Web Analytics Made Easy - Statcounter

«علیرضا خامسیان»، فعال رسانه‌ای، در خصوص جایگاه رسانه ها پس از انقلاب در گفت و گو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری برنا بیان کرد: مقایسه جایگاه رسانه ها در حال حاضر نسبت به  ژیم گذشته به این مفهوم نیست که پیشرفت یا پسرفتی داشته ایم بلکه این مسئله را باتوجه به امکانات فعلی و امکاناتی که در گذشته وجود داشته بررسی و قیاس می کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: رسانه های بخش خصوصی قبل از انقلاب همواره با تهدیدهایی مواجه بوده و نمی‌توانستند آزادانه عمل کنند. بعد از انقلاب هم رسانه های مستقل با فراز و نشیب هایی همراه بوده‌اند. رسانه های وابسته به حاکمیت در بعد از انقلاب تلاش کردند تا منویات بنیان گذاران انقلاب را پیگیری کنند و در همان مقطع شاهد تسلط اصحاب قدرت در رسانه‌ها بودیم.

خامسیان اضافه کرد: البته به طور طبیعی و پس از هر انقلابی که اتفاق می‌افتد رسانه هایی که در اختیار حاکمان قرار دارند تلاش می کنند منویات خودشان را عملیاتی کنند. انقلاب ما یک انقلاب فرهنگی بوده و از این انقلاب فرهنگی انتظار می رود که بخشی از فرهنگ آن جامعه با اهداف انقلاب -یعنی آزادی و استقلال- سازگاری داشته باشد. 

این فعال رسانه ای ادامه داد : رسانه هایی که بعد از انقلاب شکل گرفتند و به نوعی در اختیار حاکمیت نبودند جایگاهشان را  به درستی به دست نیاوردند. تاریخ رسانه در ایران نشان می دهد «رسانه های مستقل»، به سختی امکان تداوم و نقش آفرینی دارند. اینکه فضای رسانه ای در ایران تا چه اندازه از حضور رسانه های خصوصی و مستقل از دولت و قدرت به معنای عام بهره برده، جای تامل دارد. 

خامسیان با اشاره به نوع برخورد با رسانه ها در ادوار مختلف بیان کرد: تنها رسانه غیرحاکمیتی در دهه ۶۰ مربوط به روزنامه سلام می شود که در اواخر دهه ۶۰ امکان انتشار پیدا کرد. روزنامه سلام تنها تریبون جناح چپ آن زمان بود که البته با محدودیت هایی هم همراه بود. هر چند دولت سازندگی مورد نقد تند و تیز این روزنامه بود اما انتشار این روزنامه در این دولت با مخاطره ای رو به رو نشد البته از دست اندرکاران این روزنامه در مقطعی بازداشت شده بودند.

وی با یادداوری تاسیس روزنامه همشهری در دولت سازندگی تصریح کرد: نوع برخوردی که با رسانه های مستقل در ادوار مختلف بعد از انقلاب صورت گرفت به دلیل عدم فهم مناسب از کارکرد رسانه ها و متولیانی که خودشان را در برخورد با رسانه ها محق می دانند، متفاوت است.

خامسیان یادآور شد: در زمان دولت اصلاحات رسانه های مستقل رشد چشمگیری داشتند و از آن به عنوان بهار مطبوعات نام برده می شد ولی به دلیل اینکه افرادی دیگر در ارکان قدرت که تخصصی در امور رسانه ای نداشتند خود را محق می دانستند که با رسانه ها برخورد کنند، به همین دلیل در آن دوران بهار رسانه ها به خزان رسانه‌ها تبدیل شد.

این کارشناس رسانه تاکید کرد: به این دلیل که احزاب به مفهوم واقعی در کشور ما شکل نگرفته است رسانه ها بدیل تشکیلات شدند یعنی در مقطعی، رسانه ها از مطالبات مردم فاصله گرفتند و خودشان را بلندگوی یک جریان یا حزب خاصی کردند و این باعث شد رسانه ها در بعد از انقلاب در جایگاه واقعی خود قرار نگیرند.

خامسیان با اشاره به جایگاه صدا و سیما در بعد از انقلاب اسلامی ایران، بیان کرد: اگر بخواهم قضاوتی عادلانه داشته باشم صدا و سیما اگرچه از نظر کمی به لحاظ گسترش شبکه های مختلف رشد داشت ولی کیفیت برنامه های این رسانه ها روند نزولی را طی کرد.

وی در همین زمینه ادامه داد: بعد از جریانات سال 88 صدا و سیما آتش بیار معرکه شد. جانبداری که از صدا و سیما در آن مقطع دیدیم یکی از دلایل تداوم حوادث آن زمان شد. این مسئله نشان می دهد کسانی که در صدا و سیما تصمیم گیرنده هستند در جایگاه خودشان قرار ندارند و مشاهده می شود که صدا و سیما به جای اداره شدن توسط اهل فن بعضا توسط بخش هایی خارج از صدا و سیما اداره می‌‌شود.

خامسیان با بیان اینکه  صدا و سیما جایگاه خودش را در بین مردم از دست داده است، تصریح کرد: بعد از انقلاب به دلیل حضور افراد جوان باانگیزه و کاربلد در رسانه های مستقل شاهد پویایی این رسانه ها در مقاطعی در بعد از انقلاب بودیم هرچند که این پویایی به دلیل برخوردهایی که با این رسانه ها  شد، رو به زوال رفت اما در بخش‌های حاکمیتی متاسفانه رسانه های ما نوآوری و جذب مخاطب را نداشتند. بخشی از رسانه های حاکمیت ما به ابرازی برای تسویه حساب های جریانی و سیاسی که بیشترین لطمه را به رسانه ها زده است، شدند.

وی با بیان اینکه رسانه های ما به دلایل مختلف از جمله ایجاد محدودیت و نبود امکانات مادی و نیروی انسانی با انگیزه توان رقابت با رسانه های کشورهای توسعه یافته را ندارند، گفت: با رشد چشمگیر فضای مجازی، رسانه‌های مرجع ما مانند مطبوعات وضعیت خوبی ندارند و بیم آن می رود که شبکه های مجازی جایگزین رسانه های کاغذی شوند و مطبوعات ما آرام آرام از چرخه رسانه ای کشور خارج شود که باید در این خصوص چاره اندیشی شود.

خبرنگار: فاطمه زاهد

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: انقلاب بخش خصوصی جامعه رسانه رشد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۷۱۳۴۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قدردانی سرلشکر سلامی از صداوسیما برای انعکاس عملیات وعده صادق

سرلشکر حسین سلامی در پیامی خطاب به پیمان جبلی از تلاش‌های رسانه ملی در انعکاس عملیات وعده صادق و تبیین، تحلیل و بازخوانی ابعاد این واقعه عظیم تاریخی و نمایش پشتیبانی ملت ایران از سپاه و سایر قوای مسلح قدردانی کرد.

به گزارش سپاه نیوز؛ سردار سرلشکر پاسدار حسین سلامی فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در پیامی خطاب به دکتر پیمان جبلی رئیس سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران از مجاهدت‌های عالمانه و هنرمندانه رسانه ملی در انعکاس عملیات وعده صادق و نمایش حمایت‌ها و پشتیبانی‌های ملت ایران از حماسه‌سازی سپاه و سایر قوای مسلح قدردانی کرد.

متن پیام به این شرح است:

بسم الله الرحمن الرحیم

برادر ارجمند آقای دکتر پیمان جبلی

رئیس محترم سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران

سلام علیکم؛

عملیات " وعده صادق "جلوه عینی و شکوهمند از تحقق وعده الهی در "پیروزی حق بر باطل " و واقعه ای عظیم برای ظهور و تثبیت " قدرت اراده ملت ایران " و " نیروهای مسلح کشور " در عرصه بین المللی و فروپاشی قدرت اهریمنی و بازدارندگی تار عنکبوتی رژیم خبیث و سفاک صهیونیستی بود، که دستاوردها و پیامدهای تاریخی و راهبردی آن مایه مباهات ایرانیان غیرتمند و بلکه امت اسلامی و حق طلبان و آزادیخواهان جهان است.

بی تردید نقش "رسانه ملی" در انعکاس این اقدام حماسی و تبیین، تحلیل و بازخوانی ابعاد و زوایای شگفت انگیز و معنادار آن در شبکه‌های مختلف ملی و برون‌مرزی صدا و سیما به ویژه نمایش حمایت‌ها و پشتیبانی‌های ملت ایران از حماسه سازی فرزندان رشید و شجاع خود در "سپاه پاسداران انقلاب اسلامی" و سایر قوای مسلح و نیز ارائه واکنش ها و بازتاب‌های بین‌المللی آن تحسین برانگیز و درخور تقدیر است.

بر خود وظیفه می‌دانم از مجاهدت‌های عالمانه و هنرمندانه "رسانه ملی" تحت راهبری هوشمندانه آن برادر عزیز در این صحنه باشکوه و قدرت ساز تاریخی و نیز همکاری و هم افزایی با " روابط عمومی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی " در این موقعیت خطیر قدردانی و سپاسگزاری نمایم.

دوام توفیق جنابعالی، معاونین، مدیران و آحاد کارکنان شریف و رسالت آشنای سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران تحت عنایات حضرت ولی عصر (عج) و تبعیت از تدابیر، فرامین و رهنمودهای حکیمانه مقام عظمای ولایت و رهبری حضرت آیت‌الله العظمی امام خامنه‌ای (مد ظله العالی) را از خدای قادر متعال مسئلت می‌جویم.

سرلشکر پاسدار حسین سلامی
فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی

منبع: خبرگزاری مهر

دیگر خبرها

  • تصاویر واقعی است؛ خبری از کپسول آتش نشانی نیست!+ عکس
  • قدردانی سرلشکر سلامی از صداوسیما برای انعکاس عملیات وعده صادق
  • ماجرای جنجالی اهانت به امام خمینی (ره) در کتاب درسی هند؟
  • ضرورت تعامل صنعتگران با رسانه ها برای جهش تولید
  • چند حقیقت درباره نادر طالب‌زاده
  • شوراها به جایگاه واقعی خود نرسیده‌اند
  • پخش «در مرز غبار آلود» از سیما/ روایتی متفاوت از نادر طالب‌زاده
  • کنایه مجری صداوسیما به شایعه ضد انقلاب در خصوص بیماری بازیگر زن معروف + تصویر
  • دانشگاه حضرت معصومه(س) باید به عنوان یک هویت مستقل بماند
  • اختصاص ۲۵ هزار میلیارد تومان به حوزه رسانه در سال جاری