Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه علم و فناوری ایسکانیوز، ایمنی‌درمانی یکی از روش‌های مقابله با بیماری سرطان است که توجه محققان را در سراسر جهان به خود جلب کرده است. این روش بعد از اعطاء جایزه نوبل به دو دانشمند برای کار روی سیستم ایمنی به‌منظور از بین بردن تومور سرطانی، بیشتر مورد توجه قرار گرفته است.

یک تیم تحقیقاتی از دانشگاه واندربیلت اعلام کردند که دستاورد تازه‌ای در این حوزه به‌دست آورده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این گروه موفق شدند سلول‌های سیستم ایمنی بدن را با استفاده از یک سیستم خارجی فعال کنند. آنها برای این کار نانوذراتی ساختند که می‌تواند سیستم ایمنی بدن را بر علیه تومور سرطانی فعال کند که این کار از طریق فعال کردن یک سویئچ در بدن انجام می‌شود.

جان ویلسون از محققان این پروژه می‌گوید: « تومورها روش‌های مختلفی برای پنهان ماندن از چشم سیستم ایمنی بدن دارند و با تغییر تلاش می‌کنند که شناسایی نشوند. هدف ما مجهزکردن سیستم ایمنی بدن برای شناسایی و از بین بردن سلول‌های سرطانی است. ما روشی ارائه کردیم که در آن با استفاده از نانوذرات می‌توانیم تومور سرطانی را شناسایی کنیم. به محض شناسایی سلول سرطانی مولکول ویژه‌ای رهاسازی می‌شود که معمولا این مولکول به‌صورت طبیعی هنگام شناسایی سلول سرطانی در بدن تولید می‌شود. در نتیجه بدن به تومور سرطانی واکنش نشان می‌دهد.»

این مولکول، cGAMP نام دارد و تولید آن اولین مرحله برای فعال کردن مسیری به نام STING است. مسیر STING یک ساز وکار طبیعی در بدن برای تهییج سیستم ایمنی بدن به‌منظور مقابله با ویروس و باکتری و همچنین از بین بردن سلول‌های غیرطبیعی بدن است.

ویلسون می‌گوید که این نانوذرات cGAMP را به شکلی رهاسازی می‌کنند که پاسخ سیستم ایمنی بدن درون تومور آغاز می‌شود که در نهایت تولید سلول‌های T آغاز شده و تومور از درون نابود می‌شود.

این روش درمانی می‌تواند برای مقابله با انواع سرطان‌ها نظیر پستان، کلیه، سر و گردن، ریه و روده استفاده شود. نتایج این پروژه در قالب مقاله‌ای با عنوان Endosomolytic Polymersomes Increase the Activity of Cyclic Dinucleotide STING Agonists to Enhance Cancer Immunotherapy در نشریه Nature Nanotechnology به چاپ رسیده است.

انتهای پیام/

169 / 279 سیستم ایمنی بدن تومور سرطان نانوذرات بیماری سلول مولکول ویروس

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: سیستم ایمنی بدن تومور سرطان نانوذرات بیماری سلول مولکول ویروس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۷۱۴۴۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عجایب جدید از ویروس کرونا؛ مردی پس از ۶۱۳ روز بیماری درگذشت!

اخیرا محققان هلندی خبر فوت مردی که ۶۱۳ روز به بیماری کرونا مبتلا بود گزارش کردند. این مرد به‌دلیل ابتلا به نقص ایمنی نتوانست بیماری کرونا را شکست دهد.

این مرد ۷۲ ساله هلندی، که نام او فاش نشده است، به نقص ایمنی شدیدی مبتلا بود و سال ۲۰۲۲ گرفتار یکی از گونه‌های ویروس کرونای اُ-میکرون شد. او پیش از ابتلا چند بار واکسن کوید۱۹ هم زده بود. از همان زمان او هر بار که آزمایش کرونا می‌داد، مثبت می‌شد و این بیماری آنقدر ادامه یافت تا سرانجام مرد نگون‌بخت اکتبر سال گذشته فوت کرد.

بیماری کرونای این مرد ۲۰ ماه طول کشید که طولانی‌ترین مورد در نوع خود بوده است. پزشکان برای کمک به او درمان‌های گوناگونی را پیشنهاد داده بودند که متاسفانه هیچ‌کدام فایده نداشت.

سیستم ایمنی بدن او آنقدر قوی نبود تا بتواند با ویروس کرونا مبارزه کند. حتی داروهای پادتن هم به‌کارش نیامدند.

بیماران مبتلا به کرونا معمولا پس از گذشت چند روز یا نهایت چند هفته درمان می‌شوند اما این مرد ۷۲ ساله، ۶۱۳ روز گرفتار این بیماری بود.

محققان در بررسی‌های این بیمار متوجه وجود حدود ۵۰ جهش ویروس کرونا در بدن شده بودند. این جهش‌ها توانسته بودند در سیستم ایمنی بدن این مرد اختلال ایجاد کنند که در نهایت جان او را گرفتند.

دیگر خبرها

  • مجهز بودن ۹۷ درصد ناوگان اتوبوسرانی مشهد به سیستم سرمایشی
  • محققان ایتالیایی پی بردند؛ نقش آسپرین در پیشگیری از سرطان روده بزرگ
  • نحوه تاثیر آسپرین در پیشگیری از سرطان روده بزرگ
  • کمبود این ویتامین‌ها، دلیل شدت شوره سر!
  • فناوری جدیدی برای دیدن درون سلول‌های سرطانی
  • ۴۲ هزار کودک سرطانی در «محک» در حال درمان هستند
  • لوسمی رایج‌ترین سرطان کودکان/ ۶۵ تا ۷۰ درصد کودکان مبتلا به سرطان در ایران درمان می‌شوند
  • عجایب جدید از ویروس کرونا؛ مردی پس از ۶۱۳ روز بیماری درگذشت!
  • نقص سیستم خودران تسلا دردسرساز شد
  • فناوری مشاهده درون سلول‌های سرطانی ابداع شد