۲۳ بهمن ۱۳۹۷
نگارگری نیازمند به روز رسانی است
تهران - ایرنا - داور بخش نگارگری یازدهمین جشنواره تجسمی فجر ،گفت:برای زنده ماندن نگارگری باید آن را به روز کنیم و بهتر است هنرهای ملی کشور در رویداد تجسمی فجر بیشتر مورد توجه قرار بگیرند.
به گزارش سه شنبه شب خبرنگار فرهنگی ایرنا از روابط عمومی یازدهمین جشنواره تجسمی فجر، رضا یساولی، با اشاره به جزئیات این دوره از جشنواره ،گفت: فجر یکی از معدود جشنوارههای جدی کشور است که هر سال برگزار میشود.
وی افزود: برخی دیگر از رویدادهای سالانه و بیینالهای ما به خاطر بودجه و مشکلات این چنینی معمولا چندان منظم نیستند. اما جشنواره تجسمی فجر در زمان مقرر و با برنامهریزی برگزار میشود و این نکته بسیار مهمی است.وی تاکید کرد: باید قدر این رویداد را بدانیم و میتوانیم آن را به اندازه جشنوارههایی مثل جشنواره ونیز دارای اعتبار و اهمیت کنیم. البته یکی از مشکلات این است که دبیر جشنواره ثابت نیست که آن هم با توضیح اینکه دولتهای مختلف سلیقه متفاوتی دارند، قابل قبول است.
یساولی گفت: به دلیل محدودیتهای جشنواره، فقط گل و مرغ و تذهیب و نگارگری در این بخش داریم و جا دارد که مثلا هنر طراحی فرش نیز به صورت مستقل در جشنواره فجر بررسی و داوری شود، زیرا این یک جشنواره ملی است و باید به هنرهای ملی بیشتر بها دهد.
وی افزود: ذات نگارگری کلاسیک است، اما اگر بخواهیم این هنر زنده بماند باید آن را به روز کنیم. در چین و ژاپن هنرهای کلاسیک را به خوبی معاصر کردهاند. درواقع از آن برای بیان موضوعات روز و موضوعات اجتماعی بهره بردهاند. ولی این نگاه معاصر برای نگارگر ما تعریف نشده است. تلاشهایی میشود ولی هنرمندان هنوز در این زمینه کمی گنگ هستند.
داور جشنواره تجسمی فجر در عین حال اظهار داشت : نگاههای معاصر در آثار رسیده بیشتر اثر را به سمت کار گرافیکی برده بود. به همین دلیل با اینکه در این جشنواره کارهایی با رویکرد معاصر دیدم به نظرم هنوز این موضوع جای کار دارد. نگارگر جوان ما پرسشهای زیادی در این باره دارد. آیا اگر با نگارگری برخورد انتزاعی کنیم تبدیل به هنر معاصر می شود.
یساولی اظهار کرد: هنر نگارگری تفاوتهای بنیادین با هنرهای مدرن دارد. این هنر در زمان طولانی تولید میشود. اگر یک نقاش یک روزه کارش را میکشد، یک نگارگر باید هفتهها وقت بگذارد. ابزار ساخت و ساز خود را تهیه کند و کار را به سرانجام برساند.
این هنرمند در پایان نیز با اشاره به حضور گالریها در این دوره از جشنواره هنرهای تجسمی فجر گفت: حضور گالریها میتواند خلاهای بخش مسابقه را پر کند. این را هم اضافه کنم که کارهایی که روی دیوار نمایشگاه میرود، نمایانگر هنر نگارگری ما نیست. اصل موضوع در آرشیو شخصی افراد، نگارخانهها و موزههاست. گالریها در زمینه نمایش هنر نگارگری فعالیتی ندارند و این ضعف بزرگی است. البته آثار نگارگری مخاطب خاص خود را دارند. بنابراین حضور گالریداران در جشنواره به شرطی به نفع نگارگری است که آثار خوب و حتی تاریخی این هنر را به نمایش درآورند.
به گزارش ایرنا ، یازدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر با دبیری ابراهیم حقیقی تا پانزدهم اسفند برپاست در این جشنواره سید امیر سقراطی دبیری هنری و محسن سلیمانی دبیری اجرایی را عهدهدار هستند.
فراهنگ **9031 ** 1355 **
منبع: ایرنا
«سورپرایز» آذری جهرمی معرفی شد؛ انتقال بستههای پستی با پهپاد+فیلم
حالِ مردم خوب نیست؛ اعتراضات آبان با مردم ایران چه کرد؟
منبع این خبر، وبسایت www.irna.ir است و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه این خبر را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد ۲۲۷۲۴۱۱۰ را به همراه موضوع به آدرس info@porsyar.com ارسال فرمایید.
با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع مطلب و کاربران است.
کلیدواژه: فرهنگي تجسمي تجسمي فجر 97
خبر بعدی:
تجلیل از «فریدون جیرانی» در جشنواره فیلم فجر
خبرگزاری میزان- مراسم بزرگداشت «فریدون جیرانی» نویسنده و کارگردان پیشکسوت سینما در سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر برگزار میشود. تاریخ انتشار: 12:06 - 22 آذر 1398 - کد خبر: ۵۷۶۴۱۸
به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری میزان به نقل از روابط عمومی جشنواره فیلم فجر، مراسم بزرگداشت «فریدون جیرانی» نویسنده و کارگردان پیشکسوت سینما در سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر برگزار میشود. به پاس نزدیک به چهار دهه فعالیت حرفهای و موثر در سینما، از این سینماگر در جشنواره فیلم فجر تجلیل خواهد شد. جیرانی که در ادوار جشنواره فیلم فجر به عنوان روزنامه نگار، منتقد، کارگردان، نویسنده، تهیه کننده و عضو هیات انتخاب و داوری حضور موثری داشته متولد ۱۳۳۰ در کاشمر است. بیشتر بخوانید: برای آشنایی با ۳۵ فیلمی که راهی جشنواره فیلم فجر میشوند اینجا کلیک کنید او حضور در سینمای حرفهای را در سال ۱۳۶۰ با نوشتن فیلمنامه فیلم «آفتاب نشینها» تجربه کرد و فعالیت در مطبوعات را با سردبیری در مجله سینما در سال ۱۳۷۰ آغاز کرد. فیلمهای صعود، قرمز، آب و آتش، شام آخر، صورتی، سالاد فصل، ستارهها ۲، ۱ و ۳، پارکوی، قصه پریا، من مادر هستم، خوابزدهها، خفه گی وآشفتگی از ساختههای سینمایی جیرانی محسوب میشوند. سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر ۱۲ تا ۲۲ بهمن ماه به دبیری ابراهیم داروغه زاده برگزار میشود. انتهای پیام/