Web Analytics Made Easy - Statcounter

شبکه رادیویی عربی همزمان با جشن ۲۲ بهمن، رادیوی دیداری خود را راه اندازی می‌کند. ۲۱ بهمن ۱۳۹۷ - ۱۶:۳۸ فرهنگی تلویزیون ، سینما و تئاتر نظرات - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی باشگاه خبرنگاران پویا، امروز رویدادهای مختلفی روی آنتن رادیو و تلویزیون می‌آید که در این بسته خبری مروری بر آن‌ها داریم:

اختتامیه جشنواره فیلم فجر روی آنتن شبکه نمایش

شبکه نمایش سیما همزمان با برگزاری اختتامیه سی‌وهفتمین جشنواره فیلم فجر به طور زنده این مراسم را پوشش می‌دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این مراسم پس از اذان مغرب روی آنتن می‌رود و شبکه نمایش سیما مطابق روال هر سال پخش زنده این مراسم را برعهده گرفته است. مجری اختتامیه محمدرضا شهیدی‌فر و این آیین در راستای مشخص شدن برگزیدگان این دوره جشنواره فیلم فجر از ساعت 18 در سالن همایش‌های برج میلاد برگزار خواهد شد.

پوشش گسترده رادیویی و تلویزیونی راهپیمایی 22 بهمن

در سالروز پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی، ده‎ها شبکه رادیویی و تلویزیونی در تهران، سراسر کشور و شبکه‌های برون مرزی، پیام مردم ایران را در حمایت از انقلابشان به مردم جهان مخابره می‌کنند. در تهران هشت دستگاه واحد سیار، هشت دستگاه اس ان اجی، 4 دستگاه هلی‌شات و در مجموع شصت دستگاه دوربین برای پوشش تصویری این حضور در طول مسیر راهپیمایی تهران پیش‌بینی شده است.

میدان انقلاب، بزرگراه آیت الله سعیدی و محمد علی جناح از نقاطی است که دوربین‌ها و واحدهای سیار  مرکز تولید و فنی سیما در آن مستقر می‌شوند و شبکه‌های سراسری رسانه ملی نیز به تفکیک در نقاط میدان آزادی (شبکه یک)، چهارراه یادگارآزادی (شبکه دو)، دانشگاه صنعتی شریف (شبکه سه)، تقاطع یادگار آزادی نبش آتش نشانی (شبکه پنج) و تقاطع نواب آزادی (شبکه قرآن) استقرار می‌یابند.

شبکه خبر نیز در نقاط مختلفی از جمله میدان آزادی- محمدعلی جناح و جمالزاده -انقلاب، تقاطع استاد معین و آزادی- رودکی به اطلاع‎رسانی از این رویداد بزرگ می‌پردازد. خبرنگاران خبرگزاری صداوسیما نیز در جای جای مسیر راهپیمایی حضور دارند و در کنار مردم، از حماسه مردم ایران گزارش می‌کنند.

واحدهای سیار شبکه‌های رادیویی نیز در نقاط نبش شهرداری منطقه ده خیابان آزادی (رادیو جوان)، جنب دانشگاه شزیف (رادیو تهران)، نبش مسجد امام حسن واقع در خیابان آزادی( رادیو سلامت)، جنب میدان آزادی ایران فیلم (رادیو انقلاب)، تقاطع نواب (رادیو قرآن ) و رادیو ایران نیز در جایگاه اصلی واقع در میدان آزادی مستقر می‌شوند. علاوه بر آن گزارشگران شبکه‌های مختلف رادیویی به میان مردم می‌روند و گزارش‌هایشان را ارائه می‌کنند.

شبکه‌های استانی نیز بنا بر آنچه به تفصیل در اخبار استانی اعلام شده است گزارش حضور مردم استان‌ها را در شهرستان‌های مختلف مخابره خواهند کرد. گزارش‌ها همچنین حاکی از حضور بیش از 300 خبرنگار بین‌المللی در این راهپیمایی و ارسال اخبار حماسه مردمی ایرانیان است.  بیش از صدها نفر از خبرنگاران رسانه ملی نیز در سراسر کشور در این راهپیمایی، گزارش این حضور میلیونی را بر عهده گرفته‎اند.

علیرضا برازش مهمان «کتاب‌باز» می‌شود

سروش صحت امشب ‌یکشنبه بیست و یکم بهمن‌ماه در برنامه «کتاب‌باز» میزبان علیرضا برازش؛مدیر فرهنگی (مدیر اسبق شبکه یک سیما) خواهد بود. برازش در برنامه امشب درباره اینکه چگونه با ذهن مهندسی خود کتاب‌هایی را در زمینه مورد علاقه‌اش، حدیث و قرآن تالیف کرده است با صحت به گفت‌وگو می‌نشیند.

در ادامه راجع به اینکه چگونه برای مدیریت فرهنگی از ذهن مهندسی خود استفاده کرده است صحبت می‌کند و در نهایت از کتاب‌های مورد علاقه خود و سیر مطالعه‌اش می‌گوید و کتاب‌های همراهش را معرفی می‌کند. در بخش دوم (بخش ثابت یکشنبه شب‌ها) احسان رضایی ضمن معرفی کتاب در خصوص قصه‌گویی‌های قدیمی صحبت خواهد کرد. «کتاب‌باز» به تهیه‌کنندگی و کارگردانی محمدرضا رضاییان و اجرای سروش صحت، شنبه تا چهارشنبه ساعت 20 از شبکه نسیم پخش می‌شود و تکرار آن ساعت یک بامداد، 8 صبح و 13 بعدازظهر روی آنتن شبکه نسیم خواهد رفت.

راه‌اندازی رادیو دیداری شبکه عربی برون‌مرزی صداوسیما

در چهلمین فجر انقلاب، شبکه رادیویی عربی معاونت برون مرزی رسانه ملی، فردا، مقارن با جشن 22 بهمن، رادیوی دیداری خود را راه‌اندازی می‌کند. سید عباس انجام مدیر کل شبکه عربی- آفریقایی درباره فعالیت این رادیو گفت: به یمن ایام الله دهه فجر و ورود به دهه پنجم انقلاب اسلامی با هدف حضور موثرتر در شبکه‌های اجتماعی و افزایش ضریب نفوذ، رادیو عربی تهران تصمیم گرفته است برنامه های خود را که به صورت امواج کوتاه، متوسط و همچنین فضای مجازی پخش می‌شود، اینک به صورت تصویری نیز در سایت و شبکه‌های اجتماعی مجازی گوناگون قرار دهد.

انجام همچنین گفت: برای افزایش و تنوع کیفیت برنامه های رادیو دیداری از گزارش خبرنگاران این شبکه در شهرهای تهران، مشهد، قم، اهواز و کشورهای لبنان، سوریه و عراق بهره خواهیم جست.

مدیرکل عربی و آفریقایی معاونت برون مرزی ادامه داد: رادیو دیداری، کار خود را با برنامه « الفجر الاربعون» آغاز می کند. این ویژه برنامه ، برنامه ای ترکیبی و در قالب جنگ ارائه خواهد شد و قرار است در بخشی از آن ، از گویندگان و مجریان قدیمی که حدود 40 سال در رادیو عربی فعالیت می کردند و همچنین گویندگان جدید دعوت شود.  این برنامه سه ساعته است قرار است فردا از ساعت 9 تا 12 ( به وقت تهران) روز 22 بهمن پخش شود.

وی که مدیریت رادیو عربی این اداره کل را نیز عهده دار است، درباره راه انداری رادیوی تصویری عربی گفت: راه اندازی این رادیو در چهلمین فجر انقلاب و آغاز دهه پنجم آن و همزمان با تحدیات نظام سلطه که بارها به دلایل واهی صفحات شبکه‌های اجتماعی و فضای مجازی شبکه عربی-آفریقایی را به دلیل ضریب نفوذ قابل توجه در جامعه مخاطب و برخورداری از طیف وسیع شنوندگان از شمال آفریقا تا منطقه غرب آسیا هدف گرفته ، برگ زرین دیگری است از توانمندی های رسانه ملی و جذابیت پیام انقلاب اسلامی ایران.

انجام خاطرنشان کرد: هم اکنون شش رادیو زیرمجموعه اداره کل عربی و آفریقایی است و رادیو عربی قدیمی ترین و پر مخاطب ترین رادیو در این مجموعه با قدمت حدود 70 سال است و چون گستردگی آن به نسبت سایر رادیوها بیشتر است و حوزه بیشتری از مخاطبان را در برمی گیرد راه اندازی رادیو تصویری را از رادیو عربی تهران آغاز کردیم.

برنامه‌های این رادیو دیداری علاوه بر پخش بر روی پایگاه اطلاع‌رسانی شبکه، همزمان بر روی شبکه‌های اجتماعی مختلف نیز قرار خواهد گرفت.

معاون سیما: حرکت عظیم مردم در حماسه 22 بهمن تکمیل کند

مانور عوامل تولید و فنی سیما برای پوشش مراسم یوم الله 22 بهمن با حضور مرتضی میرباقری معاون سیما و مهرداد عظیمی رییس مرکز تولید و فنی سیما، امروز در محوطه جام جم برگزار شد. مرتضی میرباقری با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری و تاکیدی که ایشان درباره حضور جدی تر و پرشور تر مردم در راهپیمایی روز 22 بهمن داشته اند، اظهار کرد: رسانه ملی به مناسبت چهلمین سال پیروزی انقلاب اسلامی تولیدات زیادی را آماده و روی آنتن برده است، اوج این برنامه ها با انعکاس حضور میلیونی مردم در روز 22 بهمن ادامه می‌یابد و مردم هر سال با حضور میلیونی خود حماسه بزرگ و با شکوهی خلق می‌کنند.

وی ادامه داد: مجموعه بزرگ تولید و فنی سیما باید با انعکاس عالی حماسه 22 بهمن حرکت عظیم مردم را تکمیل کند. مجموعه سیما امسال پوشش مراسم راهپیمایی 22 بهمن را از میدان فردوسی تا میدان آزادی پوشش خواهند داد و امسال برای اولین بار چند واحد سیار در پس از میدان انقلاب قرار و همچنین چهارراه ولیعصر (عج) و میدان فردوسی استقرار خواهند داشت.

وی ضمن قدردانی از رئیس مرکز تولید و فنی سیما برای برگزاری این مانور گفت: با این ابتکار مردم در جریان تلاش چند صد نفری عوامل تولید و فنی برای انعکاس مطلوب تر این رویداد بزرگ قرار خواهند بود.

امسال برای پوشش مناسب مراسم راهپیمایی 22 بهمن، 10 دستگاه واحد سیار، 8 دستگاه اس ان اجی، 4 دستگاه هلی شات و در مجموع 60 دستگاه دوربین برای پوشش طول مسیر راهپیمایی تهران پیش بینی شده است.

میرباقری: با بی‌ادبی در تلویزیون جداً برخورد می‌کنیم

مقایسه چهلمین سالگرد انقلاب اسلامی و نهضت نبوی در "جهان‌آرا"

 برنامه تلویزیونی جهان آرا یکشنبه شب بیست و یکم بهمن‌ماه با موضوع مقایسه چهلمین سالگرد انقلاب اسلامی و نهضت نبوی روی آنتن شبکه افق می‌رود. ویژه برنامه تلویزیونی جهان آرا که به مناسبت ایام الله دهه فجر به صورت زنده از شبکه افق پخش می‌شود یکشنبه شب بیست و یکم بهمن‌ماه میزبان حجت‌الاسلام حامد کاشانی خواهد بود.

 در این برنامه با اجرای وحید یامین پور شاهد گفتگوی وی با حجت الاسلام کاشانی پیرامون مقایسه چهلمین سالگرد انقلاب اسلامی و نهضت پیامبر اکرم(ص) خواهیم بود.

برنامه تلویزیونی جهان آرا ساعت 22 به صورت زنده از شبکه افق پخش می‌شود و تکرار آن هم ساعت‌های 13 و 18:30  روز بعد روی آنتن می‌رود.

کدام بخش‌های دوبلاژ در "جام‌جم" داوری می‌شود؟

مدیر امور دوبلاژ سیما با اشاره به اضافه شدن بخش دوبله و بازخوردهای خوب آن، از داوری ٤ بخش خبر داد.

مجتبی نقی‌یی مدیر امور دوبلاژ سیما و داور بخش دوبله پنجمین جشنواره تلویزیونی «جام‌جم» در خصوص بخش‌های داوری آثار بیان کرد: همان‌طور که می‌دانید چهار قالب کلی برای بخش دوبله و داوری آثار این بخش در نظر گرفته شده است که این چهار بخش عبارتند از بخش‌های نمایشی، مستند، انیمیشن و سریال؛ در واقع آثاری که از شبکه‌های مختلف ارسال شدند در این چهار قالب جای گرفتند؛ هر یک از این آثار در بخش‌های دوبله، مدیریت دوبلاژ، صداگذاری، ترجمه و آماده‌سازی مورد ارزیابی داوران قرار گرفتند و گروه داوران در مورد آنها نظردهی کردند.

مدیر امور دوبلاژ سیما با اشاره به اضافه شدن بخش دوبله برای اولین بار در جشنواره تلویزیونی «جام‌جم» خاطر نشان کرد: همیشه دوبله یکی از بخش های جذاب بوده است و ما همیشه تاکید می‌کردیم که بایستی توجه ویژه‌ای به آن شود؛ دلیل این امر هم این است که هر زمان و هرکجا صحبت از دوبله و هنرمندان این عرصه می‌شود، برای عموم مردم و حتی مسئولان و مدیران ارشد جذابیت خاصی وجود دارد. در مجموع فکر می‌کنم اضافه شدن بخش دوبله در این دوره از جشنواره تلویزیونی «جام‌جم» بازخوردهای خیلی خوبی را در بر داشته باشد؛ ان‌شاءالله برای دوره‌های بعدی جشنواره هم این بخش بدین شکل ویژه‌ مورد توجه باشد.

مجتبی نقی‌یی از میزان استقبال اهالی دوبله از اضافه شدن این بخش برای اولین‌بار به جشنواره خبر داد و گفت: به طور قطع از این طریق سال‌ها زحمات هنرمندان و فعالان این عرصه دیده خواهد شد و این امر اتفاق بسیار خوبی است؛ همین که کارها در مقام داوری قرار می‌گیرند به این معناست که رصد می‌شوند و همه مجاب می‌شویم که خوب کار کنیم؛ به همین علت در مجموع این اتفاق، اتفاق خوب و به خیری است.

نقی‌یی حضور دوبلورهای پیشکسوت در گروه داوری این بخش را  از مزایای این بخش برشمرد.

نمایش‌های ویژه رادیو نمایش به مناسبت سالگرد پیروزی انقلاب

با توجه به اهمیت تببین دستاوردهای انقلاب اسلامی در چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی، رادیو نمایش با تولید چهل نمایش تک قسمتی و نیز سریال‌های رادیویی یاد و خاطره ایام الله دهه فجر را گرامی داشته است. علاوه بر سریال‌های مرتبط و نمایش‌های تک قسمتی، کتاب گویا و برنامه‌های رادیویی «گیومه» با ویژه‌برنامه «شکوه پیروزی»  و ارغوان هنر نیز این ایام را به صورت زنده پوشش خواهند داد، همچنین ویژه نمایش‌هایی به مناسبت شهادت حضرت زهرا (سلام الله علیها) نیز به روی آنتن رادیو نمایش خواهد رفت.

اسامی و داستان برخی از این آثار به شرح زیر است:

«نفس آخر» هر روز ساعت 7:15 دقیقه از رادیو نمایش پخش می‌شود. داستان آن را حمیدرضا عباسی نوشته و بهرام سروری‌نژاد آن را کارگردانی کرده است. در خلاصه داستان این نمایش رادیویی آمده است:  تیمسار اسدی و سرهنگ نادری هر دو از مقامات بلند پایه ساواک هستند. آنها در مورد اعتراض‌های مردمی علیه شاه صحبت می‌کنند و به دنبال راه کاری برای سرکوب فعالین سیاسی هستند و...

«نامه‌ای طوبی» به نویسندگی: حمیدرضا پورعلی محمد و کارگردانی رامین پور ایمان ساعت 17:15 دقیقه به روی آنتن می‌رود و ماجرای چند دختر جوان است که در فرهنگسرایی در جنوب شهر گروه تئاتر کوچکی اداره می‌کنند. آنها قصد دارند برای شهادت حضرت فاطمه (س) نمایشی را به روی صحنه ببرند.

«پرونده گمشده» ساعت 20:30 از رادیو نمایش پخش می‌شود. گلناز اژدری پاک نویسنده آن است و بهرام سروری‌نژاد کارگردانی آن را بر عهده دارد. در خلاصه داستان این نمایش رادیویی آمده است: چند ماهی از پیروزی انقلاب نگذشته بود که امیر صارمی افسر جنایی به درجه سرگردی می‌رسد. مادر محمود نزد او می‌رود تا برای تنها پسرش از او کمک بگیرد.

این آثار با هنرمندی بازیگران، افکتورها، تهیه‌کنندگان، کارگردانان و صدابرداران رادیو نمایش به تازگی تهیه و تولید شده است.

انتهای پیام/

R1515/P/S4,34/CT7 واژه های کاربردی مرتبط راهپیمایی 22 بهمن رسانه ملی تلویزیون شبکه افق شبکه نمایش شبکه چهار

منبع: تسنیم

کلیدواژه: راهپیمایی 22 بهمن رسانه ملی تلویزیون شبکه افق شبکه نمایش شبکه چهار راهپیمایی 22 بهمن رسانه ملی تلویزیون شبکه افق شبکه نمایش شبکه چهار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۶۹۸۲۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

این گزارشگر تا آخر عمر گاف نداد!

مسعود اسکویی در طول این سال‌ها که در رادیو و تلویزیون گزارشگر و گوینده اخبار بوده است، می‌گفت که تاکنون هیچ گافی نداده‌ است، راست هم می‌گفت چراکه او گزارشگری را در کنار زنده‌یاد بهمنش آموخته بود و در خاطراتش همواره از زنده‌یاد عطاءالله بهمنش یاد می‌کرد.

به گزارش ایسنا، مسعود اسکویی صبح امروز ـ چهارشنبه ـ ۱۲ اردیبهشت ماه از دنیا رفت؛ گوینده پیشکسوتی که هر بار با او تماس می‌گرفتیم با رویی گشوده و صبوری به گفت‌وگو می‌پرداخت و پاسخگوی سوالاتمان در حوزه رادیو می‌شد.  

در گزارش زیر گفت‌وگوی قدیمی با مسعود اسکویی را که از سال‌ها پیش داشتیم، مرور می‌کنیم. در این گفت‌وگو او از ۴۶ سال تجربه گویندگی گفته است.

مسعود اسکویی، گزارشگر پیشکسوت به گفته‌ی خودش از سال ۴۵ استخدام تلویزیون شد و به عنوان گوینده‌ی خبرهای سیاسی در تلویزیون حضور داشت.

سال‌ها به عنوان گوینده‌ی خبر سیاسی کار می‌کرد و چون هنوز بخش ورزشی از بخش سیاسی جدا نشده بود، اخبار ورزشی را نیز در همان جا می‌خواند. زمانی که بخش ورزشی از بخش سیاسی جدا شد، به بخش ورزشی خبر آمد و گوینده‌ی ثابت خبر ورزشی تلویزیون در ساعات ۱۹ و ۲۱ شد.

مسعود اسکویی، گزارشگر پیشکسوت رادیو و تلویزیون پس از گویندگی اخبار با گزارش‌های ورزشی آشنا شد و شروع به گزارش‌ کردن در کنار عطاء‌الله بهمنش، گزارشگر پیشکسوت کرد.

خاطره جالب از گزارشگری اسکویی در تلویزیون

مسعود اسکویی روایت می‌کرد: یادش بخیر یک استادی داشتیم آقای پیمان که همیشه می‌گفت هر مطلبی که می‌خواهید چه در رادیو و چه در تلویزیون ارائه دهید، حتما یک بار قبلش بخوانید. اشکال هم ندارد از پشت دوربین، بیننده نگاه کند؛ به هر حال یک خبر تازه در وسط برنامه به دستتان رسیده است.

می‌گفت، تلویزیون اوایل، ساعت شش تا هشت دو ساعت برنامه داشت که یک ربع آن خبر بود. از سریال و فیلم هم خبری نبود. یک روز وقتی خبرهایمان تمام شد در پایان خبری را به من دادند که نوشته بود «توجه بفرمایید امروز در ایتالیا جوانی با اتومبیل تصادف کرد و یک ... قطع شد» با توجه به اینکه قبلا این خبر را نخوانده بودم، شروع کردم این خبر را برای بینندگان بخوانم و در فکر خودم گفتم باید پایش باشد که قطع شده است؛ در حالی که زمانی که جمله‌ی بعد را خواندم این بود که پلیس پس از پنج ساعت جستجو «گوش» اش را پیدا کرده است!

به خنده می‌گوید: بالا خواندیم پا و پایین خواندیم «گوش» حالا جواب بیننده را چه می‌خواهیم بدهیم!؟

اولین گزارشگر تنیس و سوارکاری در ایران هستم

اسکویی اولین گزارشگر تنیس و سوارکاری در ایران بود. اتومبیل‌رانی، مسابقات ورزشی مثل فوتبال و فوتسال نیز از جمله ورزش‌هایی بود که گزارش می‌کرد.

خاطراتش را چنین یادآور می‌شد: «در آن زمان چون ۱۵ نفر بیشتر نبودیم، در گروه ورزش تلویزیون اکثر برنامه‌ها را گزارش می‌کردیم. فوتبال هم گزارش می‌کردم و ضمن اینکه گزارش می‌کردم اخبار هم می‌خواندم. تا اینکه پس از انقلاب سال ۱۳۶۸ من را به رادیو آوردند. خیلی سخت بود ولی خوب به رادیو آمدم.

این پیشکسوت رادیو می‌گوید: ضمن اینکه برنامه‌ها را در رادیو اجرا می‌کردم، مسابقات را نیز گزارش می‌کردم؛ البته بیشتر مسابقات والیبال و تنیس را گزارش می‌کردم و به همراه تیم‌ها به کشورهای دیگر می‌رفتم. در تهران هم مسابقات مختلفی بود که می‌رفتم و گزارش می‌کردم.»

فوتبال ایران و استرالیا خیلی برایمان هیجان داشت

اسکویی درباره‌ی جذاب‌ترین گزارشی که تاکنون از او به یادگار مانده است، صحبت کرده و گفته بود: البته تمام مسابقاتی که گزارش می‌کنیم برای ما جذاب است؛ اما خاطرم هست زمانی که مسابقات والیبال جام ملت‌های آسیا در کشورمان بود که تیم‌های خارجی هم آمده بودند، بسیار برایم جذاب بود. به ویژه اینکه قهرمان جام ملت‌های آسیا شدیم.

او همچنین بازی فوتبال ایران و استرالیا را جزو جذاب‌ترین گزارش‌های کاری‌اش خواند و گفت: در این بازی من، مجری و گوینده‌ی برنامه بودم؛ یعنی گزارشگر نبودم اما بسیار هیجان داشت و خیلی اثرگذار بر روی کارمان بود.

به کار گویندگی بسیار عشق می‌ورزیدم

اسکویی همچنین با اشاره به اینکه زمانی که به تلویزیون وارد شد، جوانی ۲۴ ساله بود و هنوز آن پختگی لازم را پیدا نکرده بود، اظهار کرده بود: هرچه جلوتر می‌رفتم در حین کار، به کار گویندگی بسیار عشق می‌ورزیدم. گویندگی هم در تلویزیون و هم در رادیو؛ اکنون هم که تا به اینجا رسیده‌ام همین حس را دارم. از دل و جان گویندگی و کارم را دوست دارم و کم کم سعی کردم پیشرفت کنم به رادیو آمدم و اکنون به اینجایی که هستم رسیدم.

در شهرستان‌ها گزارشگران بی‌طرفانه گزارش نمی‌کنند

این گزارشگر قدیمی تلویزیون و رادیو در ارتباط با گزارشگران جوان امروزمان در شبکه‌های مختلف رادیویی و تلویزیونی اظهار کرده بود: مساله‌ای که گزارشگران جوان ورزشی باید در نظر داشته باشند، بی‌طرف بودن است. حال با توجه به اینکه هر کسی ممکن است علاقه‌ای به تیمی داشته باشد اما در گزارشش نباید این امر نشان داده شود. باید طوری گزارش کند که بی‌طرف باشد. اگر در رادیو گزارش می‌کند، باید شنونده‌ی خود را حفظ کند و اینکه در رشته‌ای که گزارش می‌کند، باید مطالعه‌ی زیادی داشته باشد.

او افزوده بود: متاسفانه در شهرستان‌های ما به چشم می‌خورد که گزارشگران ما بی‌طرفانه گزارش نمی‌کنند. در تلویزیون به دلیل اینکه ۷۰ درصد تصویر است و ۳۰ درصد گوش کردن، گزارشگر هر چه بگوید و بیننده هم هر چقدر دقت کند، ۳۰، ‌ ۴۰ درصد بیشتر نمی‌گیرد؛ به دلیل اینکه حواسش همه به تصویر است. اما در رادیو ۱۰۰ درصد گوش است؛ بنابراین باید گزارشمان نسبت به تلویزیون متفاوت باشد.

اسکویی بار دیگر تاکید کرده بود: مساله‌ی بی‌طرفی خیلی مهم است که متاسفانه در شهرستان‌ها می‌بینیم و خیلی واضح است. این جانبداری در تمام رشته‌ها از جمله فوتبال، والیبال، بسکتبال، ‌ هندبال و همه اینها کاملا به چشم می‌خورد.

اسکویی با توصیه بر اینکه در تلویزیون گزارشگر نباید زیاد صحبت کند به دلیل اینکه تصویر به کمکش می‌آید، خاطرنشان کرد: متاسفانه گزارشگران جوان شهرستانی ما همین طور هزار ماشاء‌الله پشت سر هم در تلویزیون صحبت می‌کنند.

با اطلاعات کافی مسابقه را گزارش کنیم

اسکویی با توصیه نسبت به اینکه گزارشگر باید مطالعه‌ی زیادی داشته باشد و بداند جریان بازی از چه قرار است، گفته بود: الان مثل گذشته نیست، یک بچه پنج، شش ساله هم می‌تواند از من ایراد بگیرد. کوچکترین اشتباه و غلطی که داشته باشیم تماس می‌گیرند و می‌گویند. خیلی باید حواسمان جمع باشد و دقت و مطالعه کنیم و با اطلاعات کافی مسابقه را گزارش کنیم.

تاکنون هیچ گافی نداده‌ام/با دل و جان کار کردیم

اسکویی از سال ۴۵ در تلویزیون بود و سپس در ‌سال ۶۸ به رادیو آمد. تاکید می‌کرد که تاکنون هیچ گافی نداده‌ام، اینکه چیزی را جابه جا بگویم، نه این کار را نکرده‌ام. نمی‌خواستم هیچ ایرادی از من نه در تلویزیون و نه در رادیو گرفته شود.

او درباره‌ی افتتاح رادیو ورزش گفته بود: رادیو ورزش هشت تیرماه سال ۷۸ افتتاح شد و آقای جهانی، ندیری، شادابی و من چند نفری بودیم که به عنوان موسسان و بانیان شبکه ورزش حضور داشتیم. همگی با دل و جان کار کردیم و امروز شبکه ورزش جای خود را در بین همه باز کرده است.

در پخش بعضی از جمله فوتبال و جام جهانی حتی از تلویزیون جلوتر هستیم

اسکویی به رادیو بسیار عِرق داشت؛ «به جرأت می‌توانم بگویم در پخش بعضی مسابقات، از جمله فوتبال و جام جهانی، رادیو ورزش از تمام رادیوها و حتی از تلویزیون جلوتر است؛ به عنوان مثال زمانی که به همراه تیم‌ها به مسابقات کانادا رفته بودم، در مسابقات وزنه‌برداری آقای رضازاده مسابقه داشت و من هم با یک موبایل گزارش می‌کردم. اما در تلویزیون اینگونه نیست وقتی در المپیک ۲۰ رشته داریم تلویزیون نمی‌تواند پخش مستقیم همزمان داشته باشد. اما ما در رادیو همزمان می‌توانیم پوشش دهیم؛ بنابراین در اینجا از همه جلو می‌افتیم.»

ما شدیم شبکه ماشین! کسی از ما قبول نمی‌کند درجا بزنیم

این گزارشگر پیشکسوت با خنده چنین اظهار کرده بود: ما شدیم شبکه ماشین! همه برنامه‌هایمان را گوش می‌دهند؛ البته مخاطبان انتظار پخش مستقیم همه مسابقات را از ما دارند و این کار ما را یک مقدار سخت کرده است. باید دقت کنیم از اینکه هستیم بالاتر برویم.

اسکویی با بیان اینکه تا چه میزان دامن زدن به حاشیه‌های ورزشی در دستور کار رادیو ورزش است؟ گفته بود: ما در حال حاضر کاری می‌کنیم حاشیه‌مان کمتر باشد و به اصل قضیه بپردازیم. در موارد مختلف برنامه‌های علمی داریم که شاد هستند و واقعا یک تلاش همه‌جانبه است؛ به گونه‌ای که کسی نمی‌تواند بگوید ما ساعت‌ها استراحت و بیکاری داریم، همه در تلاشند و ارتباط زیادی با مسؤولان و دست‌اندرکاران ورزشی داریم بلافاصله موضوعات و انتقادات را مطرح می‌کنیم. با توجه به کارهایی که انجام می‌دهیم کسی از ما قبول نمی‌کند درجا بزنیم.

احتیاج به رادیو ورزش ۲ داریم

او با اشاره به اینکه یک رادیو به مدت ۲۴ ساعت برای ما باز هم کم است، با توجه به اینکه برنامه‌های خیلی متنوعی داریم، گفته بود: زمانی که پخش مستقیم داریم برنامه‌هایی که در آن ساعت پخش می‌شوند پخش نمی‌شوند، به هر حال بیننده توقع دارد برنامه‌ی خودش را پخش کنند و این برنامه هم شنونده‌ی خاص خودش را دارد. در اینجاست که احتیاج به شبکه‌ی دیگری تحت عنوان «رادیو ورزش» داریم تا اینگونه برنامه‌ها در ساعات مشخص خود پخش شوند. خوب است اگر «رادیو ورزش ۲» ایجاد شود، در این صورت هم شنونده‌هایی که برنامه دوست دارند، گوش می‌دهند و هم شنونده‌هایی که پخش مستقیم مسابقات را دنبال می‌کنند گوش می‌دهند.

اولین گزارش فوتبالم در کنار استادم آقای بهمنش بود

مسعود اسکویی سپس از همکاری‌اش با عطاء‌الله بهمنش گفته؛ «در تلویزیون قبل از انقلاب با آقای بهمنش همکاری داشتم، مسابقات مختلفی رفتیم که او گزارش می‌کرد و من هم در کنارش بودم. اولین گزارش من در سفر به کویت و بازی پرسپولیس با تیم القادسیه و دو تیم دیگر بود که از طرف تلویزیون من و آقای بهمنش رفته بودیم من در آنجا برای اولین بار بود که گزارش فوتبال می‌کردم ۱۰ دقیقه آقای بهمنش گزارش می‌کرد پنج دقیقه هم من گزارش می‌کردم.»

او در پایان گفت‌وگویش با ایسنا بار دیگر تاکید کرده بود: خیلی سخت بود که از تلویزیون به رادیو آمدم اما حالا با جان و دل گویندگی و کارم را دوست دارم و تاکنون که به اینجا رسیدم، بسیار به کارم عشق می‌ورزم.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • پیشنهاد تماشای «افعی تهران» در تلویزیون
  • دست پر تلویزیون برای بهار و تابستان پیش رو / سریال‌های جدید آنتن را پررونق می‌کنند؟
  • سریال‌های جدید آنتن را پررونق می‌کنند؟
  • پخش «چهل تیکه» و «استودیو هشت» به یاد مسعود اسکویی + تیزر
  • پیمان جبلی: دوست داشتیم خبرهای خوش المپیک را از زبان او بشنویم
  • این گزارشگر تا آخر عمر گاف نداد!
  • پخش زنده بازی‌های فوتبال امروز چهارشنبه ۱۲‌ اردیبهشت از تلویزیون + سایت آنتن و آپارات
  • درگذشت مسعود اسکویی گوینده و مجری رادیو
  • ر ادیو تمام قد به احترام معلمان ایستاده
  • پخش زنده بازی‌های فوتبال امروز سه‌شنبه ۱۱‌ اردیبهشت از تلویزیون + سایت آنتن و آپارات