Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایلنا به نقل از مانی کنترل، اتحادیه اروپا برای تقویت تعهد خود نسبت به معاهده هسته‌ای ایران و برای جلوگیری از تحریم‌های ایالات متحده، اخیرا برای راه اندازی یک مکانیسم پرداخت با ایران توافق کردند.

در ۳۱ ژانویه سه کشور اروپایی فرانسه، آلمان و بریتانیا یک ساز و کار مالی به نام  اینستکس برای حمایت از مبادلات تجاری را راه اندازی کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این مکانیسم تحت حمایت اتحادیه اروپا، تجارت اروپا را با ایران تسهیل می‌کند.

وزرای خارجه این سه کشور در بیانیه مشترک اعلام کردند که در ابتدا، اینستکس از «دارو، تجهیزات  پزشکی و کالاهای کشاورزی و مواد غذایی» حمایت می‌کند.

این مکانیزم در شروع، برای معاملات محدود به کار خواهد رفت. بعدها، آن را می‌توان به معاملات انرژی و همچنین به کشورهای دیگر گسترش داد.

موگرینی، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در بیانیه‌ای اظهار داشت که این ساز و کار چارچوب لازم برای تجارت مشروع با ایران، را فراهم می‌کند.

اینستکس در پاریس با سرمایه اولیه ۳۰۰۰ یورو ثبت شده است.

این کانال به اتحادیه اروپا و احتمالا شرکت‌های کشورهای دیگر برای تسهیل تجارت با ایران کمک خواهد کرد. در حال حاضر، محدودیت‌هایی وجود دارد، زیرا پرداخت فقط بین واردکنندگان و صادرکنندگان همان کشورهای  اروپایی صورت می‌گیرد. این امر منجر به جریان مستقیم پولی به ایران نخواهد شد. برای عملیاتی شدن کامل آن، یک مکانیزم مشابه نیز باید در ایران ایجاد شود.

بیشتر از اهمیت اقتصادی این ساز و کار، این کار به وضوح یک حرکت سیاسی و استراتژیک توسط اتحادیه اروپا است. این امر به شرکت‌های کوچک اروپایی برای تجارت با ایران کمک خواهد کرد؛ زیرا آنها برای انجام معاملات مالی مشکل‌های عمده‌ای داشتند. شرکت‌های بزرگ با توجه به تهدیدهای ایالات متحده هنوز از معاملات با ایران اجتناب می‌کنند. این ساز و کار یک آزمون برای اتحادیه اروپاست که با توجه به تهدیدهای ایالات متحده چگونه عمل می‌کنند؟

 چین، هند، ژاپن، تایوان، کره جنوبی و ترکیه. ایتالیا و یونان از محدودیت‌های نفتی آمریکا معاف شدند. با وجود این موارد، صادرات نفت ایران در ماه نوامبر و دسامبر ۲۰۱۸ به حدود ۱ میلیون بشکه در روز کاهش یافت. این در حالی است که تنها چند ماه پیش این صادرات حدود ۲.۵ میلیون بشکه بود.

علیرغم تحریم‌های ایالات متحده و معافیت‌ها برای واردات نفت محدود و همچنین معاملات مربوط به بندر چابهار، هند تلاش می‌کند که روابط اقتصادی خود را با تهران حفظ کند. در سال ۲۰۱۸، ایران پس از عراق و عربستان سعودی سومین تامین‌کننده نفت هند بود.

 این در حالی است که هند برای مبادله با ایران، ساز و کار مبتنی بر روپیه را راه‌اندازی می‌کند. این اتفاق می‌تواند سرمایه‌گذاری‌های هند و ایران را تسهیل کند.

پیاده‌سازی موفقیت‌آمیز اینستکس و گسترش آن به سایر کشورها می‌تواند از لحاظ مالی و سیاسی به نفع ایران باشد. در مقایسه با موافقت‌نامه‌های دوجانبه با هند و چین، این ساز و کار پایدار و سودآورتر خواهد بود. اگر خریداران بزرگ انرژی ایران، چین، اتحادیه اروپا و هند قادر به ایجاد سازوکاری برای دور زدن تحریم‌های آمریکا باشند، تحریم ممکن است فقط چند ماه پس از آن سقوط کند.

اروپایی‌ها دارای منابع و ظرفیت‌های نهادی برای رهبری یک مکانیزم جایگزین برای کمک به ایران هستند. با این حال، سوال واقعی این است که آیا آنها خواهان اراده سیاسی برای مقابله با آمریکا خواهند بود؟ همانطور که ایران برای هند برای گسترش گزینه‌های خود در کل منطقه اوراسیا بسیار مهم است، ایجاد هرگونه مکان جایگزین اضافی برای تعامل مالی با تهران مفید خواهد بود.

نخبگان اروپایی، با این حال، باید تصمیم بگیرند که آیا می‌خواهند نقش مستقل در نظم نوین جهانی را بازی کنند یا تحت فشار ایالات متحده قرار بگیرند و این نظام جدید را محدود کنند.

توافق هسته‌ای ایران فرصتی خوب برای اتحادیه اروپاست که خود را به عنوان یک بازیگر بزرگ جهانی مطرح کند در حال حاضر، اروپا خود را با اینستکس مطرح کرده و  ایران هم از آن استقبال کرده است، اما آن را اولین قدم اروپا می‌داند. با این حال، اگر این مکانیزم به معاملات انرژی و کشورهای دیگر  گسترش یابد، اروپا به عنوان یک بازیگر معتبر در امور جهانی تبدیل خواهد شد.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: ایران تحریم اینستکس ساز و کار مالی ایران و اروپا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۶۸۴۲۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تحقیقات اتحادیه اروپا از متا بر سر کنترل اطلاعات غلط

رگولاتورهای اتحادیه اروپا قرار است تحقیقاتی را درباره عملکرد شرکت متا در مقابله با نشر اطلاعات غلط در پلتفرم‌های شبکه اجتماعی این شرکت، آغاز کنند.

به گزارش ایسنا، روزنامه فایننشیال تایمز به نقل از دو منبع آگاه نوشت: رگولاتورهای اروپایی گمان می‌کنند که مدیریت محتوای شرکت آمریکایی متا، برای متوقف کردن نشر تبلیغات سیاسی که فرآیندهای انتخاباتی را در معرض خطر تضعیف قرار می‌دهد، کافی نبوده است.

اما انتظار نمی‌رود کمیسیون اروپا در بیانیه خود، به روسیه اشاره کند و تنها به دستکاری اطلاعات توسط عوامل خارجی، اشاره خواهد کرد. شرکت متا و کمیسیون اروپا در این باره توضیحی ندادند.

پیش از این گزارش شده بود شرکت متا که مالک فیس‌بوک است، تیمی برای مقابله با نشر اطلاعات غلط و سوءاستفاده از هوش مصنوعی در آستانه انتخابات پارلمانی اتحادیه اروپا در ژوئن، تشکیل خواهد داد. مارکو پانچینی، مدیر امور اتحادیه اروپای متا در یک پست وبلاگ اعلام کرد تا نزدیک شدن به زمان انتخابات، ما مرکز فعالیت‌های انتخاباتی را برای شناسایی تهدیدهای احتمالی و خنثی کردن فوری آنها، فعال خواهیم کرد.

بر اساس گزارش رویترز، ده‌ها کشور در سراسر جهان از جمله انگلیس، اتریش و گرجستان، رهبران جدیدی را در سال ۲۰۲۴ انتخاب می‌کنند. انتخابات‌های پارلمان اروپا هم در ژوئن برگزار می‌شود. اما نگرانی‌هایی نسبت به مداخله در انتخابات و انتشار محتوای گمراه‌کننده با کمک هوش مصنوعی،‌ وجود دارد.

رشد سریع هوش مصنوعی مولد که می‌تواند متن، تصاویر و ویدئو را در چند ثانیه تولید کند، این واهمه را ایجاد کرده که فناوری جدید ممکن است امسال، برای مختل شدن انتخابات در سراسر جهان مورد استفاده قرار گیرد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • نامه اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانشجویان مستقل به نخبگان دانشگاه‌های ایالات متحده
  • تحقیقات اتحادیه اروپا از متا بر سر کنترل اطلاعات غلط
  • تلاش مکرون برای تبدیل اتحادیه اروپا به قدرت هسته ای مستقل
  • تلاش ماکرون برای تبدیل اتحادیه اروپا به قدرت هسته‌ای مستقل
  • بورل: اعضای اتحادیه اروپا در ماه مه کشور فلسطین را به رسمیت می‌شناسند
  • بورل: جعبه جنگ جهانی نباید دوباره باز شود
  • بورل: نشانه‌های جنگ جهانی دوباره بازگشته
  • مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا: نشانه‌های یک جنگ جهانی دوباره ظاهر شده است
  • تجمع دانشجویان بام ایران در حمایت از خیزش جهانی دانشجویی+ تصاویر
  • اروپا نیاز به قوای هسته‌ای مستقل دارد