Web Analytics Made Easy - Statcounter

تجربه‌ای لذت بخش، روشن و ابدی. آرزوی پرواز از ابتدای خلقت انسان وجود داشت، معلق بودن در فضایی فراتر از زمین و حس سبکبالی حاصل از آن، لذتی فراتر از حد انتظار برای آرزومندان پرواز ایجاد می-کند.

به گزارش گروه فناوری خبرگزاری به نقل از مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، اولین تجربه‌های انسان برای پرواز با ساخت هواپیما‌های ساده‌ای بود که با امکانات آن روز‌ها ساخته شد و بعضا جان صاحبان ایده و سازندگانش را هم می‌گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


اما این آرزوی دیرینه دست بردار نبود و آرزومندان خود را بی نصیب نمی‌گذاشت. سال‌ها انواع و اقسام پرندگان زمینی ساخت بشر برای پرواز به آسمان می‌پریدند. گاه موفق می‌شدند و گاه سرنوشتی نامعلوم داشتند. اما امروز سفر با هواپیما‌های مدرن و فوق سبک در خطوط هوایی دنیا به این آرزوی دیرینه انسان جامه عمل پوشانده است.

اما کسانی هستند که برای عملی شدن آرزوی خود، به دل آن می‌زنند و پرواز با هواپیما را به عنوان شغل خود انتخاب می‌کنند. ورود به این عرصه حساس، نیاز به گذراندن دوره‌های مختلف و تجربه پروازی ایمن در فضایی شبیه به پرواز واقعی دارد.

محققان و اندیشمندان صنعت هوافضا چند سالی است که دست به طراحی و ساخت وسایلی زده اند تا به کمک این دستگاه ها، تا حدودی حال و هوای پرواز را برای جویندگان این آرزوی بزرگ، ایجاد کنند. دستگاه‌هایی با ساختاری پیچیده و فناوری‌های سخت که دست یافتن به آن‌ها برای همه کشور‌ها ممکن نیست و کشور‌های معدودی به آن دست یافته اند.

تونل باد
یکی از فناوری‌های ساخته دست بشر برای تجربه پرواز، ساخت تونل باد عمودی است. در واقع اهمیت فراهم کردن امکانات تجربی در داخل آزمایشگاه به منطور ایجاد جریان هوا که پرواز واقعی را در اتمسفر مدل کند به سال ۱۸۷۱ بر می‌گردد. در آن زمان فرانسیس ون هام (Frsncis Wenham) در انگلستان اولین تونل باد تاریخ را ساخت و مورد استفاده قرار داد. از آن تاریخ تا اواسط سال ۱۹۳۰ تقریبا همه تونل‌های باد به منظور ایجاد جریان‌هایی با سرعت ۰ تا ۲۵۰ مایل بر ساعت طراحی شدند. اما پس از آن ساخت این تونل‌های باد سال به سال با پیشرت‌های مختلفی روبرو شد و در نهایت مدرن‌ترین تونل‌های باد طراحی شده در دنیا تجاری سازی شد.

تونل باد در واقع لوله‌ای بزرگ است که جریانی از هوای کنترل شده در داخل آن حرکت می‌کند. در صنایع هوافضا، تونل‌های باد برای شبیه‌سازی عملیات پرواز یک شی پرنده مورد استفاده قرار می‌گیرد. در واقع محققان از تونل‌های باد استفاده می‌کنند تا در مورد شرایط پروازی جسم پرنده، اطلاعات بیشتری کسب کنند.

ایران نیز چند سالی است که به همت متخصصان داخلی به توانایی طراحی و ساخت تونل باد عمودی رسیده است و از این فناوری برای آموزش علاقه‌مندان به پرواز و خلبانان آینده استفاده می‌کند. معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری نیز از ساخت این تونل باد به عنوان یک طرح کلان ملی فناوری حمایت کرده است.

شبیه‌ساز پرواز
یکی دیگر از فناوری‌های مورد استفاده در آموزش‌های خلبانی، شبیه ساز پرواز است. اتاقکی شبیه به کابین هواپیما، سیستمی برای تقلید (یا شبیه‌سازی) رفتار هواگرد‌ها به ویژه هواپیماها.

شبیه‌ساز پرواز در دو نوع صنعتی و معمولی در بازار‌های جهان موجود است، صنعتی همان شبیه‌ساز‌های پروازی است که شرکت‌های هواپیمایی و آموزشگاه‌های خلبانی آن را تهیه می‌کنند و ظاهری مکانیکی دارند و در دوشکل جک دار و بدون جک طراحی می‌شوند. از این شبیه ساز‌ها برای آموزش خلبان‌ها و دانشجویان استفاده می‌شود.

ستاد توسعه فناوری‌های فضایی و حمل و نقل پیشرفته معاونت علمی نیز به کمک برخی متخصصان موفق به طراحی و ساخت شبیه سلز پرواز شده است و یکی از این دستگاه‌ها را برای استفاده عموم در باغ کتاب تهران به نمایشگ گذاشته است.

خلبانی با وجود تمام سختی‌هایش یکی از مشاغل جذاب محسوب می‌شود و برای خیلی از افراد، تجربه پرواز، آن هم در کابین خلبان یک آرزو است که شبیه ساز پرواز به کمک دوست داران این حرفه آمده است و با نشستن در این کابین شبیه سازی شده به راحتی می‌توانید یک پرواز واقعی را تجربه کنید.

اما با وجود پیشرفت‌های زیاد در زمینه طراحی انواع هوابردها، هنوز هم وقتی به آسمان نگاه می‌کنیم، دلمان می‌لرزد و همان آرزوی کودکی و حسرت همیشگی دوباره به سراغمان می‌آید، آرزوی بال درآوردن و پروازی سبکبال و بی وقفه در آسمان آبی خدا.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: شبیه ساز پرواز تونل باد صنعت هوافضا فناوری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۷۰۷۴۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مستند می‌تواند در گسترش فرزندآوری تاثیرگذار باشد/کنجکاوی اهالی روستا برای ساخت یک فیلم

به گزارش گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، «زهرا جی‌داد» یکی از دو خواهر دوقلوی سوژه مستند «همیشه با هم» که در قالب مجموعه «پا به ماه» از آنتن تلویزیون پخش شده است. وی در گفت‌وگو با خبرنگار آنا  درباره واکنش‌ها به پخش این مستند گفت: بازخورد‌هایی که از پخش این مستند داشتیم، واقعا عالی بود. خیلی از اطرافیان ما که مستند را دیده بودند، تماس می‌گرفتند و از آن تعریف می‌کردند. برخی هم پیگیر دلیل این تجربه بودند. خودمان واقعا این تجربه را دست داشتیم. به‌ویژه که کیفیت این مستند هم بسیار خوب بود.

وی درباره آشنایی گروه تولید با خودش و خواهر دوقلویش توضیح داد: ابتدا از طرف شبکه بهداشت شهرستان داراب، با ما تماس گرفتند و گفتند که قرار است مستندی درباره بارداری همزمان دو نفر از اعضای یک خانواده، تولید شود. از آنجایی که ما هم دو خواهر دوقلو بودیم که همزمان دوره بارداری را سپری می‌کردیم، پیشنهاد دادند این مستند از زندگی ما ساخته شود و ما هم استقبال کردیم. برای همراهی با این کار فرهنگی، تردیدی هم نداشتیم.

جی‌داد ادامه داد: خانم محور به‌عنوان تهیه‌کننده مجموعه «پا به ماه» بعد از پیشنهاد شبکه بهداشت، با ما تماس گرفتند و توضیحاتی درباره این کار دادند. تأکید داشتند که رویکرد فرهنگی این مستند، مدنظرشان است و وقتی این موضوع را با همسرم مطرح کردم، او هم مخالفتی نداشت. مدتی بعد مطلع شدیم که پیش‌تر قرار بوده این مستند با حضور دو خواهر دیگر تولید شود و با انصراف آنها، با من و خواهرم تماس گرفتند. اولین مواجهه‌ام با گروه تولید این مستند هم در منزل خواهرم بود.

وی مطرح کرد: ابتدا برای حضور در مقابل دوربین استرس داشتیم، اما آنقدر رفتار و تعامل گروه تولید این مستند، عادی و ساده بود که به راحتی با آنها ارتباط گرفتیم و استرس‌ها هم برطرف شد. تجربه بسیار خوبی برای ما بود. اطرافیان‌مان وقتی مطلع می‌شدند، از این اتفاق تعجب می‌کردند و حتی برخی فکر می‌کردند که ما به‌دنبال فیملسازی درباره فرآیند بارداری خود هستیم. حضور گروه مستندسازی در روستا، طبیعتا توجه‌برانگیز بود و برای خیلی از افراد سوال پیش آمده بود که ماجرا چیست؟

ملاک من برای حضور در مستند رضایت همسرم بود

سوژه روایت مستند «همیشه با هم» درباره واکنش خانواده‌ها به این تصمیم هم گفت: ابتدا برای آنها هم توضیح می‌دادیم و وقتی آقای اسیوند به‌عنوان کارگردان به روستای ما آمدند، نکاتی را گفتند که خانواده‌ها مجاب شدند در انتظار نتیجه کار بمانند. شکر خدا نتیجه کار هم برای همه ما عالی بود.

وی افزود: البته برخی از اقوام هم بودند که خرده می‌گرفتند که چرا تن به این اتفاق داده‌اید که از دوره بارداری‌تان، مستندسازی شود! برای بعضی از نزدیکان، این تصمیم محل سوال بود، اما ما توضیح می‌دادیم که مستند «پا به ماه» را قبل‌تر دیده‌ایم و می‌دانیم این شرایط فقط برای ما نیست. زوج‌های دیگری هم پیش از ما سوژه این مستند بوده‌اند. از طرف دیکر مهمترین نکته  برای شخص من، رضایت همسرم از این اتفاق بود.

چالش گرمای هوا

جی‌داد در ادامه درباره میزان آشنایی‌اش با سینمای مستند و تماشای قسمت‌های قبلی مستند «پا به ماه» توضیح داد: یکی از قسمت‌های این مستند را به‌صورت اتفاقی نه از تلویزیون که در اینترنت دیدم. برایم خیلی مستند جالبی بود و زمانی که پیشنهاد ساخت این مستند درباره ما مطرح شد، نمی‌دانستم قرار است دنباله‌ای برای همان مجموعه باشد. در روز‌های ابتدایی بارداری، وقتی درباره این تجربه در اینترنت جستجو می‌کردم، یکی از قسمت‌های این مجموعه را دیدم که مربوط به یک خانواده در شمال بود.

وی افزود: آنقدر برایم جذاب بود، که دو قسمت از فصل اول این مجموعه مستند را پشت‌سر هم تماشا کردم. به نظرم یک تجربه خوب در زمینه فرهنگ‌سازی برای فرزندآوری بود. برای ما مهم بود که مستند می‌تواند روی فرهنگ فرزندآوری تأثیرگذار باشد و مردم را به این سمت ترغیب کند. کمااینکه مواجهه با قسمت‌های قبلی این مجموعه، برای خود من تجربه تأثیرگذاری بود. زمانی تصور خودم این بود که دو بچه کافی است، اما امروز دیگر چنین نگاهی ندارم.

سوژه روایت مستند «همیشه با هم» درباره دشواری‌های همراهی یک گروه مستندساز با خود هم گفت: مهمترین چالش ما گرمای هوا بود. خاطرم هست در اوج گرما برای جلوگیری از نویز، مجبور بودیم کولر‌ها را هم خاموش کنیم و این موضوع شرایط را برای ما سخت‌تر می‌کرد. در مجموع، اما این تجربه برای همه ما بسیار جذاب و ارزشمند بود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  •  ساخت ۳۰ هزار مسکن در حریم ریلی منطقه ۱۷ تهران
  • وزیر راه و شهرسازی: نوسازی بافت فرسوده از سیاست‌های اصلی دولت است / امکان ساخت ۳۰ هزار مسکن در منطقه ۱۷ تهران
  • امکان ساخت ۳۰ هزار مسکن در حریم ریلی منطقه ۱۷ تهران
  • ساخت ۳۰ هزار واحد مسکونی با آزادسازی حریم ریلی «منطقه ۱۷ تهران»
  • ساخت مستند تصویری شبیه‌سازی حرم مطهر امام حسین (ع) در شیراز
  • امکان ساخت ۳۰ هزار واحد مسکونی با آزادسازی حریم ریلی منطقه ۱۷ تهران
  • شهر هوشمند را تبدیل به تجربه عملیاتی کردیم
  • فناوری شبیه سازی Voice Engine چه خطراتی دارد؟
  • مستند می‌تواند در گسترش فرزندآوری تاثیرگذار باشد/کنجکاوی اهالی روستا برای ساخت یک فیلم
  • فناوری پایدار: دروغی بزرگ!