وری و ارتقای تولید و رشد در استان بوده است.

بهرام‌نیا با بیان اینکه استان ایلام ظرفیت بسیار خوبی در حوزه نفت و گاز دارد که بخشی از این ظرفیت‌ها بالقوه و بخشی بالفعل است، افزود: باید از این ظرفیت‌ها در حوزه‌های پایین دستی و تأمین خوراک صنایع پتروشیمی و پالایشگاهی استان استفاده شود.

وی گفت: یکی از ظرفیت‌های بالقوه و بالفعل استان، پتروشیمی ایلام و شرکت ارغوان گستر است که با توجه به سفر تیم وزارت کشور در استان انتظار می‌رود هر چه زودتر این ظرفیت‌ها به نتیجه برسد تا شاهد ایجاد اشتغال در استان باشیم.

استاندار ایلام با بیان اینکه در مهار آب‌های سطحی و جاری در سطح استان اقدامات خوبی در دولت سیزدهم انجام شده است که می‌تواند در بخش صنعت، کشاورزی، و شرب استفاده شود، افزود: سد میمه پیشرفت فیزیکی حدود ۷۰ درصدی دارد.

بهرام نیا ادامه داد: واگذاری زمین‌ها در منطقه آزاد در دست اقدام است که فرصت خوبی برای صادرات، اشتغال و توسعه استان است و اشتغال قابل توجهی ایجاد خواهد کرد.

وی با بیان اینکه فاز نخست سامانه گرمسیری تکمیل شده، و فاز دوم نیز در آینده تکمیل می‌شود، افزود: پتروشیمی هلیلان ۴۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد، و پتروشیمی دره‌شهر در مرحله تکمیل است که با افتتاح آن تحولی در حوزه اشتغال، انرژی و تولید استان ایجاد خواهد شد.

استاندار ایلام تاکید کرد: در دولت سیزدهم ۲۳۲ واحد از تعداد ۴۷۰ واحد نیمه‌تعطیل در استان راه‌اندازی شده است، در راستای چرخیدن چرخ کارخانه‌ها و واحدهای نیمه فعال و ایجاد اشتغال در استان تلاش جهادی داریم.

بهرام‌نیا افزود: ایلام، استانی غنی است که با وجود این ظرفیت‌ها و پتانسیل‌ها در آینده نزدیک از استان‌های برخوردار کشور خواهد بود.

کد خبر 747979

دیگر خبرها

  • بازگشت ۲۳۲ واحد راکد استان به چرخه تولید
  • عزم جدی دولت برای ساختن ایلام قوی
  • صادرات بیش از ۵ میلیون دلار کالا از تعاونی‌های شهرستان کاشان
  • ۷ واحد معدنی در زنجان احیا شد
  • رونق تولید و اشتغال‌زایی؛ ثمره سرمایه‌گذاری خطرپذیر شرکت صنایع پیشرفته رضوی در پروژه‌های فناورانه
  • افتتاح کارگاه اشتغال‌زایی برای معتادان در مشهد
  • طرح «شنبه‌های احیا» برای واحدهای تولیدی در کردستان اجرا می‌شود
  • اشتغال‌زایی ۳۵۰ میلیاردی بسیج سازندگی در لرستان
  • پرداخت ۲۲۳ میلیارد تومان تسهیلات اشتغال‌زایی در کاشان
  • تعهد ۱۷ هزار و ۶۶۹ نفری اشتغال استان همدان در سال ۱۴۰۳