Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-05-07@11:49:44 GMT

قرار همیشگی ایران و آمریکا در لاهه!

تاریخ انتشار: ۲۳ بهمن ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۷۱۹۰۹۱

قرار همیشگی ایران و آمریکا در لاهه!

 به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، تا کمتر از یک هفته دیگر دیوان بین‌المللی دادگستری یا همان دادگاه لاهه درخصوص اعتراض ایالات متحده نسبت به شکایت تهران از واشنگتن در پرونده مصادره ٢‌میلیارد دلار از اموال ایران، رأی خود را صادر می‌کند. این نه اعلام رأی درخصوص شکایت ایران بلکه به نوعی صلاحیت دادگاه در رسیدگی به پرونده فوق را قرار است برای دوطرف دعوا روشن کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شکایت ایران و ثبت این پرونده در دادگاه لاهه به سال ١٣٩٥ برمی‌گردد و به دلیل طولانی‌بودن روند رسیدگی‌های این‌چنینی در دیوان بین‌المللی دادگستری، فعلا نباید انتظار صدور رأی درخصوص پرونده اصلی را داشته باشیم، هرچند که بر فرض محال اگر در سیزدهم فوریه همین ماه دادگاه شکایت آمریکا را وارد بداند، پرونده خود به خود و بدون دستیابی به هیچ نتیجه مشخصی بسته می‌شود.

مچ‌اندازی ایران و انگلستان در لاهه

نخستین حضور ایران در دادگاه لاهه به لطف زیاده‌خواهی‌های شرکت نفت ایران و انگلیس رقم خورد. هنوز که هنوز است بسیاری از جوان‌های قدیمی بازگشت پیروزمندانه دکتر محمد مصدق از شهر لاهه در هلند را به خاطر دارند. جالب است بدانید این نخستین حضور نه به‌عنوان «خواهان» که در قامت «خوانده» به منصه ظهور رسید، چه آن‌که انگلستان در اعتراض به ملی‌شدن صنعت نفت ایران و به بهانه نقض قوانین بین‌المللی از تهران به این دادگاه شکایت برده بود. این نخستین حضور ایران در دیوان بین‌المللی دادگستری با دفاع منطقی ایران و تأکید بر عدم صلاحیت دادگاه برای رسیدگی به شکایت انگلستان همراه بود و نهایتا دیوان بین‌المللی بعد از ١٢ جلسه رسیدگی بر نظر ایران صحه گذاشت و خود را فاقد صلاحیت برای داوری خواند.

 بیشتربخوانید : حکم دادگاه لاهه یک پیروزی برای ایران بود!

طرح شکایت با استناد به پیمان مودت

بعد از این، ٥بار دیگر نیز پای ایران به دادگاه لاهه باز شد که مجددا یک فقره آن در مقام متشاکی یا خوانده و ٤ مورد نیز در قامت شاکی و خواهان بود. در همه این ٥ مورد، دولت ایالات متحده آمریکا به‌عنوان طرف دعوای ایران در دادگاه حاضر شده که یک مورد آن به‌عنوان شاکی (بابت ماجرای گروگانگیری دیپلمات‌ها) و ٤ فقره نیز در مقام متشاکی و خوانده بوده است. جالب است بدانید در همه پرونده‌هایی که ایران و آمریکا در دادگاه لاهه برای یکدیگر باز کرده‌اند، هر دوطرف به «پیمان مودت» منعقده در سال ١٣٣٤ خورشیدی استناد داشته و هریک اعمال طرف مقابل را نقض‌کننده این پیمان عنوان کرده‌اند.

دیوان بین‌المللی دادگستری نیز البته همواره با مدنظر قراردادن همین پیمان نسبت به صدور رأی خود اقدام کرده است. درحال حاضر ایران و آمریکا ٢ پرونده بسته‌نشده در این دادگاه دارند که یکی مربوط به خروج غیرقانونی آمریکا از برجام و دیگری به بلوکه‌کردن اموال ایران در بانک‌های آمریکایی برمی‌گردد. تا اعلام رأی قطعی درخصوص این پرونده‌ها زمان زیادی باقی مانده است و پیروزی هریک از طرفین فارغ از اجرایی‌شدن یا نشدن حکم دادگاه، می‌تواند مشروعیت طرف پیروز را در میدان دیپلماسی افزایش ببخشد.

منبع: روزنامه شهروند

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: آمریکا حاشیه های سیاسی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۷۱۹۰۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

احتمال صدور حکم جلب جهانی، خواب را از چشمان نتانیاهو ربوده است

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از المیادین، رسانه‌های عبری زبان اذعان کردند که احتمال صدور حکم بازداشت از سوی دیوان کیفری بین‌المللی در لاهه باعث نگرانی شدید بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی شده است.

این رسانه‌ها تاکید کردند: احتمال صدور حکم بازداشت بین‌المللی نتانیاهو باعث شده خواب از چشمان وی گرفته شود.

دفتر دادستانی دیوان کیفری بین‌المللی چند روز قبل با اشاره به اینکه از نگرانی‌های رسمی و غیررسمی مرتبط با تحقیقات این نهاد در ارتباط با جنگ غزه آگاه است، بر ادامه یافتن این تحقیقات تأکید کرد.

این دفتر با صدور بیانیه‌ای، توقف همه تلاش‌ها را برای مانع‌تراشی، ارعاب یا تأثیر بر مقامات دادگاه خوستار شد و خاطرنشان کرد که استقلال و بی‌طرفی دادگاه زمانی که تهدید به انتقام از این دادگاه یا مقامات آن وجود داشته باشد، تضعیف می‌شود.

دفتر دادستانی دادگاه لاهه همچنین تأکید کرد که تهدید دادگاه حتی بدون اقدام ممکن است بر پایه اساسنامه رم، جُرم ضد اجرای عدالت باشد.

پیشتر نیز منابع آگاه اعلام کردند که دادستان دیوان کیفری بین‌المللی با کارکنان بیمارستان‌های «الشفا» در شمال و «ناصر» در جنوب نوار غزه دیدار و گفت و گو کرد و اظهارات آنها را درباره جنایات نظامیان رژیم صهیونیستی و قتل عام بیماران و پناهندگان به این بیمارستان‌ها، به ثبت رساند.

به گفته این منابع که خواستند نامشان فاش نشود، حوادثی که در این بیمارستان‌ها اتفاق افتاده، به دیگر تحقیقاتی ضمیمه می‌شود که دیوان کیفری درباره جنایات جنگی، ضد بشری، تجاوز و نسل کشی در نوار غزه انجام می‌دهد.

کد خبر 6097922

دیگر خبرها

  • آغاز دادگاه حقوقی بین‌المللی بیماران تالاسمی
  • دوازدهمین جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات منافقین آغاز شد
  • حمله موشکی مقاومت عراق به بندر عسقلان اسرائیل/ اعلام آغاز مرحله چهارم نبرد انصارالله یمن علیه اسرائیل/ بازداشت یک نظامی آمریکا توسط روسیه/ تهدید دادگاه لاهه توسط ۱۲ سناتور آمریکایی
  • جزئیات تازه از دادگاه پسران معاون اول سابق قوه قضائیه | سهم‌ ۱۴۰ میلیارد تومانی در پرونده ۹۰۰ میلیاردی در قیطریه | قاضی از متهمان خواست فحاشی نکنند!
  • جزئیات جدید از دادگاه پسر معاون اول سابق قوه قضائیه که اعترافات خود را پس گرفته بود
  • احتمال صدور حکم جلب جهانی، خواب را از چشمان نتانیاهو ربوده است
  • گفت و شنود/ عین حقیقته!
  • شکایت فعالان حقوق بشر از مقامات صهیونیست به دادگاه لاهه
  • شرایط صدور دستور موقت
  • شیرازی‌ها به دادگاه عالی ورزش شکایت می‌کنند/ تیم مهمان نباید تاوان برگزار نشدن بازی را بدهد