Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری برنا»
2024-04-27@12:48:13 GMT

سرمایه‌گریز بودن اصفهان درست نیست

تاریخ انتشار: ۲۴ بهمن ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۷۲۸۰۲۷

سرمایه‌گریز بودن اصفهان درست نیست

به گزارش خبرگزاری برنا از اصفهان، شهرام رئیسی با اشاره به اینکه تا پایان دی ماه سال جاری، 21 قرارداد مشارکتی در شهرداری اصفهان نهایی شده است، اظهار کرد: این تعداد قرارداد با توجه به شرایط اقتصادی نسبتا دشواری که در آن به سر می بریم، بسیار قابل توجه است.

وی ادامه داد: سرمایه گذاری مشارکتی در شهر اصفهان به صورت سنتی در حوزه های مسکن و ساختمان انجام می گیرد اما در این دوره، جهت گیری مدیریت شهری برای حرکت سرمایه گذاری ها به سمت سایر بخش ها مانند حوزه های فرهنگی، ورزشی و اجتماعی بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

مدیرعامل سازمان سرمایه‌گذاری و مشارکت‌های مردمی شهرداری اصفهان با اشاره به اینکه پروژه مشارکتی شهرداری اصفهان در حوزه سینما در منطقه 15 شهر به بهره برداری رسید، تصریح کرد: سینما بهمن در یکی از مناطقی که از سرانه های فرهنگی کمتری برخوردار بود، ساخته شد که شهرداری در این راستا یک فضای بلااستفاده را با مشارکت حوزه هنری به روش BOT ( ساخت، بهره برداری، واگذاری) تبدیل به سینما کرد.

هزینه های نگهداری ایستگاه های دوچرخه از دوش شهرداری برداشته شد

وی با بیان اینکه یکی دیگر از پروژه های مشارکتی شهرداری در حوزه ورزش تبدیل یک زمین به چهار زمین ورزشی روباز در منطقه 10 است، گفت: همچنین برخی از فضاهای سبز شهر اصفهان در تابستان اخیر به شدت نیازمند آب بود از همین رو شهرداری برای تامین آب مورد نیاز با مشارکت یک شرکت دانش بنیان در قالب BOO ( ساخت، بهره برداری، مالکیت) تصفیه خانه پساب شمال شهر را راه اندازی کرد.

رئیسی ادامه داد: با بهره برداری از این طرح، تأمین آب مورد نیاز فضای سبز منطقه 12 و 2 و احتمالا در آینده منطقه 7 می تواند از طریق این تصفیه خانه و با پساب تصفیه شده انجام شود.

وی با اشاره به اینکه راه اندازی ایستگاه های دوچرخه با واگذاری 15 ایستگاه به بخش خصوصی از جمله طرح های مشارکتی شهرداری اصفهان در سال 97 بوده است، تصریح کرد: پیش از این، شهرداری باید هزینه هایی را به شرکت های نگهداری پرداخت می کرد و دوچرخه ها هم کیفیت خوبی نداشت اما اکنون با جلب مشارکت بخش خصوصی در این پروژه و واگذاری ایستگاه ها به بخش خصوصی، کیفیت دوچرخه ها افزایش یافته و نه تنها هزینه نگهداری ایستگاه ها از دوش شهرداری برداشته شده است بلکه درآمدی هرچند اندک برای شهرداری حاصل شده است.

سایت خورشیدی شهر اصفهان با مشارکت بخش خصوصی راه اندازی می شود

مدیرعامل سازمان سرمایه‌گذاری و مشارکت‌های مردمی شهرداری اصفهان در مورد راه اندازی سایت انرژی خورشیدی شهر اصفهان نیز افزود: سال 94 تفاهم نامه ای برای تولید 540 مگاوات برق از انرژی خورشیدی در شهر اصفهان منعقد اما متأسفانه اجرایی نشد. از ابتدای سال جاری، شهرداری اصفهان پیگیر این موضوع بود چراکه طبق مصوبه شورای شهر، شهرداری باید بخشی از برق مصرفی خود را از طریق سایت های خورشیدی تامین کند. بر همین اساس فهرستی از سرمایه گذاران علاقمند در این حوزه تهیه و جلسات متعددی با مرکز پژوهش های شورای شهر و معاونت خدمات شهری برگزار شد.

رئیسی افزود: به دلیل نوسانات نرخ ارز در 6 ماهه دوم سال جاری، این طرح توجیه پذیری خود را در کل کشور از دست داد چراکه این پنل ها وارداتی است و قیمت خرید تضمینی برق هم افزایش نیافته است. به همین دلیل برای اجرایی شدن طرح، در نهایت با همکاری سازمان میادین و ساماندهی مشاغل شهری این طرح را در مقیاسی کوچک تر و توجیه پذیر، برنامه ریزی کردیم. در حال حاضر اقدامات مطالعاتی و فنی طرح سایت خورشیدی اصفهان انجام شده و به زودی اقدامات لازم برای فراخوان جذب سرمایه گذار انجام می شود.

مدیرعامل سازمان سرمایه‌گذاری و مشارکت‌های مردمی شهرداری اصفهان ادامه داد: با همکاری سازمان میادین سایتی برای این کار در نظر گفته شده که تا 2 مگاوات انرژی از طریق پنل های خورشیدی تولید می کند و پنل ها از طریق سرمایه گذار تامین می شود.

وی در خصوص سرمایه گذاری های خارجی گفت: در حال حاضر شرایط اقتصادی خاص سبب کاهش سرمایه گذاری خارجی در ایران شده است اما این سازمان با دفتر نمایندگی وزارت امور خارجه در اصفهان در ارتباط است و اگر درخواستی از سرمایه گذاران خارجی وارد شود، از طریق امور بین الملل شهرداری اصفهان پیگیری می کند.

ساخت هتل مجاور شهر رویاها با روش مشارکتی

مدیرعامل سازمان سرمایه‌گذاری و مشارکت‌های مردمی شهرداری اصفهان با بیان اینکه سرمایه گذاری در حوزه گردشگری شهری اصفهان نیز به صورت سنتی وجود نداشته و بیشتر در بخش های مسکن و ساختمان بوده است، گفت: رویکرد ما ایجاد فرصت ها در عرصه های مرتبط با گردشگری شهری است. هرچند این اقدام به لحاظ ایجاد زیرساخت های نرم افزاری دشوار است اما بخش گردشگری بسیار گسترده است و نمی توان آن را در هتل داری و رستوران داری محدود کرد.

وی با بیان اینکه در ابتدای سال جاری سیاست اتمام هتل های نیمه تمام را پیگیری کردیم، اظهار کرد: هتل جهان نما یکی از این فرصت ها بود که به حوزه معاونت مالی و اقتصادی شهرداری منتقل شد. در حال حاضر نیز ساخت هتل مجاور شهر رویاها به صورت مشارکتی در دست اقدام است. البته برخی مکان یابی ها درست نبوده و جذب سرمایه گذار برای آن دشوار است.  

رئیسی ادامه داد: راه اندازی شهرک سلامت اصفهان به عنوان یکی از طرح های گردشگری سلامت در بعد ملی، پروژه ای است که با مشارکت بخش خصوصی و مدیریت شهری و با هدف رونق بخشی به گردشگری سلامت انجام شده است. زمین این طرح، آورده شهرداری اصفهان بوده و ساخت هم از سوی سرمایه گذار در حال انجام است.

سرمایه گریز بودن اصفهان درست نیست

وی در مورد تعبیر سرمایه گریزی شهر اصفهان، گفت: هر کس می تواند در حوزه های اقتصادی اظهارنظرهای مختلفی داشته باشد. اما هیچ وقت نمی توان نتیجه قطعی را از این اظهارنظرها برداشت کرد. در حوزه فرار سرمایه ها نیز فقط آمار و ارقام، اثبات کننده این ادعا است و نمی توان با حرف و بدون استناد به آمارهای رسمی، اظهارنظری در این مورد داشت. 

مدیرعامل سازمان سرمایه‌گذاری و مشارکت‌های مردمی شهرداری اصفهان با اشاره به اینکه این سازمان کاملا برنامه محور است، افزود: برنامه ما برای سال 98 تداوم برنامه سال 97 در راستای برنامه شهردار اصفهان و مبتنی بر سند بودجه سال آینده است. بر اساس بودجه 98 شهر اصفهان، سازمان سرمایه گذاری شهرداری 134 میلیارد تومان درآمد حاصل خواهد کرد. از سوی دیگر در بودجه سال آتی مناطق سهم بالایی در جذب سرمایه گذاری خواهند داشت و موظف خواهند بود که بخشی از درآمدها را از محل تعریف پروژه های مشارکتی حاصل کنند.

رئیسی افزود: البته در حال حاضر در مناطق 15 گانه شهر اصفهان در مجموع 62 پروژه با روش مشارکتی در حال اجراست.

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: آمار و ارقام اصفهان سرمایه سرمایه گذاری شهرداری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۷۲۸۰۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بسترسازی برای جذب سرمایه‌های خرد مردمی برای توسعه پیشران‌های اقتصادی کشور

یکی از مهم ترین راهکارها برای تحقق مشارکت مردم در توسعه ابرپروژه های کشور، به کارگیری سرمایه های مردم در جهت تامین مالی منابع موردنیاز جهت توسعه این پیشران های اقتصادی است که باید به صورت خرد و از طریق مطمئن به افراد اختصاص یابد. هر پروژه تولیدی نیز باید حداقل به میزان بهره بانکی، سودده باشد؛ بنابراین در مدل مذکور برای بسترسازی جهت تامین مالی توسعه پیشران های اقتصادی کشور، باید بهره مندی از حداقل سود بانکی و تضمین این موضوع باشد؛ همچنین باید به شکل انتقال سهام پروژه در بازار سرمایه انجام شود زیرا انتشار اوراق با سودی بالاتر از بهره بانکی، برای بسترسازی مطمئن جهت سرمایه گذاری خرد مردمی، راهکار قابل قبولی نیست و مردم نیز در شرایط تورمی کشور، خرید دارایی را ترجیح می دهند

راهکار اصلی تحقق بسترسازی برای جذب سرمایه های خرد مردمی به سمت پیشران های اقتصادی، اعطای سهام پروژه به همراه تضمین سود حداقل بانکی است که این مفهوم ذیل مدل تامین مالی شرکت سهام عام پروژه قرار دارد. مدل‌های تامین مالی مبتنی بر شرکت سهام عام پروژه، محدودیت‌های سنتی را می‌کاهند و با توانمندسازی سرمایه‌گذاران خرد، زمینه‌ساز جهش در تولید و رسیدن به توسعه پایدار می‌شوند. این رویکرد، با بهره‌گیری از سهام ممتاز سودی که کف سود بانکی را تضمین می‌کند، اعتماد لازم برای جلب مشارکت‌های عمومی را فراهم می‌آورد و به سرمایه‌گذاران خرد امکان می‌دهد با ریسک پایین‌تر در پروژه‌های سودآور بزرگ سرمایه‌گذاری کنند.

این مدل تضمین درآمد را در کنار توزیع عادلانه‌تر ثروت و تقویت مشارکت مردمی در تصمیم‌گیری‌های اقتصادی می‌آورد. در این مسیر، نقش دولت بسیار حیاتی است، زیرا حمایت و ترویج دولت می‌تواند به طور قابل ملاحظه‌ای در موفقیت این مدل‌ها تأثیرگذار باشد. استفاده از این مدل‌ها راهکارهایی نوآورانه برای دعوت سرمایه‌گذاران خرد به عرصه‌های مهم اقتصادی، از جمله صنعت نفت، است و دولت‌ نقش کلیدی در تسهیل و ترویج این مدل‌ها دارد.

مشارکت عمومی در توسعه پیشران های اقتصادی کشور به‌واسطه‌ی پتانسیل بالای سودآوری و اهمیت استراتژیک این صنعت در اقتصاد ملی، فرصت‌های بی‌شماری برای توسعه پایدار و کاهش وابستگی به سرمایه‌گذاری‌های دولتی ارائه می‌دهد استفاده از مدل‌های تامین مالی مبتنی بر شرکت سهام عام پروژه و سهام ممتاز سودی، نه تنها امنیت سرمایه‌گذاری را تقویت می‌کند بلکه زمینه‌ساز مشارکت‌های وسیع‌تری می‌شود که به دموکراتیزه کردن فرصت‌های سرمایه‌گذاری و توزیع عادلانه‌تر ثروت کمک می‌کند.

رویکرد جدید بسترسازی در توسعه  نه تنها به تضمین درآمدها کمک می‌کند، بلکه با افزایش مشارکت مردمی در تصمیم‌گیری‌های اقتصادی، پایه‌های یک اقتصاد پویا و مردم‌سالار را مستحکم‌تر می‌سازد. با تحقق این مشارکت‌ها و توسعه پیشران های اقتصادی کشور، نه تنها منافع ملی حفظ می‌شوند بلکه مسیر توسعه اقتصادی کشور با استفاده بهینه از منابع داخلی و خارجی به شکلی پایدار و مؤثر ترسیم می‌شود. این تغییرات، نویدبخش آینده‌ای روشن‌تر برای اقتصاد و مردم کشور است، جایی که هر فردی می‌تواند به طور مستقیم در رشد و شکوفایی ملی سهیم باشد.

دیگر خبرها

  • تزریق ۲,۹۰۰ میلیارد تومان اوراق مشارکت برای حمل‌ونقل اصفهان
  • ثبت بیش از ۱۰۰۰ فرم شناسایی مشترکان سازمان پسماند اصفهان در سامانه سنا
  • ثبت بیش از ۱۰۰۰ فرم شناسایی مشترکین سازمان پسماند اصفهان در سامانه سنا
  • تولید بیش از ۲۶۰ هزار تن آسفالت در مجتمع تولیدی صفه اصفهان
  • اجرای ۳۱ پروژه با مشارکت سرمایه‌گذاران/ پیشرفت ۵۵ درصدی پروژه مشارکتی میخک
  • بسترسازی برای جذب سرمایه‌های خرد مردمی برای توسعه پیشران‌های اقتصادی کشور
  • گام بلند شهرداری اصفهان در بودجه‌ریزی حوزه فناوری اطلاعات
  • ثبت ۱۵ دستاورد هوشمندسازی در سازمان آتش‌نشانی اصفهان
  • تعامل مسئله‌محور می‌تواند راه نجات سازمان‌ها و رسانه‌ها باشد
  • «حق‌شناس» مدیرعامل سازمان پارک‌ها و فضای سبز شهرداری اصفهان شد