Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبکه خبر»
2024-05-06@23:23:15 GMT

نفوذ منطقه ای ایران و اقتداری که انکار شدنی نیست

تاریخ انتشار: ۲۰ بهمن ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۶۸۹۴۴۳

نفوذ منطقه ای ایران و اقتداری که انکار شدنی نیست

تحلیلگران داخلی و خارجی مسائل سیاسی نفوذ منطقه ای مشهود ایران و استقلال سیاسی نظام جمهوری اسلامی را واقعیتی انکارناشدنی می دانند. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر،  کارشناسان امور بین المللی و سیاسی عقیده دارند نفوذ منطقه ای ایران که به اذعان بدخواهان جمهوری اسلامی تا مرزهای اروپا در مدیترانه گسترش یافته و حتی به مرزهای امریکا در آنسوی دنیا و در کشورهای امریکای لاتین نیز رسیده است، تنها یک نمونه از برکات انقلاب اسلامی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


حسین رویوران، کارشناس مسائل سیاسی مقاومت و پیروزی ایران در جنگ تحمیلی را نشانه بارزی از اقتدار بخشی انقلاب اسلامی دانست و گفت: در آن 8 سال ایران نه تنها در برابر یک ارتش بعثی، بلکه در برابر متحدانی که از شرق تا غرب عالم را در بر می گرفتند، ایستاد و موفق شد. این کارشناس امور سیاسی در برنامه "تیتر امشب" شنبه 20 بهمن 97 افزود: رویکرد ایران در ارتقای توان تظامی و تسلیحاتی نیز بر مبنای همین واقعیت است که برای ایجاد بازدارندگی در برابر تهدیدات دشمنان باید تسلیحات مورد نیاز را در اختیار داشت. رویوران تاکید کرد: هم اکنون ایران با پیشرفت های خیره کننده اش علاوه بر ایجاد بازدارندگی در برابر تهدیدها علیه خود، برای متحدان و دوستانش نیز حاشیه امنی فراهم کرده است که نمونه عملی آن مبارزه با داعش در عراق و سوریه بود. این کارشناس ادامه داد: در زمانی که تروریست های داعش در مدت 3 روز خود را به حومه بغداد رساندند، این ایران بود که به یاری عراق شتافت و جبهه مقاومت و مبارزه با تروریست ها را ایجاد کرد و سامان بخشید. رویوران افزود: در لبنان نیز ایران قویترین و جدی ترین نیروی مقاومت در برابر اشتغالگران صهیونیست را پشتیبانی کرده بطوری که خود صهیونیست ها اذعان می کنند که بزرگترین مانع مقاوم در برابر آنها حزب الله لبنان است. این کارشناس مسائل سیاسی این چند موضوع مورد اشاره را برای اثبات اقتدار ایران و افزایش قدرت این کشور پس از انقلاب اسلامی کافی دانست و گفت: همه این توفیقات و این توانایی ها پس از انقلاب اسلامی ایجاد شده است. رویوران انقلاب ایران را با رخدادهای مشابه در جهان متفاوت دانست و گفت: حتی در کشوری مانند ویتنام که بیش از 4 میلیون نفر از مردمش را سربازان امریکایی کشتند، پس از جنگ بازهم این امریکایی ها بودند که نفوذ کردند اکنون می بینیم که فعال ترین و با نفوذترین کشور در ویتنام امریکاست. این کارشناس مسایل سیاسی افزود: اما در ایران چنین مسائلی رخ نداد و روز به روز استقلال ایران تقویت شد. رویوران با اشاره به متن یکی از سرودهای گروهک های تکفیری مبنی بر اینکه ما به قادسیه بازگشته ایم، گفت: آنها ادعا می کردند که آمده اند نبرد قادسیه را تکرار کنند و ایران را فتح کنند اما همینکه در عمل، نهایت مرزی که می توانستند نزدیکش شوند 40 کیلومتر با مرزهای ایران فاصله داشت، نشان داد که اقتدار ایران واقعیتی انکار ناشدنی است.
حسین حاجی، کارشناس مسائل بین المللی با اشاره به عرصه های مختلف عرض اندام استکبار، از سینما و فرهنگ گرفته تا حوزه های نظامی و اقتصادی، اظهار داشت: ما می بینیم که امریکا با وجود در اختیار داشتن تمام این عرصه ها و سود بردن از چندین اندیشکده و نهاد برنامه ریز بازهم نتوانست سلطه خود را در منطقه ای که ایران در آن حضور دارد بگستراند و در عمل شکست خورده است. وی سخنان سیدحسن نصرالله درباره مردمسالاری در ایران را حمایت دبیرکل حزب الله از حقیقت دانست و گفت: بی دلیل نیست که این شخصیت محبوب با جدیت می گوید که ایران بهترین نمونه مردمسالاری دینی را دارد.
  زید عیسی، تحلیلگر سیاسی مقیم لندن نیز با بیان اینکه امریکا زمانی ایران را دژ مستحکم خود می دانست، گفت: این دژی که قرار بود در اختیار منافع امریکا و تحت سلطه آنها باشد، اکنون باعث عزت و فخر جهان اسلام و ملت های مستضعف است. وی افزود: نظام جمهوری اسلامی بارها از آزمون های مختلف سربلند بیرون آمده و اجازه نداده که آن شرایط پیش از انقلاب بازگردد. این تحلیلگر سیاسی شرایط ایران پیش از انقلاب را همانند وضعیت فعلی عربستان توصیف کرد و گفت: با انقلاب اسلامی و پیشرفت های خیره کننده ایران، اکنون همه می بینند که این کشور باوجود همه توطئه های امریکا و حتی تحمیل کردن جنگ، بازهم ایستادگی کرده و در عرصه های مختلف علمی، نظامی، اقتصادی و سیاسی ممتاز شده است. زید عیسی با اشاره به حضور ایران در جبهه مبارزه با تروریست ها گفت: همه اینها که می گوییم مصداق عینی دارد و دیدیم که ایران با اقتدار در چندین جبهه جنگ با تروریست ها در عراق و سوریه و لبنان حضور یافت و با موفقیت ظاهر شد. این تحلیلگر مسائل سیاسی حمایت ایران از مردم مقاوم یمن را نمونه دیگری از استقلال و اقتدار ایران دانست و گفت: اکنون دوست و دشمن به قدرت ایران اذعان دارند.  شیخ ماهر حمود، رئیس اتحادیه جهانی علمای مقاومت نیز با اشاره به تحریم های وضع شده علیه ایران، تصریح کرد: من اطمینان دارم که ایران از راه های مختلف از این مانع نیز عبور خواهد کرد. وی با بیان اینکه جمهوری اسلامی بزرگتر و قویتر از این است که با چنین حربه هایی تضعیف شود، گفت: اکنون نه تنها در لبنان، بلکه در غزه نیز روح مقاومتی که ایران مروج آن بوده حاکم شده است.
رئیس اتحادیه جهانی علمای مقاومت افزود: در هرجایی که از آموزه های امام خمینی (ره) استفاده شود و ایران الگو قرار داده شود، پیروزی حاصل خواهد شد و ما می بینیم که در لبنان حزب الله چه موفقیت هایی کسب کرده است.
 

منبع: شبکه خبر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irinn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبکه خبر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۶۸۹۴۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اهمیت پیام‌های رئیس اقلیم کردستان عراق در تهران

خبرگزاری مهر - گروه بین الملل: سفر نیچروان بارزانی به تهران و سخنان او در مورد اهمیت نقش انقلاب اسلامی در سرنوشت کردهای عراقی؛ گویای ظرفیت‌های سیاسی و اشتراکات فرهنگی و ارزشی برای توسعه همکاری‌ها است.

آبان ماه سال ۱۳۹۰ بود که در دفتر ساده و معنوی رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران، مسعود بارزانی رئیس وقت اقلیم کردستان عراق، در برابر آیت الله خامنه‌ای نشسته بود و به زبان فارسی، درباره اهمیت روابط تهران و کردها صحبت می‌کرد. او در سخنان خود، چندین بار به خاطر حمایت‌های دلسوزانه، از رهبر معظم انقلاب تشکر کرد. حالا ۱۳ سال از آن روز گذشته و این بار در تهران و باز هم در محضر رهبر انقلاب، این بار سیاستمدار کُرد دیگری به نام نیچروان نشسته که عهده دار پست ریاست اقلیم کردستان عراق است. بارزانی جوان، همانند عموی خود، دیدار با رهبری را رویداد مهمی می‌داند و شبکه تلویزیونی «روداو» که سالهاست از سوی نیچروان حمایت می‌شود، از چند روز پیش اعلام کرده که دیدار با رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران نیز در برنامه سفر رئیس اقلیم، به تهران است.

در این سالیان، منطقه خاورمیانه؛ تحولات بزرگی را پشت سر گذاشته و بسیاری چیزها تغییر کرده است. اما چیزی که ثابت مانده، حضور مقتدرانه جمهوری اسلامی ایران در منطقه و نقش مشفقانه رهبر آن، برای ترسیم افق سیاسی و امنیتی منطقه است. کیست که نداند؛ رهبری در دیدار با سیاستمداران منطقه، همواره بر این موضوع تأکید می‌کنند که امنیت و ثبات منطقه در گرو همکاری و همفکری همه گروه‌های سیاسی و کشورها است و دو عنصری که به شدت، اضافی، آسیب‌زا و مخلّ امنیت این گوشه از جهان هستند، عبارتند از آمریکا و رژیم صهیونیستی اسراییل.

اهمیت حمایت جمهوری اسلامی ایران از کردها

«اگر انقلاب اسلامی و جمهوری اسلامی نبود، معلوم نبود که امروز، حرکت کُرد چه سرنوشتی داشت. رعایت حرمت این همکاری‌ها و تعاملات، خط قرمزی است که ما هرگز از آن عبور نخواهیم کرد». این‌ها بخشی از سخنانی است که نیچروان بارزانی رئیس اقلیم کردستان عراق، با فارسی شیوا و سلیس در حضور سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهور ایران بر زبان آورد. همچنین دکتر جمشیدی معاون سیاسی دفتر ریاست جمهوری اسلامی ایران در صفحه ایکس خود نوشته است؛ نیچروان بارزانی در دیدار با آیت الله رئیسی، از نقش تاریخی بنیانگذار انقلاب اسلامی یاد کرده و گفته است: «امام خمینی فقط رهبر ایران نبود، رهبر ما هم بود».

نیچروان بارزانی رئیس اقلیم کردستان عراق در سفر به تهران، دیدارهای متعددی با مقامات کشورمان داشت. دیدار با سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهور، حسین‌امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه و حضرت آیت الله خامنه‌ای رهبر انقلاب، سه دیدار مهم بارزانی در دوشنبه بهاری پایتخت جمهوری اسلامی بود.

نیچروان ادریس بارزانی که هم اکنون پست ریاست اقلیم کردستان عراق را در اختیار دارد؛ مدت‌ها در ایران زندگی کرده و همواره از این موضوع یاد می‌کند که ایران، در دوران آوارگی کردها به داد صدها هزار نفر از آنان رسیده است. او می‌گوید: «مرزهای ایران و اقلیم کردستان حتی در دوران کرونا نیز بسته نشد. انتظار ما از ایران آن است که همچنان برای رفع مشکلات در عراق و ساختن کشوری آباد و پیشرفته در کنار ما باشد. روابط گذشته ما افتخارآمیز است و تلاش ما بر این است که آینده‌ای درخشان و بهتر از گذشته بسازیم.» البته رئیس اقلیم؛ حساسیت جمهوری اسلامی ایران در مورد مسأله امنیت را نیز درک کرده و درباره این موضوع گفته است: «هیچ عقل سلیمی اجازه نمی‌دهد ما روابط با رژیمی را که امروز در بدترین موقعیت خود قرار دارد، بر روابط با کشور قدرتمند و دوست ترجیح دهیم».

رئیسی نیز در این دیدار اعلام کرد: «ایران مانعی برای گسترش همکاری‌های اقتصادی و مراودات تجاری با اقلیم کردستان ندارد. ما مرزهای طولانی میان دو طرف را فرصتی ارزشمند برای ارتقای سطح روابط می‌دانیم، اما امنیت اساس و بستر ضروری هر نوع همکاری و گسترش تعاملات است».

سید ابراهیم رئیسی در ادامه، از مقاطع تاریخی روابط جمهوری اسلامی ایران و کردها یاد کرده و اعلام کرد: «حمایت ایران از کردها چه در زمان رژیم صدام، چه قتل عام حلبچه و حمله داعش اثبات می‌کند که ایران پشتوانه‌ای بزرگ و دوست روزهای سخت عراق و کردستان است. دولت و ملت ایران، امنیت عراق را به مثابه امنیت خود میشمارند. ما نسبت به حسن نیت و دوستی برادران عراقی و کرد خود اطمینان داریم، اما با توجه به کینه ورزی دشمنان از جمله رژیم صهیونیستی علیه ملت ایران، انتظار داریم دولت عراق و اقلیم کردستان به طور مطلق از هرگونه سوء استفاده عناصر دشمن صهیونیستی و عناصر ضد انقلاب از خاک این منطقه علیه ایران جلوگیری به عمل آورند».

تأکید مجدد رئیس جمهور ایران بر اجرای کامل و دقیق مفاد توافقنامه امنیتی فیمابین و خلع سلاح کامل و عدم حضور عناصر ضد انقلاب در خاک عراق، از دیگر نکات مهم در دیدار رئیسی – بارزانی بود.

رئیس اقلیم کردستان عراق نیز یک بار دیگر از نقش شهید قاسم سلیمانی در امنیت و بقای کردستان یاد کرد و درباره ویژگی‌های عراق در مقاطع اخیر گفت: «شالوده عراق جدید و روابط امروز فیمابین برآمده از همکاری مبارک ایران و عراق است و لذا ایران برای ما صرفاً یک همسایه نیست».

بارزانی –‌امیرعبداللهیان، گفتگو درباره گسترش همکاری‌ها

دیدار رئیس اقلیم کردستان عراق با حسین‌امیر عبداللهیان در وزارت امور خارجه، در فضایی دوستانه برگزار شد.

در دیدار بین دو هیأت تهران و اقلیم کردستان عراق، موضوعات مهمی همچون امنیت مرزها، توسعه همکاری‌های تجاری و توسعه روابط دوستانه مورد بحث و بررسی قرار گرفت. بارزانی در این دیدار، بر تمایل اقلیم کردستان عراق برای همکاری با بازرگانان ایرانی تأکید کرد و به این اشاره کرد که رایزنی‌های مقامات جمهوری اسلامی ایران، نقش ارزشمندی در تأمین ثبات و امنیت عراق و منطقه داشته است.

اعضای هیأت همراه بارزانی در دیدار با امیرعبداللهیان، عبارت بودند از: شیخ جعفر شیخ مصطفی معاون رئیس اقلیم کردستان، مصطفی سیدقادر معاون رئیس اقلیم کردستان، دلشاد شهاب مشاور ارشد رئیس اقلیم کردستان، ریبر احمد وزیر امور داخلی اقلیم کردستان، فوزی حریری رئیس دفتر بارزانی و عبدالله آکره‌ای مشاور رئیس اقلیم کردستان در امور ایران.

به قول علی محمد صالح از سیاستمداران مشهور کُرد و رئیس جریان موضع میهنی، بارزانی به دنبال نزدیک شدن به تهران است. علی محمد صالح، در شبکه‌های اجتماعی به این اشاره کرده که بارزانی برای حل معضلات مهمی همچون اختلاف نظر درباره برگزاری انتخابات پارلمان محلی، به رایزنی طرف ایرانی نیاز دارد. این سیاستمدار شناخته شده اهل سلیمانیه، معتقد است که رئیس اقلیم کردستان عراق، می‌تواند برگزاری انتخابات را به تعویق بیاندازد اما می‌داند که اتخاذ چنین تصمیم مهمی و اجرای آن؛ بدون رایزنی با ایران، دشوار است.

ناظم دباغ نماینده دولت اقلیم کردستان در تهران، درباره سفر نچیروان بارزانی به تهران گفته است: «سفر نچیروان بارزانی مهمترین سفر در تاریخ روابط دیرینه ایران و اقلیم کردستان است. موضع رئیس اقلیم کردستان و هیئت همراه وی نشان دهنده جایگاه و موقعیت دولت اقلیم کردستان است. محور اصلی گفتگوهای نچیروان بارزانی با مقامات ایران، تأکید بر دوستی و اتحاد استراتژیک میان ایران و اقلیم کردستان است. چرا که ایران، کُردهای عراق را متحد استراتژیک خود می‌داند». این همرزم قدیمی جلال طالبانی گفته است: «تصور می‌کنم همواره آمادگی لازم برای ایجاد روابط نزدیک‌تر و حل اختلافات میان دو طرف وجود دارد».

کد خبر 6098676

دیگر خبرها

  • اهمیت پیام‌های رئیس اقلیم کردستان عراق در تهران
  • ثبات بازار ارز یکی از دستاوردهای عملیات وعده صادق بود
  • خدمات جهاد سازندگی ماندگار است
  • زوال اسرائیل در اندیشه امام و رهبر انقلاب
  • وحدت نیرو‌های انقلاب رمز عبور از تهدیدات است
  • تک‌روی و سهم‌خواهی به نظام و مردم آسیب می‌زند
  • اخطار محسن رضایی به تک‌روی و سهم‌خواهی برخی جریانات / سعید محمد به گله‌مندی پرداخت
  • محسن رضایی: سهم‌خواهی به نظام و مردم آسیب می‌زند
  • محسن رضایی: تک‌روی و سهم‌خواهی به نظام و مردم آسیب می‌زند
  • انقلاب اسلامی تبلور مکتب سیاسی امام صادق(ع)