Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام نیوز»
2024-04-29@09:00:26 GMT

والد‌ین سخت‌گیر کودکانی دروغ گو تربیت می‌کنند

تاریخ انتشار: ۲۳ بهمن ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۷۲۳۲۲۹

والد‌ین سخت‌گیر کودکانی دروغ گو تربیت می‌کنند

به گزارش سرویس گوناگون جام نیـوز،   دروغ به معنی گفتن مطلبی است که با حقیقت و واقعیت مطابقت ندارد. معمولا کودکانی که دروغ می‌گویند امری را تایید می‌کنند که وجود خارجی ندارد. دروغ ‌گویی کودکان با زمینه سازی ها و نقشه کشی و حساب مطرح است و کودک دروغ را برای رسیدن به یک هدف و مقصد طراحی می‌کنند و از آن برای خانواده و دوستان خود استفاده می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یکی از نکات مهم تربیتی که والد‌ین باید به آن توجه کنند جلوگیری از دروغ گویی کودکان است که در این گزارش شما را با راه‌هایی برای جلوگیری و درمان دروغ گویی کودکان آشنا می‌کنیم.

 

دروغ نشانه چیست؟

فدا‌یی متخصص روان پزشکی با اشاره به علل دروغ گویی در کودکان می‌گوید: یکی از نکاتی که والد‌ین باید به آن توجه کنند جلوگیری از دروغ گویی کودکان است. این مسئله در همه خانواده‌ها مطرح است و پدران و مادران از آن بسیار رنج می‌برند. شروع این لغزش در کودکان از همان دوران کودکی است.

 

در روزهای اول کودک به دلیل غریزی دروغ می‌گوید و والد‌ین با خنده و تشویق از او استقبال می‌کنند و همین خنده والد‌ین باعث رشد و پرورش این حالت نابه هنجار در کودک می شود. دروغ چه در کودکان و چه در بزرگسالان نشان دهنده‌ی حالت‌های نا امنی در درون آن‌هاست و همچنین نشان می‌دهد که فرد در وضعی نا مطمئن قرار دارد و شخصیت و موقعیت او در خطر است و تنها از راه دروغ است که می تواند ایمنی خود را حفظ کند. او ممکن است در موار‌دی که احساس ضعف و حقارت کند، و این مشکل او را مورد صدمه و آزار قرار دهد به دروغ پناه ببرد.

 

جنبه خطر آفرینی دروغ بسیار زیاد است که مهم ترین آن تبدیل شخصیت حقیقی و واقعی آن ها به شخصیت ساختگی است. کودکی که دروغ می‌گوید تلاش می‌کند که خود را از جهان واقعی بکشاند. دروغ گویی کودکان، اعتماد والد‌ین را از بین می‌برد و همواره والد‌ین را به این فکر فرو می‌برد که آیا فرزندم دروغ گفته است یا خیر؟ گاهی نیز ممکن است کودکان برای رهایی از سخت گیری‌های والدین به دروغ پناه ببرند.

 

وی ادامه می دهد: کودکی که دروغ می‌گوید از مجازات بعدی‌اش می ترسد. بنابراین هرگز به والد‌‌ینش نخواهد گفت که دروغ گفته است. گاهی کودک اصرار دارد امری را که مرتکب شده است از شما مخفی کند تا از سوال‌هایی که شما به احتمال زیاد دربار‌ه‌ی دروغش از او می‌پرسید رهایی پیدا کند. او برای حفظ شخصیت خود، هم چنان به دفاع و انکار آن می‌پردازد. ممکن است والدین تنبیه‌های سختی را برای کودک خود در‌نظر داشته باشند و کودک نمی‌تواند که آن تکالیف را انجام دهد بنابراین به دروغ پناه می‌برد.

 

اما نکته‌ی بسیار مهم این است که منشا بسیاری از دروغ های فرزند‌تان، حسادت و رقابت بین دوستان و سایر اعضای خانواده‌تان است. او می بیند که برادر یا خواهر کوچکترش با شیرین زبانی نظر والد‌ین را به خود جلب کرده و عشق و علاقه‌ی آنها را نسبت به خود برانگیخته، بنابراین کودک به فکر فرو می‌رود و تصمیم می‌گیرد که با دروغ گفتن و گزافه گویی نظر والد‌ین را به خود معطوف کند گاهی ممکن است که شما به عنوان پدر و مادر در یک جمعی از دوستان یا آشنایان نشسته باشید و سرگرم بحث و گفت‌وگو باشید و کودک خود را فراموش کرده و یا او را به حساب نیاورید. ناگهان می‌بینید که کودکتان با بیان مسئله‌ای که واقعیت ندارد، لب به سخن می‌گشاید ویک مسئله را با زرق وبرق بیان می‌کندتاتوجه همگان را به سوی خودش معطوف کند.گاهی نیزکودک برای پوشاندن لغزش‌های خود، خودنمایی و غرور، انتقام گیری و بازی‌های کودکانه دروغ‌گویی کند.

 

بررسی‌های علمی نشان می‌دهد که بیش از ۷۰ درصد دروغ‌های کودکان به این علت است که می‌ترسد مجازات شود و اگر راست بگوید از مکافات امری که به آن مرتکب شده ایمنی ندارد.این از مسائل مهم و از نکات اساسی روان شنا‌سی کودک است که طفل در موارد بسیاری واقعیت و تخیل فرق نمی‌گذارد. مسائل بسیاری در ذهن او وجود دارند و آنها را به صورت تخیل و رویا به تصویر کشیده و بعد همان‌ها را به عنوان یک واقعیت مطرح می‌سازد. این امر در کودکانی که کمتر از پنج سال سن دارند به فراوانی دیده می‌شود و والدین ناآگاه به جای یاد دادن این موضوع که دروغ‌گویی یک امر ناخوشایند است او را به باد مسخره و سرزنش می‌گیرند و کودک را متهم می‌سازند که دروغ گفته است.

 

درمان دروغ‌گویی کودکان

فدا‌یی معتقد است: باید بدانیم که چرا کودکان دروغ می‌گویند و چه انگیزه و مو‌جباتی او را به دروغ وا داشته است و چه هدفی از این دروغ‌ها دارد. بعد‌از شناخت این عوامل، باید به خودمان و او زمان بدهیم و در نهایت به کودک بفهمانیم که فرق میان خواب و خیال و واقعیت چیست. بهتر است که محیط خانه را از محیطی که در آنجا نیرنگ و دروغ‌گویی رواج دارد، دور کنیم. گاهی کودک شاهد بی‌انصافی‌های والدین است و می‌بیند که والدین به شوخی به هم دروغ می‌گویند و مسئله‌ای را انکار می‌کنند. فرزندان ما باید در خانه احساس امنیت و آرامش کنند و مطمئن باشند که اشتباه‌های بی‌اختیار بخشیده می‌شوند و سرزنش و تنبه برای موار‌دی است که از روی عمد کار اشتباه را انجام داده است.

 

چه وقت باید نگران باشیم؟

گفتنی است که اگر کودک به‌طور مداوم دروغ بگوید باید به این نکته پی ‌برد که بدون شک یک مشکل اساسی وجود دارد. مهم‌ترین نکته این است که هرگز،‌ تحت هیچ شرایطی فرزند خود را دروغ‌گو ننماید و دروغ‌گویی‌های او را در موار‌دی نادیده بگیرید. والدین باید رفتاری صادقانه داشته باشند، کودکان به راحتی دروغ‌های مصلحت آمیز را تقلید می‌کنند. نگاهی به چوپان دروغ‌گوی خود بیندازید و به این موضوع فکر کنید که در آینده پدر یا مادر می‌شوند. بنابراین در محیط خانه هرگز دروغ نگویید چرا که آن‌ها از شما همه‌ چیز را تقلید می‌کنند.

 

خبرنگاران جوان

2025

منبع: جام نیوز

کلیدواژه: گوناگون تربیت دروغ گو جام نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۷۲۳۲۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چرا کودکان فرانسوی به خوش رفتار و مؤدب بودن مشهورند؟

کودکان فرانسوی به خوش رفتار بودن مشهورند. آن ها به ندرت کج خلقی و جیغ و داد می کنند، بد غذا نیستند و به همسایه ها مؤدبانه سلام می کنند.

اما آن راز سرّی چیست که والدین فرانسوی با آن چنین فرزندانی تربیت می کنند؟

نخستین سال زندگی کودک

به گزارش روزیاتو، در فرانسه تازه مادرها بعد از ۱۰ هفته مرخصی زایمان به سر کار بازمی گردند. اگر مدت بیشتری در خانه بمانند، ممکن است هزینه ی بیشتری متحمل شوند. بر اساس قوانین فرانسه، مادران می توانند بیشتر از ۱۰ هفته مرخصی زایمان داشته باشند و کماکان شغل خود را هم داشته باشند.

با این حال، دراینصورت مرخصی بعد از ۱۰ هفته بدون حقوق خواهد بود. بعد از دوران مرخصی زایمان، کودک به یک مهدکودک سپرده می شود. کودکان فرانسوی از سن کم با افراد جدید آشنا می شوند، امری که به آن ها کمک می کند بعدها در زندگی سریع تر سازگار شوند و استقلال بیشتری داشته باشند.

کودکان فرانسوی در تخت خود می خوابند

والدین فرانسوی به کودک خود یاد می دهند که در تخت خودش و حتی در اتاق خوابی جداگانه بخوابد. اگر کودک در نیمه های شب از خواب بیدار شود و شروع به گریه کردن کند، پدر و مادر معمولاً چند لحظه ای صبر می کنند تا مطمئن شوند که واقعاً نیازی به حضور آن ها در کنار کودک شان هست یا نه. با این شیوه، کودک رفته رفته به تنها خوابیدن عادت می کند.

آزادی عمل جایگاه مهمی دارد

والدین فرانسوی تا جایی که کودک توان مدیریت امور خود را داشته باشد به او آزادی عمل می دهند. در فرانسه به ندرت می توانید پدر و مادری را در زمین بازی مشغول بازی کردن با کودک خود ببینید. والدین در دعواهای میان کودکان مداخله نمی کنند و اجازه می دهند که آن ها خودشان این موقعیت را رفع و رجوع کنند.

پدر و مادرهای فرانسوی میان شیطنت های معصومانه و بدرفتاری واقعی تمایز قائل می شوند. تنها بدرفتاری است که با تنبیه مواجه می شود تا کودک بتواند فرق این دو را متوجه شود.

پدربزرگ ها و مادربزرگ ها نوه داری نمی کنند

پدربزرگ ها و مادربزرگ ها در تربیت نوه ها نقش حمایتی دارند. دورهمی های خانوادگی معمولاً در تعطیلات آخر هفته یا تعطیلات مناسبتی برگزار می شود. پدربزرگ ها و مادربزرگ های فرانسوی را بیشتر مشغول نوشیدن قهوه در کافه می توان دید تا درگیر مراقبت مداوم از نوه های خود.

چیزی تحت عنوان غذای کودک وجود ندارد

غذا یکی از بخش های اساسی زندگی فرانسوی ها است و وقت ناهار در این کشور می تواند ۲ ساعت به طول انجامد. فرانسوی ها قویاً معتقدند که اعضای خانواده باید دست کم یک وعده در روز را در کنار هم بخورند.

والدین و کودکان از یک غذای یکسان می خورند چون در فرانسه چیزی تحت عنوان غذای کودک وجود ندارد. پدر و مادرها کودک خود را مجبور به خوردن چیزی که دوست ندارد نمی کنند، اما به آن ها اصرار می کنند که غذا را دست کم بچشند و امتحان کنند.

خوش رفتاری اهمیت زیادی دارد

خوش رفتار بودن از اهمیت زیادی برخوردار است و کودکان فرانسوی این را خوب می دانند. آن ها به مهمان ها و همسایه سلام می کنند، در صف بی قراری نمی کنند و در اتوبوس صندلی خود را به سالمندان می دهند. آن ها از سن کم این ۴ جمله ی مؤدبانه را یاد می گیرند: ممنونم، روز بخیر، خواهش می کنم و خداحافظ.

تکنیک آموزش در خانه

والدین فرانسوی معتقدند که کودکی دوران فوق العاده ای است که کودک در آن یاد می گیرد که خیالبافی کند، دنیا را کشف کند و مؤدب و مسئولیت پذیر باشد. به همین دلیل پدر و مادرهای فرانسوی عجله ای برای آموزش خواندن و شمارش به کودک خود ندارند.

تعطیلات آخر هفته روز خانواده است

به عقیده ی فرانسوی ها تعطیلات آخر هفته بهترین زمان برای رفتن به پیک نیک در پارک، درست کردن کباب یا دوچرخه سواری به همراه خانواده است. آن ها اهمیت زیادی برای فعالیت های خانوادگی تعطیلات آخر هفته قائل هستند و از قبل برای آن برنامه ریزی می کنند.

کودکان فرانسوی پول توجیبی می گیرند

کودکان فرانسوی معمولاً هنگام رفتن به فروشگاه به همراه والدین خود بی قراری نمی کنند و وقتی پدر و مادر با درخواست آن ها برا خرید چیزی مخالفت می کنند، جیغ و داد به راه نمی اندازند. آن ها از ۷ سالگی پول توجیبی می گیرند و اجازه دارند که آن را هر طور که مایل اند خرج کنند. مبلغ این پول توجیبی ماهانه معمولاً بر اساس سن کودک تعیین می شود.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • چگونه کودکانی قد بلند داشته باشیم؟
  • انجام ۱۰۶ عمل کاشت حلزون شنوایی رایگان در زاهدان
  • بازی برای کودکان خیلی مهم است اما جایگاه ادبیات هم حفظ شود
  • جراحی تومور ۱۴ سانتی از کلیه کودک ۲ ساله بندرعباسی
  • تومور ۱۴ سانتی از کلیه کودک ۲ ساله بندرعباسی خارج شد
  • تاثیر اسباب بازی در نبوغ و رشد کودکان
  • چرا کودکان فرانسوی به خوش رفتار و مؤدب بودن مشهورند؟
  • ۴۲ هزار کودک سرطانی در «محک» در حال درمان هستند
  • والدین صبور در برخورد با کودک 4 تا 6 ساله موفقتر هستند
  • نگاهی به کتاب «خداشناسی قرآنی کودکان»/ شما خدا را می‌شناسید؟