Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-08@00:23:08 GMT

نگارگری نیازمند به روز رسانی است

تاریخ انتشار: ۲۳ بهمن ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۷۲۴۱۱۰

نگارگری نیازمند به روز رسانی است

تهران - ایرنا - داور بخش نگارگری یازدهمین جشنواره تجسمی فجر ،گفت:برای زنده ماندن نگارگری باید آن را به روز کنیم و بهتر است هنرهای ملی کشور در رویداد تجسمی فجر بیشتر مورد توجه قرار بگیرند.

به گزارش سه شنبه شب خبرنگار فرهنگی ایرنا از روابط عمومی یازدهمین جشنواره تجسمی فجر، رضا یساولی، با اشاره به جزئیات این دوره از جشنواره ،گفت: فجر یکی از معدود جشنواره‌های جدی کشور است که هر سال برگزار می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: برخی دیگر از رویدادهای سالانه و بی‌ینال‌های ما به خاطر بودجه و مشکلات این چنینی معمولا چندان منظم نیستند. اما جشنواره تجسمی فجر در زمان مقرر و با برنامه‌ریزی برگزار می‌شود و این نکته بسیار مهمی است.
وی تاکید کرد: باید قدر این رویداد را بدانیم و می‌توانیم آن را به اندازه جشنواره‌هایی مثل جشنواره ونیز دارای اعتبار و اهمیت کنیم. البته یکی از مشکلات این است که دبیر جشنواره ثابت نیست که آن هم با توضیح اینکه دولت‌های مختلف سلیقه متفاوتی دارند، قابل قبول است.
یساولی گفت: به دلیل محدودیت‌های جشنواره، فقط گل و مرغ و تذهیب و نگارگری در این بخش داریم و جا دارد که مثلا هنر طراحی فرش نیز به صورت مستقل در جشنواره فجر بررسی و داوری شود، زیرا این یک جشنواره ملی است و باید به هنرهای ملی بیشتر بها دهد.
وی افزود: ذات نگارگری کلاسیک است، اما اگر بخواهیم این هنر زنده بماند باید آن را به روز کنیم. در چین و ژاپن هنرهای کلاسیک را به خوبی معاصر کرده‌اند. درواقع از آن برای بیان موضوعات روز و موضوعات اجتماعی بهره برده‌اند. ولی این نگاه معاصر برای نگارگر ما تعریف نشده است. تلاش‌هایی می‌شود ولی هنرمندان هنوز در این زمینه کمی گنگ هستند.
داور جشنواره تجسمی فجر در عین حال اظهار داشت : نگاه‌های معاصر در آثار رسیده بیشتر اثر را به سمت کار گرافیکی برده بود. به همین دلیل با اینکه در این جشنواره کارهایی با رویکرد معاصر دیدم به نظرم هنوز این موضوع جای کار دارد. نگارگر جوان ما پرسش‌های زیادی در این باره دارد. آیا اگر با نگارگری برخورد انتزاعی کنیم تبدیل به هنر معاصر می شود.
یساولی اظهار کرد: هنر نگارگری تفاوت‌های بنیادین با هنرهای مدرن دارد. این هنر در زمان طولانی تولید می‌شود. اگر یک نقاش یک روزه کارش را می‌کشد، یک نگارگر باید هفته‌ها وقت بگذارد. ابزار ساخت و ساز خود را تهیه کند و کار را به سرانجام برساند.
این هنرمند در پایان نیز با اشاره به حضور گالری‌ها در این دوره از جشنواره هنرهای تجسمی فجر گفت: حضور گالری‌ها می‌تواند خلاهای بخش مسابقه را پر کند. این را هم اضافه کنم که کارهایی که روی دیوار نمایشگاه می‌رود، نمایانگر هنر نگارگری ما نیست. اصل موضوع در آرشیو شخصی افراد، نگارخانه‌ها و موزه‌هاست. گالری‌ها در زمینه نمایش هنر نگارگری فعالیتی ندارند و این ضعف بزرگی است. البته آثار نگارگری مخاطب خاص خود را دارند. بنابراین حضور گالری‌داران در جشنواره به شرطی به نفع نگارگری است که آثار خوب و حتی تاریخی این هنر را به نمایش درآورند.
به گزارش ایرنا ، یازدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر با دبیری ابراهیم حقیقی تا پانزدهم اسفند ‌برپاست در این ‌‌جشنواره سید امیر سقراطی ‌دبیری هنری و محسن سلیمانی ‌دبیری ‌اجرایی را ‌عهده‌دار ‌هستند‎.‎
فراهنگ **9031 ** 1355 **

منبع: ایرنا

کلیدواژه: فرهنگي تجسمي تجسمي فجر 97

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۷۲۴۱۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شمسایی: منفعت برگزاری جشنواره نشریات دانشجویی برای وزارتخانه‌های علوم و ارشاد/ بدنه مطبوعاتی کشور نیازمند خون تازه است

ایمان شمسایی، مدیر کل مطبوعات و خبرگزاری‌های داخلی در حاشیه بازدید از سیزدهمین جشنواره سراسری رسانه و نشریات دانشجویی که در دانشگاه فردوسی مشهد در حال برگزاری است، درباره ارزیابی از نحوه برگزاری این جشنواره گفت: انجام هیچ کاری بدون عیب امکان پذیر نیست، این جشنواره در نوع خود توانسته بیشتر دانشگاه‌های سراسر کشور را به دور خود جمع کند و همین امر اقدام مثبتی تلقی می‌شود؛ چرا که دانشجویان بدون ترس از قضاوت آثار خود را به جشنواره ارسال کرده‌اند.

وی افزود: خیلی از فیلمسازان بزرگ فیلم‌های خود را به جشنواره نمی‌آوردند و شاید ارزیابی آثارشان باعث می‌شود تا به غرورشان بربخورد، اما دانشجویان در فضای دوستانه و گرم دور هم در این جشنواره جمع شدند و همین موضوع خودش هنر می‌خواهد.

شمسایی تصریح کرد: گاهی اوقات اصل رویداد از خود محتوی می‌تواند مهم‌تر باشد، آنچه که در حوزه مطبوعاتی پیگیرش هستیم این است که هم اکنون بدنه مطبوعاتی کشور نیاز به خون تازه دارد، با گسترش رسانه‌ها طرف هستیم و ۱۳ هزار و ۵۰۰ رسانه در کشور داریم.

مدیر کل مطبوعات و خبرگزاری‌های داخلی گفت: بنگاه‌های بزرگ مطبوعاتی در قالب‌های مختلف داریم که نیازمند نیرو هستند؛ چرا که مهم‌ترین سرمایه را نیروی انسانی تشکیل می‌دهند، البته شاید این موضوع در خیلی از فضا‌ها شعار تلقی شود، اما در مطبوعات یک اصل به شمار می‌آید؛ چون خبرنگار تولید کننده است و اگر نباشد چه کسی می‌خواهد صفحات خبرگزاری و روزنامه نگاری را پر کند؟

شمسایی اضافه کرد: جشنواره نشریات دانشجویی اتفاقی است که از آن دانشگاه و مطبوعات و وزارت علوم و وزارت ارشاد سود می‌برند و این جشنواره برای وزارت علوم دانشجوی پرسشگرتر و فعال‌تر و پیگیر و حساس به مسائل امور زمانه به همراه خواهد داشت.

مدیر کل مطبوعات و خبرگزاری‌های داخلی ادامه داد: برگزاری جشنواره نشریات دانشجویی در حوزه وزارت ارشاد برای دانشجویان شاید از روی تفریح باشد، اما همینکه مزه ذوق و شوق فعالیت در رسانه زیر دندون دانشجویان رود و لذت آن را بچشند، می‌توانند وارد حوزه رسانه شوند و نتیجه آن برای اصحاب رسانه منفعت به همراه خواهد داشت و باعث رونق بیشتر می‌شود.

انتهای پیام/

نادیا عابد

دیگر خبرها

  • برای اسکان ۱.۵ میلیون آواره نیازمند شمار زیادی چادر هستیم
  • اردبیل هفته آینده میزبان جشنواره هنرهای نمایشی خواهد بود
  • شمسایی: جشنواره نشریات دانشجویی برای وزارتخانه‌های علوم و ارشاد نفع دارد/ بدنه مطبوعاتی کشور نیازمند خون تازه
  • شمسایی: منفعت برگزاری جشنواره نشریات دانشجویی برای وزارتخانه‌های علوم و ارشاد/ بدنه مطبوعاتی کشور نیازمند خون تازه است
  • منتخبان نوزدهمین جشنواره ملی هنرهای نمایشی کودکان و نوجوانان تجلیل می‌شوند
  • معرفی رییس شورای سیاستگذاری دوازدهمین دوسالانه ملی سرامیک ایران
  • نوزدهمین جشنواره ملی هنرهای نمایشی کانون پرورش فکری در رشت آغازشد
  • مرحله استانی نوزدهمین جشنواره هنرهای نمایشی در ساری برگزار می‌شود
  • آغاز به کار نوزدهمین جشنواره هنرهای نمایشی کودکان و نوجوانان
  • قطار جشنواره هنرهای نمایش کانون همدان در ایستگاه آخر