Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری مهر -گروه استان‌ها - علی اکبر قیصری: شهرستان جم که در جنوب بوشهر واقع شده است، با دارا بودن آب و هوایی معتدل و پتانسیل های بالای گردشگری، تبدیل به سکونتگاه خانوارهای مجموعه نفت وگاز شده است، این شهرستان یک کشور کوچک با فرهنگ‌های متفاوت محسوب می‌شود.

۲۵ اسفند به نام روز جم نام‌گذاری شده است که تقارن آن با تولد یکی از عالمان بزرگ خطه جنوب آیت‌الله حاج شیخ فاضل جمی است و به همین مناسبت به پیشنهاد اساتید دانشگاه و فعالان فرهنگی هر ساله در همین زمان همایشی تحت عنوان همایش روز جم برگزار می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اهداف این همایش، معرفی بیشتر جم و شناسایی ظرفیت‌های شهرستان، ایجاد وحدت و همدلی بین آحاد مردم، ایجاد شور و نشاط در سطح شهرستان، بررسی فرصت‌های تعامل جم با نفت و گاز و بررسی فرصت‌های توسعه و اعتلای بیشتر شهرستان است.

علی‌رغم اینکه هفته جم فرصتی مناسب برای معرفی بهتر این شهرستان است اما همواره اهداف و هزینه های این همایش با انتقاداتی همراه بوده است.

به عقیده برخی از فعالان اجتماعی شهرستان همایش روز جم در چند سال اخیر نه تنها هرگز به عنوان تلنگری برای توسعه شهرستان نزدیک نشد بلکه به روزمرگی گرفتار شده است.

هزینه‌های روز جم کاهش یابد

فعال اجتماعی شهرستان جم در گفت‌وگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: روز جم از شورای دوره سوم شهر جم استارت خورد و طی این سال ها نیز تداوم داشته است و هر ساله در ۲۵ اسفندماه که مطابق با تولد عالم بزرگ فاضل جمی (ره) است برگزار می شود.

رضا رئیسی افزود: روز جم روزی بزرگ برای شهرستان جم است و معتقد هستم که برنامه های این روز باید برای معرفی شهرستان و آشنایی با بزرگان این دیار با کیفیت مطلوبی برگزار شود.

وی تصریح کرد: در گذشته برنامه های روز جم به یک شیوه و بدون تغییر و با نبود ایده جدید برگزار می شد که در سال گذشته شورای دوره پنجم شهر جم تصمیم به برون سپاری برنامه های روز جم گرفت و دبیرخانه دائمی روز جم تاسیس شد.

روز جم علی رغم همه نکات مثبتی که در خود جای داده اما هر ساله انتقادات زیادی نیز نسبت به هزینه کرد برنامه ها و حضور سخنران و... را از سوی برخی فعالان و مردم به همراه داردرئیسی اضافه کرد: با ایجاد دبیرخانه دائمی، برنامه های روز جم در سال گذشته بسیار متفاوت تر از گذشته برگزار شد و این دبیرخانه با مشورت از بزرگان سیاسی ، فرهنگی، اجتماعی و ورزشی تحول بزرگی را در برنامه های روز جم ایجاد کرد و شاهد برنامه های مناسب تری به مناسبت روز جم بودیم.

وی خاطرنشان کرد: روز و یا هفته به نام جم علاوه بر معرفی جم به سایر نقاط سبب شده تا با برگزاری جشن ها در پایان سال، خانواده ها با دلی شاد به استقبال بهار روند و به نوعی روز جم نشاط اجتماعی را نیز به همراه داشته است.

فعال اجتماعی شهرستان جم ابراز داشت: روز جم علی رغم همه نکات مثبتی که در خود جای داده اما هر ساله انتقادات زیادی نیز نسبت به هزینه کرد برنامه ها و حضور سخنران و... را از سوی برخی فعالان و مردم به همراه دارد.

وی ادامه داد: در سال جاری امام جمعه، امام جمعه موقت و برخی مسؤولان نهاد های فرهنگی شهرستان نسبت به هزینه های روز جم اعتراض داشته اند و به نظر می رسد برنامه های روز جم امسال با هزینه پایین تری برگزار خواهد شد.

رئیسی عنوان کرد: در سال های گذشته یک طیف سیاسی خاص از برنامه های روز جم بهره می بردند در حالی که چنین نباید باشد، اگر روز جم برای همه مردم شهرستان جم است نباید فقط بزرگان اصلاح طلب به صورت متوالی سخنران ویژه برنامه پایانی روز جم باشند و این روز باید روز اتحاد و همدلی و صمیمیت مردم شهرستان باشد و بهتر است در سال جاری فراجناحی عمل شود.

برنامه های روز جم باز تعریف شود

فعال رسانه ای جنوب استان بوشهر در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: اهداف و برنامه های نکوداشت روز جم باید دوباره مورد بررسی قرار گیرد.

ابراهیم قیصری افزود: در ابتدا برنامه این بود برنامه روز جم در سالروز وفات فاضل جمی با هدف بزرگداشت نیاکان، بزرگان و نخبگان جم و معرفی فرصت ها و ظرفیت های بالقوه و بالفعل این شهر باشد اما در مقاطعی دچار روزمرگی و بی هویتی شد.

وی خاطرنشان کرد: برنامه هشتمین نکو داشت روز جم که سال گذشته و با برون سپاری برنامه ها برگزار شد نسبت به دوره های قبل؛  از لحاظ کیفیت برنامه ها به عقیده بسیاری بهتر برگزار شد و امید می رود که برنامه نهمین دوره بهتر برگزار شود.

اهداف برگزاری بزرگداشت روز جم همچنان برای خیلی از شهروندان جمی مبهم استقیصری با بیان اینکه اهداف برگزاری بزرگداشت روز جم همچنان برای خیلی از شهروندان جمی مبهم است، بیان داشت: با توجه به این که تیم فوتبال پارس جم، نام این شهرستان را جهانی کرده است باید جم را در یک زمینه نیز برند کنیم مثلا می بینیم شهرهایی مثل میمند در گل، گناوه در بازار فروش و سپیدان در فصل زمستان برای خود ظرفیت سازی کرده اند، جم نیز در یک زمینه باید برند شود روز جم نیز باید فرصتی برای برند سازی جم در یک یا چند زمینه باشد.

قیصری تصریح کرد: برنامه دیگر که باید در هفته نکوداشت جم مورد توجه قرار گیرد معرفی ظرفیت های جم در پایتخت کشور است، مثلا همزمان با جم در برج میلاد تهران نیز غرفه جم شناسی ایجاد شود.

این فعال اجتماعی و رسانه ای در بخش دیگر گفتگو بیان داشت:  نقد دیگر درباره برنامه های روز جم این است که همه نخبگان و فعالان اجتماعی نمی توانند نقش آفرینی کنند و سال های گذشته دیده می شد خیلی ها گلایه مندند.

وی ادامه داد: در مقاطعی تنگ نظری برخی برگزار کنندگان و حسادت برخی از فعالان اجتماعی سبب شد بعد از برگزاری نکوداشت روز جم؛ اختلاف نظر ها و تخریب هایی رخ دهد، در حالیکه معتقدم روز جم باید روز نقش آفرینی تمام کسانی باشد دل در گرو پیشرفت این خطه از ایران دارند روز همدلی باشد.  

قیصری افزود: موضوع قابل ستایش در هشتمین نکوداشت روز جم بهره گیری خوب از ظرفیت رسانه های مجازی برای تبلیغات و پوشش خبری بود و این رویه می تواند نکوداشت را به اهدافش نزدیک کند.

این فعال اجتماعی و سیاسی جم گفت: موضوع دیگر درباره  هزینه های برگزاری برنامه های هفته نکوداشت روز جم است هزینه هایی که علیرغم شعارهای داده شده هیچ وقت شفاف نبوده است دیدگاهم در این زمینه این است ابتدا باید نهادهای فرهنگی و شرکت های مستقر در جم در کنار شهرداری، ردیف بودجه ای دائمی برای این برنامه ها بگذارند و در ادامه دبیرخانه دائمی همایش روز جم لیست هزینه ها را شفاف رسانه ای کند این سبب می شود همراهی برای برگزاری برنامه ها  بیشتر شود کما اینکه دیده می شود مثل ماه گذشته برخی مسئولان فرهنگی حتی امام جمعه جم  نسبت به مخارج برنامه ها گلایه مند شوند.

برنامه‌های متفاوتی داریم

مسئول دبیرخانه دائمی همایش روز جم در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: برنامه های متفاوتی در نهمین دوره همایش روز جم در نیمه دوم اسفندماه برگزار خواهد شد.

علی دانشمند گفت: با توجه به کاهش بودجه دبیرخانه در سال ۹۷ ، تلاش می کنیم کیفیت برنامه های نهمین دوره تحت الشعاع این موضوع قرار نگیرد.

وی افزود: در نهمین دوره همایش بر اساس هدف تعیین شده از سال قبل، برنامه جایزه شعر جم بصورت فرا استانی برگزار خواهد شد و تلاش می کنیم برنامه های دیگر نیز متفاوت از سال گذشته و کاربردی باشند.

مسئول دبیرخانه دائمی همایش روز جم خاطر نشان کرد: امسال نیز همانند سال قبل میهمان ویژه مراسم پایانی یکی از شخصیت های کشوری خواهد بود که از رهاورد حضورش، بهره ای برای شهرستان جم بدست آید.

علی دانشمند ابراز امیدواری کرد: به زودی با نهایی شدن برنامه‌ها، در نشستی خبری، برنامه‌های روز جم به اطلاع عموم برسد.

برگزاری جایزه شعر جم

دبیر جایزه شعر جم در گفتگو با خبرنگار مهر با اعلام فراخوان دومین جایزه شعر جم بیان داشت: این جایزه با گستره جنوب کشور (بوشهر، فارس، هرمزگان، خوزستان و کهگیلویه و بویراحمد) در اسفندماه ۹۷ و همزمان با آیین نکوداشت سالیانه روز جم برگزار می شود.

مجید اجرایی افزود: در سال گذشته، اولین جایزه شعر جم با گستره استان بوشهر برگزار شد که با استقبال خوب شاعران هم استانی همراه شد و در دومین جایزه شعر جم تلاش کردیم این جایزه را در سطحی کلان تر برگزار کنیم.

وی با بیان برخی ویژگی های دومین جایزه شعر جم تصریح کرد: جایزه شعر جم محدودیت سنی و موضوعی ندارد و همه اقشار جامعه می توانند در این جایزه شرکت کنند.

اجرایی ادامه داد: این جایزه در سال ۹۷، در ۴ بخش شعر کلاسیک، شعر غیر کلاسیک، کتاب شعر برتر سال۹۷ و بخش ویژه جم برگزار می شود.

وی تصریح کرد: در بخش ویژه جم که در راستای توجه به استعدادهای شهرستان جم و رونق افزایی شعر و شاعری در جم انجام می شود شاعران شهرستان در دو بخش دانش آموزی و بزرگسال به رقابت می پردازند.

با این حال به عقیده اغلب فعالان فرهنگی هزینه کردن در عرصه فرهنگ و هنر هزینه نیست بلکه سرمایه گذاری دراز مدت است.

امیدواریم متولیان همایش با تغییراتی در ساختار برگزاری روز جم ، این همایش مردمی را به فرصتی مناسب برای توسعه و پیشرفت شهرستان تبدیل کنند.

کد خبر 4540741

منبع: مهر

کلیدواژه: برنامه فرهنگی بوشهر شهرستان جم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۷۲۵۳۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کنگره ۲ هزار شهید؛ بزرگترین رویداد فرهنگی کهگیلویه وبویراحمد

دومین کنگره ملی دو هزار شهید والا مقام استان کهگیلویه و بویراحمد به عنوان بزرگترین رویداد فرهنگی استان بعد از تلاش بی‌وقفه دست‌اندرکاران با برگزاری اولین اجلاسیه شهدای ارتش استان در تاریخ ششم اردیبهشت در شهر گچساران وارد فاز عملیاتی می‌شود.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از کهگیلویه و بویراحمد، دفاع مقدس صحنه مردانگی‌ها، حماسه‌ها و رشادت‌ها و تبلور واقعی کربلا و عاشورای حسینی است، با ورق زدن و تعمق بیشتر بر سیر تاریخی ایران این حقیقت بیش از پیش آشکار می‌شود که هویت و فرهنگ این مرز و بوم و هر آنچه مایه عزت و آزادمردی این ملت می‌شود از گذرگاه دوران طلایی دفاع مقدس می‌گذرد.

دفاع مقدس اوج رویش فرهنگ ناب و مترقی ایرانی و اسلامی (عاشورایی) است، فرهنگی به بلندای تاریخ که ریشه در اعماق و خواسته‌های ملتی شجاع و با فرهنگ دارد، ملتی که در تمامی ادوار و تاریخ پرشکوه‌اش عزت، شرف، مردانگی و ظلم ستیزی موج می‌زند.

البته نوع پردازش و تنوع برنامه‌ها و فرآیند برگزاری و بهره‌مندی از برکات کنگره‌ها هم بسیار حائز اهمیت است و آن را باید به مثابه گنجینه‌ای بدانیم که هر چه و هر آن‌کس بتواند سهمی بیشتر از آن برداشت کند، بی‌گمان در رسیدن به اهداف آن نیز موفق تر عمل کرده‌است.

باید پذیرفت که امروزه بررسی و تحلیل محتوایی و پرداختن به جان مایه و درون مایه‌ای که برخاسته از جوهره‌ی معنوی و آزادی‌خواهانه ملت رشید ایران در دوران هشت سال دفاع مقدس است از زوایا و ابعاد مختلف آن به‌منظور آشنایی نسل جدید و نسل‌های آینده ضرورتی غیرقابل انکار است.

پس از برگزاری موفق و باشکوه نخستین کنگره ۱۸۸۰ شهید استان کهگیلویه و بویراحمد در یازدهم، مهر ۱۳۹۵، بار دیگر این افتخار و توفیق در استان محقق شده و پس از برنامه‌ریزی و تدارک‌هایی که از سال ۱۴۰۱ کلید خورد، به زودی شاهد برگزاری بزرگ‌ترین و مهم‌ترین رویداد فرهنگی و معنوی در این خطه شهیدپرور خواهیم بود و این کنگره عظیم از ششم اردیبهشت با برگزاری اولین اجلاسیه شهدای ارتش استان کهگیلویه و بویراحمد در شهر گچساران وارد فاز عملیاتی می‌شود و تا مهرماه که کنگره نهایی با حضور مسئولین طراز اول کشور در یاسوج برگزار می‌شود ادامه دارد.

کنگره‌ی شهدا، بزرگترین رویداد فرهنگی سال ۱۴۰۳ در کهگیلویه و بویراحمد

نگاهی به برنامه‌های دومین کنگره‌ی بزرگ ۲۰۰۰ شهید استان کهگیلویه و بویراحمد از برگزاری ۱۷ اجلاسیه شهرستانی و استانی، برگزاری جشنواره و تولید ده‌ها سرود فاخر و ماندگار، توزیع دو هزار جهیزیه، تألیف ۲۰۰ عنوان کتاب، جمع‌آوری ۹۵ سوژه از شهدا، برگزاری بیش از دو هزار و ۶۰۰ یادواره شهدا، نصب دو هزار تندیس شهید و اجرای ۱۳ هزار عنوان برنامه برای نهضت روایتگری، تا صدها تولید فرهنگی، هنری رسانه‌ای و سینمایی فاخر نشان می‌دهد که دومین کنگره ملی دوهزار شهید استان، یکی از بزرگترین رخدادهای فرهنگی تاریخ استان کهگیلویه و بویراحمد است.

آشنایی و انتقال فرهنگِ وطن‌دوستی، معارف والای اسلام و انقلاب اسلامی، دیدگاه‌ها و آرمان‌های امام راحل و رهبر معظم انقلاب و هم چنین روایت شجاعت و درایت رزمندگان، شهدا و ایثارگران استان برای نسل امروز، با استفاده از تولید و اجرای صدها برنامه هنری و فرهنگی شاخص در استان مانند مانند فیلم سینمایی، تولیدات مستند، کلیپ، نماهنگ و سرود از برکات این کنگره است.

همچنین دومین کنگره شهدای استان کهگیلویه و بویراحمد فرصتی برای جمع‌آوری و تکمیل خاطرات، آثار و اسناد شهدا و رزمندگان استان از شهدای مبارزه با رژیم طاغوت و دفاع مقدس گرفته تا شهدای حریم امنیت و سلامت و حرم است که نهضت جمع‌آوری آن از کنگره سال ۱۳۹۵ در استان آغاز شده بود.

حضور مسئولان عالی رتبه کشوری و لشکری به استان و پیگیری مشکلات و مطالبات ایثارگران و دیگر اقشار جامعه از دیگر پیامدهای مثبت این رویداد جامع فرهنگی خواهد بود.

همچنین به گفته مسئولین استان، برنامه‌ها و اقدامات متعدد عمرانی، سازندگی و محرومیت‌زدایی توسط سپاه پاسداران در استان در راستای دومین کنگره ملی شهدای کهگیلویه و بویراحمد پیش بینی شده و این کنگره می‌تواند گامی اثربخش برای توسعه استان در ابعاد مختلف باشد.

آنچه مشخص این است که همه‌ی علاقه‌مندان و دلسوزانی که در قالب‌های شخصی، مردمی و سازمانی به کمک کنگره شهدا آمده‌اند با عشق و علاقه هر کاری از دست‌شان برمی‌آید انجام می‌دهند تا آثار و برنامه‌های فاخری به دور از کلیشه‌های همیشگی تولید شود و فرهنگ ناب انقلاب اسلامی، دفاع مقدس، معارف دین و شهدای عزیز به نحو مطلوبی به نسل جدید استان منتقل شود.

فعالین فرهنگی و رسانه‌ای استان معتقد هستند کنگره ملی شهدا افزون بر زنده نگه داشتن خاطره جانفشانی‌ها و ایثارگری‌ها ی شهدا نقش ارزنده‌ای در پر کردن خلاءهای فرهنگی استان و همچنین خودسازی‌های فردی و اجتماعی افراد در جامعه این استان خواهد داشت.

پیش بینی ۳۵ هزار برنامه در قالب کنگره شهدا

سردار مصطفی مثنوی جانشین فرمانده سپاه فتح کهگیلویه و بویراحمد در خصوص دومین کنگره ملی شهدای استان، گفت: اجرای بیش از ۳۵ هزار عنوان برنامه در دومین کنگره ملی شهدای این استان پیش‌بینی شده‌است.

وی با اشاره به اینکه در سال ۱۴۰۳، بیشتر فضای استان متأثر از کنگره ملی شهدای استان است، افزود: با همکاری خوب رسانه‌ها و کمیته‌های مختلف فرصت مناسبی برای اجرای هر چه بهتر برگزاری دومین کنگره شهدای استان فراهم شده‌است.

مثنوی تصریح کرد: ۳۱ کمیته و کارگروه هر ۴۵ روز یک‌بار با تشکیل نشست‌ها برنامه‌های اجرا شده را تشریح خواهد کرد.

وی برگزاری ۱۷ اجلاسیه شهرستانی و استانی، برگزاری جشنواره سرود، توزیع دو هزار جهیزیه، تألیف ۲۰۰ عنوان کتاب، جمع آوری ۹۵ سوژه از شهدا، برگزاری بیش از دو هزار و ۶۰۰ یادواره شهدا، نصب دو هزار تندیس شهید و اجرای ۱۳ هزار عنوان برنامه برای نهضت روایتگری را از مهم‌ترین برنامه‌های کمیته‌ها در کنگره ملی شهدا اعلام کرد.

جانشین سپاه فتح کهگیلویه و بویراحمد، برگزاری کنگره را فرصتی برای تبلیغ آرمان‌های شهدا و معرفی ظرفیت‌های ۴۵ ساله انقلاب اسلامی دانست و خاطرنشان کرد: بانک اطلاعاتی خوبی از دو هزار شهید استان تهیه شده‌است.

وی عملکرد کمیته‌ها و همراهی مدیران و دستگاه‌های اجرایی در ایجاد هماهنگی کنگره ملی سرداران و دو هزار شهید استان امیدوارکننده توصیف کرد و گفت: همه ظرفیت‌ها در بخش‌های گوناگون باید برای برگزاری آبرومندانه این رویداد مهم و فرهنگی بسیج شود.

مثنوی افزود: کنگره نهایی شهدای استان کهگیلویه و بویراحمد در مهرماه سال ۱۴۰۳ با شرکت مقام‌های لشکری و کشوری و قشرهای مختلف مردم در یاسوج برگزار می‌شود.

وی تصریح کرد: نصب تندیس شهدای ارتش در شهر دوگنبدان به‌عنوان میزبان اجلاسیه ۲۰۸ شهید ارتش در استان، فضاسازی اجلاسیه ۴۲۲ شهید شهرستان کهگیلویه، تحویل تابلوفرش منقش تمثال شهدا به خانواده شهدای استان از سوی دبیرخانه کنگره شهدا از آخرین اقدامات آماده سازی برای برگزاری این رویداد فرهنگی است.

جانشین سپاه فتح کهگیلویه و بویراحمدبا اشاره به کلنگ‌زنی مجتمع اردوگاهی شهدای کهگیلویه و بویراحمد در خرمشهر که اسفند امسال در زمینی به مساحت ۱۰ هزار متر مربع و ۷۰۰ میلیارد ریال اعتبار انجام شد، تصریح کرد: این مجتمع به‌عنوان میزبان زائران اربعین حسینی و شرکت کنندگان در کاروان‌های راهیان نور از ثمرات این کنگره بزرگ است.

کد خبر 747624

دیگر خبرها

  • آغاز بزرگترین رویداد فرهنگی کهگیلویه و بویراحمد
  • میدان امام (ره) اصفهان جمعه میزبان همایش بزرگ «پهلوان ایرانی»
  • کنگره ۲ هزار شهید؛ بزرگترین رویداد فرهنگی کهگیلویه وبویراحمد
  • آغاز جشنواره فرهنگی، ورزشی بازی‌های بومی محلی شهرستان لردگان
  • برگزاری رویداد فرهنگی سازمان همکاری اسلامی و دانشگاه بین‌المللی اسلامی مالزی
  • برگزاری 12 ویژه برنامه به مناسبت هفته فرهنگی اصفهان در منطقه 2
  • توسعه گردشگری نیازمند توجه به آموزش اصولی است/نبود برنامه ریزی چالش بزرگ گردشگری
  • لزوم توجه به تنوع مخاطبان در اجرای برنامه‌های اجتماعی و فرهنگی در تهران
  • ۵ رویداد بزرگ فرهنگی توسط سپاه خراسان شمالی اجرا شد
  • ۵ رویداد بزرگ فرهنگی توسط سپاه خراسان شمالی اجرایی شد