Web Analytics Made Easy - Statcounter

به دنبال اعلام غیرمنتظره کاندیداتوری خواهر بزرگتر پادشاه تایلند برای نخست وزیری این کشور، کمیسیون انتخابات تایلند امروز دوشنبه کاندیداتوری این شاهزاده دربار تایلند را بررسی می‌کند.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، پس از آنکه "یوبولراتانا راجاکانیا سیریوادهانا بارناوادی" خواهر ۶۷ ساله پادشاه تایلند در اقدامی غیرمنتظره و خلاف عرف دربار سلطنتی این کشور مبنی بر عدم حضور در سیاست، اعلام کاندیداتوری برای انتخابات سراسری ماه مارس آتی برای نخست وزیری کرد، برادر وی یعنی پادشاه "ماها واجیرالونگکورن" این کاندیداتوری خواهرش را محکوم کرده و آن را اقدامی نامناسب و مقایر با قانون اساسی اعلام کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با این حال کمیسیون انتخابات تایلند گفته که علاوه بر بررسی کاندیداتوری یوبولراتانا در عین حال به شکایت مربوط به ممنوع کردن فعالیت حزب پوپولیستی که خواهر پادشاه تایلند از جانب آن اعلام کاندیداتوری کرده هم رسیدگی می‌کند.

انتخابات سراسری بعدی تایلند در تاریخ ۲۴ مارس برگزار می‌شود و اولین انتخابات این کشور از زمان کودتای نظامی سال ۲۰۱۴ خواهد بود.

حکومت تایلند از سال ۱۹۳۲ سلطنتی بوده، اما خاندان سلطنتی نفوذ زیادی بر امور این کشور داشته و دارند. کاندیداتوری غیرمنتظره خواهر پادشاه تایلند از جانب حزبی به نام حزب "تای راکسا چارت" صورت گرفت که متشکل از حامیان چهره سیاسی جنجالی و نخست وزیر اسبق سرنگون شده این کشور یعنی تاکسین شیناواترا است.

با توجه به این‌که سنت همیشگی اعضای خاندان سلطنتی تایلند دور ماندن از سیاست بوده این اقدام یوبولراتانا یک سنت‌شکنی محسوب می‌شود. او در دهه ۱۹۷۰ بعد از ازدواج با یک آمریکایی عناوین سلطنتی خود را واگذار کرد و در عین حال به بازی در چند نمایش و یک فیلم هم پرداخته است.

با این حال پادشاه واجیرالونگکورن در بیانیه‌ای اعلام کرد که این‌که یک عضو خاندان سلطنتی وارد سیاست شود اقدامی نامناسب است. تحولات سه روز گذشته در ارتباط با این کاندیداتوری بار دیگر باعث افزایش التهاب در فضای سیاسی تایلند شده و نیروهای پلیس ضد شورش در استان پیچیت در شمال بانکوک جایی که این شاهزاده خانم قرار است چند روز دیگر به آنجا سفر کند، به حال آماده‌باش درآمده است.

هشتگ کودتا در حساب‌های تایلندی‌ها در توئیتر ترند شده و یک سند به صورت غیررسمی منتشر شده که در آن ادعا شده خونتای تایلند (حکومت نظامیان) اقدام به اخراج کردن فرماندهان نیروهای زمینی، هوایی و دریایی ارتش کرده است.

سخنگوی دولت تایلند سرهنگ تاکسادا سانگخاچان گفت: این سند جعلی است و دولت این موضوع را به پلیس گزارش کرده است.

کمیسیون انتخابات تایلند باید تا روز جمعه تصمیم‌اش را در مورد کاندیداتوری یوبولراتانا اعلام کند و بعید است که اعضای این کمیسیون برخلاف میل پادشاه که جایگاهی متعالی در جامعه تایلند دارد، عمل کنند.

یک فعال حامی خاندان پادشاه تایلند اعلام کرد که طوماری را برای درخواست رد صلاحیت حزب تای راکسا چارت برای حضور و رقابت در عرصه سیاست این کشور تهیه خواهد کرد، چرا که این حزب قوانین انتخاباتی را نقض کرده است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: تايلند

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۷۰۳۹۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

در جنگ‌ روایت‌ها به رسانه‌ها جدی‌تر توجه کنیم

ایسنا/گیلان معاون سیاسی و امنیتی استانداری گیلان با بیان اینکه آنطور که در شأن رسانه بوده به رسانه نپرداختیم و توجه نکردیم، گفت: در جنگ روایت‌ها آنگونه که شایسته است به رسانه‌های‌مان توجه نکردیم و کاری انجام ندادیم لذا باید جبران کنیم و رسانه‌ها را جدی‌تر ببینیم.

محمد جلائی امروز، ۱۰ اردیبهشت‌ماه در اختتامیه جشنواره رسانه‌ای «در مسیر انتخاب» و جشنواره «فصلی رسانه‌های گیلان» که در تالار مرکزی رشت برگزار شد، با بیان اینکه اصحاب رسانه در یک کلام به عنوان رساننده پیام رسالت مهمی را بر عهده دارند، اظهار کرد: جشنواره رسانه‌ای «در مسیر انتخاب» فرصتی است تا از تلاش رسانه‌های استان در ایام برگزاری انتخابات و دعوت سرمایه‌های اجتماعی به مشارکت حداکثری پای صندوق‌های رای، تجلیل و قدردانی کنیم.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری گیلان افزود: نقش رسانه در بمباران اخبار و تحلیل‌ها و هجمه‌ رسانه‌های معاند که می‌توانست مانع مشارکت و حضور مردم در انتخابات شود، بسیار اثرگذار و مشهود بود.

جلائی گفت: به سبب تولیدات مختلف رسانه‌ای بالاترین مشارکت در آستارا با حضور ۷۲ درصدی مردم پای صندوق‌های رای رقم خورد و شهرستان تالش هم بیشترین انگیزه رقابتی را با ۶ داوطلب فعال در دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی داشت.

معاون سیاسی استانداری گیلان بیان کرد: در شهرستان مرزی آستارا پویشی توسط یک فرد با نگاه ویژه راه افتاد که ۴۸ ساعت قبل از برگزاری انتخابات خیلی در دعوت و مشارکت مردم اثرگذار بود، در این پویش که به صورت کلیپ ۳ دقیقه‌ای تهیه شده بود اقشار مختلف با جملات «من رای می‌دهم برای وطنم، من رای می‌دهم برای آستارا، من رای می‌دهم برای حاج قاسم و غیره» علت حضور خود را عنوان می‌کردند و به همین دلیل آستارا شهر اول در مشارکت شد.

وی ادامه داد: اگر اینجا هستیم باید بدانیم آنچه که امروز اتفاق می‌افتد ثابت می‌کند رسانه در دو مسیر حکمت و موعظه حسنه در حرکت است؛ چرا کشورهای غربی حامی و دارنده رسانه با ابزار تمام عیار نتوانستند افکار عمومی را در حمایت از رژیم اشغالگر جذب کنند یا افکار عمومی را در خصوص فلسطین اقناع کنند زیرا در کنار حکمت، خرد و اندیشه، در نظر گرفتن عاطفه و احساس هم مهم است.

جلائی با اشاره به آیات ۵۴ و ۵۶ سوره زخرف بیان کرد: جلوه‌های دنیایی که امروز در محضر مدیا جلوه می‌کند در جهت تحقیر است، دشمنِ رسانه‌های با جهان بینی، رسانه‌هایی هستند که جامعه هدف‌شان را بدون در نظر گرفتن احساس تحقیر می‌کنند و زمینه پذیرش محتوای‌شان را باورمند می‌کنند. امروز در جهان فسادهای گوناگون را می‌بینید و رسانه‌هایی که در نکوهش ارزش‌ها، بی ارزشی را تبلیغ و ترویج می‌کنند و با این کار الگو و سرمشق جدید را معرفی می‌کنند مثلا اگر انسان پول زیاد نداشته باشد، اگر نتواند به زیباترین‌ها دست یابد.

معاون سیاسی و امنیتی استانداری گیلان با تاکید بر اینکه در ملاک ارزش‌گذاری در نظام جمهوری اسلامی ایران تقوا باید سرلوحه باشد، تصریح کرد: توجه به خوبی‌ها و ارزش‌ها در رسانه یک فن است و باید در تولید محتواها هوشیارانه عمل کنیم.

وی با بیان اینکه آنطور که در شأن رسانه بوده به رسانه نپرداخته‌ایم و توجه نکردیم، ادامه داد: در جنگ روایت‌ها و آنگونه که شایسته است به رسانه‌های‌مان توجه نکردیم و کاری انجام ندادیم لذا باید جبران کنیم.

جلائی یادآور شد: امروز رژیم اشغالگر قدس، آمریکا، انگلیس و فرانسه شکست خورده در حوزه مدیا هستند زیرا انسان‌ها امروز در دنیا یک رسانه شدند و موج آزادی‌خواهی فلسطین و حمایت از مردم مظلوم فلسطین در دنیا راه افتاده است.

معاون سیاسی استانداری گیلان با تاکید بر اینکه باید جلسات با جراید و اصحاب رسانه مستمر برگزار شود، گفت: آسیب‌هایی وجود دارد که رسانه باید شناسایی، تحلیل و بررسی کند و راهکار تخصصی ارائه دهد. رسانه باید به نواقص و کاستی‌ها ورود کند و حتی به صورت تخصصی به حوزه‌های مختلف عمران، انتخابات، راه، کشاورزی، تصادف، جمعیت، فرزندآوری و غیره بپردازد، پس باید رسانه‌ها را جدی‌تر ببینیم.

 انتهای پیام

دیگر خبرها

  • تحصیل پنجاه هزار طلبه خواهر در مدارس علمیه کشور
  • همه سلایق سیاسی در مجلس دوازدهم حضور دارند
  • اولویت اصلی مجلس دوازدهم مدیریت بحران گرانی باشد
  • آغاز تبلیغات نامزدهای دور دوم انتخابات مجلس در استان تهران
  • اشتباه مهم من در دوره اول این بود: زیادی خوب بودم!- ترامپ 
  • مشورت با آیت الله برای کاندیداتوری در انتخابات ریاست جمهوری /به محسن رضایی گفتم پیروز نمی شود و دو سه میلیون رأی خواهد داشت
  • ضرورت افزایش ظرفیت دکتری جمعیت شناسی در دانشگاه‌ها/ تعامل ستاد جمعیت و فضای دانشگاهی کشور+فیلم
  • کاندیداتوری عضو شورای نگهبان در انتخابات ریاست جمهوری /صادق زیباکلام برای مصاحبه آمد، زاکانی برای گزارش دادن /خاطرات آیت الله هاشمی
  • در جنگ‌ روایت‌ها به رسانه‌ها جدی‌تر توجه کنیم
  • موج گرمای کم‌سابقه در آسیا و تعطیلی مدارس