Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-28@16:37:24 GMT

فوتبال، داوری و قصه ناتمام پرخاشگری-رضا میرزاییان*

تاریخ انتشار: ۲۱ بهمن ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۶۹۴۶۶۱

فوتبال، داوری و قصه ناتمام پرخاشگری-رضا میرزاییان*

فوتبال به عنوان یک پدیده اجتماعی، ورزشی است پرطرفدار و فراگیر که در چهار گوشه کره خاکی در کانون توجهات است.

به گزارش ایرنا، دنیای توپ گرد، زبان مشترک دارد و قوانین آن یکسان است لذا احترام به مقررات و آموزه های آن می تواند نقشی اساسی در بالندگی یک تیم موفق بازی کند.
اصولا پیروزی در هر میدان ورزشی، حلاوت خاص خود را دارد و شهد و شیرینی را در کام یک تیم موفق و هواداران می ریزد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

طبعا برای آنکه همای سعادت روی شانه چنین تیمی بنشیند نیاز به کارآمدی در تمامی سطوح دارد که در این رهگذر نقش کادرفنی و مدیریت حائز اهمیت است.
در این مقال به هیچ وجه مراد ما مباحث فنی نیست بلکه پایبندی و گردن نهادن به قوانین بخصوص مبحث داوری است که اگر بازیکنان به آن مقید باشند، بسیاری از رفتارهای تندخویانه و پدیده زشت پرخاشگری از چهره فوتبال ما رخت بر خواهد بست.
در وصف و مدح فوتبال حرفه ای و مدرن به کرات تاکید کرده ایم که نمونه بارز آن را می توان در احترام به آراء داوران و خویشتن داری نفرات یک تیم به عینه دید و از آن الهام گرفت. هر چند که احتمال اشتباه از سوی داور در فوتبال وجود داشته و دارد اما این دلیل نمی شود که یک بازیکن به خود اجازه دهد با ادبیات خشن و منازعه، احقاق حق کند و حرفش را به کرسی بنشاند.
باید اقرار کنیم عکس العمل برخی از بازیکنان و حتی مربیان ما در برابر رای داور واقعا چالش برانگیز و تنش زاست که در جامعه امروزی فوتبال نکوهیده است و هیچ جایگاهی ندارد.
به دیدار با ژاپن بر می گردیم، اگر بیاد بیاورید گل نخست را به سبب همین رفتار تندخویانه دریافت کردیم، چون فوتبالیست های ما بعضا با عمق و ژرفای قوانین داوری بیگانه هستند و تصور می کنند در برابر هر حرکت داور باید معترض شوند.
البته فناوری کمک داور ویدیویی، توانسته مددرسان داوران شود اما در نهایت بی اعتنایی به قوانین و همچنین پرخاشگری که منتج به اخطارهای بچه گانه به برخی از بازیکنان تندخوی ما می شود، بلای جان بعضی از تیم ها شده است.
این رویکرد نشات گرفته از بی توجهی به قواعد بین المللی و دانش گریزی است که اگرسطح دانش بازیکنان در این راستا ارتقاء یابد، لیگ برتر بر مدار منطق خواهد چرخید و پدیده تندروی به میزان قابل توجهی کاهش خواهد یافت.
به زعم بسیاری، بهترین گزینه برای رهایی از این برزخ، می تواند آموزش از سوی کارشناسان نخبه داوری در جریان تمرینات باشگاهها برای یکایک اعضای تیم ها و آگاهی بخشی آنها باشد.
--------------------
- کارشناس فوتبال

منبع: ایرنا

کلیدواژه: ورزش فوتبال داوري پرخاشگري

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۶۹۴۶۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آماده‌باش فدراسیون برای ال‌کلاسیکوی فوتبال ایران

پس از گذشت حدود یک هفته از اعلام قانون جدید فدراسیون فوتبال، مدیر تیم فوتبال سپاهان به کمیته اخلاق احضار شد که به نظر می‌رسد راهکار جدید فدراسیون برای پیشگیری از حواشی تقابل سپاهان و پرسپولیس و پیرو آخرین بخشنامه جرایم باشگاهی باشد.

به گزارش ایسنا، در چند روز گذشته فدراسیون فوتبال در ادامه قوانین جدید این فصل، این بار سراغ صحبت‌های اعضای تیم‌ها رفت و اعلام کرد که بیانیه‌ها و مصاحبه‌های غیر فنی اعضای تیم‌ها علیه فدراسیون، سازمان لیگ، هیات فوتبال استان، باشگاه‌ها، کمیته‌های فدراسیون و اعضای باشگاه‌ها جریمه حداقل ۲ میلیارد تومانی در پی خواهد داشت که البته این قانون سکه‌ای است که دو رو دارد.

با اینکه هدف فدراسیون‌نشینان از این قوانین جلوگیری از حواشی میان باشگاهی و درگیری‌های رسانه‌ای است اما در سوی دیگر می‌تواند دموکراسی و حق انتقاد را از روح فوتبال بگیرد و تیم‌ها حق خود را در حال ضایع شدن ببینند. البته این محکومیت‌ها عموما دامن‌گیر تیم‌هایی می‌شود که در جنگ رسانه‌ای کمتر از رقبا دست دارند و با افزایش بار مالی، رغبتی به ادامه نخواهند داشت.

مجتبی فریدونی، مدیرعامل پیشین ذوب‌آهن در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: جریمه‌های فدراسیون بار مالی باشگاه‌ها را سنگین‌تر کرده و شاید لیگ را از پویایی خارج کند. باشگاه‌ها همین الان هم در بودجه‌هایشان مشکل دارند و پرداختی‌هایشان عقب افتاده است. باشگاهی که در مخارج فعلی‌اش مانده، جریمه را نمی‌تواند بپردازد.

فریدونی همچنین با انتقاد از «سیاست کسب درآمد فدراسیون از طریق جرایم،» ادامه می‌دهد: رویکرد سازمان لیگ در این مدت تنها جریمه کردن است و ظاهرا تنها ممر درآمدی سازمان لیگ و فدراسیون است. درست است که این جرایم بازدارندگی ایجاد می‌کند اما به هر حال بازیکن یا سرمربی تحت شرایط و فشار بازی ممکن است چیزی بگوید و نمی‌توان آن را با جرایم کنترل کرد. لیگ همین است و شاید با این قوانین آزادی انتقاد گرفته شود.

فرشید طالبی، بازیکن پیشین سپاهان نیز تصمیمات فدراسیون را پاک کردن صورت مساله دانست و در خصوص راه حل درست گفت: باید مشکلات را بپذیرند و برای حل آن اقدام کنند. برای این کار باید به جای اتخاذ تصمیمات سفت و سخت، با شیوه هم‌اندیشی پیش بروند.

او خاطرنشان کرد: در لیگی که تمام تیم‌ها مشکل و شکایت دارند، پس قطعا یک جای کار می‌لنگد. باید به جای محکومیت، هم‌اندیشی شود. کمیته انضباطی امسال پول کمی از جرایم نگرفته و فکر کنم لیگ ما با پول جرایم می‌چرخد! باید فدراسیون بپذیرد که در این قوانین ابهاماتی وجود دارد که باید رفع شوند.

طالبی ادامه داد: قبول دارم که برخی تیم‌ها شور موضوع را درمی‌آورند و این هم بد است. انتقاد و بیان مشکل، روش دارد. اگر قرار است حقی ضایع نشود تا زمان ورود VAR حل نخواهد شد.

مجید محافظت‌کار، مربی تیم آلومینیوم نیز در واکنش به این موضوع تصریح کرد: ما موظفیم که به قانون احترام بگذاریم اما اگر قوانین به طور یکسان اجرا شوند. اگر سرمربی تیم ما به خاطر یک مصاحبه سریعا محروم می‌شود، برای دیگر تیم‌ها نیز همین طور باشد. همسان نبودن در اجرای قوانین ما را اذیت می‌کند ولی باید احترام بگذاریم.

با این حال ابراهیم صادقی، مربی ذوب‌آهن معتقد است که بیانیه‌نویسی هیچ کمکی به فوتبال نمی‌کند و باید به مسائل فنی بپردازیم.

قوانین باید ابتدا به تصویب هیات رئیسه فدراسیون فوتبال برسند و اجرایی شوند اما شاید تدوین این مقررات دست فضاهای رسانه‌ای غیررسمی را به فضای انتشار محتوا باز کند که حقوق تیم‌ها در این موضوع یکسان نخواهد بود و همین امر می‌تواند تنش در بازی‌های حساسی چون تقابل سپاهان و پرسپولیس را بیشتر کند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • داور عشق راگبی برای بایرن مونیخ-رئال
  • اجرای ناقص و ناتمام قوانین یکی از اشکال‌های قانون‌گذاری است
  • آماده‌باش فدراسیون برای ال‌کلاسیکوی ایران
  • آماده‌باش فدراسیون برای ال‌کلاسیکوی فوتبال ایران
  • کارشناس داوری: بازیکن پرسپولیس قبل از زدن گل اول خطا کرد
  • (ویدئو)کارشناس داوری جنجالی‌ترین صحنه پرسپولیس - آلومینیوم؛ اورنوف روی گل اول خطا کرد؟
  • یزدانی: قبل از گل‌های اول پرسپولیس و آلومینیوم خطا رخ داد
  • از درشکه تا اتومبیل؛ یک قرن فرهنگسازیِ ناتمام
  • داور را دو روز قبل از مسابقه عزل کردند!‏
  • تاریخ‌سازی در فوتبال ایتالیا؛ قضاوت یک تیم داوری زن در سری آ