Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «بلاغ مازندران»
2024-04-28@00:19:25 GMT

آیا جراحی، دیسک کمر را درمان می‌کند؟

تاریخ انتشار: ۲۲ بهمن ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۷۱۰۵۸۱

متخصص ارتوپدی گفت: درمان دیسک با توجه نوع و شدت بیماری متفاوت است.به گزارش بلاغ،مرتضی رجایی متخصص ارتوپدی، جراح بیماری‌های استخوان و مفاصل  اظهار کرد: بین مهره‌های ستون فقرات صفحه‌ایی به نام دیسک وجود دارد و هر فشاری از جمله ضربه یا بلندکردن جسم سنگین، تصادف و غیره به  ناحیه کمر و این قسمت باعث تحت فشار قرار گرفتن اعصابی که از کنار ستون فقرات رد شده و در نتیجه بیرون زدن مهره‌ها خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: علائم این مشکل با گزگز کردن، کاهش قدرت عضلات و درد در طول مسیر عصب نمایان می‌شود، زمانی که این فشار روی عصب اصلی بدن به نام عصب سیاتیک باشد بیماری به نام عامه سیاتیک و علمی سیاتالژیا عارض می‌شود.

رجایی افزود: تمام اعصاب از یک کانال عصبی عبور می‌کنند و اگر به هر دلیل این خروجی تنگ شوند فشار روی اعصاب زیاد شده و علامت درد ایجاد می‌شود؛‌ از این رو فشار دیسک می‌تواند یکی از دلایل فشار و تنگی کانال عصبی باشد. در بسیاری از موارد زیادی تنگی کانال و بیرون زدی دیسک و ایجاد درد سیاتیک با هم همراه هستند.

 

 

این متخصص ارتوپدی با اشاره به درد‌های خطرناک کمر توضیح داد: درد‌های کمری زمانی که فرد را از نظر قدرت عضلانی ضعیف کند به یک علامت خطر مهم تبدیل می‌شود، در برخی موارد حتی ممکن است این تضعیف قدرت عضلات فرد را با بی‌اختیاری ادرار و مدفوع درگیر کند.

رجایی درباره درمان این بیماری گفت: درمان دیسک با توجه نوع و شدت بیماری متفاوت است؛ در مراحل اولیه و خفیف معمولا با استراحت، استفاده از دارو‌های موضعی، دارو‌های شل کننده عضلات، دارو‌های ضد التهابی، فیزوتراپی و بستن ناحیه درد می‌توان درد را تسکین داد. در موارد حاد‌ و پیشرونده نیز به درمان‌های دیگر مانند تزریق‌ها سلول‌های بنیادین و پی آر پی نیاز است و در نهایت می‌توان با انجام جراحی درد را برطرف کرد.

درمان دیسک با ورزش یا استراحت

وی اظهار کرد: ورزش نه‌تنها به هیچ وجه گزینه‌ای مناسب برای درمان نخواهد بود، بلکه صدمه زننده است، تنها زمانی که بیماری برطرف می‌شود و درد وجود ندارد، برای تقویت عضلات کمر و جلوگیری از ابتلای دوباه می‌توان از ورزش‌های خاص مانند پیلاتس کمک گرفت.

 

 

وی درباره اثر بخش نبودن برخی از جراحی‌ها اظهار کرد: قسمتی از این مشکل به پزشکان باز می‌گردد؛ مثلا زمانی که چند ناحیه از کمر فرد بیمار درگیر است، این نواحی در کنار هم درمان نمی‌شوند، همچنین در برخی موارد در انتخاب تکنیک درمانی اشتباهاتی صورت می‌گیرد و یا اگر تکنیک درست انتخاب شود در مرحله اجرا اشتباهاتی صورت می‌گیرد. از طرف دیگر مدتی بعد از جراحی دوباره درد به سراغ فرد برمی‌گردد که علت آن التهاب دوباره همان دیسک است زمانی که درمان به طور کامل انجام نشده باشد یا اینکه دیسک‌های اطراف دیسک جراحی شده مبتلا شده اند یا عارضه جراحی ایجاد شده است که باید با توجه به ام آر آی و معاینات علل را پیدا کرده و به درمان دوباره می‌پردازیم.

رجایی درباره ملاک انتخاب راه حل جراحی برای افراد گفت: معیار ما در انتخاب درمان افراد معاینه افراد و توجه به علائم است. در بعضی از مواقع اختلالاتی در ام ار آی فرد مشاهده می‌شود، اما فرد علامتی را نشان نمی‌دهد و معاینات نرمال است که فرد نیازی به اقدام به جراحی ندارد. بزرگترین اشتباه مریض و پزشک آن است که ام آر آی را مشاهده کرده و درباره انجام جراحی تصمیم گیری می‌کنند. اما باید توجه داشت که معمولا در ۹۰ درصد مواقع علائم و معاینه مریض با ام آر آی یک چیز را بیان می‌کنند. فقط می‌توان با معاینات دقیق‌تر و توجه بیشتر به ناحیه درد تصمیمی درست گرفت.

 

منبع: بلاغ مازندران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.bloghnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بلاغ مازندران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۷۱۰۵۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ستاره چلسی فصل را از دست داد، آرژانتین نگران کوپا!‏

به گزارش "ورزش سه"، انزو فرناندز که در بازی‌های اخیر چلسی ‏آسیب‌دیده بود تصمیم گرفته کشاله ران خود را به تیغ جراحی بسپارد ‏و به این ترتیب فصل برای او به پایان رسید. ‏

رسانه‌های آرژانتینی به نقل از منابع نزدیک به این بازیکن چلسی ‏گزارش دادند که او اصرار دارد خودش را به کوپا آمه‌ریکا برساند و به ‏همین دلیل تصمیم گرفته جراحی شود. با اینحال حضور او در این ‏تورنمنت در هاله‌ای از ابهام قرار دارد. ‏

این خبر خوبی برای لیونل اسکالونی نیست چرا که او و تیمش به ‏زودی باید در خاک آمریکا از عنوان قهرمانی خود در کوپا آمه‌ریکا دفاع ‏کنند. این تورنمنت اولین تورنمنت بزرگ بعد از جام جهانی قطر است ‏و آرژانتین امید دارد با کسب یک جام دیگر نشان بدهد که همچنان ‏بهترین تیم ملی دنیا است. ‏

انزو فرناندز در چند بازی اخیر چلسی از ناحیه کشاله ران احساس درد ‏می‌کرد و با شدت گرفتن تدریجی درد او سرانجام به این نتیجه رسید ‏که بهتر است هر چه سریعتر جراحی شود تا دست کم شانس ‏رسیدن به کوپا را داشته باشد. ‏

مصدومیت او و از دست دادن فصل باشگاهی برای چلسی خبر ‏دردناکی است. تیم پوچتینو که بعد از باخت تحقیر 5-0 مقابل آرسنال ‏با بحرانی بسیار بزرگ دست و پنجه نرم می‌کند در هفته‌های ‏باقی‌مانده باید شانس خود را برای کسب سهمیه اروپایی امتحان کند ‏و نبود این هافبک آرژانتینی می‌تواند ضربه سختی به نقشه‌های ‏پوچتینو وارد کند.

فرناندز ژانویه گذشته با قراردادی 134 میلیون دلاری از بنفیکا به ‏چلسی پیوست ولی در این مدت نتوانسته انتظارها را برآورده کند. ‏

دیگر خبرها

  • جراحی تومور ۱۴ سانتی از کلیه کودک ۲ ساله بندرعباسی
  • برای اولین بار یک زن همزمان پمپ قلب و پیوند کلیه خوک دریافت کرد
  • چرا نباید سراغ «پیکرتراشی» بروید؟
  • پزشکی به شرط کسب درآمد!
  • افشاگری ستاره چلسی: 6 ماه با درد بازی کردم
  • در قم مطرح شد: ضرورت توجه به عوامل کاهش‌دهنده جمعیت
  • چه کسانی باید جراحی برداشتن لوزه را انجام دهند؟
  • ستاره چلسی فصل را از دست داد، آرژانتین نگران کوپا!‏
  • شرم از بدن
  • چاقوی هوش مصنوعی چگونه نظام سلامت را جراحی می‎‌کند