Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس اسبق رکن ۲ ارتش معتقد است با وقوع انقلاب اسلامی، عده‌ای همچون سازمان مجاهدین خلق (منافقین) به رکن دو ارتش ریختند و بسیاری از اسناد را دزدیدند. ۲۳ بهمن ۱۳۹۷ - ۰۴:۳۰ سیاسی نظامی | دفاعی | امنیتی سیاست ایران نظرات - اخبار سیاسی -

به گزارش خبرنگار تاریخ انقلاب خبرگزاری تسنیم، سرهنگ «محمدمهدی کتیبه» 79 سال، سن دارد و علیرغم اینکه به سختی راه می‌رود و به سختی سخن می‌گوید؛ اما در امور مرکز خیریه فاطمه الزهرا (س) فعالیت دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او جانباز حادثه انفجار دفتر نخست‌وزیری است که در آن روزها رئیس رکن 2 ارتش بود و به مدت 6 سال ریاست این رکن را برعهده داشت.

کتیبه در سال 1339 و در حالی که 21 ساله بود وارد ارتش شد و به دانشکده افسری رفت. دوره دانشکده افسری را سه ساله گذراند و سپس به اصفهان رفت و تا سال 1345 در توپخانه اصفهان مشغول به خدمت بود که پس از آن به شیراز منتقل شد و تا سال 50 در تیپ هوابرد بود. کتیبه در سال 50 به اصفهان بازگشت و دوره عالی را گذراند. در سال 54 هم به دلیل فعالیت‌های مذهبی تحت نظر قرار گرفت و در نهایت او را به کازرون منتقل کردند. 2 سال در کازرون بود که باز مشغول فعالیت‌های دینی و البته سیاسی شد. او در زمان پیروزی انقلاب اسلامی در کردستان بود و پس از انقلاب به فرماندهی لشکر سنندج منصوب شد.

گفتگو| عضو دفتر امام در پاریس: «بنی‌صدر» در نوفل لوشاتو دنبال خودنمایی بود/ پاسخ امام به درخواست همکاری کمونیست‌ها   گزارش: هایزر و کودتای ارتش شاهنشاهی؛ چرا ژنرال 4ستاره آمریکایی در کودتا موفق نشد؟   اختصاصی| نماینده مجلس دوره پهلوی: ستایش سفیر انگلیس از شاه به‌خاطر تجزیه بحرین/ "محمدرضا شاه" انسان سستی بود

کتیبه علاوه بر اینکه از اعضای هسته‌های مقاومت در ارتش بوده، به دلیل اینکه رئیس رکن 2 ارتش بوده، اشراف اطلاعاتی خوبی نسبت به حوادث انقلاب و دهه 60 دارد.

آنچه در ادامه می‌خوانید، مشروح گفت‌وگوی تسنیم با سرهنگ محمدمهدی کتیبه است:

تسنیم: ابتدا بفرمایید که در چه سالی وارد ارتش شدید و چگونه به جمع هسته‌های مقاومت در ارتش پیوستید؟

سرهنگ کتیبه: من در سال 1339 وارد ارتش شدم و در آن سال با آقای نامجو آشنا شدم که این آشنایی و دوستی تا زمان شهادت ایشان ادامه داشت. آقای نامجو در زمان جوانی و دانشجویی با آقای ناصر رحیمی آشنا شد. او شیفته ناصر رحیمی بود و اصلاٌ حال مراد و مریدی با ایشان داشت. این تحول در روحیه نامجو اثر گذاشت و او را به عنوان انسانی متعهد و شیفته امام خمینی (ره) تبدیل کرد و به کارهای سیاسی کشاند. سپس با شهید آیت و جریان سیاسی تیمسار رضا رحیمی ارتباط برقرار کرد و در سال‌های 51 و 52 در خط سیاسی ایشان قرار گرفت. ایشان خیلی پوشیده و مخفی فعالیت می‌کرد و نقش زیادی در سازندگی افسران فارغ التحصیل از جمله بنده داشت.

من سال 1353 جذب گروهی زیرزمینی در ارتش شدم که هدف این گروه تغییر و سرنگونی رژیم طاغوت بود؛ البته بنده از همان زمانی که وارد ارتش شدم در جلسات مذهبی در منزل رحیمی‌فر شرکت می‌کردم. ما در آن گروه تحت تعلیم و آموزش قرار گرفتیم که البته بدون نام بود و افراد به صورت گزینشی جذب می‌شدند. در آن گروه‌ کتاب‌های سیاسی و تاریخی نیز در اختیار ما قرار داده می‌شد و آن‌ها را مطالعه می‌کردیم. اقارب‌پرست، جاسبی و تیمسار محمدرضا رحیمی هم در این گروه بودند. شهید نامجو نیز از هسته‌های مرکزی این گروه بود. این افراد در کل ارتش در همه لشکرها و ستادها و همه یگان‌های ارتش افراد مختلفی را گزینش می‌کردند و آموزش‌های خاص می‌دادند و برای انقلاب آماده می‌شدند.

بنده قبل از انقلاب اسلامی و در سال 1356 دوره فرماندهی ستاد را گذراندم و پس از آن بنده را به سنندج اعزام کردند.

تسنیم: در زمان پیروزی انقلاب اسلامی کجا بودید؟

سرهنگ کتیبه: من آن زمان در سنندج بودم و وقتی که تیمسار قرنی که در دوره شاه از ارتش کنار گذاشته بود و پس از پیروزی انقلاب اسلامی به ریاست ستاد مشترک ارتش رسید، فرمانده لشکر سنندج شدم.

** اجازه ندادم لشکر سنندج به دست ضدانقلاب بیافتد

تسنیم: با درجه سرگردی فرمانده لشکر شدید؟

سرهنگ کتیبه: بله. با پیروزی انقلاب اسلامی بسیاری از فرماندهان ارتش از کشور فرار کردند و بسیاری نیز اعدام شدند. با پیروزی انقلاب اسلامی، فرمانده لشکر سنندج بلافاصله فرار کرد و از کشور گریخت. پس از فرار فرمانده لشکر، نماینده امام خمینی (ره) در کردستان با تهران تماس گرفت و بنده را به عنوان فرمانده لشکر پیشنهاد داد. لشکری که یک سرلشکر و چند سرتیپ داشت، فرار کرده بودند و من که سرگرد بودم به عنوان فرمانده لشکر انتخاب شدم.

تسنیم: چرا شما را پیشنهاد دادند؟

سرهنگ کتیبه: بنده به دلیل فعالیت‌های انقلابی که در ارتش داشتم، به نوعی به سنندج تبعید شده بودم؛ از این رو برای انقلابیون در کردستان شناخته شده بودم.

بنده گرچه سرگرد بودم اما فرماندهی آن لشکر را برعهده گرفتم و لشکر را از نابودی نجات دادم و اجازه ندادم تجهیزات و اسلحه‌های لشکر به دست ضدانقلاب بیافتد. اگر لشکر به دست ضدانقلاب می‌افتاد، حوادث کردستان به گونه‌ای دیگر رقم می‌خورد.

** هایزر تصمیم به اجرای کودتا داشت

تسنیم: باتوجه به اینکه جنابعالی از تیرماه سال 59 تا سال 65 ریاست رکن 2 ارتش (اداره اطلاعات) را برعهده داشتید و بدون شک به اسناد محرمانه و طبقه‌بندی نیز دسترسی داشتید، آیا ژنرال هایزر در دی ماه 57 با هدف کودتا به ایران سفر کرده بود؟

سرهنگ کتیبه: بنا بر اطلاعاتی که بنده دارم، ارتش شاهنشاهی تصمیم به اجرای کودتا به نفع رژیم شاهنشاهی داشت. ژنرال هایزر نیز که از آمریکا به ایران آمده بود، ماموریتش حفظ رژیم شاهنشاهی بود که یکی از راهکارهایش کودتا بود؛ اما موفق به اجرای کودتا نشد.


ژنرال هایزر آمریکایی

** بسیاری از اسناد رکن 2 ارتش را منافقین دزدیدند

تسنیم: این چیزی که شما می‌فرمایید بر اساس اسناد است؟

سرهنگ کتیبه: با وقوع انقلاب اسلامی، عده‌ای همچون سازمان مجاهدین خلق (منافقین) به رکن دو ارتش ریختند و بسیاری از اسناد را دزدیدند؛ همان‌هایی که بعداً خواستار انحلال ارتش شدند. همچنین بنده دومین رئیس رکن 2 ارتش جمهوری اسلامی ایران بودم که پیش از بنده هدایت الله حاتمی از اعضای حزب توده، ریاست این رکن را بر عهده داشت. ضمن اینکه در آن زمان عده‌ای همچون محمدکاظم پیرورضوی، مسعود کشمیری، حبیب الله داداشی و سعید حجاریان از نخست‌وزیری به رکن 2 ستاد ارتش و نیروهای ارتش آمدند و بسیاری از اسناد را بردند. من در دوران ریاست بر رکن 2 که پیش از انقلاب به عنوان مادر ساواک شناخته می‌شد، فشارهایی زیادی را تحمل کردم اما اجازه ندادم که منحل شود بلکه رکن 2 را پاکسازی و تجدید سازمان کردم تا در خدمت انقلاب اسلامی باشد.

اگر هم اسنادی از زمان شاه باقی مانده باشد، در جریان اتفاقات پس از انقلاب اسلامی از بین رفته است و بنده در دوران ریاستم، سندی از سفر هایزر به ایران در رکن 2 ارتش مشاهده نکردم؛ اما از بسیاری از افراد شنیدم که هدف هایزر از سفر به ایران حفظ ارتش شاه از طرق مختلف از جمله کودتا بود.

تسنیم: به نظر شما چرا هایزر موفق به اجرای کودتا در ایران نداشت؟

سرهنگ کتیبه: مهمترین دلیلش این بود که ارتش، بدنه خود را از دست داده بود و نیروی لازم برای مقابله با موج عظیم مردم در انقلاب را نداشت. دلیل از دست دادن بدنه ارتش نیز فرمان امام خمینی (ره) مبنی بر فرار سربازان و نافرمانی درجه‌داران و افسران ارتش بود. بسیاری از افسران و درجه‌داران در یگان‌های مختلف نیروهای ارتش نافرمانی‌ها و خرابکاری‌هایی داشتند که برخی از فرماندهان ارتش شاه را به این نتیجه رسانده بود که کودتا شدنی نیست. هایزر نیز به این نتیجه رسیده بود و پیش از آنکه انقلاب به پیروزی برسد، چند روز پس از بازگشت امام خمینی (ره) به ایران، به آمریکا برگشت.

بنده در دوران ریاستم بر رکن 2 ارتش، سندی از سفر هایزر به ایران در رکن 2 ارتش مشاهده نکردم؛ اما از بسیاری از افراد شنیدم که هدف هایزر از سفر به ایران حفظ ارتش شاه از طرق مختلف از جمله کودتا بود.

 

 

نکته‌ای که باید بدان توجه کرد این است که ارتش به معنای بدنه آن خدمت بسیار زیادی به انقلاب اسلامی کرد وگرچه برخی نیز وابسته و یا دل‌بسته به شاه بودند؛ اما بدنه ارتش نمی‌خواست مردم را قتل عام کند و در برابر مردم بایستاد. وقتی بدنه ارتش حاضر به ایستادگی نباشد، اجرای کودتا بسیار سخت و به‌گونه‌ای ناممکن است.

** آمریکا پس از انقلاب نیز در اجرای کودتا ناکام ماند

تسنیم: پس از انقلاب، تسویه‌هایی نیز در ارتش صورت گرفت؟

سرهنگ کتیبه: عرض کردم که بسیاری از آنانی که فرمانده و سرلشکر و سرتیپ بودند از کشور فرار کردند و یا اعدام شدند. برخی از افسران ارتش هم که وابسته به شاه بودند، تسویه شدند. در این بحبوبه بسیاری از ارتشیان انقلابی که جزو هسته‌های مقاومت بودند، بدنه ارتش را سامان دادند و ارتش جمهوری اسلامی ایران را شکل دادند؛ اما متاسفانه برخی در این میان شعار انحلال ارتش سر می‌دادند.

تسنیم: چه کسانی بودند؟

سرهنگ کتیبه: گروه‌های التقاطی و چپ همچون سازمان مجاهدین خلق (منافقین)، چریک‌های فدایی خلق و توده‌ای‌ها معتقد بودند که ارتش باید منحل بشود و هر لحظه بر طبل انحلال می‌کوبیدند. متاسفانه برخی از انقلابی‌ها هم که به نظر من تندرو بودند، می‌گفتند که چون ارتش، ارتش شاه بوده و به شاه خدمت کرده است، نباید باشد؛ اما در نهایت امام خمینی (ره) ارتش را در آغوش گرفت و گفت: "اگرچه سران ارتش فاسد هستند ولی بدنه ارتش مال ماست."

جالب است بدانید همان آمریکایی که در سال 57، نماینده خود را به ایران فرستاد تا از ارتش شاهنشاهی حمایت کند، با پیروزی انقلاب اسلامی موضعش 180 درجه تغییر کرد و تمام همت و تلاشش را به کار بست تا ارتش را نابود کند. آمریکا روزی به فکر کودتا برای حفظ ارتش شاهنشاهی بود و روزی با استفاده از عوامل خود مانند بختیار و با اجرای کودتای نقاب به دنبال از هم پاشیدن ارتش جمهوری اسلامی ایران بود.

تسنیم: در پایان اگر سخنی دارید، بفرمایید.

سرهنگ کتیبه: ارتش به انقلاب اسلامی بسیار خدمت کرد. انقلاب پیروزی خود را مدیون ارتش است، ارتش نیز بقای خود را مدیون امام خمینی (ره) و انقلاب اسلامی است.

انتهای پیام/

R1536/P/S1,11,1412/CT2 واژه های کاربردی مرتبط منافقین ارتش جمهوری اسلامی ایران دهه فجر

منبع: تسنیم

کلیدواژه: منافقین ارتش جمهوری اسلامی ایران دهه فجر منافقین ارتش جمهوری اسلامی ایران دهه فجر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۷۱۱۷۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رسالت امام صادق (ع) انفجار علمی بود

نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه اردبیل گفت: کار و رسالتی که امام صادق (ع) بر عهده داشت، انفجار علمی بود که بستر آن در دوران قبل از امام صادق (ع) فراهم شده بود. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم در اردبیل، آیت‌‌الله سید حسن عاملی در یادواره شهدای نیر در مسجد جامع این شهرستان، اظهار داشت: بعد از رحلت پیامبر (ص) بیان احکام به دلایل مختلفی امکان پذیر نشد و امام صادق (ع) بعد از تلاطم ایام امامت علی (ع)، امام حسن مجتبی (ع)، امام حسین (ع) و امام سجاد (ع) با همراهی پدرش توانست زمینه بیان فقهی مکتب اسلام را به شایستگی فراهم کند.

وی تصریح کرد: 25 سال امام صادق (ع) در عالی‌ترین سطح به تربیت شاگردان پرداخت و توانست بیش از 30 هزار نفر جمعیت را در مکتب خود پرورش داده و به عنوان عالمان و دانشمندان پرآوازه راهی سرزمین‌های مختلف کند.

نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه اردبیل گفت: امام باقر (ع) احادیث نبوی و کلام گهربار ائمه اطهار قبل از خود را از دل تاریخ بیرون کشید و امام صادق (ع) نیز که به راستگویی معروف شده بود، توانست این اسناد و هویت اسلامی را به عنوان ملاک ارزشی مکتب اسلام معرفی کند.

عاملی افزود: صادق آل محمد در حقیقت دین خالص را عرضه کرد تا مرجعیت علمی بعد از پیامبر (ص) توسط امام صادق (ع) انجام شده و احکام الهی بیان شود و به عنوان کار خطیر و ارزشمند انفجار علمی در این مقطع رخ بدهد.

وی در بخش دیگری از سخنان خود خاطرنشان کرد: هر چند جائران زمان همچون منصور با آن امام مخالفت می‌کردند اما امام صادق (ع) توانست شایسته‌ترین و بهترین مسیر ارزشی را طی کرده و بتواند سرمایه‌های معنوی را با الگوی هدایت‌محوری، راستگویی و همچنین صبر و حلم فراهم آورد.

امام جمعه اردبیل به جایگاه استاد مطهری و سیره این شخصیت فرزانه عصر معاصر اشاره کرد و ادامه داد: استاد مطهری نیز از درس‌آموختگان مکتب امام جعفر صادق و سایر ائمه محسوب می‌شود که توانست در حساس‌ترین مقاطع انقلاب همراه امام بوده و اسلام را از انحراف و انحطاط نجات دهد.

عاملی رهبری صالح جامعه را بسیار با اهمیت توصیف کرد و گفت: اعتقاد به رهبری صالح می‌تواند جامعه را از کج‌روی‌ها در امان نگه داشته و به نوعی اصلاح و پالایش را به انجام برساند.

وی یاد و خاطره شهدا را گرامی داشت و اضافه کرد: شهدا حق بزرگی بر گردن ما دارند چرا که در حساس‌ترین مقاطع توانسته‌اند با خون پاک خود و ایثار و گذشت در برابر دشمنان بایستند.

نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه اردبیل بیان کرد: ما نیز امروز باید دین خود را در برابر این شهدا ادا کنیم تا با پیمودن راه و مسیر معنوی آنها زمینه سعادت و رستگاری را مهیا کنیم.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اردبیل، امیر سیدعلی نباتی فرمانده تیپ 40 هجومی ارتش جمهوری اسلامی نیز در یادواره شهدای شهرستان نیر، گفت: 45 سال تلاش و مجاهدت نیروهای مسلح در قالب ساخت و تجهیز سخت‌افزارهای نظامی و امنیتی برای کشورمان بوده اما در نقطه مقابل آن آنچه به این کشور عظمت و بالندگی داده میراث عظیم شهدا، جانبازان و آزادگانی است که با قدرت ایمانی خود این کشور را در برابر تمامی توطئه‌ها بیمه کرده است.

وی تصریح کرد: دشمنان از ابزارهای نظامی ما هول و هراسی ندارند بلکه بالاتر از آن این قدرت ملت ایران است که با سیره و سلوک انبیا و اولیای الهی به ویژه مکتب حسینی آمیخته شده و این مرام و اندیشه می‌تواند نقطه قوت و بازدارنده برای جمهوری اسلامی ایران محسوب شود.

فرمانده تیپ 40 هجومی ارتش جمهوری اسلامی ایران گفت: ارتش در کنار سایر نیروهای مسلح با هوشمندی و صلابت در صحنه‌های دفاع از این کشور حضور دارد و قطعا بر این باور است که خون پاک این شهدا می‌تواند بهترین قدرت استحکام بخش برای این کشور محاسبه شود.

نباتی افزود: در شهرستان نیر ارتش با تقدیم 30 شهید توانسته صلابت و اقتدار خود را به نمایش بگذارد و قطعا در این عرصه همچنان آمادگی مقابله با تهدیدها و ترفندهای دشمنان را داریم.

وی در بخش دیگری از سخنان خود خاطرنشان کرد: به دنبال یاوه‌گویی‌ها و برخی اقدامات مخرب رژیم صهیونیستی ما توانستیم صلابت نیروهای مسلح را در عملیات وعده صادق به نمایش بگذاریم و اگر دشمن دست از پا خطا کند، ضربات سهمگین و هولناک بیشتری را دریافت خواهد کرد.

فرمانده تیپ 40 هجومی ارتش جمهوری اسلامی ایران اضافه کرد: مستکبران روزگار احساس می‌کنند که توان هرگونه برنامه‌ریزی علیه امت اسلامی را دارند در حالی که جمهوری اسلامی ایران پیشرو کشورهای اسلامی منطقه، حامی مظلومان بوده و لحظه‌ای از قدرت نمایی معنوی و ارزشی خود در برابر مستکبران دست نخواهد کشید.

نباتی برگزاری یادواره‌های شهدا را بهترین فرصت برای بازآموزی اندیشه و سیره آنها یاد کرد و ادامه داد: ما امروز به تفکر شهادت و ایثارگری بیش از هر زمان دیگر نیاز داریم چرا که اگر از این اصل غفلت کنیم، قطعا گرفتار برخی خام‌اندیشی‌ها خواهیم شد.

انتهای پیام/131

دیگر خبرها

  • جنایت‌های منافقین فراتر از مرزهای زمانی و جغرافیایی
  • آیین تشییع شهید گمنام در نیروی زمینی ارتش برگزار شد
  • نویسنده گزارش جعلی بی‌بی‌سی چه کسی است؟ /دست به دست شدن یک سوژه میان منافقین، موساد و انگلیسی‌ها
  • توجیه وزیرجنگ اسرائیل برای حمله به رفح در گفتگو با همتای آمریکایی
  • برای نخستین‌بار؛ انتشار دست‌نوشته‌ رهبر انقلاب در دفتر کتابخانه وزیری+عکس
  • دیدار امیرعبداللهیان با همتای ترک: گفتگو درباره تحولات منطقه، فلسطین و روابط دوجانبه
  • رسالت امام صادق (ع) انفجار علمی بود
  • دیدار وزرای خارجه ایران و مصر در حاشیه نشست سازمان همکاری اسلامی
  • ورود وزیر خارجه ایران به گامبیا
  • امیرعبداللهیان وارد گامبیا شد