Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری مهر گروه استان‌ها: قبل از پیروزی انقلاب اسلامی، افرادی که از آثار و جاذبه های تاریخی و گردشگری یزد دیدن کرده بودند، پرشمار نبودند و اصلا یزد به جز فعالیت در حوزه نساجی و کشاورزی آن هم در مناطقی از استان، شاخصه چشمگیر دیگری نداشت.

پیش از پیروزی انقلاب اسلامی، آنچه یزد را به مردم مناطق دیگر کشور شناسانده بود، وجود چهره های شاخص و نامی این دیار بود و آن زمانی کسی گمان نمی‌کرد روزگاری فرا برسد که نه تنها مردم ایران، که مردم جهان، یزد را با بافت تاریخی و باغ دولت آباد و باغ خان و .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

.. بشناسند.

یکی از بزرگترین اتفاقاتی که بعد از انقلاب اسلامی در استان یزد افتاد، توجه به آثار تاریخی و میراث فرهنگی و به دنبال آن توسعه گردشگری بود.

تعداد بناهای ثبت ملی شده یزد در دوران قبل از انقلاب انگشت شمار بود

تعداد بناهایی که قبل از پیروزی انقلاب اسلامی در فهرست آثار تاریخی ثبت شده بود، انگشت شمار بود اما همین آثار نیز وضعیت چندان مناسبی نداشت و کسی هم به معرفی آنها نمی پرداخت.

باغ دولت آباد که امروز به عنوان یکی از پربازدیدترین جاذبه های تاریخی و طبیعی یزد مطرح است، در دوران قبل از انقلاب، رنگ و نمای امروزی را نداشت، باغی که هم عمارت آن با پنجره های رنگی و معماری بی‌نظیرش، هم بادگیر بلندش که بلندترین بادگیر دنیاست و هم حوض بزرگ و منحصر به‌فردش با انارستان‌ها، تاکستان‌ها و نارنجستان‌های اطرافش حالا دیگر شهرت جهانی یافته و سالانه هزاران نفر از داخل و خارج برای تماشای آن به مرکز جغرافیای ایران سفر می کنند.

گردشگرانی که از اقصی نقاط کشور و حتی خارج از کشور به یزد سفر می کنند، به طور قطع اگر بخواهند سه اثر تاریخی و جاذبه گردشگری را به تماشا بنشینند، یکی از آنها باغ دولت آباد است.

باغ خان نیز از جمله بناهای ارزشمند و تاریخی یزد است، باغی که از عمارت آن قبل از انقلاب، جز بنایی فرسوده که برخی بخش های آن به تخریب شده بود، نبود اما امروز به یکی از زیباترین باغ های تاریخی یزد تبدیل شده است.

مجموعه باغ خان که امروز از آن به عنوان بوستان ولایت یاد می شود، چند سالی است که به یک مجموعه زیبا و به یاد ماندنی تبدیل شده و علاوه بر عمارت، درختان زیبای سر به فلک کشیده و فضایی شبیه به کاروانسراهای قدیمی در برخی نقاط باغ، یکی از اقامتگاه‌های مهم استان به شمار می رود.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان یزد در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به پیشرفت هایی که استان یزد بعد از پیروزی انقلاب اسلامی در حوزه گردشگری داشته است، اظهار داشت: در حال حاضر هزار و ۶۲۴ اثر تاریخی و طبیعی استان یزد در فهرست آثار ملی ثبت شده در حالی که تعداد بناهای ثبت شده قبل از انقلاب انگشت شمار بود.

سه ضلع گردشگری ایران؛ اصفهان ـ شیراز ـ یزد

مصطفی فاطمی عنوان کرد: به جرأت می‌توان گفت که یزد قبل از پیروزی انقلاب هیچ جایگاهی در زمینه گردشگری نداشت اما امروز یزد به یکی از سه ضلع مهم گردشگری ایران یعنی مثلث اصفهان، شیراز، یزد تبدیل شده است.

وی با اشاره به بناهایی که قبل از پیروزی انقلاب اسلامی شرایط چندان مناسبی نداشتند اما با مرمت و بازسازی به یکی از زیباترین جاذبه های گردشگری تبدیل شده اند، بیان کرد: باغ خان، باغ دولت آباد، مجموعه امیرچخماق و ... از جمله آنها هستند.

فاطمی، ثبت جهانی بافت تاریخی یزد را نیز یکی از مهمترین رویدادهای فرهنگی استان یزد بعد از پیروزی انقلاب اسلامی دانست و تصریح کرد: اگر بعد از پیروزی انقلاب، تنها همین ثبت جهانی شدن بافت تاریخی در حوزه گردشگری استان رخ داده باشد، برای تاریخ گردشگری ایران کافی است.

انقلاب به شایستگی یزد را در مسیر گردشگری قرار داد

استاد معماری و سخنگوی شورای اسلامی شهر یزد نیز در این زمینه به خبرنگار مهر گفت: گرچه ممکن است برخی بناها به واسطه بازسازی، از شکل و فرم واقعی خود فاصله گرفته باشند، اما واقعیت این است که انقلاب اسلامی ایران، یزد را به شایستگی در ریل گردشگری قرار داد.

محسن عباسی هرفته عنوان کرد: امروز حسینیه امیرچخماق از شکل قبلی خود فاصله گرفته و تغییرات آن بسیار بوده اما این مجموعه به نماد گردشگری استان یزد تبدیل شده و هرگاه در این مجموعه حضور می‌یابیم، بعید است که گروهی از گردشگران خارجی در آن مشغول تماشا نباشند.

توسعه گردشگری مهمترین اتفاقی است که برای استان یزد بعد از پیروزی انقلاب اسلامی افتاد و این روند همچنان در حال تکمیل است به نحوی که امروز با راه اندازی واحدهای بوم گردی، گردشگری تا عمق روستاهای یزد نیز نفوذ کرده و در بسیاری از مناطق استان، توسعه بر مبنای گردشگری برنامه ریزی شده است.

کد خبر 4538080

منبع: مهر

کلیدواژه: دستاوردهای انقلاب اسلامی میراث فرهنگی یزد یزد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۶۹۱۶۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آگاهی دانشجویان آمریکایی از استکبار جهانی به برکت انقلاب اسلامی

حجت‌الاسلام و المسلمین محمدعلی نکونام در نشست ستاد گرامیداشت دهه کرامت، اظهار داشت: در دهه کرامت مناسبت سالروز ولادت سه تن از بزرگان دینی را داریم که پرداختن به شخصیت و زندگی آنها می‌تواند ما را در تبیین و تقویت معارف ولایی و دینی کمک بسزایی کند.

وی افزود: هر قدر بر معارف الهی و ولایی جامعه بیفزاییم به همان میزان جامعه را در برابر آسیب‌ها مصون نگه داشته‌ایم.

حجت الاسلام والمسلمین نکونام با بیان اینکه صدور انقلاب اسلامی ایران به جهان موفقیت‌آمیز بوده و امروز این معارف حتی در کشور‌های غربی نیز نفوذ کرده است، اضافه کرد: امروز شاهد هستیم که دانشجویان آمریکایی آگاه و بیدار شده و در برابر استکبار بلند شده‌اند که این حرکت‌ها آثار و برکات صدور انقلاب است.

بیشتر بخوانید

در جنگ روایت‌های دشمن باید هوشیار باشیم

وی بیان داشت: این در حالی است که باید در تقویت و تبیین معارف دینی و ولایی در داخل کشور اقدامات بیشتری انجام دهیم و از ظرفیت‌های موجود نهایت استفاده را ببریم.

حجت الاسلام والمسلمین نکونام گفت: معارف الهی در دل‌ها نفوذ پیدا می‌کند، چون با فطرت انسان‌ها و عقلانیت سازگار است و در همین راستا کسی نمی‌تواند جلوی نفوذ معارف ولایی انقلاب اسلامی ایران را بگیرد.

وی تصریح کرد: اسلام ناب غنی از اخلاق و معرفت است و در دین ما کمبودی وجود ندارد از همین رو باید از فرصت‌ها و ظرفیت‌های موجود استفاده کرد و در تبیین معارف دین به ویژه برای نسل جوان کوتاهی نکنیم.

حجت الاسلام والمسلمین نکونام با تاکید بر اینکه برنامه‌های دهه کرامت مبتنی بر تولید محتوا باشد، ادامه داد: فضاسازی مهم است، اما از آن مهمتر اجرای برنامه‌های تبیینی است.

گفتنی است؛ دهه کرامت ۱۴۰۳ از جمعه ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ و یکم ذی‌القعده ۱۴۴۵ شروع می‌شود و تا دوشنبه ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ و ۱۱ ذی‌القعده ۱۴۴۵ ادامه دارد.

دهه کرامت ۱۱ روز ابتدایی دهه اول ماه ذی‌القعده است که همزمان با ولادت حضرت معصومه (س) در یکم ذی‌القعده آغاز و با ولادت برادرش امام رضا (ع) در ۱۱ ذی‌القعده پایان می‌یابد.

در دهه کرامت برنامه‌های جشن و شادی در ایران برگزار می‌شود و در تقویم جمهوری اسلامی ایران، روز‌های یکم ذی‌القعده به عنوان روز دختر، پنجم ذی‌القعده روز تجلیل از امامزادگان و بقاع متبرک، ۶ ذی‌القعده روز بزرگداشت احمد بن موسی بن جعفر معروف به شاهچراغ و ۹ ذی القعده روز عفاف و حجاب نامگذاری شده است.

باشگاه خبرنگاران جوان چهارمحال و بختیاری شهرکرد

دیگر خبرها

  • گفتمان انقلاب اسلامی روز به روز در حال گسترش است
  • انقلاب اسلامی ایران موجب بیداری جهانی شده است
  • روستای فهرج کاندیدای بهترین روستا‌های جهانی گردشگری
  • انقلاب اسلامی پایگاه حفظ دین اسلام است
  • تعطیلی بناهای تاریخی و جاذبه های گردشگری کاشان
  • سفر یک روزه طلاب خراسان جنوبی به بافت تاریخی خوسف/شکوه معماری
  • سفره یک روزه طلاب خراسان جنوبی به بافت تاریخی خوسف/شکوه معماری
  • روستای فهرج در مسیر جهانی شدن قرار گرفت
  • آگاهی دانشجویان آمریکایی از استکبار جهانی به برکت انقلاب اسلامی
  • روستای فهرج یزد در مسیر جهانی شدن + فیلم بنای ناشناخته پیش از اسلام