Web Analytics Made Easy - Statcounter

رکنا: وزیر بهداشت ضمن تبریک به مناسبت فرارسیدن دهه مبارک فجر، گفت: از حمایت‌های بی دریغ و بی وقفه مقام معظم رهبری و همچنین مرحوم آیت الله هاشمی رفسنجانی از دانشگاه آزاد اسلامی تشکر می‌کنیم که موجب ماندگاری و ارتقای این دانشگاه شد.

به گزارش رکنا، سعید نمکی در آیین افتتاح بیمارستان فرهیختگان دانشگاه آزاد اسلامی اظهار داشت: در ۴ دهه گذشته دستاورد‌های عظیمی در حوزه سلامت داشته ایم و در کاهش شاخص‌های مرگ و میر مادران باردار، نوزادان و کودکان کمتر از ۵ سال، توانستیم در بین ۲۳ کشور شرق مدیترانه رتبه اول را به دست بیاوریم و در توسعه زیرساخت‌های آموزشی، بهداشتی و درمانی حداقل ۱۰ برابر رشد کرده ایم و شاخص‌های مرگ نوزادان و مادران باردار حداقل به یک دهم سال ۵۷ رسیده است، اما این دستاورد‌ها زمانی به دست آمد که علت اصلی مرگ در کشور، بیماری‌های واگیردار بودند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی تصریح کرد: در دهه‌های گذشته فرزندان مان را با ۵ دلار علیه ۶ بیماری مهلک مسری قابل پیشگیری با واکسن، واکسینه کردیم و وزارت بهداشت در کنترل بیماری‌های واگیردار نقش اصلی و محوری داشت، اما امروز عواملی در تهدید سلامت جامعه به وجود آمده اند که وزارت بهداشت موثرترین نقش را ندارد و وزیر بهداشت به عنوان یکی از اعضای دولت و یکی از اعضای کوچک حاکمیت، نقش بسیار اندکی دارد.

به گفته وزیر بهداشت، امروز مشکلات سلامت روان، حوادث جاده ای، بیماری‌های قبلی و عروقی، دیابت، فشار خون و سلامت حاشیه شهر‌ها به عنوان تهدیدی برای سلامت جامعه هستند که وزارت بهداشت در کنترل آنها، نقش جزیی و کمی دارد و به مشارکت بین بخشی نیاز است.

نمکی تاکید کرد: برای کنترل و پیشگیری از بیماری‌های غیر واگیر، نهاد‌ها و سازمان‌های خارج از وزارت بهداشت نیز مسئول هستند، لذا در این زمینه از آن‌ها یاری می‌طلبیم و این همکاری، نیازی مبرم و غیرقابل اجتناب است، چون امکان ندارد وزارت بهداشت بدون مشارکت مردم، سازمان‌های مردم نهاد، وزارتخانه و سایر بخش‌های حاکمیت بتواند گام‌های موثری در این مسیر بردارد، بنابراین به عنوان وزیر بهداشت دست تمنا به سوی شهروندان دراز می‌کنم که کمک کنید تا بتوانیم بهتر از گذشته در عرصه‌های بین المللی بدرخشیم.

وی با بیان اینکه برای گره گشایی آمده ام نه گره زدن، افزود: بیاییم با هم گفتمان مشترک داشته باشیم و استاندارد‌های مشترک تعریف کنیم. من بر مبنای استاندارد‌ها در حمایت از مردم ایستاده ام و ذره‌ای از اصول و استاندارد‌ها به هیچ دلیل و مصلحتی، عقب نشینی نمی‌کنم. البته اجازه هم نمی‌دهم که همکاران من قفلی بر قفل‌های قبلی کشور بزنند.

وزیر بهداشت ضمن تاکید بر لزوم قربانی نکردن منافع و مصالح ملی در برابر سیاست زدگی، گفت: روزی که برای رای اعتماد به مجلس رفته بودم به نمایندگان گفتم که وزیر بهداشت، وزیر بهداشت ملت ایران اعم از اصولگرا، اصلاح طلب، مستقل، کلیمی، زرتشتی، شیعه، اهل تسنن و حتی زندانیان محکوم به اعدام است، چون برای تامین سلامت مردم ایران، قسم خورده ام.

نمکی تاکید کرد: نمی‌توانم وزارت بهداشت را به دام سیاست زدگی بیندازم. سهراب سپهری می‌گفت: "من قطاری دیدم که سیاست می‌برد و چه خالی می‌رفت"، بنابراین واگن وزارت بهداشت را هیچ وقت با این قطار همراه نخواهم کرد.

وی افزود: اگر بنده از فردا بر استاندارد‌ها ایستادم، آن را به حساب رویه‌های گذشته و سیاست زدگی نگذارید. متاسفانه در آموزش عالی کشور، گرفتاری‌های زیادی داریم که مربوط به دانشگاه آزاد یا غیر آزاد هم نیست.

وزیر بهداشت، خاطرنشان کرد: متاسفانه نیرو‌های تک بعدی تربیت می‌کنیم و پزشکان متخصص و فوق تخصص، آشنایی چندانی با فرهنگ دیرینه ارزشمند کشور ندارند، چون در مبانی آموزشی آن‌ها چنین مطالبی وجود ندارد. بین طبیب و حکیم تفاوت وجود دارد و ما در کشور، طبیب تربیت می‌کنیم که نقصان بزرگی است.

نمکی اضافه کرد: آموزش دانشجویان در کشور، جامعه محور نیست بلکه بیمارستان محور است و یا دانشجویان دندانپزشکی، یونیت محور تربیت می‌شوند و مولفه‌های اجتماعی موثر بر سلامت قوی‌تر از سایر مولفه‌ها هستند که دانشجویان آشنایی چندانی با آن‌ها ندارند.

نمکی تاکید کرد: باید در دانشگاه‌ها تحول ایجاد کرده و دیوار‌های بتنی دانشگاه‌ها با جامعه را برداریم. چرا شاخص DMF در حوزه دندانپزشکی هنوز وضعیت مناسبی ندارد، چون بر روی سلامت دهان و دندان کار زیادی نکرده ایم و برخی دانشجویان این رشته از روز اول به فکر مطب بالاشهر و ارتودنسی هستند.

وی با بیان اینکه در تربیت دانشجویان مقطع تحصیلات تکمیلی رشد بی رویه‌ای داشته ایم، گفت: متاسفانه در سال‌های گذشته آموزشگاه‌های بهیاری و بهورزی را تعطیل کردیم در حالی که تربیت نیرو در مقاطع مختلف، باید متناسب باشد.

وی یادآور شد: یکی از مشکلات کشور، تربیت نیروی انسانی گرانقیمت و در دوره‌های طولانی مدت است که باید در این زمینه بازنگری کنیم و باید بدانیم که چه افرادی را با چه سطحی از معلومات برای کدام جایگاه نظام ارائه خدمت در چه زمانی با چه قیمتی و توسط چه کسی می‌خواهیم تربیت کنیم.

وزیر بهداشت تصریح کرد: بدون وفاق ملی نمی‌توانیم کاری از پیش ببریم و دشمنان زمانی بر ما می‌تازند که گسست بین مسئولان را احساس می‌کنند، بنابراین امروز در همه عرصه‌ها به ویژه آموزش و سلامت نیازمند وفاق ملی هستیم.

نمکی گفت: دیواری بین دانشگاه آزاد و دولتی وجود ندارد و ما مشتاقیم که بخش خصوصی با رعایت استاندارد‌ها و حقوق شهروندی به حوزه سلامت وارد شود.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.

حوادث اختصاصی رکنا را اینجا بخوانید:

منبع: رکنا

کلیدواژه: سلامت حوادث اعدام قطار دندان ارتودنسی سلامت حوادث اعدام قطار دندان ارتودنسی استاندارد بخش خصوصی حقوق سلامت رعایت عکس پسر تصاویر جوان اعدام فیلم دختر مرد کشته تهران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rokna.net دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۶۹۸۳۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واگذاری استقلال و پرسپولیس، ضرورت رقابت با حرفه ای‌ها

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از خانه ملت، مهدی فروردین اظهار داشت: توسعه فوتبال ایران و ارتقای جایگاه فوتبال ما در سطح بین المللی بدون عبور از فوتبال دولتی ممکن نیست. اگر قرار به رقابت با فوتبال کشور‌های در حال توسعه و یا پیشرفته قاره باشد، باید قواعد بازی حرفه ای‌ها را رعایت کنیم.   وی افزود: دوره فوتبال دولتی به سر آمده و هر سال سختگیری‌های کنفدراسیون فوتبال آسیا و مجامع بین‌المللی روی فوتبال ایران بیشتر می‌شود و به طور نمونه دیدیم در سال‌های اخیر چگونه تیم‌های ایرانی به دلیل رعایت نکردن قاعده حرفه‌ای و نداشتن معیار‌های کنفدراسیون فوتبال آسیا و فیفا آسیب دیدند و حتی بعضا جواز حضور در آسیا را از دست دادند.   نماینده مردم فیروزآباد، فراشبند و قیروکارزین در مجلس ادامه داد: از مدت‌ها قبل ضرورت انتقال مالکیت تیم‌های دولتی به بخش خصوصی احساس می‌شد چرا که پیش نیاز باشگاه داری همین تغییر و تحول است و تا وقتی دولت متولی باشد، به واسطه تعویض پی در پی مدیریت باشگاه‌ها که برگرفته از تغییر دولت‌ها و تغییر رویکرد‌ها است، امکان ساختار سازی در باشگاه‌ها میسر نمی‌شود و از سطح تیم داری فراتر نمی‌رویم.   وی افزود: به همین دلیل در مجلس خواهان واگذاری تیم‌های دولتی به بخش خصوصی شدیم. خوشبختانه همزمان کنفدراسیون فوتبال آسیا روی مالکیت مشترک سرخابی‌ها انگشت گذاشت و با همکاری دولت و وزارت ورزش و سازمان خصوصی سازی، این اقدام سرعت گرفت و در نهایت، دولت آیت الله رییسی به این رویای چند ده ساله که استقلال و پرسپولیس خصوصی شوند، جامه عمل پوشاند.   فروردین گفت: جا دارد از رییس جمهور، وزیر ورزش و جوانان، وزیر اقتصاد، رییس سازمان خصوصی سازی و تمامی دولتمردانی که در واگذاری استقلال و پرسپولیس به هولدینگ پتروشیمی و بانک‌های خصوصی نقش و همکاری داشتند، قدردانی کنم. مجلس شورای اسلامی به عنوان زبان و چشم و گوش ملت، پیگیر واگذاری استقلال و پرسپولیس از دولت به بخش خصوصی بود و حالا که دولت به این خواسته منطقی، واکنش مثبت نشان داده، قطعا مجلس نقش نظارتی خود را حفظ خواهد کرد و از مالکان جدید استقلال و پرسپولیس هم توقع داریم دنبال تغییر فوری مدیریت باشگاه‌ها نباشند و اجازه بدهند استقلال و پرسپولیس با ثبات، به آرامش برسند.   وی افزود: استقلال و پرسپولیس همیشه ویترین فوتبال ما و حتی ورزش ما بودند و اگر انتقال مالکیت آنها و واگذاری این باشگاه‌ها از دولت به بخش خصوصی، موفقیت آمیز باشد، فصل تازه‌ای برای ورزش ایران آغاز می‌شود. خوشبختانه هر دو مجموعه‌ای که مالکیت سرخابی‌ها را برعهده گرفته اند، توان تبدیل این مجموعه‌ها به باشگاه‌های واقعی را دارند و می‌توانیم شاهد رشد کیفی و اقتصادی استقلال و پرسپولیس باشیم.

دیگر خبرها

  • ثبت ۱۶۸ هزار و ۶۷۳ طرح تحقیقاتی در حوزه سلامت/ راه اندازی ۱۱۴ مرکز رشد فناوری سلامت
  • ضرورت استفاده از تکنولوژی هوش مصنوعی در علوم‌ پزشکی
  • کمبود نیروی پرستاری، یک‌ مسئله جهانی است
  • در برخی از حوزه‌های پرستاری پیوست عدالت وجود ندارد
  • پرستاران بیشترین نقش را در زمینه سلامت جامعه دارند
  • وزیر بهداشت: اولویت در تامین دارو شرکت های دانش بنیان داخلی هستند/ خدمات درمانی برای کودکان تا ۷ سالگی رایگان شد
  • تعداد پرستاران زن در ایران، 75درصد بیش از پرستاران مرد است
  • فعالیت ۲۳۰۰۰۰ پرستار در ایران/ ۷۵ درصد پرستاران زن هستند
  • خدمات رایگان وزارت بهداشت برای درمان کودکان
  • واگذاری استقلال و پرسپولیس، ضرورت رقابت با حرفه ای‌ها