Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش سرویس فرهنگ و هنر خبرگزاری برنا؛ سی‌امین نشست «آیین آواز» ساعت ۱۸ سه‌شنبه ۲۳ بهمن در فرهنگسرای ارسباران برگزار خواهد شد. این ماه نیز نشست این تخصصی آموزشی، با بخش‌های متنوعی همراه خواهد بود. بهمن کاظمی پژوهشگر و آوازخوان به بررسی آوازهای دوره اول ضبط صفحه‌های موسیقی ایرانی می‌پردازد. او میهمان ویژۀ سی‌امین نشست تخصصی آموزشی «آیین آواز» است و جاوید عباسی‌فلاح خواننده، مدرس و پژوهشگر آواز به عنوان کارشناس‌مجری در کنار کاظمی می‌نشیند تا با طرح پرسش‌هایش به پویایی و رونق بیشتر این مبحث فنی و تئوریک، کمک کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بهمن کاظمی با انتخاب و پخش قطعه‌های کوتاهی از حدود سی آوازِ به یادگارمانده از دورۀ اول ضبط صفحه‌های موسیقی در ایران، درباره ویژگی‌های هر کدام از این آوازها و خوانندگان‌شان، به اختصار سخن خواهد گفت. کاظمی همچنین در پایان صحبت‌هایش، آوازی را هم برای حاضران در ارسباران اجرا می‌کند.

در بخشی دیگر از برنامه‌های سی‌امین نشست آیین آواز، داود مسلمی آوازخوان و ردیف‌دان قدیمی (از شاگردان استادان حسین قوامی و اسماعیل مهرتاش) به خوانندگی می‌پردازد. مسلمی آوازش را در دستگاه شور به همراه تار مهدی صادقیان خواهد خواند. «دردواره‌ها»ی قیصر امین‌پور نیز عنوان بخشی دیگر است که با آواز مسعود اعرابی به همراه تار ماهور صفری(سرپرست گروه)، فرشته یارآحمدی (کمانچه)، علیرضا عرفانی (سنتور)، عرفان حسام‌پور (بم‌تار) و امین زارع (تمبک) اجرا خواهد شد.

اجرای دیگر به خوانندگی مهدی اصغرپور اختصاص دارد و شامل آواز شوشتری در دستگاه همایون است و پیام امیرباهنر نوازنده تار او را همراهی می‌کند. شعر این آواز نیز از سعدی شاعر بزرگ ایرانی خواهد بود.

اجرای امیر عبدالعظیمی دیگر آوازخوان جوان این نشست را محمدحسین مجد نوازنده سنتور، میلاد قریشی (نوازنده سازهای کوبه‌ای)، احسان بسی‌خواسته (کمانچه) و سعید میرزاحسینی (نی) همراهی می‌کنند.

امیرمهدی زمانی آوازخوان نوجوان مشهدی که از سن ۸ سالگی تعلیمات صدا سازی و آواز کلاسیک ایرانی را نزد مجتبی قارداشی (از شاگردان استاد رضوی سروستانی)  آغاز کرده و فعالیت های موسیقی را همواره ادامه می دهد نیز دیگر کسی است که در این شب هنرنمایی می‌کند. اجرای این خواننده ۱۴ ساله را داود شیرزادخانی نوازنده تار همراهی خواهد کرد.

 

سلسله نشست‌های ماهانه و تخصصی آموزشی آیین آواز، ابداعی است از باشگاه موسیقی ارسباران که در طی دو سال و نیم گذشته معمولاً در یکی از سه‌شنبه‌های هر ماه برگزار می‌شود و همواره با استقبال علاقه‌مندان روبرو شده است. فرهنگسرای ارسباران در ضلع شمال غربی پل سیدخندان، خیابان جلفا (ارسباران) واقع شده و ورود همه دوستداران موسیقی و آواز ملی به این نشست، رایگان خواهد بود.

خبرنگار: مژگان رسولی

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: موسیقی ایرانی فرهنگسرای ارسباران آیین آواز علی شیرازی بهمن کاظمی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۷۰۶۸۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وزارت ارشاد: بوشهر قلب تپنده موسیقی است / کنسرت‌های موسیقی در بوشهر هیچ مشکلی برای مجوز ندارند

به گزارش صدای ایران از ایسنا،امیر حسین سمیعی شامگاه یکشنبه ۱۱ اردیبهشت در نشست هم اندیشی با هنرمندان موسیقی استان بوشهر گفت: کنسرت‌های موسیقی در بوشهر هیچ مشکلی برای مجوز ندارند و همه بر اساس قانون اجرا می‌شوند.

مدیرکل دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: تلاشمان این است که پهنای موارد بوروکراتیک کنار گذاشته شود و بی واسطه با شما صحبت کنیم، ما وافقیم اگر مشکلاتی وجود دارد آمده ایم برای این که بشنویم و تمام تلاشمان را به کار ببریم تا مشکلات کاهش پیدا کند.

وی ادامه داد: موسیقی در بوشهر زنده است، همین پویایی و دغدغه مندی که مطرح شد نشان از زنده بودن این شهر در حوزه موسیقی دارد، لذا معتقدم در بوشهر موسیقی برای تمام ابعاد زندگی از جمله کار، سوگ، شادی، حرکت و امید در جامعه در نوع خودش گزینه دارد.

سمیعی یادآور شد: ما تلاش می‌کنیم که به تمام کسانی که در حوزه فرهنگ و هنر فعالیت دارند نگاه تکریم و محبت داشته باشیم. تا جایی که قدرت داشته باشیم تلاش خواهیم کرد تا فاصله ما با هنرمندان کمتر شود و درصدد رفع مشکلات و دغدغه شما هستیم و باید همت کنیم تنش‌ها را کاهش داده و ظرفیت‌های کاری را شناسایی و افزایش دهیم.

وی در خصوص مشکلات سامانه‌ای مجوز‌های موسیقی گفت: ما نمی‌توانیم همه را با یک چارچوب مقایسه و بررسی نماییم و مشکلات ساختاری و فرایندی دارد که این‌گونه مشکلات با همین نشست‌ها رفع خواهد شد.

وی در مورد سالن‌های موسیقی و سخت افزار تصریح کرد: باید تلاش کنیم با افزایش امکانات لازم و اساسی زمینه تسهیل اجرای کنسرت توسط شرکت‌های مجری را در شهرستان‌ها فراهم کنیم.

سمیعی اضافه کرد: باور داریم موسیقی به نشاط اجتماعی کمک می‌کند و همه تلاشمان این است که فضا را پویاتر کنیم.

وی در خصوص اینکه گروه‌های موسیقی در برخی فصول کم کار یا تعطیل می‌شوند، گفت: باید در این خصوص چاره اندیشی کرد و ایجاد رویداد‌های اجرایی به تناسب آن ایام می‌تواند تاثیرگذار باشد و اگر در این مسیر موفق نبودیم باید از طریق صندوق هنر دنبال تدبیر و چاره‌اندیشی و راهکار باشیم.

در این نشست هنرمندان با بیان مشکلات، دیدگاه‌ها و نظرات خود خواستار حمایت بیشتر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به موسیقی استان بوشهر شدند.


دیگر خبرها

  • تجلیل از مقام معلم در اجرای دوقلوی آواز ایران در اصفهان
  • بزرگداشتی برای یک پژوهشگر موسیقی
  • برگزاری نکوداشت یک پژوهشگر موسیقی در فرهنگسرای ارسباران
  • غلامحسین امیرخانی در مقابل خبرنگاران می‌نشیند
  • غلامحسین امیرخانی به پرسش‌های خوشنویسی پاسخ می‌دهد
  • یادمانی برای مرحوم غلامحسین بنان در فرهنگسرای ارسباران
  • یادمان غلامحسین بنان در فرهنگسرای ارسباران
  • وزارت ارشاد: بوشهر قلب تپنده موسیقی است / کنسرت‌های موسیقی در بوشهر هیچ مشکلی برای مجوز ندارند
  • بوشهر در تعداد اجراهای موسیقی از برترین استان‌های کشور است
  • بوشهر قلب تپنده موسیقی زندگی و حرکت است