Web Analytics Made Easy - Statcounter

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: مردم رأی می‌دهند ولی بعد از حق نظارت و سوال کردن از مسئولان از آن‌ها دریغ شده است.

 به گزارش قدس آنلاین، قسمت هشتاد و هفتم از برنامه بدون توقف، شامگاه دیروز ۲۳ بهمن‌ از شبکه سه سیما به روی آنتن رفت.

در این برنامه، محمد باقر قالیباف عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام که به عنوان میهمان در این برنامه حضور داشت، به نقش مهم مردم در عرصه‌های مختلف اشاره کرد و یادآور شد: چهل سال از انقلاب گذشته، این مردم همیشه در انتخابات شرکت کرده و برای سرنوشت خودشان تعیین تکلیف کردند، ولی نقد ما اینجاست که این مردم رأی می‌دهند ولی بعد حق نظارت و سوال کردن از مسئولان خودشان را ندارند، امام(ره) فرمودند «هر کاری مردم انجام می‌دهند دولت در آن دخالت نکند» ما گیرمان اینجاست مردم وقتی چیزی می‌خواهند باید در گرفتن خواسته خودشان که خواسته به حقی است دخالت کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی در ادامه سخنان خود اظهار کرد: من می‌گویم ظلمی که به کشور شد این بود که آنهایی که نتوانستند در حوزه کار خودشان، در حوزه اقتصاد مشکل کشور را حل کنند امروز به جای اینکه مسئولیت بپذیرند، طوق بی‌عرضگی خودشان را گردن آمریکا می‌اندازند و مثلا می‌گویند مشکل این مرغ یخی بر گردن آمریکاست.

شهردار سابق تهران در پاسخ به این سوال که «چرا وقتی مشکلات کشور خودمان حل نشده باید برویم به کشورهای دیگر کمک کنیم» گفت: اگر این طور باشد من هم قبول دارم اما من می‌گویم اینها چه ربطی به هم دارند، مشکلات جای دیگر است، مثلا ما چند مدرسه در کشور داریم که وسائل گرایشی استاندارد ندارند، حرف من این است که وقتی دولت را بزرگ می‌کنیم، پرهزینه می‌کنیم و مثلا آموزش و پرورش مجبور است ۹۸ درصد بودجه خودش را خرج هزینه‌های جاری و حقوق می‌کند طبیعی است در حل مشکلات دچار مشکل شود.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام اضافه کرد: سوار بر بروکراسی نیستیم و بروکراسی دارد کشور را پیش می‌برد نه مدیران، این واقعیت تلخی است خوب باشد، ما الان چند کلاس و مدرسه داریم که وسیله گرمایشی ندارند، مثلا ۵ هزارتا، اگر امروز در همین وضعیت بد اقتصادی بگوئیم ۵ هزار بخاری می‌خواهیم که بچه‌های مردم نسوزند حتما خود مردم این بخاری را می‌آورند. پس دولت باید به مردم مسئولیت بدهد و آنها را دخیل کند.

وی در ادامه تصریح کرد: بروکراسی امروز تشکیلات، ۴۷۰ هزار میلیارد تومان برای سال ۹۸ هزینه‌اش دارد، خوب یک دولت با این مشکلات چه کار می تواند بکند، اگر این وضعیت باشد هرکس بیاید همین است باید یک دولتی بیاید که جسارت داشته باشد که این حوزه ساختاری بی‌ربطی که درست شده اصلاح کند، ما در حوزه سیاسی به پیروزی رسیدیم اما به ریل اقتصاد دست نزدیم، به ریل سیستم‌های اداری دست نزدیم، روز به روز هم بزرگترش کردیم، پس بپذیریم مشکل از مدیریت است، مشکل از افراد است، مشکل از باورهای افراد است، مشکل از انقلاب و دین و اسلام نیست.

قالیباف در ادامه برنامه بدون توقف با تأکید بر داشتن ظرفیت‌ها و افتخارات مهم کشور یادآور شد: امروز در حوزه بهداشت و درمان، در حوزه خدمات علمی در حوزه زیرساخت‌ها، در حوزه آموزش عالی ما جزء ۱۰ کشور برتر دنیا هستیم از قضا ما دردمان اینجاست این ظرفیت‌ها را داریم، این قابلیت‌ها را داریم اما در حوزه مدیریتی و کارکردی و کارآمدی دچار مشکل هستیم.

وی همچنین با اشاره به دوره فرماندهی خود در نیروی انتظامی و موفقیت راه‌اندازی سامانه ۱۱۰ یادآور شد: ما مردم را در نیروی انتظامی برای حل مشکلات دخیل کردیم و خواستیم ما را مطلع کنند و شاهد نتایجش در زمانی کمتر از ۲۰ ماه بودیم، پس این توان وجود دارد ولی نگاه و باور مهم است. اینکه ما امنیت را تهدید محور نگاه کنیم یا جامعه‌محور. ما مدیریت دوره قجری را جمع کردیم، از جوان‌ها و تکنولوژی جدید استفاده کردیم، روش، ابزار، هدف‌گذاری و باور مهم است. امروز می‌شود این را آورد در اقتصاد.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در پایان در پاسخ به این سوال که «چرا سازو کاری طولانی‌مدت وجود ندارد تا بتوان عملکرد افراد، دولت و مدیریت‌ها را سنجید؟» یادآور شد: ما مردم‌سالاری داریم، حق انتخاب داریم، که همه اینها درست است، اما یک سری مشکلات داریم که باید آنجا را اصلاح کنیم، مشکلاتی نیز جریانات سیاسی ما دارند، مشکلاتی هم مردم در انتخاب دارند که به فضای رسانه‌ای که در حوزه ذهنی اتفاق می‌افتد برمی‌گردد باید به قانون انتخابات و مشکلات آن نگاه کنیم. مثلا کسی از من پرسید چطور می‌شود برای شرکت در انتخابات شورای شهر باید فوق لیسانس داشت اما برای ریاست جمهوری سواد خواندن و نوشتن کافی است، خوب همه اینها مسائلی است که باید حل شود.

منبع: فارس

انتهای پیام/

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: حق نظارت قالیباف قدس آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۷۲۹۷۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توان علمی دانشگاه فردوسی مشهد باید به حل مشکلات کمک کند

آیت الله سید احمد علم الهدی روز یکشنبه و در نشست با اعضای هیات رییسه دانشگاه فردوسی مشهد در محل این دانشگاه گفت: دانشگاه فردوسی مشهد دارای ذخایر علمی بسیاری است و یکی از دانشگاههای دارای برتری علمی در کشور است که توانسته افراد بزرگ و سرشناسی که در علوم تاثیر گذارند را در خود پرورش بدهد ولی متاسفانه در نشان دادن این عظمت علمی و استفاده از آن برای حل مسائل جامعه توجه ویژه ای صورت نگرفته است.

وی افزود:مردم و یا مسوولان دستگاه‌ها و نهادها قرار نیست به دنبال دانشگاه بیایند و به عبارتی این دانشگاه است که باید در ارتباط با جامعه نقش اثرگذار خود را ایفا کند.

وی ادامه داد: ظرفیت دانشگاه در اثرگذاری در حوزه های مختلف از جمله فناوری، معدن، علوم انسانی، تربیت جامعه و فرهنگ سازی در جامعه بسیار است ولی دانشگاه باید خود را در این زمینه ها به جامعه اثبات کنند تا مشتری برای داشته های دانشگاه پیدا شود.

نماینده ولی فقیه در استان خراسان رضوی گفت: سرمایه گذاران به دنبال ایجاد بهره و منفعت برای خود هستند و شاید تجربه یک تکنسین را به دانش یک متخصص دانشگاهی ترحیح دهند و این در حالی است که باید دانشگاه توانایی خود را به جامعه هدف اثبات کنند تا آنان از دانش این مجموعه علمی بهره ببرند؛ متاسفانه این نکته در بیشتر دانشگاه های کشور مورد غفلت قرار گرفته است.

علم الهدی همچنین به نقش مسایل فرهنگی و توجه به موضوع جوانی جمعیت در دانشگاه‌ها اشاره کرد و گفت: ایجاد پردیس زندگی و خوابگاه متاهلی حرکت ارزشمندی است که می‌تواند در رونق ازدواج دانشجویی نقش بسزائی داشته باشد و البته باید به این موضوع توجه داشت که اگر امکان تغییر در احداث آن برای بهره مندی بیشتر دانشجویان وجود دارد، مورد توجه قرار گیرد.

بال قوی برای دولت سیزدهم

رییس دانشگاه فردوسی مشهد نیز در این نشست گفت: این دانشگاه سعی کرده است تا با حضور نیروهایی که نگاه نوآور به حل مسائل کشور دارند مسائل و مشکلات را حل کند و به عنوان یک بال قوی در دولت سیزدهم نقش آفرین باشند.

مسعود میرزایی افزود:دانشگاه فردوسی مشهد جزو دانشگاه‌های باسابقه و برتر کشور است و در عرصه های مختلف علمی اقدامات بسیاری انجام است و اکنون به حوزه علوم انسانی با نگاه اسلامی و تولید علم توجه بسیاری شده است تا امکان ایفای نقش های جدیدی در جامعه و کشور داشته باشد.

وی ادامه داد: در طول فعالیت مدیریت جدید این دانشگاه سعی شد تا نیروهای انقلابی و متخصص که نسبت به این کشور دغدغه مند هستند، جذب دانشگاه شوند تا در نهایت، دانشگاه برای آینده کشور داشته‌های بسیاری ارائه کند و بر همین اساس باید، غفلت نسبت به حوزه علوم انسانی نیز کاسته شود.

عضو هیات علمی دانشگاه فردوسی مشهد گفت: یکی دیگر از موضوعاتی که به آن توجه شده است، افزایش سرمایه اجتماعی در دانشگاه است و بر همین اساس، برخی از معوقات دانشگاهیان که مدت ها بر زمین مانده بود با رایزنی، کار جهادی و شبانه روزی پرداخت شد.

میرزایی افزود: می خواهیم دانشگاه فردوسی مشهد، یک دانشگاه تمدن ساز و الگو باشد تا بتواند نقش فعالی در سطح استان، کشور و حتی عرصه بین المللی، ایفا کند تا در توسعه و رونق کسب و کارها و یاری به حوزه اقتصاد دانش بنیان، موثر باشد.

رییس نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاه فردوسی مشهد نیز گفت: علم و دانش، مصدر عالم و شخصیت دهنده به آن هستند و اگر علم نورانی شود تمام مشتقات وابسته به آن نیز نورانی خواهد شد.

حجت الاسلام والمسلمین دکتر مهدی ایمانی مقدم افزود: علمی که منجر به اخلاص، عمل و بصیرت شود باعث می‌شود برکات به دانشگاه و جمع دانشگاهیان اضافه شود.

وی ادامه داد: همراه کردن علم با اخلاق باید در اسناد بالادستی دانشگاه مورد توجه قرار گیرد تا منجر به تحول محتوایی در دانشگاه شود و در این راستا، تحول در ارائه دروس معارف نیز باید مورد توجه باشد.

باشگاه خبرنگاران جوان خراسان رضوی مشهد

دیگر خبرها

  • درخواست محمد هاشمی از نمایندگان مجلس آینده
  • توزیع عادلانه امکانات؛ رمز اصلاح حاشیه‌نشینی در مشهد
  • درخواست عضو مرکزی حزب کارگزاران از نمایندگان مجلس آینده
  • نیاز مناطق سیل‌زده بلوچستان به ماشین‌آلات سنگین
  • بهره وری غیر اصولی آب مشکلات آینده را بیشتر می‌کند
  • توان علمی دانشگاه فردوسی مشهد باید به حل مشکلات کمک کند
  • اهتمام مجالس آسیا به‌ تقویت ابعاد نظارت همگانی
  • سازوکار‌ها و آمادگی‌ها برای اجرای دور دوم انتخابات مجلس
  • جعفرزاده: هر کسی به جز قالیباف رئیس مجلس‬⁩ شود کشور شفاف‌تر اداره می‌شود
  • جعفرزاده ایمن‌آبادی: هر کسی به جز قالیباف رئیس مجلس‬⁩ شود کشور شفاف‌تر اداره می‌شود