Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-04-27@05:27:16 GMT

روستایی که عطر برنجش مازندران را پر کرده

تاریخ انتشار: ۲۴ بهمن ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۷۲۵۴۳۳

کاردگر محله فریدونکنار به عنوان یکی از بزرگترین روستاهای شهرستان فریدونکنار در استان مازندران به دلیل دارا بودن اماکن مقدس و مذهبی، هر ساله مورد توجه مردم و مسافران داخلی و خارجی زیادی برای گذراندن اوقات فراغت‌شان، قرار می‌گیرد، با این وجود، همچنان این روستا، با مشکلات فراوانی رو به رو است. آفتاب‌‌نیوز : کاردگر محله فریدونکنار؛ روستایی با ۲۸۵۰ نفر جمعیت است که شغل حدود ۷۰ درصد مردم این روستا، کشاورزی است و در تولید برنج نقش بسزایی دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


کاردگر محله فریدونکنار به عنوان یکی از بزرگترین روستاهای شهرستان فریدونکنار به دلیل دارا بودن اماکن مقدس و مذهبی، هر ساله مورد توجه مردم و مسافران داخلی و خارجی زیادی برای گذراندن اوقات فراغت‌شان، قرار می‌گیرد.
تولید برنج درجه یک فریدونکنار در اراضی شالیزاری یکی از مزیت‌های روستا
تولید برنج درجه یک فریدونکنار در اراضی شالیزاری به عنوان یکی از مزیت‌های این روستاست و وجود دو آب بندان و نهال‌کاری در این روستا، فضای سبزی دلنشین را برای گذران اوقات فراغت فراهم می‌کند، اما با این وجود، همچنان این روستا، با مشکلات فراوانی رو به رو است و هنوز به جایگاه واقعی خود نرسیده است.
روستایی که اگر ابر و ماه و مهر و خورشید و فلک دست در دست هم بگذارند، ادعای شهر شدن دارد اما هنوز نتوانسته به نقطه آرمانی نزدیک شود و با مشکلاتی رو به رو است که مربوط به یک دوره دولت و مسئول خاص نمی‌شود.
آزار دیدن مردم روستا با تعریض نشدن جاده
محمدعلی احمدی، دهیار روستای کاردگرمحله اظهار کرد: جاده روستای کاردگرمحله از وسط این روستا می‌گذرد که با وجود فعالیت مسئولان، همچنان با مشکل رو به رو است. با وجود این‌که از سال ۸۹، ضلع شرقی این جاده تعریض شد، در بخش غربی آن به دلیل وجود نهر اصلی هنوز صورت نگرفت و مشکلات فراوانی چون تصادف‌های دلخراش، مردم این روستا را می‌آزارد.
وی افزود: با توجه به درخواست‌های مکرر، مسئولان، کمبود منابع مالی و نیاز به بودجه ملی را دلیل اصلی توقف این پروژه می‌دانند، در حالی که می‌توان این نهر آب را به وسط جاده به صورت مکانیزه منحرف و ضلع غربی این جاده را تعریض کرد.
احمدی با بیان اینکه نیوجرسی‌های بلندی که در وسط جاده این روستا قرار دارد، موجب کاهش دید رانندگان می‌شود، خاطرنشان کرد: امیدواریم مسئولان در امر تعریض جاده، محو این نیوجرسی‌ها و ایجاد بلوارهای کوچک‌تر و زیباتر، اقدام لازم را به عمل آورند.
احمدی با اشاره به اینکه قرار بود کاردگرمحله به همراه روستاهای شیرمحله و بنه‌کنار به شهر "آستانه" تبدیل شوند، اما هنوز محقق نشده است، تصریح کرد: بر اساس طرح تفصیلی سال ۱۳۸۵ قرار بود این سه روستا به شهر تبدیل شود اما به دلایل موافقت نکردم مردم یکی از روستاها پس از تصویب آن، پروژه شهر آستانه نو به تعویق افتاد.
وی در پاسخ به این سوال که چرا یکی از این سه روستا، تمایلی به شهر شدن ندارد، گفت: طرح تفصیلی در سال ۱۳۸۵ به درخواست اهالی این محل که خواستار تبدیل شدن به شهر بودند، تهیه و تصویب شد. متأسفانه این موضوع دستخوش بازی‌های سیاسی شد؛ زمانی که دهیار و شورای روستا، موافقت خود را نسبت به شهر شدن اعلام می‌کنند در واقع به نمایندگی از مردم این روستاها پاسخ مثبت داده‌اند و قطعاً هزینه‌های مادی و معنوی زیادی نیز صورت گرفته است اما پس از ۱۲ سال هنوز این اتفاق نیفتاد.
مردم و مسئولان دو روستای کاردگرمحله و شیرمحله فریدونکنار خواستار تبدیل شدن به شهر آستانه نو
احمدی افزود: با تمام این مشکلات، مردم و مسئولان دو روستای کاردگرمحله و شیرمحله فریدونکنار خواستار تبدیل شدن به شهر آستانه نو هستند و امیدواریم مسئولان این موضوع را به صورت جدی پیگیری کنند.
وی با بیان اینکه در صدد هستیم طرح تفصیلی دو روستای کاردگرمحله و شیرمحله تهیه و به شهر آستانه نو تبدیل شود، گفت: کاردگرمحله ظرفیت تبدیل شدن به شهر را دارد و نمایندگی بسیاری از ادارات نیز در اینجا مستقر شده‌اند.
دهیار روستای کاردگرمحله فریدونکنار با تصریح بر اینکه تنها در هر ماه برای دفع پسماند این روستا، ۴ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان و در سال حدود ۵۵ میلیون تومان هزینه می‌شود عنوان کرد: همه این هزینه‌ها در حالی است که سرآنه این روستا در هر سال ۷۵ میلیون تومان است.
احمدی در ادامه با بیان اینکه از ۱۰ سال گذشته، احداث کتابخانه این روستا، آغاز شده و امروز به پیشرفت ۷۰ درصدی رسیده است، گفت: کتابخانه یک مکان عمومی مناسب برای ترویج فعالیت‌های عمومی روستا است که امیدواریم با تلاش مسئولان مشکلاتش برطرف شود و کتابخانه افتتاح گردد.
احداث سالن ورزشی کاردگرمحله؛ ۱۵ ساله شد!
مریم هادیان، عضو شورای اسلامی روستای کاردگرمحله فریدونکنار نیز در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به اینکه احداث سالن ورزشی این روستا ۱۵ ساله شد و همچنان به اتمام نرسید، اظهار کرد: مسئولان و نمایندگان مجلس، در این خصوص وعده‌های فراوانی دادند اما تنها در اندازه وعده ماند و عملی نشد.
وی با بیان اینکه تیم فوتسال کاردگرمحله به عنوان نماینده فریدونکنار، در لیگ برتر فوتسال مازندران، فعالیت می‌کند اما هیچ حمایتی از مسئولان نمی‌شود، گفت: در بسیاری از مواقع، این تیم برای تمرین و برگزاری بازی دوستانه، به شهر فریدونکنار و شهرستان‌های اطراف می‌رود.
عضو شورای اسلامی روستای کاردگرمحله فریدونکنار با اشاره به اینکه بر اساس آمار کانون سلامت محله، فشارخون و قندخون کاردگرمحه‌ای‌ها بسیار بیشتر از سایر روستاهای این شهرستان بود، افزود: دلیل اصلی این امر، نبود فضای مناسب برای ورزش مردم در این روستا است.
منبع: ایسنا

منبع: آفتاب

کلیدواژه: فریدونکنار عطر برنج مازندران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۷۲۵۴۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ساماندهی رودخانه بابلک از بروز خسارت به یک روستا پیشگیری کرد

سید محمد موسوی معاون حفاظت و بهره‌برداری شرکت آب منطقه‌ای مازندران گفت: با انجام اقدام به موقع برای لایروبی و ساماندهی یکی از نقاط حادثه‌خیز رودخانه بابلک در شهرستان سوادکوه شمالی از وقوع خسارت ناشی از طغیان این رودخانه طی روز‌های اخیر و آسیب به زیرساخت‌ها و تاسیسات حاشیه رودخانه جلوگیری شد.

او با بیان این‌که لایروبی رودخانه‌های مازندران بر اساس اولویت و با شناسایی نقاط حادثه‌خیز در حال انجام است، افزود: انباشت رسوبات سیلاب سال‌های اخیر در بستر جاری و آبرو رودخانه بابلک در محدوده بالادست روستای امامکلا از توابع دهستان لفور شهرستان سوادکوه شمالی، این محدوده از رودخانه را به یکی از نقاط حادثه‌ساز در زمان طغیان رودخانه و جاری شدن سیلاب تبدیل کرده بود که با لایروبی و ساماندهی به موقع از بروز خسارت ناشی از سیل در هفته جاری جلوگیری شد.

موسوی گفت: در این نقطه حادثه‌خیز چند بار شاهد طغیان رودخانه و خارج شدن سیلاب از مسیر اصلی بودیم که به جاده دسترسی و تاسیسات مجاور رودخانه خسارت می‌زد و بخشی از روستا نیز دچار آبگرفتگی می‌شد.

معاون حفاظت و بهره‌برداری شرکت آب منطقه‌ای مازندران افزود: پیش از بارندگی‌های اخیر اجرای عملیات خروج مصالح رودخانه‌ای مازاد، لایروبی و ساماندهی رودخانه در دستور کار شرکت آب منطقه‌ای قرار گرفت و با استفاده از ظرفیت تبصره ۸ قانون بودجه سال ۱۴۰۲ (تهاتر مصالح) و بخش خصوصی، بخش‌هایی از مسیر رودخانه ساماندهی و امکان عبور جریان سیلاب ایجاد شد.

موسوی گفت:با انجام این اقدامات جریان سیلاب روز‌های ۳ و ۴ اردیبهشت بدون انحراف در بستر رودخانه جاری شد و خسارتی به جاده دسترسی روستایی و اماکن گردشگری حاشیه رودخانه وارد نکرد.

او افزود: در صورت همکاری بیشتر منابع طبیعی برای قطع و جمع‌آوری درختان موجود در بستر جریانی رودخانه، عملیات لایروبی با سرعت بیشتری انجام می‌شود و با افزایش عرض آبگذری رودخانه، بستر بابلک سیلاب‌های بزرگ‌تری را هم عبور خواهد داد که در نهایت باعث کاهش خسارات احتمالی در سیلاب‌های آینده خواهد شد.

باشگاه خبرنگاران جوان مازندران ساری

دیگر خبرها

  • مسئولان از فساد دوری کنند تا بتوانند با آن مقابله کنند
  • برگزاری جشنواره «گیلاس کن»
  • ساماندهی رودخانه بابلک از بروز خسارت به یک روستا پیشگیری کرد
  • طرح «زنان کارآمد؛ روستای سرآمد» طرحی برای کمک به اقتصاد روستا
  • ۳۰۲ کیلومتر راه روستایی در لرستان آسفالت شد
  • تشکیل شورا‌های جوان‌سازی در روستا‌های فارس
  • راه‌های روستایی متاثر از سیلاب مازندران باز شد
  • دریافت تسهیلات ساخت مسکن ۴۰۰ روستا در چناران
  • شورای جوان سازی روستا‌ها تشکیل می‌شود
  • انسداد ۱۰ محور روستایی براثر سیلاب بهاری در مازندران