Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-30@06:22:15 GMT

توسعه مخابرات، دستاورد نوین انقلاب اسلامی

تاریخ انتشار: ۲۰ بهمن ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۶۸۲۹۶۲

توسعه مخابرات، دستاورد نوین انقلاب اسلامی

اصفهان- ایرنا- بر اساس آمار موجود در سال 1357 فقط 805 هزار خط تلفن در کشور وجود داشت و ضریب نفوذ تلفن (تعداد تلفن به ازای 100 نفر جمعیت) برابر 2.34 درصد بود و این رقم در سال 1397، 59 میلیون خط تلفن ثابت رسیده است.

به گزارش ایرنا، به عقیده کارشناسان با گذشت 121 سال فعالیت تلگراف و تلفن در ایران قبل از انقلاب، تا سال 1357 تعداد مشترکین تلفن ثابت به 850 هزار و 800 نفر می‌ رسید و تنها 312 روستا دارای ارتباط مخابراتی بودند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


پس از انقلاب این آمار با جهش حیرت انگیز نوید توسعه زیرساخت های مخابراتی کشور را داد به طوری که تعداد خط تلفن ثابت از 850 هزار مشترک به بیش از 30 میلیون افزایش پیدا کرد، همچنین تلفن‌ های همگانی از تعداد چهار هزار و 294 دستگاه در سال 1357 به 27 هزار افزایش یافته است.
بنا به اظهار مسوولان، تولید تجهیزات مخابراتی تا پیش از انقلاب به تولید سوییچ‌ های الکترونیکی EMD و دستگاه‌ های مخابراتی رومیزی محدود می شد اما پس از انقلاب به خصوص از سال 1368 به بعد تغییرات شگرفی در تکنولوژی تولید تجهیزات مخابراتی صورت گرفت که شبکه فیبر نوری یکی از مهمترین این تحولات است.
ایران در زمان حاضر در سایه انقلاب اسلامی توانسته ماهواره پرتاب کند، به طوری که پرتاب ماهواره امید باعث شد نام جمهوری اسلامی در میان کشورهای دارای فناوری ماهواره‌ای در جهان ثبت شود.
با ادامه این پیشرفت ها مخابرات ایران در بخش های دیگر مانند سامانه ‌های الکترونیکی، مخابراتی و سایبری نیز روز به روز پیشرفت کرد.
ایران اسلامی به اذعان مسوولان تنها کشور منطقه است که سیستم عامل و موتور جست و گر بومی دارد ، ضریب نفوذ تلفن همراه در ایران 110 درصد است.
بر اساس آمار سال 2016 ایران با بیش از 30 میلیون خط تلفن ثابت دهمین کشور و با دارا بودن بیش از 36 میلیون کاربر اینترنت، بیست و یکمین کشور جهان از نظر تعداد کاربر است.
به گفته مسوولان، در سالهای 1385 تا 1389 که بحث واگذاری شرکتهای تابعه وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات مطرح شد یکی از مهمترین دغدغه های مخالفان این واگذاری، ترس از تغییر نگاه شرکت مخابرات ایران به توسعه زیرساختهای ارتباطی-اطلاعاتی در مناطق محروم بود.
در واقع مخالفان و منتقدان خصوصی سازی بر این باور بودند ارتباطات و فناوری اطلاعات به مانند کالایی لوکس است که مورد اقبال مردم مناطق محروم قرار نخواهد گرفت و در نتیجه به لحاظ اقتصادی این مناطق سود ده نخواهند بود و به همین دلیل هم شرکت مخابرات پس از خصوصی سازی، رغبت و تمایلی برای سرمایه گذاری در این مناطق زیان ده از خود نشان نخواهد داد، اما بر خلاف آن تصور اولیه مردم با روی باز به استقبال فناوری های نوین ارتباطی و اطلاعاتی رفتند.
به گفته مسوولان در زمان حاضر تهران، خوزستان و کهگیلویه وبویراحمد جزو استان های پر مصرف از نظر ایتنرنت است، از لحاظ درآمد تلفن همراه نیز بندرعباس، بوشهر و کهگیلویه و بویراحمد در گروه های نخست قرار گرفته اند.
بنا به اظهارات متخصصان در مقایسه ای کوتاه می توان دریافت که همه موانع پیش روآنتن دهی جاده های ما خیلی نسبت به گذشته متفاوت است، اکنون اینترنت مناطق روستایی و شهری را داریم همچنانکه هر کجا شبکه کابل داریم اینترنت هم داریم و هرکجا شبکه کابل نداریم و تحت پوشش همراه اول هستیم حداقل اینترنت 2G داریم.

**اثر تحریم ها در بخش مخابرات مدیریت شده است
مدیرعامل شرکت مخابرات ایران در گفت و گو به ایرنا تحریم ها و تغیییرات ارز در دهه چهارم انقلاب اسلامی را در توسعه مخابرات ایران کم تاثیر خواند و افزود: بدون شک تغییرات نرخ ارز در صنعت مخابرات تاثیرگذار بوده اما با اعمال تعدیل پنج درصدی مثبت و منفی در قراردادها این موضوع مدیریت شده است.
سیدمجید صدری ادامه داد: تغییرات نرخ ارز باعث شده تا قیمت فیبر نوری از 60 تا 70 هزار ریال به 280 هزار ریال افزایش یابد اما در عین حال تعرفه خدمات شرکت مخابرات در این زمینه هیچگونه تغییری نداشته و خدمات فیبر نوری به صورت رایگان تا ورودی ساختمان متقاضیان اجرا می شود.
صدری در خصوص کاهش هزینه خدمات مخابراتی نیز یادآور شد: هم اکنون هزینه خدمات در کمترین سطح ممکن قرارداد و بیش از این قابل کاهش نیست و تلاش این شرکت بر سرمایه گذاری در زمینه توسعه سیستم هایی است که ارزش افزوده بیشتری دارد.
وی همچنین در خصوص میزان بومی سازی در صنعت مخابرات تصریح کرد: میزان وابستگی به تکنولوژی خارجی در حوزه تلفن همراه کمتر است، اما در مجموع در حوزه صنعت مخابرات بالای 70 درصد نیازها از طریق تولیدات داخلی تامین می شود و حدود 30 درصد نیاز به استفاده از محصولات خارجی در این حوزه داریم.
مدیرعامل شرکت مخابرات ایران با بیان اینکه یکی از زیرساخت های لازم برای ارائه سرویس های نو، دسترسی به شبکه فیبر نوری است، گفت: تاکنون توسعه 1.5 میلیون پرت فیبرنوری درکشور اجرا شده و در قالب طرحی تار نوری مخابرات ایران (تانوما) یا فیبر نوری، هزینه فیبرکشی دریافت نمی شود.
صدری خاطرنشان کرد: مصرف اینترنت داخلی 61 درصد و بین المللی 55 درصد رشد یافته و ترافیک داخلی هم حدود چهار برابر شد.
وی اضافه کرد: حذف آبونمان سالانه 700 میلیارد به مخابرات زیان وارد می کند که این هزینه صرف نگهداری تجهیزات می شود.
وی تعهد درآمد امسال شرکت مخابرات در بورس را 6 هزار و 300 میلیارد تومان ذکر کرد.

*توسعه شبکه مخابراتی اصفهان بعد از انقلاب بوده است
مدیرعامل شرکت مخابرات اصفهان در گفت و گو با ایرنا با بیان اینکه توسعه شبکه مخابراتی و ارتباطی اصفهان در 40 سال گذشته بوده است، افزود: ضریب تلفن ثابت در این استان نسبت به قبل از انقلاب 20 برابر شده است
و اکنون بیش از 47 درصد است که این ضریب در مقایسه با میانگین کشوری 9 درصد بیشتر است.
مهدی حیدری زاده با اشاره به توسعه شبکه تلفن همراه در استان یادآورشد: بیش از 98 درصد مردم استان اصفهان دارای تلفن همراه هستند که ضریب نفوذ این وسیله ارتباطی در این منطقه بیش از 100 درصد است.
به گفته وی دسترسی به خدمات ارتباطی و مخابراتی در استان اصفهان فراهم شده و مناطق فاقد تلفن ثابت خانگی در سال های آینده از این خدمات بهره مند خواهند شد.
حیدری زاده اضافه کرد: در روستاهای فاقد تلفن ثابت خانگی تلفن های عمومی و مراکز عمومی برای برقراری ارتباط پیش بینی شده است.
مدیرعامل شرکت مخابرات اصفهان ارائه خدمات اینترنت پر سرعت در استان را از دیگر خدمات این شرکت اعلام کرد و گفت: شبکه اینترنت در مناطق مختلف استان توسعه یافته و دسترسی به اینترنت در اماکن عمومی، شرکت های حمل و نقل و امکان تفریحی فراهم شده است.
وی با بیان اینکه از فناوری های نو در بسترهای مخابراتی استفاده می شود، یادآورشد: در زمان حاضر در اجرای شبکه های مخابراتی از فیبر نوری استفاده می شود و سیم های مسی در حال حذف است.

** افزون بر 1400 روستای دارای ارتباط مخابراتی در اصفهان
بنا به اظهار کارشناسان اولین مرکز مخابرات در شهر اصفهان از حدود 90 سال پیش در کوچه تلفخانه (خیابان سپاه فعلی) تاسیس و با یک دستگاه 300 شماره مغناطیسی، حدود 1500 شماره را در غرب اصفهان پوشش داد.
ارسال پیام در این سال ها به وسیله تلگراف، مورس و بی سیم صورت می گرفت و ارتباط توسط تلفن چی انجام می شد.
در سال 1350 مایکروویو نصب و دستگاه سوئیچ راه دور و بین شهری (STD) در مرکز شهید بهشتی نصب گردید و در سال 1354 ارتباط با کلیه کشورها(ارتباط بین الملل) برقرار شد.
در سال 1357 همراه با پیروزی انقلاب، هفت مرکز مخابراتی راه اندازی شد، در آن زمان جمعیت استان اصفهان 2 میلیون و 178 هزار و 678 نفر بود.
در سال 1373 بر اساس قاتون اصلاح ماده هفت تاسیس شرکت مخابرات استان ها، شرکت مخابرات استان اصفهان تاسیس و در 1388 مخابرات به بخش خصوصی واگذار شد و پس از آن ضمن استمرار توسعه مخابرات موضوع بهبود کیفیت، مشتری مداری در دستور کار قرار گرفت.
در زمان حاضر مقارن با دهه چهارم انقلاب تعداد خطوط اینترنت پرسرعت PAP، 211 هزار و 323 خط است. این رقم در سال های 1357 تا 1377 صفر و در سال 1378، 16 هزار و 207 خط بوده است.
همچنین تعداد خطوط اینترنت پرسرعت مخابرات در زمان حاضر 632 هزار و 250 خط است. این خطوط در سه دهه اخیر وجود نداشت.
تعداد تلفن همگانی شهری و راه دور نیز در زمان حاضر 9 هزار و 91 دستگاه است، این رقم در سال 1357 ، 299 دستگاه و در دهه سوم انقلاب یعنی سال 1387 بیش از 15 هزار دستگاه بوده است.
روستاهای دارای ارتباط در دهه نخست یعنی سال 1357 ، 28 روستا بود که این میزان در زمان حاضر 1425 روستا است، همچنین تعداد دفاتر خدمات ارتباطی روستایی ICT در سال 1357 صفر و در زمان حاضر 286 دفتر است.
مقایسه آمارهای استان با کشور در بخش مخابرات نشان می دهد در زمان حاضر 852 مرکز تلفن ثابت در استان وجود دارد، تعداد شماره مصوبه تلفن ثابت سه میلیون و 82 هزار و 946 شماره(در سال 1357 بیش از 75 هزار شماره)، تعداد شماره مشغول بکارتلفن ثابت 2 میلیون و 465 هزار (در سال 1357 بیش از 51 هزار شماره) و 848 و ضریب نفوذ تلفن ثابت 47.42 درصد (در سال 1357 ،2 درصد) است.
همچنین در حالی که در دهه نخست و دوم انقلاب تعداد شهرهای تحت پوشش تلفن همراه صفر بوده این رقم در زمان حاضر به 107 شهر رسیده است.
اکنون پنج میلیون و 454 هزار دایری تلفن همراه ، افزون بر 2 هزار و 100 سایت سایت BTS ، بیش از هزار و 400 سایت 3G و 4G در استان وجود دارد. ضریب نفوذ تلفن همراه نیز بیش از 104 درصد است.
به گفته معاون مخابرات سیار استان اصفهان در جلسه اخیر شورای اداری شهرستان فریدونشهر که با حضور استاندار اصفهان برگزار شد، در زمان حاضر پهنای باند اینترنت برای استان 2 گیگابایت است و مصرف روزانه ADSL در استان یک هزار گیگابایت و مصرف روزانه اینترنت همراه 840 گیگابایت است .
بنا به اظهارمسوولان شرکت مخابرات اصفهان، همزمان با چهلمین سالگرد انقلاب اسلامی در مجموع افزون بر 500 طرح در بخش کانالسازی، IPNI، ظرفیت سازی و توسعه پروت پرسرعت دیتا(ADSL و G.)، تاسیس و توسعه تلفن ثابت ازطریق کافوی نوری و GPON، توسعه شبکه تلفن همراه، افزایش ظرفیت ارتباط بین مراکز مخابراتی(ترانسمیشن)، OLT، افزایش ظرفیت باطری و اجرای تغذیه نیروی مراکز و سایت ها، FTTH، فبیر نوری، ساختمان، توسعه و تقویت شبکه کابل در این استان بهره برداری شده است.
اصفهان دارای 26 شهرستان، 107 شهر ، 1699 روستا است که از این میان 1422 روستا دارای ارتباط مخابراتی است.
استان اصفهان دارای سه میلیون و 82 هزار و 946 شماره تلفن ثابت است دو میلیون و 465 هزار و 848 شماره آن مشغول به کار است و بر این اساس ضریب نفوذ تلفن ثابت در استان 47.42 درصد است.
نزدیک به پنج میلیون مشترک تلفن همراه اپراتور همراه اول با ضریب نفوذ 95 درصد و 530 هزار پورت اینترنت پرسرعت با ضریب نفوذ 25 درصد است.
جمعیت استان اصفهان 5 میلیون و 208 هزار و 89 نفر است که معادل 6.52 درصد جمعیت کشور را شامل می شود.
6026/9861

منبع: ایرنا

کلیدواژه: ارتباطات چهل سالگي انقلاب مخابرات اصفهان تلفن ثابت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۶۸۲۹۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عامل ۴۶ درصد تصادفات ؛ یک عادت بد در رانندگی!

به گزارش تابناک، سرهنگ فیروز کشیر معاون اجتماعی و فرهنگ ترافیک پلیس راهور تهران بزرگ درباره حواس‌پرتی رانندگان هشدار داد و گفت: متاسفانه در بسیاری از تصادفات شاهد هستیم که علت حادثه عدم توجه کافی راننده به جلو است. هر چیزی مانند دخانیات، تلفن همراه، خوردن و آشامیدن باعث حواس‌پرتی راننده شده و توجه کافی را از او می‌گیرد، بنابراین ممنوع است.

یک عادت بد در رانندگی
وی ادامه داد: به عنوان مثال، همه رانندگان می‌دانند استفاده از تلفن همراه حین رانندگی باعث حواس‌پرتی راننده می‌شود. اما متاسفانه هنوز هم این اشتباه را تکرار می‌کنند و این مسئله به یک عادت بد در رانندگان تبدیل شده است که می‌تواند فجایع بسیاری رقم بزند.

کشیر افزود: بارها مشاهده شده برخی از رانندگان که پشت چراغ قرمز متوقف می‌شوند، تا لحظه‌ای که چراغ سبز شود مدام با تلفن همراه خود مشغول هستند.

معاون اجتماعی و فرهنگ ترافیک پلیس راهور تهران بزرگ ادامه داد: در این فاصله چند ثانیه‌ای که رانندگان پشت چراغ قرمز متوقف هستند، آنقدر سرگرم تلفن همراه خود و فضای مجازی هستند که حتی کشیدن ترمز دستی را هنگام توقف فراموش می‌کنند و با خودروی جلویی برخورد می‌کنند.

چرا نباید هنگام رانندگی از تلفن همراه استفاده کنیم؟
کشیر گفت: تلفن همراه به گونه‌ای است که وقتی فرد از آن استفاده می‌کند تمام حواسش را می‌گیرد، بنابراین از اطراف غافل شده و نمی‌تواند تصمیم درست بگیرد یا در شرایط حساس و مهم واکنش درستی داشته باشد.

وی افزود: همچنین استفاده از سایر تجهیزات تلفن متصل به گوشی نیز ممنوع است زیرا باعث انحراف ذهنی و رفتاری راننده شده می‌شود.

معاون اجتماعی و فرهنگ ترافیک پلیس راهور تهران بزرگ تاکید کرد: راننده موظف است تمام هوش و حواس خود را در رانندگی به جلو معطوف دارد و به عنوان یک راننده باید از هر چیزی که باعث بر هم زدن هوش و حواس شود، اجتناب کند.

علت ممنوعیت سیگار کشیدن حین رانندگی
کشیر با اشاره به اینکه استفاده از دخانیات نیز باعث حواس‌پرتی رانندگان می‌شود؛ گفت: ماده ۱۸۰ آیین‌نامه راهنمایی و رانندگی به صراحت هشدار می دهد که رانندگان حق ندارند حین رانندگی دخانیات استفاده کنند زیرا علاوه بر ایجاد حواس‌پرتی، ممکن است ته‌سیگار روی لباس راننده بیفتد و حوادث ناگواری را رقم بزند.

وی افزود: همچنین راننده حق ندارد در حین رانندگی مواد خوراکی و آشامیدنی استفاده کند چراکه ممکن است یک لحظه آب در گلوی راننده پریده و باعث خفگی و واژگون شدن خودرو شود و این حادثه دیگر خودروها را نیز تحت تاثیر قرار دهد.

پشت چراغ قرمز این کارها را انجام ندهید
معاون اجتماعی و فرهنگ ترافیک پلیس راهور تهران بزرگ از رانندگان خواست حتی در زمان توقف پشت چراغ قرمز یا ترافیک نیز از استعمال دخانیات، خوردن و آشامیدن و استفاده از تلفن همراه خودداری کنند و همه حواس خود را برای حفظ سلامتی خود و دیگران در رانندگی بگذارند.

آمار دخالت تلفن همراه در تصادفات
وی افزود: با توجه به تحقیقات میدانی همکاران من در پلیس راهور، یکی از دلایل اصلی افزایش تصادفات استفاده و مکالمه با تلفن همراه حین رانندگی است و متاسفانه ۴۶ درصد تصادفات مربوط به تلفن همراه است و این موضوع حتی بدون استفاده از هندزفری نیز اتفاق می‌افتد.

آمار دخالت پیامک در تصادفات
معاون اجتماعی و فرهنگ ترافیک پلیس راهور تهران بزرگ ادامه داد: همچنین در بررسی‌ها مشخص شد ارسال پیامک توسط رانندگان نیز به میزان ۳۷ درصد در بروز تصادفات نقش دارد.

تاثیر مکالمه تلفنی با هندزفری در تصادفات
کشیر گفت: همچنین این تحقیق نشان می‌دهد که مکالمه با هندزفری ۲۷ درصد، استفاده از نوشیدنی‌های غیرمجاز و مصرف روان‌گردان‌ها به میزان ۱۳ درصد و مصرف مواد مخدر نیز ۲۱ درصد در میزان و دلیل تصادفات نقش دارند.

کاری که مواد مخدر با راننده می‌کند
وی درباره استفاده از مخدر گفت: استفاده از مواد مخدر باعث می شود که روح و روان و سیستم اعصاب افراد تحت تاثیر قرار گیرد. همچنین باعث می شود تاری دید، کاهش شدید شنوایی ، درگیری ذهنی و مغزی , درک نکردن فاصله نیز رخ دهد بنابراین افراد نباید در این شرایط پشت فرمان بنشینند.

معاون اجتماعی و فرهنگ ترافیک پلیس راهور تهران بزرگ هشدار داد که این اعداد و ارقام مواردی نیستند که بخواهیم با آنها شوخی کنیم. شوخی با این اعداد یعنی شوخی با جان و زندگی خود و خانواده. بنابراین از رانندگان درخواست می‌کنیم عواملی را که باعث حواس‌پرتی در رانندگی می‌شوند، حذف کنند.

 منبع: ایسنا

دیگر خبرها

  • تحقق مدیریت هماهنگ شهری در شرکت توسعه شهرداری اصفهان/ شوراها مصداق بارز مردم سالاری است
  • پلیس راهور : ۴۶ درصد تصادفات مربوط به تلفن همراه است
  • عامل ۴۶ درصد تصادفات ؛ یک عادت بد در رانندگی!
  • لزوم استفاده از شیوه‌های نوین در جذب گردشگر
  • ۲۰ دوربین پلاک خوان برای نخستین بار در زابل نصب می‌شود
  • کنترل هوشمند ترافیکی شهر زابل
  • حضور و اراده مردم در سرنوشت کشور بزرگترین پدیده انقلاب اسلامی
  • شوراها از نگاه بخشی و کوتاه مدت پرهیز کنند
  • رزمایش جهادی بسیجیان مخابرات گلستان بمنظور بازسازی شبکه مخابراتی گنبد کاووس
  • توسعه عمرانی در روستاهای بخش ریگ تسریع می‌شود