Web Analytics Made Easy - Statcounter

از مجموع ۳۳ فیلم امسال، بعضی‌ فیلم‌ها مدیوم تلویزیونی دارند. این البته به منزله ضعیف یا قوی بودن آنها نیست و صرفاً به این معنی است که ساختار آنها به ساختار تلویزیونی نزدیک‌تر است تا سینما. ۲۱ بهمن ۱۳۹۷ - ۱۲:۵۴ فرهنگی تلویزیون ، سینما و تئاتر نظرات - اخبار فرهنگی -

خبرگزاری تسنیم- کیوان امجدیان

امسال و در جشنواره سی و هفتم,  بیش از 30 فیلم در بخش سودای سیمرغ در سالن رسانه اکران شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فیلم‌هایی که در یک اقدام عجیب چند روز قبل از اختتامیه داوری شدند و داورها بدون گرفتن هیچ بازخوردی از مردم سینماگران و منتقدان داوری‌های‌شان را انجام داده و  به زودی نتایج را اعلام خواهند کرد تا احتمالا نشان دهند نه نظر مردم برایشان مهم است نه سینماگران و نه منتقدان.

 برای اینکه نشان دهند آنها داور نهایی هستند و مستقلند و لابد نظرشان در این جشنواره از همه بالاتر است و... هر چند... .

از مجموع 33 فیلم امسال، بعضی‌ فیلم‌ها مدیوم تلویزیونی دارند. این البته به منزله ضعیف یا قوی بودن آنها نیست و صرفاً به این معنی است که ساختار آنها به ساختار تلویزیونی نزدیک‌تر است تا سینما. فیلم‌هایی مثل "خون خدا" یا حتی "قسم" و شاید بعضی دیگر مثل "سال دوم دانشکده من" یا "یلدا" .

سال دوم دانشکده من، فیلم متاخر رسول صدر عاملی است که در آن دوباره به سینمای گذشته خود که مخاطبان نوجوان و جوان را نشانه رفته بود بازگشته است. سینمایی که در آن فیلم هایی مثل دختری با کفشهای کتانی، من ترانه 15 سال دارم و  دیشب بابا تو دیدم آیدا، ساخته شده است.

 از سوی دیگر" یلدا" اثر جدید مسعود بخشی است. کارگردانی که پیشتر با ساخت فیلم ضد ایرانی "یک خانواده محترم " باعث رنجش بسیاری از مردم شد و فیلمش برای همیشه توقیف شد. بخشی این بار به سراغ موضوع بخشش رفته است و فیلمی ساخته که شاید بتوان آن را فیلمی با ساختار ضعیف و بر اساس طرحی متوسط دانست.

 بعضی دیگر از فیلمها تجربی هستند. به این معنی که کارگردان تلاش کرده  تا با آزمودن یک شیوه نو یا بدعت در نوع روایت یا استفاده از ساختار تقریباً متفاوت و به دور از کلیشه یا شکل‌های مرسوم کاری را تجربه کند که چندان متعارف نیست مثل ساخت فیلمی که دیالوگ ندارد یا فیلمی که در یک لوکیشن محدود ساخته می‌شود یا حتی تا فیلمی شاعرانه که در آن سعی شده تا قالب‌های مرسوم به هم ریخته شود. از میان فیلم‌های این دوره از جشنواره که به نظر می‌رسد تجربی‌تر بودند می‌توان به "خون خدا", "مسخره باز","ناگهان درخت"," قصر شیرین"و  "روزهای نارنجی" اشاره کرد. قسم را هم  شاید از این حیث که بخش عمده  آن در یک لوکیشن محدود می‌گذرد در این دسته گنجاند.

بعضی دیگر از فیلم‌ها گیشه را نشانه گرفته و تلاش دارند تا با یک قصه سر راست و یا استفاده از تحریک احساس مخاطب و استفاده از پاپیولار استارها و استفاده از بازیگرانی که مردم نسبت به آنها علاقمند ترند فروش خوبی به دست آورد . از جمله این فیلم‌ها می‌توان به ایده اصلی ساخته آزیتا موگویی و با حضور مریلا زارعی بهرام رادان پژمان جمشیدی و هانیه توسلی اشاره کرد سمفونی نهم ساخته محمدرضا هنرمند که در آن محمدرضا فرخ نژاد مهرداد صدیقیان و ساره بیات و محمدرضا فروتن ایفای نقش کرده‌اند هم از جمله فیلم هایی است که هم آبرومند است و هم برای گیشه طرح و نقشه داشته استِ تیغ و ترمه ساخته کیومرث پور احمد  و با بازی پژمان باغی،لاله اسکندری و... هم از جمله فیلم هایی است که توانست با تدوین مجدد مخاطبانش را راضی کند و احتمالاً گیشه موفقی برای خود فراهم آورد.  دو فیلم طنز پالتو شتری و زهرمار هم گیشه را به عنوان هدف اصلی انتخاب کرده و منتظرند تا فروش نسبتا خوبی به دست آورند. شاید بشود فیلمی مثل سال دوم دانشکده من یا درخونگاه را هم فیلم هایی با گیشه احتمالاً موفق دانست.

چندتایی از فیلم‌ها هم آنقدر ضعیف بودند که نمی‌توانستی به آنها  هیچ عنوان دیگری بدهی جز ضعیف.

ضعیف ترین فیلم های امسال در نسبت با سایر آثار نمایش داده شده فیلم هایی بودند از جمله "روزهای نارنجی"، "مردی بدون سایه"، "جمشیدیه"، "یلدا" و "زهرمار".

 در فیلم‌های امسال سه فیلم ورزشی هم بود که اتفاقی نادر است و اساسا گاهی هرچند سال فقط یک فیلم ورزشی ساخته می شود و حالا یکباره حضور سه فیلم ورزشی در یک جشنواره جالب توجه است.

 در جشنواره امسال فقط یک فیلم دفاع مقدسی _بیست و سه نفر_ در جشنواره حضور داشت و یک فیلم دیگر_خون خدا_ هم درون مایه دینی داشت. شاید به تعبیری سینمای دفاع مقدس, گمشده جشنواره سی و هفتم بود. از سوی دیگر بسیاری از فیلم‌های امسال حول محور یک قتل یا اعدام یا یک مرگ ناخواسته می چرخیدند و گره اصلی یا حتی در آن فیلم با آن شروع می شد. فیلم هایی مثل یلدا، درخونگاه ،جاندار ،قسم و... .

 فیلمهای ورزشی جشنواره سی و هفتم، معکوس ،سونامی و تختی بودند. معکوس اولین فیلم پولاد کیمیایی است که در آن قصه ای در بستر مسابقه ماشین سواری روایت می شود. سونامی درباره اتفاقاتی است که برای یک تکواندوکار می‌افتاد و تختی هم روایت زندگی جهان پهلوان غلامرضا تختی است.

شاید بتوان بهترین فیلم‌های این دوره از جشنواره که هم در ساختار و فرم و هم در نوع روایت قصه سینمایی تر هستند و احتمالاً گیشه موفقی هم خواهند داشت را اینها دانست: تختی، سرخپوست، 23 نفر، شبی که ماه کامل شد، متری شش و نیم، رد خون و طلا.

باید منتظر نظر داوران ماند و دید که آیا داوری تیر خلاص جشنواره سی و هفتم خواهد شد یا نه.

انتهای پیام/

R1439/P/S4,34/CT4 واژه های کاربردی مرتبط سی و هفتمین جشنواره ملی فیلم فجر

منبع: تسنیم

کلیدواژه: سی و هفتمین جشنواره ملی فیلم فجر سی و هفتمین جشنواره ملی فیلم فجر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۶۹۴۹۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیش‌تولید «پایتخت ۷» آغاز شد

به گزارش «تابناک» به نقل از فارس، ساخت سری جدید «پایتخت» همیشه مورد بحث بوده است، یک روز خبر از ساخت نسخه سینمایی این سریال در رسانه‌ها و کانال‌های خبری پخش می‌شود و روز دیگر تکذیب این موضوع؛ یک روز نیز خبر از تولید «پایتخت» در قالب همیشگی خود یعنی سریال در رسانه‌ها انتشار پیدا می‌کند. اخیرا هم خبری در فضای مجازی منتشر شده مبنی بر اینکه فصل «هفتم» پایتخت در مرداد ۱۴۰۳ آغاز می‌شود.

پیگری‌های خبرنگار فارس از یک منبع آگاه درباره این موضوع حاکی از آن است فصل هفتم سریال «پایتخت» وارد مرحله پیش تولید شده و به گفته این منبع امید از سوی عوامل پایتخت وجود دارد که فصل هفتم به پخش در نوروز ۱۴۰۴ برسد.

وی درباره بازیگرانی که در این فصل حضور ندارند گفت: در این فصل سارا و نیکا فرقانی اصل و مهران احمدی حضور نخواهند داشت.

لازم به ذکر است مدتی قبل یک منبع آگاه در گفتگو با خبرنگار فارس گفته بود: سیروس مقدم کارگردان سریال پایتخت از لوکیشینی برای ساخت فصل جدید این سریال بازدید کرده است. بعد از انتشار این خبر هومن حاجی عبداللهی بازیگر نقش رحمت در این سریال در نیمه اسفند ۱۴۰۲ با انتشار یک پست در صفحه شخصی خود در فضای مجازی نوشته بود: باز داریم می‌آییم، ولی نه برای عید ۱۴۰۳. اخیرا نیز مهدی نقویان رئیس سیمافیلم درباره تولید و پخش فصل جدید این سریال بیان کرده بود اگر مشکلی پیش نیاید حتماً سریال «پایتخت» جدید را در ۱۴۰۳ خواهیم دید.

گفتنی است، الهام غفوری تهیه‌کننده این سریال درباره ساخت نسخه سینمایی «پایتخت» به خبرنگار فارس گفته بود: مگر قرار بوده نسخه سینمایی «پایتخت» ساخته شود؟ وی افزود: آیا از طرف جایی اعلامی شده است که من بخواهم این را تکذیب کنم؟

۶ فصل پایتخت ساخته شده که آخرین فصل آن مربوط به سال ۹۹ بوده است از ساخت آخرین فصل این سریال حواشی زیادی نسبت به ساخت فصل بعدی به وجود آمده که هنوز سرانجام ساخت این سریال مشخص نیست. در آخرین فصل از این سریال محسن تنابنده، ریما رامین فر، احمد مهرانفر، بهرام افشاری، نسرین نصرتی، هومن حاجی عبدالهی و ... به ایفای نقش پرداخته بودند.

دیگر خبرها

  • ۱۵۲ اثر به جشنواره « افتخار من» در مازندران ارسال شد
  • اختتامیه سومین جشنواره «افتخار من» برگزار می‌شود
  • انتشار فراخوان جشنواره ملی فعالان دفاع مقدس و مقاومت
  • «اتاق فرار» پرمخاطب‌ترین بسته فیلم کوتاه «هنر و تجربه»
  • پیش‌تولید سریال پایتخت ۷ آغاز شد
  • «اتاق فرار» پرمخاطب‌ترین بسته فیلم کوتاه «هنر و تجربه» شد
  • فیلم سینمایی تاریخی اقتباسی فرهنگ رضوی ساخته می‌شود
  • «پایتخت ۷» با بازیگران بومی ساخته می‌شود
  • فیلم سینمایی فرهنگ رضوی ساخته می‌شود/ برگزاری نخستین جشنواره فیلم دینی رضوان
  • پیش‌تولید «پایتخت ۷» آغاز شد