Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-08@09:00:14 GMT

تلاش پامپئو برای دور کردن مجارستان از روسیه و چین

تاریخ انتشار: ۲۳ بهمن ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۷۱۴۹۸۷

تلاش پامپئو برای دور کردن مجارستان از روسیه و چین

مایک پامپئو، وزیر امور خارجه آمریکا در جریان سفرش به مجارستان اظهار امیدواری کرد، تقویت تعامل آمریکا با دولت ویکتور اوربان، نخست وزیر مجارستان منجر به این شود که دولت وی به آمریکا نزدیک‌تر شده و از زیر نفوذ روسیه و چین خارج شود.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری فرانسه، این در حالی است که وزیر خارجه مجارستان به رغم تلاش‌های پامپئو تاکید کرد بوداپست از ریاکاری عظیم غرب خسته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با این حال مجارستان به عنوان نزدیک‌ترین دوست روسیه در اتحادیه اروپا با پامپئو در خصوص پیگیری روابط نظامی نزدیک‌تر موافق بوده و خود را هم‌پیمان طبیعی برای سیاست‌های ملی‌گرایانه مورد حمایت دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا قلمداد کرد.

در جریان این سفر پامپئو در ضیافت شامی با ویکتور اوربان حضور پیدا کرد. این نخستین بار بعد از هفت سال است که وزیر خارجه‌ای از جانب دولت آمریکا به بوداپست سفر می‌کند. این سفر همچنین اولین توقفگاه از تور سفرهای پامپئو به اروپای مرکزی است. این دیپلمات ارشد آمریکایی در ابتدای سفرش با نمایندگان گروه‌های جامعه مدنی مجارستان ملاقات داشت و این گروه‌ها از پامپئو به دلیل حمایتش از آنها تحسین کردند. با این حال قابلیت این گروه‌ها در مجارستان برای حمایت از حقوق بشر و شفافیت به طور مداوم محدود می‌شود.

مایک پامپئو در ادامه این سفر خطاب به مقام‌های دولت اوربان گفت: صراحتاً نگرانی‌ها درباره مجارستان را مطرح کرده و همچنین آشکارا از بابت افزایش نفوذ ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه و همچنین نفوذ چین بر مجارستان اظهار نگرانی کرد.

پامپئو خاطر نشان کرد: ما نباید به پوتین اجازه دهیم مابین دوستان در ناتو اختلاف به وجود آورد. روسیه خودکامه هرگز دوستی برای آزادی و حاکمیت کشورهای کوچک‌تر نخواهد بود. پامپئو با اشاره به بی‌توجهی‌های باراک اوباما رئیس جمهور قبلی آمریکا نسبت به اروبان گفت: این آمریکا بود که مجارستان را به سمت آغوش کسانی که ارزش‌های یکسانی با ما ندارند، سوق داد و وعده داد برای اعمال نفوذ مثبت بر منطقه رقابت کنند.

پامپئو در صبحت‌های در کنار پیتر سیارتو همتای مجارستانی خود در یک کنفرانس خبری مشترک خاطرنشان کرد: آمریکا حمایت‌هایش را برای کمک به مجارستان در مبارزه‌اش با فاسد افزایش خواهد داد و در عین حال به رسانه‌های مستقل در این کشور کمک خواهد کرد. در عین حال مقامات دو کشور گفتند که مذاکراتشان برسر یک توافق همکاری دفاعی را که به موجب آن ارتش آمریکا اجازه عملیات آزادانه‌تر در مجارستان پیدا می‌کند، به نتیجه رسانده‌اند.

سیارتو گفت: این توافق هفته آینده به یک کمیته پارلمان مجارستان ارائه خواهد شد و همچنین قول داد که مجارستان خرید سلاح‌های آمریکایی را افزایش دهد. انتظار می‌رود که نزدیک‌تر شدن روابط نظامی آمریکا با مجارستان به مذاق پوتین که سال گذشته میلادی دو بار به مجارستان سفر کرد، خوش نیاید. با این حال وزیر خارجه مجارستان انتقاد از دیپلماسی مجارستان را رد کرد و گفت: این کشور کمتر از ۱۰ میلیون نفری در جایگاهی نیست که به سیاست جهان شکل دهد.

وی اظهار کرد: در خصوص روسیه من به وزیر خارجه آمریکا هم گفتم که یک ریاکاری عظیم و اصلاح سیاسی در حوزه سیاسی اروپا وجود دارد.

او تاکید کرد: مجارستان در زمینه ۸۵ درصد از نیازهای انرژی خود به روسیه اتکا داشته و خاطرنشان کرد، امانوئل ماکرون، رئیس جمهوری فرانسه سال گذشته میلادی در یک اجلاس اقتصادی مهم در شهر سن پترزبورگ شرکت کرد.

سیارتو گفت: ما به صورت مشروع از این مساله خسته‌ایم که شما معمولاً ما را به عنوان کسی که روابط تنگاتنگ با روسیه دارد به تصویر می‌کشید. با این حال سیارتو اظهار داشت که امیدوار به داشتن روابط نزدیک‌تر با آمریکا در دولت ترامپ است و اظهار داشت که اوربان جهان بینی وطن پرستانه مشابهی با دونالد ترامپ از جمله در زمینه مهار مهاجرت، تاکید بر هویت مسیحی و مخالفت با سازمان‌های چندجانبه دارد.

دفتر ویکتور اوربان چند روز قبل از سفر پامپئو در بیانیه‌ای به شدت به جورج سوروس میلیاردر آمریکایی مخالف ترامپ حمله کرده و او را متهم کرد به اینکه تلاش دارد مجارستان را تبدیل به یک کشور مهاجران کنند.

در خصوص چین سیارتو خاطرنشان کرد: مقاطعه کاران بریتانیایی و آلمانی در توافق مجارستان با شرکت مخابراتی هوآوی چین برای ساخت شبکه نسل پنجم تلفن همراه مشارکت دارند.

پامپئو اظهار داشت که نسبت به فعالیت‌های هوآوی که مقامات ارشدش در کشورهای کانادا و لهستان دستگیر شدند، نگرانی دارد.

پامپئو گفت: اگر تجهیزات آنها در همان مکانی باشد که ما سیستم‌های آمریکایی مهمی داریم. کار برای ما به منظور شراکت در کنار آنها دشوارتر خواهد شد. ما می‌خواهیم اطمینان حاصل کنیم که برای آنها فرصت‌ها و ریسک‌های استفاده از این تجهیزات را شناسایی می‌کنیم و پس از آن، آنها باید تصمیمشان را بگیرند.

آمریکا نسبت به احتمال تسلط چین بر موج بعدی تحولات تکنولوژی در جهان و تبعات شدید این اتفاق برای محافظت از اطلاعات فردی و امنیت زیرساختی هشدار داده است.

پامپئو در کنفرانس خبری مشترکش با سیارتو همچنین گفت: دست دادن با پکن همیشه با بندهای محدودیت آمیز همراه است که مجارستان را به لحاظ اقتصادی و سیاسی بدهکار چین قرار می‌دهد.

سیارتو خاطرنشان کرد: جهان جای بهتری نخواهد شد اگر برخی از کشورها وقتشان را صرف مداخله در امور سیاسی کشورهای دیگر کنند و بوداپست می‌تواند هم روابط شفافی با مسکو و پکن و هم غرب داشته باشد.

او تاکید کرد: در ظاهر انتقادهای زیادی وجود دارد اما در زیر این ظاهر تجارت زیادی مابین اروپا و روسیه به ارزش چند میلیارد یورو در جریان است. همکاری با روسیه یا چین به ما آسیبی وارد نخواهد کرد و ما را تبدیل به شریکی کمتر قابل اعتماد برای ناتو نمی‌کند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: مایک پامپئو مجارستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۷۱۴۹۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

با سقوط اوکراین آمریکا وارد جنگ می شود؟

بین الملل تابناک: هفتصد و هشتاد و نهمین روز از حمله روسیه به اوکراین با دستور ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور این کشور می‌گذرد؛ تهاجمی که رویداد‌های بسیاری به دنبال داشته و منجر به تحریم گسترده روسیه از سوی بلوک غرب شده است و دورنمای مشخصی برای پایان آن نیز وجود ندارد.

با سقوط اوکراین آمریکا وارد جنگ می شود؟

متیو میلر، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا روز دوشنبه تاکید کرد که واشنگتن قصدی برای اعزام نیروی نظامی به اوکراین ندارد.

به گزارش "تاس" وی در توضیح اظهارات حکیم جفریس، رهبر دموکرات مجلس نمایندگان آمریکا که گفته بود در صورت شکست خوردن کی یف، واشنگتن احتمالا مجبور به استقرار نیرو در اوکراین خواهد شد گفت: من در مورد اظهارات اعضای کنگره اظهار نظر نمی کنم. رئیس جمهور آمریکا به صراحت اعلام کرده است که نیروهای آمریکایی را برای جنگ در اوکراین اعزام نخواهد کرد.

جفریس در مصاحبه با شبکه سی بی اس گفت: ما نمی توانیم اجازه دهیم اوکراین سقوط کند، زیرا اگر سقوط کند، احتمال زیادی وجود دارد که آمریکا مجبور شود با اعزام نیرو وارد جنگ شود.

قهرمان وزنه‌برداری اوکراین در جنگ کشته شد

فدراسیون وزنه‌برداری اوکراین اعلام کرد، اولکساندر پیلیشنکو وزنه‌بردار این کشور که دو بار قهرمان اروپا شده است، در جنگ با روسیه کشته شد.

 فدراسیون وزنه‌برداری اوکراین دوشنبه در بیانیه‌ای گفت: با اندوهی بزرگ اعلام می‌کنیم که قلب اولکساندر پیلیشنکو ورزشکار بزرگ اوکراینی از تپیدن ایستاده است.

ویکتور اسلوبودیانیوک مربی تیم ملی وزنه‌برداری اوکراین در پیامی در فیسبوک نوشت که پیلیشنکو در راه «دفاع از اوکراین و همچون یک قهرمان کشته شد.»

بنا بر اعلام کمیته المپیک اوکراین، پیلیشنکو در فوریه ۲۰۲۲ یعنی از همان آغاز حمله روسیه، به ارتش اوکراین پیوست.

پیلیشنکو ۳۰ ساله پیش از این در سال‌های ۲۰۱۶ و ۲۰۱۷ در مسابقات اروپایی مدال طلا گرفته بود. وی در المپیک ۲۰۱۶ ریو نیز در وزن ۸۵ کیلوگرم مقام چهارم را کسب کرد.

ماکرون: فرانسه خواهان «تغییر رژیم» در روسیه نیست

رئیس‌جمهور فرانسه تاکید کرد که ایالات متحده و متحدانش به دنبال «تغییر رژیم» در روسیه نیستند.

 امانوئل ماکرون، رئیس‌جمهور فرانسه روز دوشنبه در کنفرانس مطبوعاتی مشترک با شی جین‌پینگ، رئیس‌جمهور چین گفت پاریس همچنان به ارائه کمک به کی‌یف در مناقشه ادامه‌دار خود با مسکو تا زمانی که «ضروری» باشد، ادامه خواهد داد. او همچنین گفت ایالات متحده و متحدانش از جمله فرانسه به دنبال «تغییر رژیم» در روسیه نیستند.

ماکرون در جریان سفر رهبر چین به پاریس از شی در کاخ الیزه استقبال کرد و رئیس‌جمهور چین در آنجا با رئیس‌جمهور فرانسه و اورزولا فون در لاین، رئیس کمیسیون اتحادیه اروپا دیدار کرد. شی و ماکرون در مورد طیف وسیعی از موضوعات از جمله جنگ اوکراین و همچنین روابط تجاری و اقتصادی دوجانبه گفت‌وگو کردند.

در این گفت‌وگوها، رئیس‌جمهور فرانسه از رهبر چین خواست مطمئن شود که کشورش هیچ کمکی به مسکو ارائه نمی‌کند که بتوان از آن در درگیری با کی‌یف استفاده کرد. ماکرون گفت از تعهدات پکن برای «خودداری از فروش هرگونه تسلیحات» یا ارائه «هرگونه کمک» به روسیه در این وضعیت استقبال می‌کند.

فون در لاین همچنین گفت «تلاش بیشتری برای محدود کردن تحویل کالاهای دو منظوره به روسیه که راه خود را به میدان نبرد پیدا می‌کنند، نیاز است» و در عین حال اذعان کرد که «این روی روابط اتحادیه اروپا و چین تأثیری نمی‌گذارد.»

ماکرون ادامه داد: «توضیح تأثیر این درگیری بر امنیت اروپا و عزم ما برای حمایت از اوکراین تا زمانی که لازم است، مهم است.» او در عین حال اظهار داشت که غرب «هدف مشترکی برای تغییر رژیم در مسکو ندارد.»

رئیس کمیسیون اتحادیه اروپا از پکن خواست تا از تمام نفوذ خود بر روسیه استفاده کند تا درگیری‌های جاری را متوقف کند. ماکرون گفت که مایل به «حفظ گفت‌وگوی نزدیک» است و از تصمیم شی برای سفر به فرانسه برای «هماهنگی» مواضع دو کشور قبل از سفر برنامه‌ریزی شده ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه به چین در اواخر ماه مه استقبال کرد.

او گفت که دیدار با رهبر چین «به ما اجازه می‌دهد تا یک دستور کار مشترک را دنبال کنیم و مشخص کنیم که آیا اراده‌ای برای صلح پایدار وجود دارد یا خیر.» شی جین‌پینگ هم به نوبه خود از غرب به دلیل تخریب وجهه کشورش در جریان این جنگ انتقاد کرد و در کنفرانس مطبوعاتی مشترک گفت: «چین بحران اوکراین را ایجاد نکرد و یکی از طرفین این جنگ نیست.»

او گفت: «ما استفاده از بحران اوکراین برای مقصر دانستن دیگران، بدنام کردن کشورهای ثالث و آغاز جنگ سرد جدید را رد می‌کنیم. همانطور که تاریخ بارها نشان داده است، مناقشات تنها با مذاکره حل می‌شوند. پکن همیشه نقش مثبتی برای ایجاد صلح ایفا کرده است.»

 

دیگر خبرها

  • سازمان منع تسلیحات شیمیایی: ادعای استفاده روسیه از تسلیحات ممنوعه در اوکراین اثبات‌شده نیست
  • با سقوط اوکراین آمریکا وارد جنگ می شود؟
  • اوکراین مدعی خنثی سازی ترور زلنسکی شد
  • گفت‌وگوی تلفنی وزرای خارجه روسیه و عربستان
  • روح جاسوسان شوروی بازگشته؛ افزایش عملیات خرابکارانه روسیه در اروپا
  • وارن بافت سهام اپل را فروخت | تلاش برای تصاحب بازار کشور های آسیای میانه
  • تلاش برای آزار روحی دانشجویان حامی فلسطین
  • پروژه آمریکا برای مهار مقاومت یمن چیست؟
  • رویکرد دوگانه رسانه‌های بیگانه
  • کره شمالی: هیات‌های جدید ناظر بر تحریم‌ها، محکوم به شکست هستند