Web Analytics Made Easy - Statcounter

سعید زرندی در گفتگو با خبرنگار مهر، ضمن بیان اینکه با توجه به افزایش تحریم‌ها رویکرد باید به سمت تولید داخلی محصولات و ملزومات صنعتی و معدنی باشد، ابراز داشت: نگاه تقاضا محور زمانی عملیاتی خواهد شد که هر محصولی که آمریکا آن را در لیست تحریم‌ها قرار داده را در داخل تولید کنیم، بر همین اساس ۱۰ میلیارد دلار بومی‌سازی محصولات در داخل کشور توسط وزارت صمت هدف‌گذاری شد و ما ایمان داریم که این موضوع امکان‌پذیر است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی بابیان اینکه ۱۵ پروژه حوزه اقتصاد مقاومتی در مجموعه وزارت صنعت معدن و تجارت هدف‌گذاری شده است، اضافه کرد: این پروژه‌ها در حوزه‌های مختلف خواهند بود که طبق رویکرد ماخوذه تا پایان دولت دوازدهم به سرانجام می‌رسد و به زبان ساه باید گفت راهبرد اصلی وزارت صمت سیاست صادرات‌گرا برای واحدهای تولیدی است.

جای خالی مدیریت آینده پژوهی

معاون طرح و برنامه وزارت صنعت، معدن و تجارت ضمن بیان اینکه با همه مشکلات اقتصادی امروز خوشبختانه موفقیت‌های خوبی نیز در عرصه‌های تولیدی و صنعتی وجود دارد، ابراز کرد: برنامه‌ریزی ما باید به سمتی حرکت کند که طی سال آتی  محور مدیریت اقتصادی کشور بر اساس تقاضا تعیین شود، برای مثال در برخی صنایع اشتیاق برای تولید زیاد است اما توان جذب سرمایه وجود ندارد یا در برخی دیگر از واحدهای تولیدی توان جذب سرمایه‌ها وجود دارد اما بازار مشکل اصلی است و لذا این مسائل در زمانی رفع می شوند که ما بتوانیم مدیریت اقتصادی را بر اساس تقاضا رقم بزنیم.

زرندی در ادامه تصریح کرد: برای حل مشکل می‌بایست جهت‌گیری مان را بر تنوع محصولات و مقاصد صادراتی قرار دهیم  که در شرایط فعلی هم از نظر تعداد محصول صادراتی و هم مقاصد صادرات محصولات مان دچار محدودیت هایی هستیم که البته  سیاست‌گذاری  ها برای سال آینده بر مبنای رویکرد واحدهای تولیدی می بایست باشد.

وی بابیان اینکه جای رویکرد مدیریت آینده محور و آینده‌پژوهشی در صنعت امروز ایران اسلامی خالی است، اضافه کرد: ضرورت دارد که در همین شرایط هم تغییرات را درک کنیم زیرا دنیا به شدت در حال تغییر است به نحوی که برخی از آن‌ها را حتی متوجه نشدیم لذا باید خودمان را به‌روز کنیم.

نوآوری شاه‌کلید بنگاه‌های اقتصادی

معاون طرح و برنامه وزارت صنعت، معدن و تجارت ضمن بیان اینکه نوآوری در ایام بحران‌های اقتصادی، شاه کلید بنگاه‌های اقتصادی و اصناف تولیدی و توزیعی است، ابراز داشت: این نگاه را در صنعت می‌بایست تزریق کرد که نوآوری بر اساس روش‌های جدید شکل می‌گیرد لیکن آموزش را باید نهادینه کنیم چرا که دیگر به روش قدیمی نمی‌توان صنایع را حفظ کرد.

زرندی در ادامه تصریح کرد: رویکرد وزارت صنعت، معدن و تجارت تفویض بالغ بر ۸۰ درصد اختیارات به استان‌ها است و از سوی دیگر برای جهت‌گیری جدید در شش استان کشور اختیارات در ۹ محور تعیین شده، به خانه‌های صنعت و معدن هر استان واگذار خواهد شد.

وی افزود: یکی از مواردی که قرار است در رویکرد جدید به خانه‌های صنعت و معدن استان‌ها تفویض شود، صدور مجوز است که پیرامون آن حدود ۱۰ مورد از وظایف احصا شده که اگر تفاهم‌ها کامل شود از ابتدای سال ۹۸ در شش استان به صورت پایلوت این اختیارات به خانه صنعت و معدن داده می‌شود.

لزوم جمع‌بندی حواشی معدن بوکسیت تاش در داخل استان

معاون طرح و برنامه وزارت صنعت، معدن و تجارت در پاسخ به این پرسش که چقدر نسبت به رعایت ضوابط زیست محیطی در ایجاد معادن حوزه وزارت صمت اهتمام دارید، ابراز داشت: جهت‌گیری قانون معادن به سمت دیده شدن بحث الزامات زیست محیطی و منابع طبیعی منطقه است و به نوعی رویکرد ما در حوزه معادن، توسعه پایدار خواهد بود.

زرندی در ادامه تصریح کرد: توجه به فضای زیست محیطی و  آینده یک منطقه یا به‌ عبارت ساده‌تر احیای مجدد محیط زیست بعد از بهره‌برداری صنایع،  هم اکنون به عنوان یک سیاست دنبال می‌شود اما در حوزه معدن این امر متفاوت است چرا که مایهت معادن با صنایع تفاوت دارد و لذا حفظ محیط زیست نیاز دارد که شکل های دیگری از تعامل‌های بین بخش‌های دیگر بهره گیرد.

وی در پاسخ به این پرسش که چرا الزامات زیست محیطی در معدن بوکسیت تاش شاهرود حوزه وزارت صمت پیگیری و رعایت نمی‌شود، اضافه کرد: درباره این معدن، معاون معدنی وزارت صمت می‌بایست پاسخگوی امر باشند اما این نکته را باید گفت که اختیاراتی در حوزه هر استان وجود دارد که قسم اعظم مشکلات در داخل همان استان می تواند پیگیری شود.

کد خبر 4536482

منبع: مهر

کلیدواژه: شاهرود وزارت صنعت معدن و تجارت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۷۱۴۱۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اختصاص ۱۸۰ میلیارد تومان اعتبار در بودجه امسال برای انسداد مرز

 به تازگی و به دنبال پیگیری‌های وزارت کشور و مصوبه شورای سیاستگذاری و هماهنگی مهاجرین، طرح انسداد مرز‌های شرقی افغانستان از خراسان رضوی آغاز شده است.

این طرح شامل اجرای دیوار بتونی ۴ متری، سیم خاردار، فنس و جاده اصولی است که در بازه زمانی سه ساله اجرا می‌شود.

در این ارتباط نگاهی به جداول بودجه ۱۴۰۳ کل کشور نشان می‌دهد که دولت امسال ردیف بودجه مشخصی را ذیل اعتبارات وزارت کشور با موضوع «تقویت، کنترل و انسداد مرز‌های کشور با اولویت شرق» در نظر گرفته و ۱۸۰ میلیارد تومان اعتبار به آن اختصاص داده است. این رقم معادل ۱۷.۳ درصد از کل اعتبارات تملک دارایی سرمایه‌ای وزارت کشور در سال جاری است.

باید این نکته را یادآور شد که طرح انسداد مرز‌ها از سال ۱۳۷۹ با هدف تأمین امنیت مرز‌ها و نواحی شرقی کشور شروع شده است و این طرح در بخش‌هایی از نقاط مرزی ایران با افغانستان در محدوده استان سیستان و بلوچستان اجرایی شده است.

البته در قانون بودجه ۱۳۹۵ کل کشور قرار بود طرح انسداد مرز‌ها در سال ۱۳۹۹ به پایان برسد، اما قانون بودجه این سال، زمان اجرای آن تمدید و به سال ۱۴۰۵ موکول شد. دلیل اصلی تعویق در اجرای آن، تامین نشدن اعتبارات لازم برای اجرای دیوارکشی بتنی بوده است.

در رویکرد انسداد مرز، رویکرد امنیتی و سیاسی غالب است و هدف این است که با انجام اقدام‌های مختلفی از جمله ایجاد موانع فیزیکی، تأسیس مراکز نظامی و انتظامی مرز را هرچه بیشتر به صورت یک مانع غیرقابل نفوذ درآورد تا امنیت مرزی محقق شود.

بر این اساس و با توجه به تحرکات و اقدامات جریان‌ها و گروهک‌های معاند در ورود غیرقانونی به کشور با هدف لطمه زدن به امنیت ملی که نمونه‌هایی از آن را در دو حادثه شاهچراغ، حادثه تروریستی کرمان و نیز اقدامات تروریستی علیه حافظان مرز در استان سیستان و بلوچستان بویژه در یک سال گذشته شاهد بودیم، دستگاه‌های ذی ربط را بر آن داشته است که با اهتمام بیشتری طرح انسداد مرزی را اجرایی کنند.

آنطور که احمد وحیدی وزیر کشور به خبرنگاران گفته است، انسداد مرز یک پروژه قدیمی است و کار در مقاطع مختلفی دنبال و بعضا رها شده است. اکنون رئیس‌جمهور در این خصوص تصمیمات مهمی گرفته‌اند و برای آن منابع جدیدی پیش‌بینی شده تا این کار با همت بیشتری انجام شود که در دست اجراست.

با این رویکرد به نظر می‌رسد که امسال منابع اعتباری مناسبی برای اجرای این طرح در اختیار وزارت کشور و دستگاه‌های مرتبط با امور مرزی قرار گیرد تا انسداد مرز‌ها طبق برنامه زمان بندی به پیش برود.

ایرنا

باشگاه خبرنگاران جوان اجتماعی حوادث و انتظامی

دیگر خبرها

  • مجوز واردات ۲ هزار دستگاه اتوبوس برون‌شهری صادر شد+ سند
  • مجوز واردات ۲ هزار دستگاه اتوبوس برون‌شهری با عمر کمتر از پنج سال صادر شد
  • صدور مجوز واردات ۲ هزار دستگاه اتوبوس برون شهری دست دوم
  • مجوز واردات ۲ هزار دستگاه اتوبوس برون شهری صادر شد
  • بررسی علت فوت کارگر معدن کوهبنان در دستور کار قضایی است
  • بررسی علت مرگ کارگر معدن کوهبنان در دستور کار قضایی است
  • واردات ۳ میلیارد دلار بنزین در سال گذشته
  • اختصاص ۱۸۰ میلیارد تومان اعتبار در بودجه امسال برای انسداد مرز
  • صادرات بیش از ۳۳۲ هزار تن کالای غیرنفتی از کهگیلویه و بویراحمد طی یک‌ماه
  • معامله ریاض – واشنگتن به مویی بند است/ عربستان نمی تواند از شرط تشکیل کشور مستقل فلسطین بگذرد/ غنی سازی بومی اورانیوم در عربستان؛ خط قرمز قانونگذاران آمریکایی