Web Analytics Made Easy - Statcounter

فارس نوشت: دستگیری چند دختر رقاص جوان اینستاگرامی و پخش اعترافات آنها از تلویزیون، چند ماه قبل خبر اول رسانه‌های خبری و اجتماعی کشور شد. دختران جوانی که با رقصیدن مقابل لنز موبایل توانسته بودند مخاطبان زیادی برای خودشان دست و پا کنند. اما این خبر مخاطبان زیادی را نیز درگیر محتواهای رقص در شبکه‌های اجتماعی کرد و برایشان این سوال به وجود آمد که چرا در یک‌سال گذشته این دست محتواها که اغلب توسط دختران جوان ساخته و منتشر می‌شود زیاد شده‌است؟  چرا با وجود خبر این دستگیری‌ها باز هم دختران جوان دیگری این ریسک را می‌پذیرند تا جایی که «ایسپا» مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران در گزارشی اعلام کرد میان محتواهای فرهنگی موثر در اینستاگرام با بررسی از روی میزان لایک،کامنت و میزان مشاهده، محتوای رقص در اینستاگرام از 9درصد سال 96 به 24درصد سال 97 تا پایان شهریور ماه رسیده‌است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

‌می‌رقصم تا مشهور شم

صفحه اکسپلورر اینستاگرام‌تان را باز کنید و محتواهایی که روی صفحه‌تان می‌آید را همینطور آرام آرام در ذهن‌تان دسته بندی کنید. بریده فیلم‌های حاشیه‌ساز برنامه‌های تلویزیونی، حواشی زندگی هنرمندان و صفحات آشپزی و تبلیغات و چندین صفحه دیگر که احتمالا دسته‌بندی‌ها را در ذهن شما خراب می‌کند. در چندوقت گذشته چند صفحه و چند دختر با سن‌های مختلف حتی از خردسال تا بیست و چندسال دیدید که در قاب گوشی و مقابل چشم شما در حال رقصیدن هستند؟کودکانی که لباس‌های بزرگسالانه‌تری پوشیده‌اند و همه توان کودکانه‌شان را به کار می‌گیرند که رقص بهتری داشته باشند تا مخاطبان بیشتری آنها را بپسندند و فیلم رقص‌شان در صفحاتی که به طور اختصاصی به این موضوع می‌پردازند باز نشر شود و بتوانند با شهرتی که به دست می‌آورند برای خودشان تبلیغات جذب کنند. کودکانی که می‌توان به یقین «کودک کار مجازی» صدایشان کرد.

می‌رقصم تا آهنگش بگیره

قصه رقص‌های مجازی توسط دختران جوان که این روزها رفته رفته به خردسالان هم رسیده تنها به راهی برای مشهور شدن و گرفتن تبلیغات ختم نمی‌شود. کافیست صفحه یکی از رقاص‌ها را مشاهده کنید و ببینید که پر است از فیلم‌های یک دقیقه‌ای از تکه آهنگ‌هایی با نام و نشان مشخص، که صاحب صفحه مدتی با آن تمرین کرده تا محصول نهایی رقصش را به بهترین نحو در صفحه‌اش ارائه دهد. معامله‌ای اقتصادی که به نفع خواننده و بند موزیک روی کار هم تمام می‌شود.

اهالی موسیقی اصطلاحی به نام «هیت» شدن دارند. هیت شدن یک آهنگ یعنی یک آهنگ به یکباره از همه جا شنیده می‌شود، به موبایل‌ها راه پیدا می‌کند و داخل گوش‌ جوان‌ها و موسیقی‌دوست‌ها می‌شود به ضبط صوت و دستگاه پخش ماشین‌ها می‌رسد. این الزاما به معنی کیفیت خوب یک آهنگ نیست. بلکه تنها به معنی فراگیری آن است. در سالهای اخیر بارها دیده‌ایم که بند‌های خیلی ضعیف موسیقی، تنها با هیت شدن کارهایشان یک شبه ره صدساله را طی کرده و پول‌دار شده‌اند.

سوال اینجاست که آیا موسیقی‌های مورد استفاده در این رقص‌ها صرفا به‌دلیل زیبایی‌شان مورد استفاده قرار می‌گیرد یا این حرکت با هماهنگی صاحب اثر موسیقی است؟ آیا خود بندها و خوانندگان برای هیت شدن کارهایشان به رقاص‌های مجازی پناه می‌آورند و یک همکاری دو طرفه تشکیل می‌دهند؟ آیا رقاص‌ها اصلا سفارش موسیقی می‌گیرند. برای همین به برخی از این صفحات پیام دادیم و درخواست کردیم که آیا مایل هستند روی یک آهنگ درخواستی که برایشان می‌فرستیم فیلم تولید کنند؟

خانم الف یکی از رقاص‌های اینستاگرامی است که چندی قبل نیز دستگیر شد و اینطور که از حال و هوای صفحه پیداست بعد از دستگیری و آزادی از ایران رفت. به خانم الف پیام دادیم و درخواست همکاری کردیم. جالب آن که خانم الف ما را به اکانت آقای میم مدیر برنامه‌اش بود ارجاع داد و اینطور که از محتوای این صفحه و باقی صفحه‌ها پیداست آقای میم مسئول تدوین و مونتاژ فیلم‌های این خانم و تعداد دیگری از رقاص‌ها نیز هست.

پول بده رو آهنگت برقصم

خانم سین یکی دیگر از رقاص‌های مجازی‌ست و با صفحه‌ای بیش از 200 هزار فالوئر فعالیت دارد. به خانم سین درخواست همکاری برای یک آهنگ دادیم که به ما قیمت معادل یک و نیم میلیون تومان برای هر پست را داد و گفت در صورت همکاری‌های بیشتر، این مبلغ مشمول تخفیف شده و به یک میلیون و دویست هزارتومان هم می‌رسد. مبلغی که شاید توقع می‌رفت به دلیل هزینه‌های مادی و معنوی تولید این فیلم و ریسک دستگیری و اتفاقات مشابه، حداقل بیش از این مبلغ باشد.

این خانم درجواب این سوال که تاکنون با چه کسانی همکاری داشته جواب داد که همه همکاری‌هایش با خوانندگان و بندهای موسیقی در صفحه مجازی‌اش وجود دارد.

چالش رقص آقای خواننده

با پیگیری درباره رقص دختران جوان روی موسیقی خوانندگان به گزارشی از تی‌وی‌پلاس رسیدیم که «بابک جهانبخش» خواننده باسابقه موسیقی پاپ اشاره کوتاهی درباره این شگرد جدید خوانندگان برای هیت شدن کارهایشان می‌کند و از این موضوع به عنوان یک شیوه زشت و خجالت‌آور یاد می‌کند.

با این حال برخی خوانندگان زیرزمینی این روزها حتی در صفحه‌هایشان چالش رقص راه می‌‌اندازند و از مخاطبان دعوت می‌کنند که روی آهنگ‌هایشان برقصند و فیلم‌هایشان را ارسال کنند تا در صفحه شخصی خواننده بارگذاری شود. هدف این خواننده‌ها این است که آهنگ تازه‌شان در فضای مجازی به بهانه فیلم‌های رقص چندین و چندباره تکرار و شنیده شود.

شگرد مبتذلی که باید فکری به حالش کرد

تعداد دختران رقاص در صفحات اینستاگرام روز به روز در حال افزایش است و سن این دختران روز به روز در حال کاهش. این روند نشان می‌دهد که ترفند خوانندگان و گروه‌های تازه‌کار و بعضا حتی مجاز موسیقی برای فراگیری کارشان جواب داده‌ و ادامه این روند می‌تواند دختران زیادی را به امید کسب درآمد به رقاص‌های مجازی تبدیل کند. پیش از این، مسئولان با فعالان موسیقی داخل کشور که موسیقی‌هایشان از طریق شبکه‌های ماهواره‌ای یا سایت‌های تایید نشده تبلیغ و منتشر می‌شد برخورد می‌کردند که این موضوع حتی با محرومیت‌های مجوز نیز همراه بود. به نظر می‌رسد مسئولان باید امروز فکر جدی‌تری به حال این شیوه تازه تبلیغی بکنند که مستقیما فرهنگ و اعتقادات مردم را نشانه رفته است.

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۷۲۹۹۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ماجرای صعود به جام جهانی با آهنگ صادق بوقی!

به گزارش ورزش سه و به نقل از همشهری، تیم ملی فوتسال افغانستان در جام‌ملت‌های آسیا 2024 با هدایت سرمربی ایرانی خود دست به‌کار بزرگی زد و توانست برای اولین‌بار به جام‌جهانی صعود کند؛ اتفاقی که بازتاب بسیاری در رسانه‌های ورزشی داشت. مجید مرتضایی، سرمربی تیم ملی فوتسال افغانستان حالا بعد از گذشت چند روز از پایان این مسابقات از حال و هوای مردم افغانستان و تجربه شگفت‌انگیز آنها می‌گوید.

مرتضایی، فوق‌لیسانس مدیریت تربیت‌بدنی، دارنده مدرک A آسیا، مدرس فیفا و فدراسیون فوتبال است و سابقه مربیگری در تیم‌ فوتسال فرش‌آرای مشهد در لیگ دسته‌اول فوتسال کشور و همچنین کمک‌مربیگری در تیم ابومسلم خراسان را در کارنامه خود دارد. او درباره جزئیات تشکیل تیم ملی فوتسال افغانستان و صعود این تیم به جام‌جهانی با خبرنگار همشهری گفت‌وگو کرده است که در ادامه می‌خوانیم:

* تجربه حضور در جام‌ملت‌های آسیا آن هم با تیمی مثل افغانستان، سخت نبود؟
تقریبا برای تمام بازیکنان و مربیان افغانستان تجربه جدیدی بود به این دلیل که تا آن زمان هیچ تیم ملی‌ای از افغانستان نتوانسته بود به مراحل نهایی در جام‌ملت‌های آسیا راه پیدا کند و رسیدن به این جایگاه 10سال طول کشید. البته استرس خیلی زیادی وجود داشت چون محیط برای بازیکنان افغانستان ناشناخته بود.

* مراحل آماده‌سازی تیم ملی فوتسال افغانستان چطور بود؟
قبل از شروع جام‌ملت‌ها بازی‌های دوستانه زیادی داشتیم. در یک تورنمنت در تایلند شرکت کردیم سپس به میانمار رفتیم و چند بازی تدارکاتی انجام دادیم و بعد از آن نیز چند بازی دوستانه با عربستان، چین و تاجیکستان برگزار کردیم تا درنهایت با آمادگی کامل در مسابقات حاضر شده و نتایج قابل‌قبولی بگیریم.

* چه اتفاقی افتاد که تصمیم به هدایت تیم ملی فوتسال افغانستان گرفتید. پیشنهاد از کجا بود؟
از 4، 5سال قبل فدراسیون فوتبال افغانستان به این جمع‌بندی رسیده بود که از یک مربی ایرانی استفاده کند. با توجه به اینکه من در لیگ برتر فعالیت داشتم و چند بازیکن افغانستان در لیگ ایران بودند این پیشنهاد برای من مطرح شد اما آمدن حکومت طالبان در آن زمان در این پروسه یکی دو سال توقف ایجاد کرد تا اینکه کشور افغانستان سر و شکل گرفت و فدراسیون افغانستان کار خود را دوباره شروع کرد و پیشنهاد حضور من در تیم ملی فوتسال افغانستان جدی‌تر شد و از من خواستند آنجا حضور پیدا کنم. من هم رفتم و قرارداد امضا کردم. فکر می‌کنم 2سال پیش همین موقع‌ها بود که نخستین حضور افغانستان در مقدماتی جام‌ملت‌های آسیا را در قرقیزستان داشتیم اما با توجه به وقت کمی که قبل از این مسابقات داشتیم و اینکه تیم را 20روز بود که تحویل گرفته بودیم به‌خاطر تفاضل گل نتوانستیم به مسابقات جام‌ملت‌ها صعود کنیم. در ادامه با همکاری و کارهای زیربنایی که انجام شد، 6ماه برای حضور در مسابقات فرصت داشتیم. در این فرصت لیگ برتر افغانستان را دیدیم، بازیکنانی که در ایران و خارج از ایران بازی می‌کردند را زیرنظر گرفتیم و در نهایت تیم خوبی برای مسابقات آماده کردیم.

* پس افغانستان هم لیگ فوتسال دارد؟
بله. لیگ برتر افغانستان هر سال در بهمن و اسفند با شرکت 12تیم برگزار می‌شود. البته 2سال متوقف شده بود و از آن زمان به بعد دوباره راه افتاد.

* ظاهرا لژیونر هم داشتید؟
خیلی از بازیکنان را از لیگ افغانستان انتخاب کردیم و اکثر آنها هم بازیکنانی بودند که قبل از آن در ایران بازی می‌کردند یعنی از بچه‌های مهاجر افغانستان استفاده کردیم. غیر از لیگ برتر افغانستان در ایران هم مسابقات مهاجران در مشهد و تهران برگزار می‌شد که آنها را هم رصد کردیم، بازیکنانی که در سوئد و آلمان بازی می‌کردند  را هم زیرنظر گرفتیم. البته این لژیونرها در دور قبل در تیم حضور داشتند اما بنا به دلایلی در جام‌ملت‌ها در کنار ما نبودند.

* واکنش‌ها در افغانستان به این دستاورد بزرگ چطور بود؟
بی‌نهایت عالی بود و تا آنجا که خبر دارم 47میلیون جمعیت افغانستان خوشحال بودند. در فرودگاه ترکیه هم استقبال خیلی خوبی شد.

* چهره‌های مطرح هم واکنش نشان دادند؟
بله. چهره‌هایی از خارج و داخل افغانستان واکنش نشان دادند. به‌عنوان مثال پیام آقای اینفانتینو برای تیم ملی فوتسال افغانستان که خود ایشان هم هیجان‌زده شده بود که چطور یک تیم ناشناخته در همان نخستین حضورش در جام‌ملت‌ها برای نخستین بار به جام‌جهانی صعود می‌کند. رئیس‌الوزرای افغانستان پیام دادند. در کل مردم افغانستان به این دلیل از صعود تیم ملی فوتسال افغانستان به جام‌جهانی خیلی خوشحال بودند که در تاریخ کل رشته‌های ورزشی افغانستان این اولین‌بار بود که افغان‌ها بعد از 70سال که در رشته‌های ورزشی مختلف فعالیت داشتند در یک رشته تیمی به جام‌جهانی صعود کردند.

* کلیپی از خوشحالی بازیکنان با آهنگ صادق بوقی در رختکن تیم ملی فوتسال افغانستان در فضای مجازی حسابی ترند شد.
بازیکنان افغانستان این قول را از بدنساز تیم گرفته بودند که اگر تیم به جام‌جهانی صعود کرد باید این خوشحالی را انجام دهد و در وهله اول بدنساز تیم زیر بار نمی‌رفت ولی با اصرار بازیکنان افغانستان این کار را انجام داد. فکر می‌کنم از خود صادق بوقی هم هیجان بیشتری نشان داد و خیلی در این نقش فرورفته بود!

* کمی از خودتان صحبت کنید. همکاری مجید مرتضایی با تیم ملی فوتسال افغانستان ادامه دارد؟
قرارداد من با تیم ملی فوتسال افغانستان تا پایان 2024 بود و قرار شد که اگر تیم به جام‌جهانی صعود کند مبلغی به‌صورت خودکار به قراردادم اضافه شود و این اتفاق هم افتاد.

* بعد از جام‌ملت‌ها پیشنهاد جدید داشتید؟
رفتن با افغانستان به جام‌جهانی افتخار بزرگی است ولی با توجه به اینکه حضور در جام‌جهانی برای من خیلی جذاب بوده و مردم این کشور خیلی از این حضور خوشحالند، می‌خواهم با این تیم در آنجا شگفتی‌ساز شویم. می‌خواهم این کار را به سرانجام برسانم و پیشنهاد‌ها را نپذیرفتم. اما حقیقتا از جاهای مختلف پیشنهاد داشتم، از چند تیم‌ لیگ برتر ایران پیشنهادهایی داشتم که چندبرابر بود و از امارات هم پیشنهاد داشتم که قبول نکردم.

* در پایان چه صحبتی دارید؟
خیلی خوشحالم که خداوند این لطف را به من داشته که به کمک بازیکنان افغانستان توانستم در اوج سختی، در اوج غم و در اوج محنت میلیون‌ها افغان را خوشحال کنم.

* اینطور که معلوم است برای انتخاب بازیکنان حسابی وقت گذاشته‌اید؟
بازیکنان تیم ملی افغانستان را از بین نزدیک به 70نفر انتخاب کردیم که حدود 35نفر زیر 20سال و 35نفر بالای 20سال بودند. تقریبا 10ماه پیش اردویی در مشهد برگزار کردیم که از بین اینها حدود 18نفر را برای تیم بزرگسالان انتخاب کردیم. از طرف دیگر مجاورت با ایران هم شانس بزرگ افغانستان بود.



* چرا؟
به این دلیل که ایران مهد فوتسال است و بازی کردن با تیم‌های ایرانی خیلی به تیم ملی فوتسال افغانستان کمک کرد. مثلا در همین مشهد 16بازی دوستانه با تیم‌های لیگ یک و دو ایران انجام دادیم که به‌نظر من خیلی از آن تیم‌ها از تیم‌های ملی که با آنها بازی کردیم قوی‌تر بودند. خوبی برگزاری اردو در ایران این است، یعنی شما اگر با یک تیم لیگ استان ایران هم بازی کنید ممکن است از لحاظ قدرت با یکی از تیم‌های ملی برابری کند. رونق فوتسال در ایران به پیشرفت فوتسال افغانستان خیلی کمک کرده است.

* افغانستان در مرحله گروهی تیم بسیار خوبی نشان داد اما شاید پیروزی برابر قرقیزستانی که ژاپن و ویتنام را شکست داده بود، خیلی کار بزرگی بود. به‌نظر می‌رسید بازیکنان افغانستان رفته‌رفته به‌خودباوری رسیده بودند.
دقیقا. 6بازیکن از 14بازیکن افغانستان حتی یک بازی ملی هم نداشتند. مربیان بهتر حرف من را متوجه می‌شوند. یک بازیکنی که هیچ تجربه‌ای در بازی‌های برون‌مرزی نداشته، وقتی بتواند عملکرد قابل‌توجهی در این سطح از بازی‌ها داشته باشد خیلی اتفاق خوبی رخ داده است.

* حقیقتا فکر می‌‌کردید تیم ملی فوتسال افغانستان به جام‌جهانی صعود کند؟
از زمانی که شروع کردیم به بچه‌ها گفتم هدف ما جام‌جهانی است و باید برای این هدف تلاش کنیم اما واقعیت را بگویم آن روزی که قرقیزستان را بردیم و به جام‌جهانی صعود کردیم برای خود من قابل باور نبود و به بازیکنان می‌گفتم باور می‌کنید به جام‌جهانی رفتیم!

دیگر خبرها

  • اینستاگرام با Add Yours امکان اشتراک‌گذاری آهنگ را فراهم کرد
  • جنین‌هایی که از شکم‌ مادرشان در اینستاگرام کار می‌کنند
  • دانلود آهنگ های شاد جدید 1403
  • گوشته زمین آنقدر داغ است که صفحات پوسته زمین بر آن شناورند!
  • اقدام خبرساز ستاره اروگوئه‌ای: داروین نونیز تمام عکس‌هایش با پیراهن لیورپول را پاک کرد!
  • ماجرای صعود به جام جهانی با آهنگ صادق بوقی!
  • امیر تتلو در مدح امام علی (ع) شعر سرود + عکس | اجازه ساختن آهنگ داده می شود؟
  • رئیس پلیس فتا: اینستاگرام بیشترین حجم آلودگی جرایم غیر اخلاقی را دارد
  • موسیقی شمال خراسان سوژه ساخت یک آهنگ جدید شد
  • دوقلوهای اصفهانی آهنگ شیرازی منتشر کردند/داستان به روز رسانی شدن!