Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شریان»
2024-04-26@09:45:21 GMT

کپسول خوراکی جایگزین تزریق انسولین

تاریخ انتشار: ۲۳ بهمن ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۷۱۲۱۱۸

ایرنا نوشت: محققان دانشگاه «ام آی تی» کپسول‌های جدیدی طراحی کردند که حاوی میکروسوزن‌هایی از جنس انسولین هستند و قادرند انسولین موردنیاز افراد مبتلا به دیابت نوع 2 را از طریق پوشش داخلی معده به بدن آنها تزریق کنند.

به گزارش شریان نیوز، این کپسول جدید به اندازه یک تمشک است و از جنس پلیمر زیست تخریب پذیر ساخته می‌شود، اما مولفه‌های مکانیکی موجود در آن بسیار پیچیده هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

درون این کپسول یک میکروسوزن از جنس انسولین وجود دارد که با استفاده از شیوه خشک کردن انجمادی (Freeze-drying) ساخته شده است. این میکروسوزن به یک فنر فولادی ضدزنگ متصل است که فشرده شده و با استفاده از دیسکی از جنس قند، عقب نگه داشته می‌شود. هنگامی که قند در اسید معده حل می‌شود، فنر آزاد شده و میکروسوزن را به دیواره معده تزریق می‌کند. پس از ورود سوزن به دیواره معده، انسولین به طور مستمر درون جریان خون حل می‌شود. در مرحله پایانی، کپسول از طریق سیستم گوارش بدون هیچ گونه عوارضی دفع می‌شود. 
شکل ظاهری کپسول به گونه‌ای طراحی شده که شبیه به گنبد است و همواره به شکلی قرار می‌گیرد که بخش صاف آن به سطح درونی دیواره معده تکیه کند.  محققان این کپسول را روی خوک‌ها آزمایش کردند و دریافتند عملکرد آن در تحویل 5 میلی‌گرم انسولین به جریان خون آنها کاملا موثر است. در آزمایش اولیه، آزاد شدن انسولین در خون حدود یک ساعت به طول انجامید، اما محققان قادرند مدت زمان آن را تغییر دهند. به اعتقاد محققان این شیوه جدید، حایگزین مناسبی برای تزریق انسولین به بیماران دیابتی است و امیدوارند در آینده نزدیک بتوانند این کپسول را به صورت انبوه تولید کنند. 
دیابت به علت ناتوانی بدن در تولید یا مصرف انسولین به وجود می‌‏آید. انسولین ماده‌‏ای است که توسط لوزالمعده تولید می‌شود و نقش آن استفاده از قند به عنوان عظیم‌ترین منبع انرژی بدن است. قند خون بالا به مرور زمان بر تمام ارگان‌های بدن تاثیر می‌گذارد و به بیماری‌های قلبی، سکته مغزی، نارسایی کلیه، نابینایی، ناتوانی جنسی و عفونت‌های منتهی به نقص عضو منجر می‌شود.
گزارش کامل این تحقیقات در نشریه ساینس Science منتشر شده است.

منبع: شریان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shariyan.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شریان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۷۱۲۱۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خوردن این غذا‌ها در شب باعث سوزش معده می‌شود

آفتاب‌‌نیوز :

مصرف خوراکی‌های سنگین در شب علاوه بر بروز چاقی و اضافه وزن، سبب ایجاد ناراحتی‌های معده از جمله ریفلاکس می‌شود. ریفلاکس معده هنگامی رخ می‌دهد که که اسید معده به گلو بر می‌گردد و باعث بروز سوزش در آن می‌شود. برای جلوگیری از تمام این مشکلات، بهتر است حداقل دو یا سه ساعت قبل از خواب، یک شام سبک بخورید.

چند نمونه از غذایی‌هایی که نباید در طول شب مصرف کنید:

پیتزا

پیتزا علی‌رغم محبوبیتی که دارد، اصلاً جزء غذا‌های سبک نیست و حتی هضم آن در روز هم مشکل است، چه برسد به شب که به طور کلی سرعت پردازش دستگاه گوارش کندتر است.

این ماده غذایی سرشار از چربی است و معمولا از موادی با شاخص اسیدیته بالا تشکیل شده که موجب بروز ناراحتی در دستگاه گوارش می‌شوند.

شیرینی

مصرف شیرینی نه‌تن‌ها سطح قند خون را بالا می‌برد، بلکه ممکن است کابوس‌های شبانه را نیز افزایش دهد. ثابت شده است که چربی‌ها و قند‌ها تأثیر مستقیمی بر امواج مغزی دارند و باعث کابوس دیدن در خواب می‌شوند. بنابراین، برای داشتن یک خواب آرام، بهتر است شب‌ها از خوردن شیرینی پرهیز کنید.

نوشابه

مصرف نوشابه در هیچ‌ساعتی از شبانه‌روز توصیه نمی‌شود، اما در صورتی که به نوشیدن آن علاقه‌مند هستید، در طول شب این کار را نکنید. نوشابه متشکل از مقادیر زیادی قند و مواد مضر است که اسیدیته بدن را افزایش می‌دهد.

پنیر

تمام مواد غذایی که حاوی پنیر هستند، در صورت امکان باید در ساعات ابتدایی روز مصرف شوند. حجم زیاد چربی پنیر مانع از هضم و تحریک تولید اسید معده می‌شود. مصرف شبانه همبرگر، لازانیا و دیگر غذا‌هایی که حاوی پنیر هستند باعث اختلال در خواب می‌شوند.

شکلات

شکلات تلخ منبع غنی آنتی‌اکسیدان است و مصرف آن برای حفظ سلامت مغز و حافظه (در مقدار کم) توصیه می‌شود. با این حال، خوردن آن پیش از خواب خوب نیست، زیرا بدن در طول شب به مدت چندین ساعت در حالت استراحت باقی می‌ماند و اینگونه کالری شکلات به صورت چربی در بدن انباشته می‌شود.

از طرفی باید توجه داشته باشید که شکلات، به ویژه شکلات تلخ، حاوی مقادیر بالایی کافئین و دیگر محرک‌ها است و قادر است مغز را برای مدت بیشتری نسبت به حالت عادی، بیدار نگه دارد.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • ایمنی بالای خودروهای دوگانه‌سوز با سوخت CNG با وجود تخریب‌های مافیای بنزین
  • ایران می تواند پرتاب انسان به فضا را رقم بزند؟+ فیلم
  • علائم ورم معده یا گاستریت چیست؟
  • شناسایی بیش از ۲۲هزار بیمار دیابتی در نیشابور
  • خوردن این غذا‌ها در شب باعث سوزش معده می‌شود
  • از کجا بفهمیم سرطان معده داریم یا نه؟
  • ضرر‌هایی که نوشیدن قهوه به همراه دارد
  • کاسبی کپسولی
  • خواص درمانی رازیانه
  • اگر سر نترس دارید این کسب و کار پرسود است