Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبستان»
2024-04-30@21:25:35 GMT

صادرات یک میلیون تنی شیشه تا سال ۱۴۰۴

تاریخ انتشار: ۲۴ بهمن ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۷۲۶۱۱۸

صادرات یک میلیون تنی شیشه تا سال ۱۴۰۴

صنعت شیشه سازی در کشور در سال های اخیر تا جایی پیش رفته است که علاوه بر تامین نیازهای داخلی به صادرات ۴۰ درصدی صادرات در این حوزه دست یافته ایم و پیش بینی می شود تا سال ۱۴۰۴ به تولید ۲.۵ میلیون تنی و صادرات یک میلیون تنی آن برسیم.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، زیر بخش های مختلف صنعت با وجود آنکه نام های پرآوازه ای مانند حوزه نفت و انرژی، برق و پتروشیمی، کشاورزی و شیلات و امثال آنها ندارند اما توانسته اند با رشد و پیشرفت جایگاه مناسبی را در عرصه اقتصادی کشور و به دنبال آن درآمدزایی ایفا کنند از جمله این بخش ها صنعت شیشه سازی است که بنا به گفته مسئولان این حوزه با رشد و پیشرفتی که در این عرصه در سال های جاری به دست آمده است 4 درصد شیشه جهان در ایران تولید می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

«جعفر سرقینی» سال گذشته اعلام کرده بود که «صنعت تولید شیشه و مصنوعات شیشه‌ای ایران موفق و رو به رشد است که در زمینه کمی و هم کیفی دستاوردهای خوبی دارد. مزیت اصلی کشورمان دسترسی آسان به معادن مواد اولیه تولید شیشه است. سالانه 1.6 میلیون تن شیشه تخت و800 هزارتن مصنوعات شیشه ای مثل ظروف شیشه ای، بلور و کریستال در کشور تولید می شود.»

 

 

معاون معدنی وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه 40 درصد تولیدات کشور در این بخش صادر می شود، اعلام کرده بود: «این صنعت سال 95 بیش از 260 میلیون دلار از صادرات شیشه و مصنوعات شیشه ای برای کشور درآمد داشته است. محصولات شیشه ای ایران از نظر کیفی از با کیفیت ترین محصولات جهان به شمارمی آید. کیفیت محصولات ایرانی باعث شده است ترکیه برای رقابت با محصولات صادراتی ما به این کشور، تعرفه 55 درصدی وضع کند و در حال حاضر انواع شیشه ها از شیشه های دو جداره، ضد گلوله، سکوریت، شیشه خودرو وشیشه هایی با فناوری نانو با بالاترین استانداردهای جهانی در کشور تولید می شود.»

 

این در حالی است که بنا به گفته رئیس اتحادیه شیشه و آئینه تهران روزانه ۵۰۰ هزار مترمربع شیشه و آینه در کشور تولید می شود که علاوه بر خودکفایی کامل در این عرص از این میزان تولید داخل شاهد صادرات ۴۰ درصدی محصولات این صنعت به کشور‌هایی همچون خلیج فارس، آسیای میانه، ترکیه و حتی اروپا هستیم. حدود ۹ کارخانه شیشه فلوت در شهر‌های مختلف کشور از جمله ساوه، مراغه، قزوین، یزد، آذربایجان و مشهد در حال فعالیت هستند.

 

 

«محمدعلی قنبری» با اشاره به اینکه هم اکنون نیاز به واردات نداریم، گفته است: «به دلیل داشتن تکنولوژی فلوت که آخرین تکنولوژی صنعت شیشه است از محصولات صادر شده ما استقبال خوبی می‌شود. حدود ۹۰۰ واحد صنفی شیشه در تهران مشغول به فعالیت است. خوشبختانه صنعت شیشه در کشور مشکلی ندارد و توانسته بعد از انقلاب اسلامی به دستاورد‌های مناسبی دست یابد. این صنعت در ایران از نمونه صنایع بسیار پویا و توانمند به شمار می‌رود و امیدواریم با توسعه و رونق بتواند به پیشرفت‌های خوبی دست یابد

 

یادآور می شود: صنعت شیشه‌سازی ، در ایران سابقه بسیار طولانی دارد که به حدود پیش از ۲۰۰۰ قبل از میلاد می‌رسد. کشف یک ظرف شیشه‌ای زرد رنگ صدفی با زینتی شبیه به خطوط شکسته موج‌دار که در یکی از قبرستانهای لرستان پیدا شده، یک گردن‌بند شیشه‌ای حاوی دانه‌های آبی رنگ متعلق به ۲۲۵۰ سال پیش از میلاد ، در ناحیه شمال غربی ایران و قطعات شیشه‌ای مایل به سبز که در کاوشهای باستان شناسی لرستان، شوش و حسنلو بدست آمده است، نشان دهنده سابقه تاریخی صنعت شیشه‌سازی در ایران است.

 

ظرفیت تولید این صنعت در کشور از مرز 2 میلیون و ۲۰۰ هزار تن عبور کرده است. این میزان تولید در بخش شیشه تخت یک میلیون و ۵۰۰ هزار تن، شیشه بطری ۴۰۰ هزار تن، بلور ۳۰۰ هزار تن و سایر صنایع ۱۰۰ هزار تن است. حجم تولید صنعت شیشه ایران در آینده نزدیک به مرز سه میلیون تن در سال می رسد. سرانه مصرف شیشه در کشور ۲۵ کیلوگرم است. با احتساب این سرانه بخش عمده محصول تولیدی مازاد بر نیاز است. پیش بینی شده است تا سال 1404 میزان تولید صنعت شیشه کشور به 2.5 میلیون تن در سال برسد و دست کم یک میلیون تن آن صادر شود.

 

با توجه به آنکه تحریم ها نمی توانند بر این صنعت اثر بگذارند چون مواد اولیه برای تولید شیشه در داخل کشور موجود است و نیازی به واردات آن نداریم این امید است که با توجه به مقبولیتی که شیشه های ساخت ایران در کشورهای دیگر دارد بتوانیم با برنامه ریزی و توجه به پتانسیل های داخلی زمینه ارزآوری بیشتر از این حوزه را فراهم کنیم. توجه به پتانسیل کشورهای همسایه که در چند سال اخیر دچار جنگ بوده و اکنون زمینه بازسازی در آنها فراهم است می تواند زمینه ای برای توسعه صنعت شیشه ایران و سایر بخش های صنعتی ما باشد./

 

 

پایان پیام/50

منبع: شبستان

کلیدواژه: راهپیمایی22 بهمن 22 بهمن راهپیمایی 22 بهمن انقلاب اسلامی چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی راهپیمایی اصفهان ایام فاطمیه دهه فجر فاطمیه شیشه صادرات ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۷۲۶۱۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حضور نمایندگان ۱۰۰ کشور در نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی ایران

وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: در ششمین نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی ایران،  نمایندگانی از ۱۰۰ کشور ‌دنیا و بیش از ۲ هزار تجار خارجی حضور دارند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، عباس علی آبادی امروز _یکشنبه نهم اردیبهشت_ در نشستی با اصحاب رسانه درباره ششمین نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی ایران (۸ تا ۱۲ اردیبهشت ماه) اظهار داشت: برگزاری این نمایشگاه در راستای تحقق شعار سال و توسعه صادرات و ارزآوری است.

وی افزود: قصد ما اول از برگزاری این نمایشگاه، معرفی دستاوردها به کشورهای دیگر و اعلام آمادگی تعامل با سایر کشورهاست بعضی از این کشورها تولیدات ما را نمی‌شناسند و باور نمی‌کنند که این محصولات تولید داخل باشد.

وزیر صنعت، معدن و تجارت ادامه داد: کشورهایی شریک تجاری ما هستند که از ما کالا بخرند ما به آنها کالا خواهیم فروخت، ضمن اینکه بسیاری از بازارها برای ما وجود دارد که ما به دنبال اصلاح مقاصد صادراتی هستیم.

علی آبادی بیان داشت: عده‌ای در بازار رقابت، اخباری را در فضای مجازی منتشر می‌کنند در حالی که با این اقدام در میدان کسی بازی می‌کنند که به نفع کشور نیست.

وی با اشاره به نامگذاری شعار اقتصادی سال از سوی رهبر معظم انقلاب اسلامی بیان داشت: رهبری پنج سال متوالی است که به موضوع تولید پرداخته‌اند که تولید کافی نیست و امسال بر جهش تولید تمرکز کردند و امسال بر جهش تولید با مشارکت مردم پرداختند.

وزیر صنعت، معدن و تجارت اضافه کرد: کم و کاستی‌هایی از بعد از انقلاب تا کنون وجود دارد که باید رفع شود هر چند اقداماتی در این عرصه صورت گرفته است. برای تحقق جهش تولید هر کاری انجام دهیم کامل نیست و حدی بر اقدامات این موضوع وجود ندارد و نیازمند یک نقشه راه است.

علی آبادی اولین موضوع تحقق شعار را بحث تأمین ارز عنوان کرد و گفت: با اختصاص ارز بایستی نیازهای تولید را رفع کرده و صادرات را توسعه دهیم که این نمایشگاه همسو با تحقق شعار سال است.

وی عنوان کرد: اولویت تحقق ارز به شرکت‌هایی است که ارزآوری بیشتری برای کشور داشته باشد و در جهت تحقق شعار سال اقدام به صادرات کنند. اگر شرکتی بر ساخت داخل تمرکز داشته باشد می‌تواند از ابزارها و خدمات وزارت صمت بهره مند شود اگر هر شرکتی ارز کمتر و بهره‌وری بیشتری را با استفاده از شرکت‌های دانش بنیان داشته باشد در اولویت هستند این امر توسط دستگاه‌های زیر مجموعه وزارت صمت رصد می‌شود.

وزیر صنعت، معدن و تجارت، تکمیل سرمایه گذاری‌های ناقص و راه اندازی بنگاه‌های ناقص از دیگر اولویت‌های این وزارتخانه بیان کرد.

علی آبادی با بیان اینکه یکی از مهم‌ترین مسائل در تحقق شعار سال استفاده از مشارکت مردم در سرمایه گذاری گفت: باید بتوانیم از سرمایه‌های خرد مردم استفاده کنیم و پتانسیل‌های بزرگ را ایجاد کنیم.

وی افزود: صندوق‌های پروژه را برای طرح‌ها ایجاد و از مشارکت مردم استفاده کنیم در همین راستا به دنبال ایجاد سازوکارها هستیم.

وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به توسعه بازارهای صادراتی گفت: یکی از مهم‌ترین چالش‌های تولید نبود بازار برای کالاهای تولیدی است در همین راستا یکی از اقدامات ما بازار خارج از مرزهاست.

علی آبادی افزود: بسیاری از کالاهایی با کیفیت بدتر و قیمت ارزان‌تر از طریق قاچاق وارد کشور می‌شود که این موضوع را دنبال می‌کنیم.

وی از برگزاری نمایشگاه به صورت مجازی در آینده نزدیک خبر داد و گفت: در این راستا از روش‌های نوین و فناورانه استفاده خواهیم کرد. نمایشگاه‌های هدف صادراتی را در کشورهای همسایه برگزار خواهیم کرد.

وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به اینکه کشورهای آفریقایی یک اقیانوسی از فرصت‌های بی نظیر است گفت: فرصت برای پیمانکاران در حوزه زیرساخت‌ها زیاد است و به خاطر کشت فراسرزمینی برای انتقال تکلونوژی است.

علی آبادی گفت: تداوم و پایداری در ارتباط‌ها و مشارکت‌های تجاری برقراری اصل برد برد است باید تکنولوژی، سرمایه گذاری و شغل را به کشورهای آفریقایی ببریم. ‌

کد خبر 748731

دیگر خبرها

  • متانول به جای صادرات تبدیل به بنزین می شود
  • متانول به‌جای صادرات تبدیل به بنزین می‌شود
  • راه‌اندازی نخستین PDH کشور در سال ۱۴۰۴
  • صادرات ایران باید از خام فروشی عبور کند
  • ثبت ۷.۸ میلیارد دلار صادرات صنعت فولاد کشور طی سال گذشته
  • تکرار تجربیات موفق تأمین مالی بانک صادرات ایران برای صنعت خودرو
  • تکرار تجربیات موفق تأمین مالی بانک صادرات ایران برای خودرو
  • افغانستان در راه رسیدن به خودکفایی
  • قم قطب صنعت کفش ماشینی کشور
  • حضور نمایندگان ۱۰۰ کشور در نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی ایران