Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-04-29@19:20:46 GMT

توضیح سیداحمد خاتمی درباره "فرمول ساخت بمب اتمی"

تاریخ انتشار: ۲۳ بهمن ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۷۱۵۱۲۰

عضو هیات رییسه مجلس خبرگان رهبری گفت: جمهوری اسلامی ایران به فتوای رهبر معظم انقلاب پای بند است و هیچ گاه بمب اتمی تولید نمی کند چرا که با کشتار بی گناهان مخالفیم و آن را حرام می‌دانیم. آفتاب‌‌نیوز : «سید احمد خاتمی» شنبه شب 20 بهمن 97 در مراسم سوگواری حضرت فاطمه زهرا (س) در بقاع امامزادگان یاسر و ناصر طرقبه مشهد در سخنانی اظهارداشت ایران فرمول ساخت بمب اتمی را دارد اما هیچگاه قصد ساختن آن را ندارد که این بخش از صحبت های وی تفسیرهای متفاوتی در رسانه های خارجی داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


برخی رسانه‌ها نوشتند: امام جمعه موقت تهران هم‌اکنون از در دست داشتن «فرمول» ساخت چنین بمبی سخن می‌گوید اما وی توضیح بیشتری در این مورد نداد.
این رسانه ها همچنین این بخش از سخنان خاتمی را به اظهارات بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی در مجمع عمومی سازمان ملل که گفته بود ایران بعد از برجام نه تنها اسناد برنامه هسته‌ای‌اش برای تولید بمب اتمی را از بین نبرد بلکه مواد هسته‌ای زیادی را در تورقوزآباد مخفی کرد، ربط دادند اما مقامات جمهوری اسلامی ایران بارها این ادعا را رد کردند.
خاتمی روز سه شنبه در گفت و گو با ایرنا به این تفسیرها واکنش نشان داد و اظهار داشت: سخنان بنده در آن مراسم همان است که بارها مسوولان گفته اند فناوری هسته ای بومی شده است و معنای بومی شدن فناوری هسته‌ای یعنی این که عزیزان متخصص ایرانی در عرصه هسته ای توانمند هستند اما هدف ما ساخت بمب اتمی نیست.
وی تاکید کرد: ما به صراحت می گوییم که تولید بمب اتمی حرام است به دلیل این که پیغمبر اکرم (ص) فرمود حتی در شهرهای مشرکان هم سم نریزید یعنی سلاح کشتار جمعی استفاده نشود.عضو هیات رییسه مجلس همچنین گفت: آنچه که ما به آن پای بند هستیم همان فتوای رهبر معظم انقلاب است. نظام اسلامی بمب اتمی تولید نمی کند چرا که ما با کشتار بی گناهان مخالفیم و حرام می دانیم.
خاتمی افزود: برای من روشن است جنجالچی ها و به خصوص غربی ها به این توضیح بنده هم قانع نخواهند بود ولی حرف ، همان حرفی است که هزاران بار گفته شده مبنی بر این که فناوری هسته ای در نظام جمهوری اسلامی ایران بومی شده است.
وی یادآور شد: بنده در همان سخنرانی گفتم که ما طبق فتوای رهبر معظم انقلاب بمب اتمی نخواهیم ساخت و مبنای آن نیز روایت نبی اکرم (ص) است.

منبع: آفتاب

کلیدواژه: بمب اتمی سید احمد خاتمی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۷۱۵۱۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قصد امارات برای ساخت نیروگاه هسته‌ای جدید

امارات متحده عربی به‌زودی مناقصه‌ای را برای ساخت نیروگاه هسته‌ای جدید راه‌اندازی خواهد کرد که تعداد رآکتورهای هسته‌ای در این کشور کوچک خلیج‌فارس را ۲ برابر خواهد کرد.

به گزارش ایسنا، امارات متحده عربی، شریک امنیتی ایالات متحده، اولین کشور عربی بود که نیروگاه هسته‌ای را با افتتاح نیروگاه «براکه» ساخت کره جنوبی در ابوظبی در سال ۲۰۲۱ آغاز کرد.

به نقل از رویترز، منابع آگاه که نامشان فاش نشده است، عنوان کردند امارات متحده عربی قصد دارد امسال مناقصه‌ای را برای ساخت چهار رآکتور جدید در ماه‌های آینده راه‌اندازی کند.

این منابع گفتند امارات می‌خواهد مناقصه برگزار کند و ساخت‌وساز را در اوایل امسال آغاز کند تا نیروگاه جدید تا سال ۲۰۳۲ برای رفع نیازهای انرژی پیش‌بینی‌شده به بهره‌برداری برسد.

مناقصه برای همه پیشنهاددهندگان بالقوه از جمله شرکت‌های آمریکایی، چینی و روسی آزاد خواهد بود.

سازمان فدرال نظارت هسته‌ای این کشور در پاسخ به سوالی درباره برنامه‌ریزی برای ایجاد دومین نیروگاه هسته‌ای گفت که آماده است در صورت تصمیم دولت برای ساخت نیروگاه‌های جدید، مجوزها و مقررات لازم را بررسی و صادر کند.

امارات متحده عربی که در سال ۲۰۰۹ توافقنامه همکاری در زمینه انرژی هسته‌ای را با آمریکا امضا کرد، می‌گوید برنامه هسته‌ای این کشور صلح‌آمیز است و هدف آن تنها تولید انرژی برای کاهش وابستگی به نفت است.

امارات یکی از کشورهایی بود که در اجلاس آب و هوای COP ۲۸ که در اواخر سال گذشته در دبی برگزار شد، توافق نامه‌ای را امضا کرد تا تولید انرژی هسته‌ای جهان را طی چهار دهه آینده سه برابر کند.

در دیگر نقاط خاورمیانه، مصر درحال‌توسعه اولین نیروگاه هسته‌ای خود است که توسط روسیه ساخته شده است. عربستان سعودی قصد دارد برنامه هسته‌ای غیرنظامی داشته باشد، اما تاکنون از امضای توافقنامه همکاری با ایالات متحده که مانع از غنی‌سازی اورانیوم این کشور خلیج‌فارس می‌شود، خودداری کرده است.

ساخت چهارمین راکتور نیروگاه براکه از نوع APR-۱۴۰۰ با طراحی کره‌ای در ژوئیه ۲۰۱۵، سه سال پس از شروع کار بر روی اولین راکتور براکه آغاز شد. سه راکتور اول اکنون به طور کامل تحت نظارت FANR فعال هستند.

نیروگاه هسته‌ای براکه که توسط کره جنوبی ساخته شده و در ابوظبی در ساحل به سمت عربستان سعودی و قطر قرار دارد، انتظار می‌رود یک چهارم برق مورد نیاز این کشور را تامین کند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • گسترش همکاری‌های سازمان ثبت و سازمان انرژی هسته‌ای
  • رئیسی: تحریم نوعی جنگ است | در دکترین ما سلاح هسته‌ای وجود ندارد
  • «دودا» هیچ اختیاری درباره استقرار تسلیحات اتمی آمریکا ندارد
  • پیام زلنسکی در سالگرد فاجعه اتمی چرنوبیل
  • سپاه نزدیکترین نهاد به مواضع رهبری است
  • رئیسی: تحریم نوعی جنگ است/ در دکترین ما دسترسی به سلاح هسته ای وجود ندارد
  • پاسداران باید قدر فرصت حضور و خدمت در سپاه را بدانند
  • قصد امارات برای ساخت نیروگاه هسته ای جدید
  • قصد امارات برای ساخت نیروگاه هسته‌ای جدید
  • از تولید توربین تا توسعه گلخانه‌های تولید بذر ودام اصلاح شده