Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار ایلنا، در آستانه چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی، گفتگو با برخی از چهره‌های انقلابی برای بازخوانی گذشته چهل ساله، بسیار حائز اهمیت است. چهل سالگی را از گذشته سن پختگی خوانده‌اند و اکنون روایت انقلابیون از گذشته‌ای که حاوی اطلاعات کم‌نظیری از گذشته بود، بسیار خواندنی و شنیدنی است. حجت‌الاسلام‌ سیدرضا اکرمی (مشاور رئیس‌جمهور) نیز روایت و راهکارهای خود را از انقلاب و برای انقلاب می‌گوید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در آستانه چهلمین سال انقلاب، چه ایراداتی را به روایت‌گری از انقلاب اسلامی وارد می‌دانید که ممکن است نسل جدید آن روایت‌ها را نپسندند؟

به نظر من، افراط و تفریط در هر زمینه‌ای غلط است. اگر بگوییم همه آرزوها و اهداف انقلاب اعم از استقلال، آزادی، حاکمیت اخلاق، حاکمیت دین بر شئون زندگی اجتماعی، عدالت، انضباط و سایر انتظارات عمومی تحقق یافته است، این یک روایت افراط‌گرایانه و دروغ است و اگر بگوییم که در این چهل سال اتفاقی رخ نداده و هیچ چیزی بهتر نشده است و حتی بی‌انصافانه بگوییم که شرایط بدتر هم شده است، این هم تفریط و دروغ است. ما باید میان میان وضع مطلوب و وضع مقبول، به مقبول رضایت بدهیم زیرا باید جمیع شرایط را با هم درنظر گرفت. بالاخره شرایط خاصی در بیرون از مرزها برایمان ایجاد کردند و البته خودمان نیز ناشی‌گری‌های داشتیم و البته داریم که در مجموع باعث تولید دردسرهای فراوانی برای انقلاب با عظمت‌مان شده و شرایط سختی نیز برای مردم انقلابی و مومن ایران ایجاد کرده است.

علت فاصله گرفتن از ایده‌آل‌های انقلابی چه بود؟ چه تلاشی برای نو کردن روایت‌ها متناسب با نو شدن زمانه، صورت پذیرفته است؟

بالاخره همانطور که عرض کردم مشکلات خارجی و اشتباهات داخلی باعث شد که ما به آنچه که ایده‌آل ما بود نرسیم و البته کوتاهی‌های فراوانی نیز صورت پذیرفت که باید با تلاش و کوشش فراوان، این موانع را از سر راه برداریم تا به شرایط مطلوبمان برسیم. در رابطه با قسمت دوم پرسش نیز باید بگویم که من چیز زیادی از روش‌های جدید بلد نیستم اما معتقدم که کج‌سلیقگی در روایت‌گری نتایج ناگواری به بار می‌آورد.

بالاخره در صداوسیما به شکل کاملا انحصاری، در آموزش و پرورش نیز با شرایطی نسبتا مشابه، روایت‌گری صورت پذیرفته است و نهادهای دیگر نیز در همین زمینه تلاش کردند اما شرایط موجود نشان از عدم اقناع بخش‌هایی از نسل جدید دارد. در این زمینه چه تحولی باید صورت بپذیرد؟

مردم شریف و صبور هرگز از انقلابی که برایش خون داده‌اند، دست نمی‌کشند اما برخی بی‌انصافی‌ها و رفتارهای ناشیانه می‌تواند باعث دلزدگی در برخی از اقشار و صنوف مردم شود و در نتیجه مشارکت عمومی در مسائل مختلف با کاهش مواجه شود. به‌نظر من، ما چندین خلاء داریم که باید آنها را مرتفع کنیم. نخستین کاری که باید صورت بپذیرد ایجاد یک میزگرد دسته‌جمعی است که به شکل یک تریبون، دربرگیرنده همه تخصص‌ها، دیدگاه‌ها و سلایق گوناگون باشد. ما به خاطر داریم که در دوران پس از انقلاب، شهید بهشتی با شکل‌دهی به این میزگردها، افراد مختلف را از دیدگاه‌های متفاوت و حتی متضاد و ستیزه‌جو گردهم جمع می‌کردند و حتی به ادبیات‌های پرخاشگرانه نیز پاسخ منفی نمی‌دادند؛ پس از شنیدن حرف‌های مختلف، بعضی‌ها را تایید می‌کردند و نسبت به بعضی مسائل با یک رویکرد اقناعی و بدون برچسب زدن به افراد، سعی در اقناع و جذب افراد به انقلاب شکوهمند اسلامی داشتند. این اتفاق باید دوباره بیافتد و صاحب‌نظران در مسائل سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و اخلاقی را به دور این میزها و تریبون‌ها بکشانیم تا مسائل اساسی کشورمان را بررسی کنیم. ما باید با هم گفتگو کنیم تا مشخص شود سره چیست و ناسره کدام است و البته این باید باید در سراسر کشور صورت بپذیرد.

گزینش این افراد باید به چه شکل باشد؟ در این مورد هم دست تریبون‌داران حاضر برای اعمال سلیقه باز است.

ببینید این مناظرات نباید با فرد باشد بلکه باید با افراد باشد! یعنی تمام دیدگاه‌ها را دربربگیرد تا به نتایج قابل قبولی در اصلاح برخی از روندهای کنونی برسیم. این تریبون‌ها باید در دانشگاه‌ها مساجد و تمام سطوح زندگی مردم جریان پیدا کند. اگر قرار بر اعمال سلیقه به شکل حاضر باشد، که چیزی بهبود پیدا نمی‌کنید. ما بنا را بر نیت خیر و اراده گفتگو می‌گذاریم. دادگستری‌ها، ائمه جمعه و جماعت، فرمانداران و شهرداران از این رویکرد در تمام شهرها دفاع کنند تا این رویکرد تقویت شود و در کل کشور پا بگیرد. این مسئله اتفاقا باید به یک کار عمومی با رویه مستمر بدل شود و نه به شکل یک رعد و برق با غرش زیادی بیاد و زود تمام شود.

گاهی ما یک مسئولی داریم که حتی حاضر نیست از کارکرد خودش دفاع کند چه برسد به اینکه بخواهد از کارکرد نظام دفاع کند. نمی‌شود که من خودم عامل نظام باشم و بخواهم در نهایت نسبت به نظام نظر منفی داشته باشم و یا بالعکس فقط در حال مبالغه باشم. ما باید در تمام نهادهای ریز و درشت کشورمان اتاق فکر داشته باشیم تا از بسیاری از پیشامدهای احتمالی جلوگیری کنیم. چرا نباید نظر مردم و کارشناسان مختلف را برای حل مشکل بیکاری یا مدیریت کردن نقدینگی یک تریلیون و هفتصد هزار میلیارد تومانی در کشور، بکار بگیریم؟ نمی‌شود که با بیست دقیقه کار مفید در ادارات یا کمتر از دو ساعت کار مفید در بخش خصوصی، مشکلات عظیم در کشور را حل کنیم و باید با مشارکت مردم نسبت به حل مسائل رویکردهای پیشرفته‌تری را بکار ببندیم.

آیا ممکن است که در شرایط کنونی مسئولین، منبری‌ها و مدیران صداوسیما به این نتیجه برسند که در بسیاری از روندها اشتباهاتی رخ داده است؟

بله حتما! هرکس باید اول به خودش بگوید که چه کرده و نیاز نیست حتما بخواهد به مردم بگوید. در روایات اسلامی بسیار تاکید شده روی این موضوع که هر فرد قبل از خواب باید خودش را محاسبه کند. آدم باید ببیند که چه کار مثبتی در طول روز انجام داده است. من قبل از اینکه برم روی منبر باید حرفهایم را سبک و سنگین کنم. مثلا ما در بحث آمار مشکل داریم، بخشی از این آمار غیرواقعی و به اصطلاح آبکی است و بخش‌هایی از آن نیز عددسازی‌های غیرکاربردی‌ست و و اینها باعث می‌شود که آن بخش‌هایی از آمار که واقعی است، نتواند موافقت عمومی را جلب کند. یک مرحله از کار ما آگاه‌سازی است و یک مرحله از کار باید اصلاح‌گری در امور باشد.

اگر بخواهید روی نقاط قوت و ضعف خودتان در روایت از یک انسان انقلابی روبروی آینه چهل ساله نگاه مجدد کنید، روی چه چیزهایی دست می‌گذارید؟

من به فضل الهی در تمام این ایام، چه در زمانی که در عقیدتی سیاسی نیروی هوایی ارتش بودم، چه در زمانی که همین مسئولیت را در کل ارتش داشتم و چه در پنج دوره نمایندگی مجلس شورای اسلامی و اکنون که پنج سال در نهاد ریاست جمهوری مشغول به خدمتم، همواره بر روی فضیلت اعتدال پافشاری تاکید داشته‌ام و خودم را هم فرد معتدل و منصفی می‌دانم. صد البته که دیکته نانوشته بدون غلط است! البته من هم در سخنرانی‌ها و نوشته‌ها و اعمالم، اقدامات غلط دارم. قبل از انقلاب یکبار به منبر رفتم و در آخر منبر به جای اینکه بگویم: به حق همه اوصیا و اولیا، آبروی ما را مریز و گناهان ما را بریز، گفتم آبروی ما را بریز و گناهان ما را نریز! و مردم هم آمین گفتند و هم خندیدند. بالاخره اکنون هم بسیاری از اقدامات و گفتارهای ما شبیه به این منبری بود که بنده قبل از انقلاب در مسجدی در مرحله نارمک رفته بودم. در قرآن مجید هم آمده که «ربنا اغفرلنا ان نسینا او اخطانا»، پس باید برای اقدامات اشتباهمان از پروردگار درخواست بخشش کنیم.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: آموزش و پرورش اخلاق ایران رئیس جمهور سیدرضا اکرمی مشکلات اقتصادی مشاور رئیس جمهور افراط و تفریط چهل سالگی انقلاب مشکلات کشور بحران چهل سالگی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۶۸۳۳۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عملیات وعده صادق برای دوستان انقلاب اسلامی پیام همبستگی و برای دشمنان پیام مقاومت داشت

رئیس جمهور با بیان اینکه در آغاز فعالیت دولت رفع ناترازی‌ها و مشکلات کشور از جمله تنش‌های‌ آبی، ناترازی برق، مشکلات اشتغال و مسکن، تورم، کسری بودجه و بهبود وضعیت اقتصادی زندگی مردم را در محور برنامه‌های خود قرار دادیم، گفت: امروز بخش قابل توجهی از این مشکلات برطرف شده است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی ریاست جمهوری، آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی بعد از ظهر امروز _پنجشنبه ششم اردیبهشت_ در اجتماع مردم مناطق جنوب غربی تهران، در صحن امام‌زاده حسن (ع) با گرامیداشت یاد شهیدان و ادای احترام به خانواده معظم شهدا تصریح کرد: مردم عزیز این مناطق در طول تاریخ انقلاب اسلامی همواره در صف مقدم دفاع از ارزش‌ها و آرمان‌ها و یار انقلاب، امام و رهبری بودند.

رئیس جمهور با بیان اینکه همواره به دنبال فرصتی بودم تا در جمع باصفا و نورانی مردمان سخت‌کوش و متدین این منطقه حضور یابم، افزود: بنای دولت اداره امور بر مبنای عمل به دستورات الهی در همه عرصه‌های زندگی، اجرای عدالت با تکیه بر امکانات داخلی و بر مبنای سند آمایش سرزمینی است. بر همین اساس در آغاز به کار دولت رفع تنش آبی ۱۰ هزار روستا، ناترازی‌های گسترده برق، کاهش بیکاری و رفع مشکل اشتغال و رفع دغدغه مردم درباره مسکن را مبنای کار خود قرار دادیم و امروز بخش قابل توجهی از این مشکلات برطرف شده‌اند.

رئیسی همچنین با بیان اینکه تلاش کرده‌ایم با استفاده از ظرفیت‌های متنوع کشور شرایط اقتصادی زندگی مردم را بهبود بخشیم، اظهار داشت: بنای بنده این نیست که بگویم دولت چه وضعیتی را تحویل گرفت و در گذشته وضعیت چگونه بوده است، اما فقط در یک مورد دولت را با ۴۸۰ هزار میلیارد تومان کسری بودجه تحویل گرفتیم که این کسری بودجه یکی از اصل‌ترین دلایل ایجاد تورم است، اما بدون استقراض از بانک مرکزی یا چاپ پول با تولید و ایجاد منابع و درآمدهای جدید هم این کسری را رفع کردیم و هم توانستیم روند تورم را کاهشی کنیم.

رئیس جمهور اضافه کرد: دولت در ادامه این روند در سال‌های ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ نیز بودجه را به شکلی تنظیم و تدوین کرد که منابع و مصارف همخوانی داشته باشند تا کسری بودجه به عنوان ریشه و بستر ایجاد تورم نداشته باشیم. همچنین رشد نقدینگی به عنوان یکی دیگر از عوامل ایجاد تورم در دولت کنترل شده و پس از رسیدن به هدف ۲۵ درصد در پایان سال گذشته، در حال حاضر ۲۴ درصد بوده و در حال کاهش به رقم ۲۳ درصد است. دولت همچنین اضافه برداشت بانک‌ها را نیز مدیریت کرده و سال گذشته سه مؤسسه بانکی که اضافه برداشت داشتند منحل شدند و امسال نیز بنای دولت این است که اگر مؤسسه‌ای مقررات در این زمینه را رعایت نکند، منحل شود.

رئیسی با بیان اینکه اینطور نیست که بنده ندانم در زندگی بعضی از مردم عزیزمان چه می‌گذرد، گفت: قبل از حضور در جمع شما مردم ابتدا در مسجد ابوذر در جلسه حل مسئله و پیگیری مسائل اولویت‌دار حضور یافتم و مشکلات درمانی، آموزشی و بافت فرسوده موجود در منطقه را مورد بررسی قرار دادیم و تصمیماتی برای رفع این مشکلات اتخاذ شد؛ بنای این دولت این نیست که از کنار چاله‌ها بدون چاره‌اندیشی عبور کند. ما هر کاری را که به نفع مردم باشد انجام خواهیم داد، ولو اینکه خوشایند برخی هم نباشد!

رئیس جمهور در ادامه محور دیگر کار دولت را مبارزه قاطع با فساد و مفسدان عنوان و خاطرنشان کرد: به همه مسئولین اعلام کردم و نه فقط اعلام که اقدام هم کرده‌ام؛ که هر کجا فسادی دیده شود مطلقاً به فساد و مفسد رحم نخواهد شد. بدانید در این دولت چنان که بارها گفته‌ام مخالف هرگونه رابطه ناسالم، تبعیض، پارتی‌بازی و رشوه در همه ادارات هستیم. حتی ممکن است کسی فساد نداشته باشد، اما در جایی که قرار گرفته کارآمدی لازم را ندارد، بنای دولت این است که در این رابطه اغماض نکند و حتماً جای او را به فردی کارآمد و کسی که بتواند تحول ایجاد کند، بدهد.

رئیسی با بیان اینکه حداقل در ۹۰ مورد در این زمینه اقدام صورت گرفته که شاید همه آنها اعلام نشده باشد، گفت: بنای دولت این است که کار را به افراد کارآمد بسپارد.

رئیس جمهور در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به اجرای عملیات وعده صادق گفت: این اقدام برای همه مسلمانان و آزادی‌خواهان و هم دشمنان پیام داشت؛ پیام این عملیات برای دشمنان این بود که بنای نظام جمهوری اسلامی و ملت بزرگ ایران، مقاومت و ایستادگی در مقابل همه دشمنان است. در پاکستان نیز این مسئله را بیان کردم که شهیدان ما، امام و رهبری به ما آموختند در مقابل دشمنان باید مقاومت و ایستادگی کرد.

رئیسی افزود: این عملیات همچنین یک پیام برای دوستان انقلاب اسلامی داشت که پیام همبستگی، وحدت و اخوت بود. بدانید هر کس در دنیا به طرف ما دست دوستی دراز کند، آن را با محبت می‌فشاریم. بنای ما همکاری با همه کسانی است که می‌خواهند با جمهوری اسلامی ایران روابط سالم و سازنده داشته باشند.

رئیس جمهور همچنین با اشاره به تداوم جنایات رژیم صهیونیستی در غزه، این جنایات را تابلویی روشن در مقابل چشم همه جهانیان توصیف و تصریح کرد: یک وجه تابلویی که از غزه در جهان ترسیم شده نورانیت ایستادگی و مقاومت و جانفشانی است و یک وجه تاریک آن جنایت‌های بی‌نظیر، کودک‌کشی، نسل‌کشی و جنایت علیه بشریت از سوی رژیم صهیونیستی است که انسان شرم می‌کند مرتکبان این جنایت را انسان بنامد، چرا که آنها فقط شکل انسان هستند.

رئیسی با بیان اینکه داعیه حقوق بشر حامیان رژیم کودک‌کش صهیونیستی گوش فلک را کر کرده اما آنها بزرگترین ناقضان حقوق بشر هستند، اظهار داشت: مگر همین کشورهای غربی تا دیروز ادعای دانش‌دوستی و احترام به دانشگاه نداشتند، پس چگونه شد که به دانشجویانی که جرم‌شان فقط دفاع از مظلومیت مردم غزه است اینچنین حمله کرده و آنها را به جرم حق‌خواهی به خاک و خون کشیدند. امروز رخدادهای جاری در غزه و رخدادهای مرتبط با آن چهره غربی‌ها و آمریکایی‌ها را رسوا کرده، اما مردم همین مناطق ۱۷ و ۱۸ از ۴۵ سال قبل دفاع از ملت فلسطین و نابودی رژیم صهیونیستی را فریاد می‌زدند.

رئیس جمهور در پایان با تاکید بر اینکه مشکلات و مسائل مناطق شما با جدیت و سرعت پیگیری و رفع خواهد شد، خاطرنشان کرد: ارتباط ما با شما به همین جلسه و دیدار محدود نخواهد بود. این از افتخارات بنده است که در هر مسئولیتی بوده‌ام رو در رو با مردم نشسته و سخنان و مشکلات آنها را شنیده‌ام. برخی به بنده ایراد می‌گیرند که چرا این همه سفر استانی می‌روم، اما روال کار بنده این نیست که بر اساس گزارش‌ها مشکلات را حل کنم، بلکه در جلسات رو در رو و بدون واسطه به دنبال شناسایی و حل مشکلات هستم؛ یقین بدانید بر عهد خود با شما مردم باقی هستم و باقی خواهم ماند.

کد خبر 747977

دیگر خبرها

  • روایتگری پیشمرگان مسلمان، اسناد ناطق روایت آزادسازی سنندج است
  • علمداران اجتماعی به‌دنبال گره گشایی مشکلات اجتماعی توسط مردم است
  • شوراهای اسلامی بدون حب و بغض‌های سیاسی در راستای حل مشکلات مردم گام بردارند
  • حرف دل مردم در تریبون نماز جمعه زده شود
  • مسؤولان پیگیر رفع بیکاری و مشکلات معیشتی مردم باشند
  • عصبانیت ستاره یونایتد: دست از آزارم بردارید
  • رئیسی: عملیات وعده صادق برای دوستان انقلاب اسلامی پیام همبستگی و برای دشمنان پیام مقاومت داشت
  • عملیات وعده صادق برای دوستان انقلاب اسلامی پیام همبستگی و برای دشمنان پیام مقاومت داشت
  • حدیث روز | تشویق به محاسبه نفس
  • اعتماد به نیروهای داخلی؛ پیامد مهم اجرای طرح ملی ایران قوی