Web Analytics Made Easy - Statcounter

درآمد عملیاتی مس شهید باهنر با نماد (فباهنر) طی دوره مالی ۹ ماهه منتهی به آذر ۹۷ نسبت به مدت مشابه سال قبل رشد ۶۷درصدی داشته است و از میلغ ۴۱۲ میلیارد تومان در ۹ ماهه آذر ۹۶ به مبلغ ۶۸۹ میلیارد تومان در ماهه ۹۷ رسیده است.

شرکت در زمینه تولید انواع فرآورده‌های مسی و آلیاژهای مسی و برنجی شامل لوله‌های مسی، مفتولی و مقاطی مسی و برنجی، ورق و تسمه مسی، ورق و تسمه آلیاژ مس و نیکل و سایر آلیاژهای مسی و برنجی فعالیت دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بررسی روند درآمدی شرکت نشان می‌دهد که درآمد عملیاتی شرکت طی دوره مالی ۹ ماهه منتهی به آذر ۹۷ نسبت به مدت مشابه سال قبل رشد ۶۷درصدی داشته است و از میلغ ۴۱۲ میلیارد تومان در ۹ ماهه آذر ۹۶ به مبلغ ۶۸۹ میلیارد تومان در ماهه ۹۷ رسیده است. همچنین همسو با افزایش درآمد عملیاتی، بهای تمام شده محصولات شرکت افزایش یافته است اما برایند این دو منجر به رشد ۳ میلیارد تومانی سود عملیاتی شرکت شده است.

افزایش درآمد عملیاتی شرکت را می‌توان در افزایش نرخ دلار و افزایش نرخ فروش محصولات جستجو کرد. با توجه به افزایش نرخ دلار در سال جاری، مبلغ ریالی درآمدهای صادراتی شرکت با دنظر گرفتن افزایش در حجم فروش رشد چشمگیری داشته است. اما موضوع مهمتر نرخگذاری محصولات شرکت براساس قیمت LME می‌باشد که موجب شده است درآمد عملیاتی شرکت افزایشی باشد. عمده محصول شرکت را مس و فلزات مرتبط با ان تشکیل می‌دهند و بررسی روند قیمت این فلز در بازارهای جهانی نشان می‌دهد، از سال ۲۰۱۶ به بعد روند قیمتی این فلز افزایشی بوده است. بنابراین افزایش قیمت فلز مس، همسو با افزایش قیمت دلار موجب بالا رفتن نرخ فروش محصولات شرکت شده است و در نهایت منجر به افزایش ۶۷ درصدی درآمد شرکت شده است. البته باید در نظر داشت به دلیل عدم ثبات اقتصادی و نامناسب بودن فضای کسب و کار در سال ۹۷ افزایش هزینه تهیه مواد اولیه و خریدهای شرکت را به دنبال داشته است، از طرف دیگر به دلیل این فضای نامناسب در بازار حجم سفارشات کاهش داشته است.

اما بررسی دقیق‌تر صورت سود و زیان شرکت نشان می‌دهد که سود خالص شرکت در دوره مالی ۹ ماهه منتهی به ۳۰ آذر ۹۷ نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱۷میلیارد تومان (معادل ۲۷ درصد) کاهش یافته است. دلیل اصلی کاهش سود خالص شرکت، افزایش هزینه مالی شرکت و کاهش درآمدهای غیرعملیاتی شرکت بوده است. هزینه های مالی در نه ماهه سال ۱۳۹۷ معادل ۲۱ میلیارد تومان بوده است که نسبت به مدت مشابه سال گذشته، به میزان ۴ درصد افزایش داشته است که علت افزایش هزینه مذکور نسبت به دوره مشابه سال گذشته عمدتاً به دلیل افزایش قیمت مواد اولیه و نیاز به سرمایه در گردش بالا و در نتیجه تامین مالی از طریق اخذ تسهیلات بوده است. همچنین سایر درآمدها غیرعملیاتی در نه ماهه اول سال ۱۳۹۷ معادل ۳ میلیارد تومان بوده است که نسبت به مدت مشابه سال گذشته، به میزان ۸۷ درصد کاهش داشته است که برایند این دو موضوع موجب کاهش سود خالص شرکت شده است.

با توجه به شرایط گفته شده برای ۹ ماه سال جاری برایند کلی مثبت بوده است اما برای ماه‌های اتی با توجه به شرایط نابسمان اقتصادی و تحریمی شرکت در معرض ریسک فروش از ناحیه تحریم و ریسک تآمین نقدینگی به دلیل بالا رفتن هزینه تامین مواد اولیه جهت تولید محصولات قرار دارد. و این امر می‌تواند شریک را در معرض کاهش فروش و کاهش سود عملیاتی قرار دهد. و افزایش هزینه‌های مالی برای تامین نقدینگی در شرایط بحرانی و شرایط افزایش نرخ مواد اولیه  به قیمت LME، می‌تواند سود خالص شرکت را کاهش دهد. علاوه بر ریسک فروش و ریسک تآمین نقدینگی به واسطه بالارفتن تامین هزینه خرید مواد اولیه، ریسک افزایش قیمت مواد اولیه نیز این شرکت را تهدید می‌کند، البته با توجه به نرخ‌گذاری محصولات شرکت به قیمت بازار فلزات لندن، به نظر می‌رسد ریسک هزینه تولید محصولات پوشش داده شود، اما شرکت برای کنترل هزینه‌های غیرعملیاتی و هزینه‌های مالی و حفظ تعداد فروش در بازار داخل و خارج نیاز به استراتژی قوی دارد.

منبع : با اقتصاد

منبع: ساتین

کلیدواژه: اخبار مس اخبار مهم بورس بورس نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت saten.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساتین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۶۹۳۵۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قیمت فیلترشکن گران‌تر از اینترنت! گردش مالی فیلترشکن‌ها برابر با یک اپراتور ایرانی است!

به گزارش جماران؛ به گفته رئیس پیشین هیات مدیره سازمان نظام صنفی رایانه‌ای استان تهران هزینه پرداخت‌شده برای فیلترشکن گاه بیشتر از هزینه‌ای است که برای استفاده از اینترنت به اپراتورها پرداخته می‌شود. همچنین، گردش مالی این کسب‌وکار به اندازه گردش مالی یک اپراتور اینترنت است.

حسین اسلامی، رئیس پیشین هیات مدیره سازمان نظام صنفی رایانه‌ای استان تهران در گفت‌وگو با ایلنا شرحی از وضعیت تجارت فیلترشکن در ایران ارائه کرد و گفت: از شهریور ۱۴۰۱ تاکنون با حجم بیشتری از معامله فیلترشکن در کشور مواجه هستیم و هرچند وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات و دولتمردان دیگر هم تاکید داشته‌اند که فروشندگان فیلترشکن باید شناخته‌ شوند اما تاکنون هیچ گزارش شفافی درباره مجموعه‌هایی که این کسب‌وکار را پیش می‌برند به دست نیامده است. 

وی افزود: در حال حاضر هر یک از ما ماهانه رقمی را برای خرید فیلترشکن می‌پردازیم و این خدمت در سبد خرید خانوار وارد شده و جایگاه مهمی در این سبد دارد و حتی گاه در شهری مانند تهران شاهد هستیم هزینه پرداخت‌شده برای فیلترشکن بیشتر از هزینه‌ای است که برای استفاده از اینترنت به اپراتورها پرداخت می‌شود. 

اسلامی اظهار کرد: با این تفاسیر تصویری که از گردش مالی این کسب‌و‌کار حاصل می‌شود می‌تواند دربرگیرنده ارقام هنگفتی باشد اما چون ارقام شفاف نیست، نمی‌توان رقم دقیقی را از درآمد مجموعه‌های عرضه‌کننده عنوان کرد. اما می‌توان گفت که گردش مالی این کسب‌وکار به اندازه گردش مالی یک اپراتور اینترنت است در حالی که عرضه‌کنندگان اینترنت مالیات پرداخت نمی‌کنند. 

رئیس هیات مدیره سازمان نظام صنفی رایانه‌ای ادامه داد: کارایی کسب‌وکارهای مرتبط با فیلترشکن به ناکارآمد شدن سیاست فیلترینگ در کشور انجامیده و حتی در استفاده همزمان از سرویس‌های داخلی و خارجی اختلال ایجاد کرده است؛ به طور مثال وقتی فیلترشکن فعال است امکان استفاده از پلتفرم‌های بانکی از بین می‌رود. 

وی خاطرنشان کرد: فارغ از چالش‌های مرتبط با کسب‌وکارها، اجبار به نصب فیلترشکن‌ خانواده‌ها را در محدودسازی دسترسی کودکان در فضای اینترنت به چالش کشانده و همچنین احتمال نصب بدافزارها را بالا برده و امنیت تلفن‌های همراه را پایین آورده است، این در حالیست که نسل جوان‌تر که به نسل «زِد» معروفند، بیشتر تقاضای دسترسی به فیلترشکن را دارند اما عمومیت استفاده از این خدمت همه نسل‌ها و از نظر جغرافیایی همه کشور را دربرگرفته است زیرا امروز حتی در ساده‌ترین امور مانند به‌روزرسانی برنامه‌ها در گوگل‌پلی نیاز به فیلترشکن است در حالی که وزیر ارتباطات خود به صراحت اظهار داشته‌اند که نظر کارشناسی ایشان هم بر رفع فیلتر گوگل‌پلی است. 

اسلامی گفت: به هر حال این کسب‌وکار امروز به بیزنس بزرگی تبدیل شده که به نظر نمی‌رسد بتوان به راحتی آن را کنترل کرد؛ در حال حاضر بیشتر دسترسی‌ها به زمان پیش از فیلترینگ برگشته و آنچه به جا مانده نارضایتی‌های جدی، مشکلات امنیتی و تحمیل هزینه خرید فیلترشکن به خانوار است. 

این کارشناس درباره عوامل تاثیرگذار بر قیمت فیلترشکن توضیح داد: قیمت این سرویس را سختی دسترسی به آن مدیریت می‌کند؛ وقتی دسترسی به فیلترشکن سخت می‌شود در شرایطی که بخشی از جامعه در فضاهای فیلترشده از قبیل اینستاگرام، تلگرام و توییتر کسب‌وکار خود را به طور مستقیم و غیرمستقیم پیش می‌برند، ناچار به پرداخت هزینه فیلترشکن هر قدر هم بالا هستند زیرا در غیر این صورت با از بین رفتن کسب‌وکار خود مواجه می‌شوند و اینجا دیگر عرضه و تقاضا در قالب یک رفتار اقتصادی مطرح نیست. 

وی تصریح کرد: به یقین اخلاق ملی و دینی جامعه ایرانی دسترسی به سایت‌های غیراخلاقی یا ضدامنیت ملی را  تحمل نمی‌کند با این حال دامنه فیلترینگ امروز به اندازه‌ای وسیع شده که حتی کسانی که درگیر این چالش‌های غیراخلاقی و غیردینی نیستند با فیلترینگ در کشمکش هستند. 

اسلامی در ادامه از ناامن بودن مبادی تامین فیلترشکن گفت و اظهار کرد: مبادی امن نیستند زیرا کسب‌وکارهای فعال در این حوزه شناسایی نشده‌اند و ارتباطات تامین‌کنندگان داخلی با اشخاص حقیقی و حقوقی است که در خارج از کشور هستند در نتیجه ما با هیچ مجموعه پاسخگویی مواجه نیستیم و حتی در داخل حاکمیت نیز کسی نمی‌تواند شناسایی کند که چه مجموعه‌هایی فیلترشکن عرضه می‌کنند و البته که تامین‌کنندگان سعی دارند خود را در بالاترین سطح ناشناخته بودن نگاه دارند تا کسب‌وکارشان دچار مشکل نشود. 

دیگر خبرها

  • سقوط شدید فروش گوشی‌های اپل در چین
  • سود شرکت ایلان ماسک نصف شد
  • ضرر ۳۵۵ میلیون دلاری بوئینگ
  • مخالفت جدی منچستریونایتد با محدودیت مالی در لیگ برتر
  • گلایه اهالی بازارهای سیار از افزایش اجاره‌ها
  • قیمت نقره و فلزات گران‌بها امروز چهارشنبه ۵ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • ◄ تـامـلی بر موضوع آزاد سـازی نرخ بلیت هواپیما باتوجه به تـجربه دیگر کشـورها
  • گردش مالی عجیب و غریب فیلترشکن‌ فروش‌ها | پول‌های مردم کجا می‌روند؟
  • قیمت فیلترشکن گران‌تر از اینترنت! گردش مالی فیلترشکن‌ها برابر با یک اپراتور ایرانی است!
  • تسلا باز هم قیمت خودروهایش را کاهش داد