Web Analytics Made Easy - Statcounter

علی محتشمی متخصص اطفال در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار کرد: در سنین مختلف گریه کودکان علت‌های متفاوتی دارد، معمولا گریه‌های نوزاد (زیر ۶ ماهگی)، علت‌های فیزیولوژیکی دارد مثل کولیک، ریفلاکس، گوش‌درد و غیره که با مصرف داروی مناسب گریه‌ها کاهش پیدا می‌کند، از ۶ ماهگی به بعد، گریه کودک ممکن است به دلیل دندان درآوردن باشد که با استفاده از ژل‌های مخصوص یا در موارد شدید، با مصرف مسکن از میزان آن کم می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: علت دیگر گریه کودکان بین ۶ تا ۱۸ ماهه  وابستگی به مادر و اضطراب جدایی است، کودک دائما دنبال مادر می‌گردد و اگر او را نبیند گریه می‌کند، این یک رفتار طبیعی است و با بزرگ‌تر شدن کودک برطرف می‌شود اما در مورد کودکان ۲ ساله، گریه روشی برای رسیدن به خواسته‌هاست، او یاد می‌گیرد که با گریه کردن، زمین زدن خودش و پرت کردن وسایل می‌تواند به چیزی که می‌خواهد برسد، حتی ممکن است بعضی از بچه‌ها سرشان را به زمین یا دیوار بکوبند.

بیشتر بخوانید: دلیل گریه های پیاپی و بی‌پایان نوزاد چیست؟

قاطعیت و بی توجهی رمز کنترل رفتارهای نادرست کودک

این متخصص اطفال افزود: در این موارد تنها روش موثر، «قاطعیت داشتن» و «بی‌توجهی» به رفتار‌های کودک است؛ «قاطعیت» یعنی تا حد امکان از کلمه «نه» کم استفاده کنید، ولی وقتی هم که به بچه گفتید «نه» یا «نمی‌شه» دیگر از حرف خودتان کوتاه نیایید، او باید یاد بگیرد که نمی‌تواند با گریه و جیغ و بدرفتاری، کلمه «نه» مامان یا بابا را به «باشه» تبدیل کند.

محتشمی بیان کرد: اگر در شرایطی هستید که نمی‌توانید سر حرف خودتان بمانید اصلا به فرزندتان «نه» نگویید؛ ولی در سایر موارد به هیچ‌وجه از حرف خودتان کوتاه نیایید؛ «بی‌توجهی» یعنی اینکه در مقابل بدرفتاری‌های غیرخطرناک فرزندتان مثل گریه و جیغ و نق‌نق، عصبانی و ناراحت نشوید. 

وی ادامه داد: سعی نکنید که فرزندتان را آرام کنید و خودتان را بی‌خیال نشان دهید و با آوردن یک وسیله جالب، روشن کردن تلویزیون، آوردن خوراکی و شوخی و خنده حواس او را از موضوعی که به خاطرش گریه می‌کند، پرت کنید؛ معمولا وقتی شما رفتارتان را بر اساس این روش تغییر می‌دهید، اوایل بدرفتاری‌ کودک بدتر و شدیدتر می‌شود، ولی اگر شما بتوانید به روش خودتان ادامه بدهید در مدت یک هفته تغییر را در رفتار کودکتان می‌بینید و بعد از چهار هفته (در صورت تداوم روش) این مشکلات رفتاری‌تا حد بسیار زیادی کنترل می‌شود.

بیشتر بخوانید: با این ترفندها سریعا گریه نوزاد را بند بیاورید+ تصاویر

این متخصص اطفال اظهار کرد: اگر به نظر می‌رسد فرزندتان آرامش ندارد توجه داشته باشید که آرامش کودک تا حد زیادی به میزان آرامش پدر و مادر و محیط خانه بستگی دارد، اگر فکر می‌کنید خودتان هم آرامش لازم را ندارید، حتما لازم است با یک مشاور یا روانشناس مشورت کنید تا روش‌های کسب آرامش را یاد بگیرید و آن را به فرزندتان هم انتقال دهید و یا با کمک یک مشاور خانواده، مشکلات بین خود و همسرتان را برطرف کنید.

وی یادآوری کرد: اگر شما و همسرتان هر دو آرام هستید و محیط خانه هم کاملا آرام است و تنش و ناراحتی زیادی وجود ندارد، حتما از نزدیک با یک مشاور کودک مشورت کنید تا علت عصبی بودن کودکتان را پیدا کنید.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۷۰۸۷۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ارسال ۹۲ تن دارو به افغانستان

سازمان نجات کودکان (Save the Children) اعلام کرده است ۹۲ تُن دارو برای معالجه حدود ۶۷۵ هزار تن به شمول ۴۰۰ هزار کودک مبتلا به بیمار‌های خطرناک، اما قابل پیش‌گیری وارد افغانستان شده است.

سازمان نجات کودکان روز سه‌شنبه، ۱۱ ثور، با نشر اعلامیه‌ای گفته است این محموله پس از افزایش عفونت‌های تنفسی و سرخکان در سال جاری وارد افغانستان شده است.

این سازمان افزوده است که در چهار ماه اول سال جاری میلادی بیش از یک هزار کودک زیر پنج سال به دلیل بیماری‌های تنفسی جان‌های‌شان را از دست داده‌اند که ۸۸ درصد از کل مرگ‌ومیرهای ناشی از عفونت تنفسی را شامل می‌شود.

در این اعلامیه آمده است: «طی سه ماه گذشته تیم‌های سیار سازمان نجات کودکان که در ۸ ولایت کار و نزدیک به ۶۹ هزار مورد عفونت حاد تنفسی را در کودکان زیر پنج سال درمان کرده‌اند.»

از سویی، ارشد مالک، رییس سازمان نجات کودکان در افغانستان گفته است: «بسیاری از کودکان در افغانستان به دلیل بیماری‌های قابل پیش‌گیری می‌میرند. ورود این دواها به این معنا است که بیش از ۴۰۰ هزار کودک در برخی از دورافتاده‌ترین مناطق کشور زیر درمان بالقوه نجات‌دهنده قرار خواهند گرفت.»

این سازمان ارزش کمک‌های پزشکی را حدود ۵۹۰ هزار دلار گفته است که از سوی نهاد اتحاد امداد هالند (DRA)، کمک‌های بشردوستانه اتحادیه اروپا (ECHO)، وزارت امور خارجه آلمان، اداره توسعه بین‌المللی امریکا و دیگر سازمان‌ها اهدا شده است.

پیش از این، سازمان صحی جهان گفته بود که عدم دسترسی به خدمات صحی باکیفیت، یک چالش اساسی در افغانستان است.

این سازمان افزود که ۱۸ میلیون تن در افغانستان به کمک‌های صحی وابسته‌اند.

گفتنی است که سازمان نجات کودکان از سال ۱۹۷۶ به این‌سو از جوامع و از حقوق کودکان در سراسر افغانستان حمایت می‌کند.

باشگاه خبرنگاران جوان افغانستان افغانستان

دیگر خبرها

  • اعضای شورای سیاستگذاری جشنواره فیلم کودک معرفی شدند
  • درمان کودکان زیر ۷ سال رایگان می‌شود
  • ۵ هزار کودک خیابانی در تهران
  • ترفندهای کاربردی تربیتی برای جلوگیری از لجبازی کودک
  • علت پرحرفی کودکان؛ چطور رفتار کنیم؟
  • چند ترفند تربیتی کاربردی برای جلوگیری از لجبازی کودک
  • ارسال ۹۲ تن دارو به افغانستان
  • سیل در سومالی؛ ۷ کودک جان باختند
  • شرایط اخذ ویزای دبی برای کودکان
  • باید و نباید‌های تعامل با کودکان چاق