Web Analytics Made Easy - Statcounter

باشگاه خبرنگاران نوشت: مدیر تامین و توزیع شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران گفت: از ابتدای امسال روزانه ۹۸ میلیون و ۲۰۰ هزار لیتر نفت‌گاز (گازوئیل) در کشور تولید شده که با توجه به مصرف روزانه ۸۱ میلیون و ۸۰۰ هزار لیتری این فرآورده، حدود ۱۶ میلیون لیتر گازوئیل مازاد در کشور تولید می‌شود.

به گزارش شریان نیوز، مجتبی دلبری تصریح کرد: بخشی از تولید مازاد گازوئیل صادر و بخشی نیز در نیروگاه‌ها و انبار مخازن راهبردی ذخیره‌سازی شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: با افزایش ظرفیت تولید بنزین و گازوئیل در پالایشگاه‌های کشور در سال ۹۷، ظرفیت مناسبی برای ذخیره‌سازی فرآورده در کشور ایجاد شده است؛ به طوری که با افزایش تولید بنزین از محل راه‌اندازی فاز سوم پالایشگاه میعانات گازی ستاره خلیج‌فارس، در سال ۹۷ ذخیره‌سازی بسیار مناسبی در بخش بنزین انجام شد که این رقم در مقایسه با مدت مشابه پارسال حدود ۴۰۰ میلیون لیتر افزایش نشان می‌دهد.

مدیر تامین و توزیع شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران اظهار کرد: در بخش نفت کوره نیز روزانه ۵۵ میلیون لیتر فرآورده مازاد تولید می‌شود که از این ظرفیت برای صادرات استفاده می‌شود.

دلیری با اشاره به اینکه بخش عمده‌ای از نیروگاه‌های پرمصرف که در زمان بحران دچار قطعی گاز می‌شوند، به شبکه خطوط لوله انتقال فرآورده‌های نفتی متصل هستند که به‌طور مستقیم سوخت مایع موردنیاز خود را با خط لوله تامین می‌کنند، گفت: همچنین ذخیره‌سازی مناسبی در بخش نفت کوره انجام شد و ظرفیت ذخیره‌سازی نفت‌گاز در بخش نیروگاهی در سال ۹۷ نیز یک میلیارد لیتر بیشتر از پارسال (۹۶) رسید.

وی درباره میزان تولید نفت‌کوره کشور در سال ۹۷ گفت: از ابتدای سال ۹۷ به‌طور میانگین روزانه ۶۰ میلیون لیتر نفت‌کوره در کشور تولید شده که با توجه به مصرف روزانه ۱۰ میلیون لیتری، ظرفیت مازاد ۵۰ میلیون لیتری برای این فرآورده در سال ۹۷ وجود داشته است.

مدیر تامین و توزیع شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی، میانگین تولید روزانه نفت سفید کشور در سال ۹۷ را ۷ میلیون لیتر اعلام کرد و افزود: این رقم، ظرفیت مناسبی برای ذخیره‌سازی به‌ویژه در فصول سرد سال ایجاد کرده است.

از واردات فرآورده بی‌نیاز هستیم

مدیر تامین و توزیع شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی با اشاره به اینکه هم اکنون ما بی‌نیاز از واردات فرآورده هستیم، گفت: این در حالی است که تا چند سال گذشته ما برای تامین مصرف داخلی نیاز به واردات بنزین داشتیم، اما از مهرماه ۹۷ واردات بنزین به صفر رسید و در بخش نفت‌گاز، نفت‌کوره و فرآورده‌های ویژه در هفت ماه امسال صادرات نیز داشته‌ایم.

دلبری درباره وضع تولید گاز مایع در کشور گفت: به‌طور میانگین روزانه حدود ۶ هزار و ۵۰۰ تن گاز مایع در کشور تولید می‌شود که با احتساب مصرف هزار تا یک هزار و ۲۰۰ تُن کمتر از این مقدار، خوشبختانه موازنه تولید و مصرف در این بخش نیز مثبت است.

وی از جمله عوامل تاثیرگذار در کاهش مصرف فرآورده در کشور را مدیریت صحیح مصرف سوخت و متعادل کردن قیمت سوخت عنوان کرد و افزود: با توجه به ظرفیت مناسب گاز طبیعی فشرده (سی‌ان‌جی)، سوق دادن مصرف‌کننده‌ها به استفاده از این سوخت راهکار موثری به نظر می‌رسد، این در حالی است که پارسال با وجود افزایش ۹ درصدی مصرف بنزین کشور، شاهد تنها افزایش ۲ درصدی در مصرف گاز طبیعی فشرده بودیم که نشان می‌دهد در این بخش باید سیاست‌های تشویقی به کار گرفته شود.

دلبری یکی از مهم‌ترین دستاوردهای مدیریت تامین و توزیع شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی در طول سال‌های گذشته را واگذاری نفتکش به رانندگان و پیمانکاران از سال ۶۱ با توجه به جذاب نبودن کرایه‌های حمل پرداختی و کمبود نفتکش در سال‌های اولیه انقلاب عنوان کرد و گفت: در مرحله نخست از سال ۶۱ تا ۷۵ حدود ۶ هزار انواع نفتکش و در مرحله دوم از سال ۸۳ تا ۹۵ حدود ۵ هزار دستگاه نفتکش به رانندگان و پیمانکاران واگذار شد.

وی تشکیل ناوگان سوخت‌رسانی به استعداد حدود ۱۴ هزار دستگاه نفتکش، توزیع روزانه حدود ۱۸۰ میلیون لیتر سوخت مایع با نفتکش‌های جاده‌پیما، تشکیل حدود ۲۰۰ شرکت حمل‌ونقل مواد نفتی و حرکت به سوی پیمان‌های حقوقی به جای پیمان‌های حقیقی در پیمانکاری حمل مواد نفتی، شناسایی، بازدید و ثبت بیش از ۳۰ هزار مسیر حمل فرآورده در سامانه پرداخت کرایه، نصب سامانه ضد جرقه به روی بیش از ۵ هزار دستگاه نفتکش را از دیگر اقدام‌ها و دستاوردهای این مدیریت عنوان کرد و افزود: شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران تنها شرکتی در کشور است که ناوگان حمل مواد خطرناک خود را به این سامانه تجهیز کرده است.

دلبری با اشاره به پیش‌بینی تمهیدات لازم برای سوخت‌رسانی زمستانی در آخرین ماه‌های تابستان گفت: تمهیدات لازم درباره ذخیره‌سازی نفت سفید که به عنوان سوخت حرارتی خانوار در مناطق فاقد شبکه گاز شهری استفاده می‌شود، همه‌ساله انجام شده و در مناطق سردسیر شمال‌غرب و غرب که بیشترین سرانه مصرف مناطق سخت‌گذر را دارند، ذخیره‌سازی می‌شود و خوشبختانه شهریورماه امسال به اندازه کافی سوخت زمستانی در این مناطق و دیگر نقاط کشور ذخیره شده است.

دلبری با اشاره به اینکه ارزان‌ترین روش انتقال فرآورده به ترتیب از طریق خط لوله، کشتی، ریلی و بعد نفتکش است، گفت: با توجه به اینکه انتقال فرآورده با نفتکش گران‌ترین روش به شمار می‌رود، سیاست ما انتقال حداکثر فرآورده از طریق خط لوله، در جزایر و بنادر جنوبی با کشتی و در مناطقی که انبارها به خطوط ریلی متصل هستند، با واگن‌های مخزن‌دار سوخت و راه‌آهن و برای دیگر مصرف‌کننده‌ها از طریق حمل‌ونقل جاده‌ای است.

روزانه حدود ۱۴ هزار نفتکش وظیفه نقل و انتقال فرآورده از انبارها به مبادی توزیع جایگاه‌ها، عرضه سوخت و یا انتقال فرآورده از انبارهای تدارکاتی به دیگر انبارها را به‌عهده دارند و شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی از طریق ۳۷ منطقه و ۳۳۰ ناحیه سوخت مصرف‌کنندگان را تامین می‌کند و مدیریت تامین و توزیع در این میان پل ارتباطی تولید و توزیع‌کنندگان سوخت است.

منبع: شریان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shariyan.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شریان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۶۹۱۳۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صادرات نفت خام با خط لوله نداریم

به گزارش قدس آنلاین، ارسلان رحیمی مدیرعامل شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران در نشست خبری با اصحاب رسانه گفت: سرقت از خطوط لوله همواره وجود داشته و به دنبال کاهش آن هستیم البته این سرقت‌ها صدماتی را وارد می‌کنند.

رحیمی ادامه داد: خوشبختانه اقدامات و فعالیت‌های تجهیزاتی در دستور کار است و اقداماتی که انجام شده نشان دهنده عملکرد موفق ما است به طوری که در سال ۱۴۰۱ نزدیک به ۴۷ مورد انشعاب غیر مجاز داشتیم که ۳۵ مورد به برداشت رسیده بود در حالی که در سال ۱۴۰۲ و ۱۴۰۳ از ۴۷ مورد انشعاب غیر مجاز به ۴۱ مورد رسیده است که ۲۵ مورد انشعاباتی بوده که به برداشت نرسیده است.

وی در پاسخ به سوال مهر مبنی بر اینکه آیا ترانزیتی با کشورهای همسایه وجود دارد، گفت: برای همسایگان خط لوله‌ای برای انتقال نفت خام و فرآورده‌های نفتی وجود ندارد و زمانی که انتقال فرآورده‌های نفتی صورت می‌گرفت به وسیله نفت کش بوده است.

این مقام مسئول در پاسخ به سوال دیگر مهر مبنی بر اینکه چه میزان صرفه جویی از طریق انتقال نفت خام و فرآورده‌های نفتی به خطوط لوله صورت می‌گیرد، خاطر نشان کرد: میزان هزینه صرفه جویی یک‌میلیارد دلار است که تقریباً ۹.۵ برابر است، زیرا عددی که انتقال می‌دهیم بسیار ناچیز و ۷۰ تومان است که این انتقال با نفت کش ۹ تا ۱۰ برابر می‌شود.

به گفته این مقام مسؤول از مجموع این انتقالات ۷۱ میلیارد لیتر مربوط به نفت خام و ۶۶ میلیارد لیتر مربوط به انتقال انواع فرآورده نفتی است.

مدیرعامل شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ادامه داد: آمار گویای این است که باتوجه به اینکه در سال ۱۴۰۱، ۱۳۲ میلیارد لیتر مواد نفتی انتقال داده شده و در سال گذشته، ۱۳۷ میلیارد لیتر که نشان دهنده رشد ۳.۷ درصدی در فرآیند انتقال است که این امر نشان دهنده تعمیرات به موقع و بهتر انجام شدن عملیات است.

رحیمی خاطر نشان کرد: میزان انتقال ۱۳۷ میلیارد لیتر نفت و فرآورده با خطوط لوله معادل تردد ۵.۵ میلیون نفتکش ۲۵ هزار لیتری است، در صورت تردد این تعداد نفتکش، سالانه ۲.۵ میلیارد لیتر گازوئیل صرف سوخت این تفتکش‌ها می‌شود در صورتیکه مصرف خط لوله ۸۰۰ میلیون لیتر سوخت است که سالانه ۱.۷ میلیارد لیتر به ارزش یک میلیارد دلار صرفه جویی در مصرف سوخت می‌شود..

وی ادامه داد: خط لوله گوره به جاسک، خط لوله‌ای است که هدف اولیه آن صادرات است که ذز اساس نامه صادرات در فیلد کاری ما نیست به همین دلیل همکاران ما اکنون به عنوان پایشگر حضور دارند و قرار بر آن است که شرکت ملی نفت این پروژه را به پایان برساند که علاوه بر صادرات یک خط انشعابی به پالایشگاه بندر عباس دارد.

مدیرعامل شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت اضافه کرد: خط دوم ۲۶ اینچ بندرعباس به رفسنجان تا سه ماه آینده تکمیل می‌شود و با یک خطی که در این مسیر داریم، تجمع فرآورده را در بندرعباس داریم که با بهره‌برداری از خط دوم، این مشکل برطرف خواهد شد.

وی ادامه داد: یکی از اهداف ما مبارزه با قاچاق سوخت است و میزان انتقال سوخت به نیروگاه‌ها بیش از ۳ میلیارد و ۸۵۰ میلیون لیتر به ۱۹ نیروگاه بوده است که با برنامه ریزی های انجام شده به سایر نیروگاه‌ها مانند نیروگاه علی آباد متصل می‌شویم.

رحیمی خاطر نشان کرد: خط لوله تابش و خط لوله پارس هنوز وارد فاز اجرایی نشده‌اند، بلکه در مرحله طراحی هستند و به دلیل بزرگ بودن این پروژه‌ها، اینطور نیست که تا دو سال آینده انتظار بهره برداری از آنها را داشته باشیم.

مدیرعامل شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت اضافه کرد: میانگین طول عمر خطوط انتقال نفت و فرآورده در جهان را ۲۵ تا ۳۰ سال است که متوسط عمر خطوط انتقال نفت خام ایران ۳۳ سال و میانگین عمر خطوط لوله انتقال فرآورده‌های نفتی کشور ۳۷ سال است اما با رسیدگی به‌موقع و بهره برداری درست، خطوط را در مدار بهره‌برداری داریم و اگر خطی با فرسودگی مواجه شود، طرح احداث خطوط لوله جایگزین تعریف و اجرایی می‌شود.

منبع: خبرگزاری مهر

دیگر خبرها

  • سوسیس و کالباس با گوشت ماهی هم به بازار آمد
  • مصرف سوخت در ایران ۲ تا ۳ برابر میانگین جهانی است
  • تمرکز بر توسعه سبد سوختی کشور با تکیه بر افزایش مصرف CNG و LPG ضروری است
  • معمای بنزین در ایران
  • کشف بیش از ۲۷ هزار لیتر گازوئیل قاچاق در هندیجان
  • ۱۸۵ میلیون متر مکعب آب شرب در لرستان تولید شد
  • توقیف اتوبوس حامل گازوئیل قاچاق در ریگان
  • توقیف اتوبوس حامل ۱۱ هزار لیتر گازوئیل قاچاق در ریگان
  • صادرات نفت خام با خط لوله نداریم
  • ◄ رفع مسدودی ۶۰۰۰ کارت سوخت کامیون و اتوبوس