Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایلنا»
2024-05-06@13:19:31 GMT

معاون پرستاری وزارت بهداشت ابقا شد

تاریخ انتشار: ۲۳ بهمن ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۷۲۲۲۸۸

به گزارش ایلنا، متن این حکم به شرح زیر است:

سرکار خانم دکتر حضرتی

بدین وسیله حکم معاونت سرکار عالی به عنوان معاون پرستاری ابقاء می‌‌‌شود. امید است با اتکال به خداوند بزرگ و بهره‌‌گیری از تجارب گذشته و ظرفیت کلیه همکاران در ستاد و دانشگاه‌‌‌های علوم پزشکی کشور با پیروی از مشی اعتدال دولت تدبیر و امید در انجام امور محوله موفق باشید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

منطبق با شیوه صدور احکام انتظار می‌‌رود، موارد ذیل مورد توجه قرار گیرد:
۱- تکریم همکاران ارجمند پرستار در سراسر کشور و پاسداشت خدمات شبانه‌‌‌روزی این عزیزان از اولویت اینجانب در شرایط کنونی است.

انتظار می‌‌رود به نحو مقتضی در راستای ارتقای معیشت ایشان و تقدیر معنوی از زحماتشان گام برداریم. لازم است در اسرع وقت با هماهنگی معاونت ذیربط پرداخت معوقات این قشر زحمتکش انجام و نتیجه را گزارش نمائید.

ضمنا در راستای تغییر نظام پرداخت مبتنی بر گروه پزشکی درمانی در طراحی مدل مناسب با مدیران و دست‌‌‌اندرکاران همراهی شود تا در آینده شکاف موجود بین گروه‌های ارائه‌‌دهنده خدمت به حداقل ممکن و سقف منطقی برسد.

۲- همانگونه که دفاع از حقوق پرسنل زحمتکش از وظایف ما می‌‌‌باشد، حمایت از حقوق شهروندی بیماران نیز از مسئولیت‌‌‌‌های شرعی و قانونی همکاران اینجانب است. ضروری است راهکارهای مناسب ارزشیابی خدمات کادر پرستاری اعم از بخش خصوصی، دولتی و غیره را  اعلام نمائید. احترام به بیمار و همراهان وی و انجام درست وظایف و تکالیف فنی و حرفه‌‌‌ای از اهم تعهدات کلیه همکاران پرستار است که ضرورت دارد مورد پایش مستمر قرار گرفته، به موقع گزارش شود.

تشویق و قدردانی در مورد عزیزانی که با خدمات شبانه‌‌‌روزی و مشفقانه در خدمت مردم شریف می‌‌باشند و خوشبختانه در اکثریت هستد و همچنین برخورد مناسب با اقلیتی که خدای ناکرده قصور  می‌‌‌ورزند، الزامی است.

۳- در تربیت نیروی انسانی پرستاری کشور ضروری است با معاون محترم آموزشی مطالب ذیل مورد توجه قرار گیرد:

اولا: تعطیلی مقاطع تحصیلی پائین و گرایش به سمت تحصیلات تکمیلی، علیرغم صرف منابع سنگین کشور را با کمبود کادر پرستاری در بعضی مناطق جهت راه‌‌اندازی تخت‌‌‌های جدید روبه‌رو کرده که ضروری است در این مورد سریعا بازنگری شود.

ثانیا: پرستاران ما هنوز به جای جامعه‌‌‌محور، به روش بیمارستان محور تربیت می‌‌‌شوند که با همکاری معاونت محترم آموزشی باید این نقیصه مرتفع گردد.

ثالثا: قابلیت پرستاران به عنوان یکی از ارکان نظام ارائه خدمت باید تقویت شود تا بتوانند به عنوان افراد چند وجهی در کلیه عرصه‌‌های نظام سلامت اعم از پیشگیری، درمان و توانبخشی ارائه خدمت نمایند.

۴- گسترش و تقویت پرستاری در منزل و تعیین تعرفه مناسب بار سنگینی را از دوش نظام سلامت برخواهد داشت. نگهداری طولانی مدت بیماران مزمن و کسانی که ماندنشان در بخش مراقبت‌های ویژه فقط به دلیل مراقبت‌‌‌های پرستاری است هزینه‌‌های کمرشکنی به بیمار و نظام سلامت تحمیل می‌‌‌کند که با شیوه «پرستاری در منزل» می‌‌‌توان علاوه بر کاهش بار روانی مردم، هزینه‌‌های نظام سلامت را نیز کاهش داد.

بدیهی است باید تلاش کنیم تا این خدمات تحت پوشش سازمان‌‌های بیمه‌‌گر قرار گیرد.

توفیق سرکارعالی را از خداوند بزرگ مسئلت دارم.

منبع: ایلنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۷۲۲۲۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حدود ۱۹ هزار بیمار تالاسمی در کشور وجود دارد

به گزارش «تابناک» به نقل از ایسنا، دکتر امیرحسام علیرضایی به بهانه روز بیماری‌های خاص و صعب‌العلاج و همچنین روز جهانی تالاسمی، با بیان اینکه ۱۸ اردیبهشت ماه به عنوان روز بیماری‌های خاص و صعب‌العلاج نامگذاری شده درباره وضعیت بیماری‌هایی از این دست اظهار کرد: ام‌اس، تالاسمی، هموفیلی جزو موارد پرتکرار بیماری‌های خاص به حساب می‌آیند. بررسی‌ها بیانگر این است حدود ۱۰۰ هزار نفر در کشور به بیماری ام‌اس مبتلا هستند. همچنین میزان ابتلا به بیماری‌های تالاسمی و هموفیلی به ترتیب  ۱۸ هزار و ۸۰۰ نفر و ۱۴ هزار نفر است. سرطان جزو بیماری‌های صعب‌العلاج به حساب می‌آید و برآوردها حاکی از آن است حدود ۴۰۰ هزار نفر در کشور با این بیماری دست‌وپنجه نرم می‌کنند. 

وی ادامه داد: در حال حاضر، ۳۸ هزار و ۹۵۱ بیمار دیالیزی در ۶۸۲ بخش دیالیز تحت درمان قرار دارند. همچنین تعداد تخت و دستگاه‌های دیالیزی موجود در کشور معادل ۹ هزار و ۱۹۹ مورد است. ۵ قلم از لوازم مصرفی دیالیز، تولید داخلی است و ۲نوع دستگاه دیالیز در کشور تولید می‌شود. 

رئیس مرکز مدیریت پیوند و درمان بیماری‌ها وزارت بهداشت درباره وضعیت دارویی بیماران دیالیزی گفت: داروهای اساسی بیماران دیالیزی به صورت رایگان در اختیار آنها قرار می‌گیرد. 

بیمه رایگان برای تمام بیماران خاص

علیرضایی با اشاره به وضعیت پوشش بیمه‌ای بیماران خاص و صعب‌العلاج اظهار کرد: تمام بیماران خاص از پوشش بیمه‌ای رایگان برخوردار هستند. اعتبار ۷ هزار میلیارد تومانی برای صندوق بیماری‌های خاص‌ و صعب‌العلاج در سال ۱۴۰۲ درنظر گرفته شده بود اما با توجه به افزایش تعداد بسته‌های خدمتی، این مبلغ به افزایش بیشتر در سال ۱۴۰۳ نیاز دارد. 

وی درباره اقدامات وزارت بهداشت در ارتباط با بیماری‌های خاص و صعب‌العلاج توضیح داد: «تدوین بسته‌های جامع تشخیص و درمان بیماری‌های خاص و صعب‌العلاج  با پوشش حمایتی از محل بیمه‌های پایه و صندوق بیماران صعب العلاج»، «افزایش تعداد بیماری‌های تحت پوشش»، «افزایش خدمات در هر بسته حمایتی» و «تشکیل کمیته های مشورتی علمی مرتبط در معاونت درمان» جزو اقدامات وزارت بهداشت در زمینه بیماری‌های خاص و صعب‌العلاج به حساب می‌آید. 

برنامه وزارت بهداشت برای افزایش حمایت‌ها از بیماران خاص و صعب‌العلاج

رئیس مرکز مدیریت پیوند و درمان بیماری‌های وزارت بهداشت درباره اقدامات وزارت بهداشت در خصوص بیماری‌های خاص و صعب‌العلاج در سال جاری گفت:  «افزایش حفاظت مالی»، «کمک به تامین هزینه‌ها از محل اعتبارات بیمه پایه و صندوق بیماران خاص» و «افزایش بیماری‌های تحت پوشش» از برنامه‌های وزارت بهداشت در سال جاری به حساب می‌آید. 

وضعیت ابتلا به  تالاسمی در کشور

وی با بیان اینکه ۱۸ اردیبهشت، روز جهانی تالاسمی است، اظهار کرد: در حال حاضر، حدود ۱۹ هزار بیمار در سامانه تالاسمی کشور ثبت‌شده‌اند که ۱۵هزار و ۵۰۰ نفر از این تعداد جزو «تالاسمی ماژور» هستند. همچنین ۲ هزار و ۸۰۰ نفر جزو بیماران «اینترمدیا» و یک هزار بیمار نیز جزو «سیکل‌سل» و سایر اختلالات هموگلوبینوپاتی هستند. 

علیرضایی درباره مراکز خدمات تخصصی تزریق خون در کشور برای بیماران تالاسمی نیز گفت: ۲۴۰ بخش مرکز خدمات تخصصی تزریق خون در بیمارستان‌های دولتی به بیماران خدمات مورد نیاز را ارائه می‌دهند. خدمات مراکز تخصصی تزریق خون شامل تزریق خون ،  تزریق داروهای ویژه آهن‌زدا و  سایرخدمات روتین می‌شود. همچنین آزمایش‌های تخصصی مانند فریتین، MRI.T۲، توانبخشی و دندانپزشکی در ۳۰ قطب دانشگاهی انجام می‌شود. 

رئیس مرکز مدیریت پیوند و درمان بیماری‌ها وزارت بهداشت درباره جامعه آماری مبتلایان به بیماری تالاسمی گفت: ۵ استان سیستان‌وبلوچستان، هرمزگان، خوزستان، گیلان و مازندران نسبت به سایر استان‌ها با بیماری تالاسمی بیشتر مواجه هستند. 

چگونگی دسترسی و پوشش بیمه‌ای داروهای تالاسمی

وی درباره دسترسی به داروهای مورد نیاز بیماران تالاسمی گفت: داروهای آهن‌زدای تولید داخل شامل داروهای خوراکی و تزریقی به میزان کافی موجود است. همچنین داروهای برند خارجی بر اساس  مقررات در دسترس بیمارانی که به این داروها نیاز دارند، قرار می‌گیرد و به میزان ۹۷ درصد تحت پوشش بیمه‌ای قرار دارند.  

علیرضایی درباره کیفیت داروهای داخلی در مقایسه با داروهای خارجی گفت: بررسی و تایید کیفیت داروهای تولید داخل توسط ادارات ذی‌ربط در سازمان غذا و دارو انجام می‌شود.

اهمیت غربالگری بیماری تالاسمی در زوج‌ها

رئیس مرکز مدیریت پیوند و درمان بیماری‌ها وزارت بهداشت درباره غربالگری بیماری تالاسمی در کشور گفت: پیش از ازدواج، غربالگری زوج‌ها انجام می‌شود و در صورت ناقل بودن زوج و تمایل به ازدواج، آزمایش ژنتیک والدین و جنین در مراکز دولتی با پوشش کامل بیمه‌ای انجام می‌شود. 

دیگر خبرها

  • معاون پرورشی وزارت آموزش و پرورش: مربی‌های پرورشی ابزار مناسب برای تحقق اهداف تربیتی را ندارند
  • معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش: مربی‌های پرورشی ابزار مناسب برای تحقق اهداف تربیتی را ندارند
  • حدود ۱۹ هزار بیمار تالاسمی در کشور وجود دارد
  • معلم انسانی‌ترین و گرمترین عنصر نظام آموزشی است
  • راه کار‌های اساسی در زمینه حفظ سلامت دهان و دندان در جامعه/ برنامه وزارت بهداشت برای سلامت دندان چیست؟
  • جمع‌آوری نمای کامپوزیت برخی از بیمارستان‌های تهران به دلیل ناایمن‌بودن
  • معاون آموزشی وزارت بهداشت خبر داد؛ زمان اعلام نتایج اولیه آزمون دستیاری پزشکی
  • ۶ چالش مامایی در قانون جوانی جمعیت
  • ریشه‌های نارضایتی‌ها پرستاران؛ اضافه‌کار اجباری بر خلاف قانون
  • دولت برای تصویب لایحه حمایت مادی و معنوی پرستاران اقدام کند