Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-05-01@03:11:35 GMT

سیگنال افزایش عرضه دلا‌ر

تاریخ انتشار: ۲۵ بهمن ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۷۳۸۱۷۹

دیروز بانک مرکزی با بازبینی دستورالعمل آبان‌ماه مشوق‌های جدیدی را برای صادرکنندگان معرفی کرد. براساس اطلاعیه این بانک، صادرکنندگان بر مبنای میزان ارز بازگشتی خود در۴ دسته قرار می‌گیرند. ۳ دسته تشویق و دسته چهارم به مراجع قضایی معرفی می‌شوند. نکته مهم این دستورالعمل که اعتبارش تا پایان سال ۹۷ است، اختیار بیشتر صادرکنندگان برای فروش ارز در بازار است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در صورتی که سیاست بازارساز به هدف اصابت کند و سمت عرضه دلار در بازار تقویت شود، می‌توان انتظار داشت که قیمت دلار طی هفته‌های آتی در کانال‌های پایین‌تر نوسان کند.

به گزارش دنیای اقتصاد، در سومین روز کاری هفته، دلار سومین رشد متوالی را تجربه کرد و سکه تمام بهار آزادی نیز به ۱۰ قدمی مرز ۴ میلیون و ۳۰۰ هزار تومانی رسید. روز چهارشنبه شاخص ارزی ۵۰ تومان افزایش قیمت را به ثبت رساند و روی عدد ۱۲ هزار و ۲۰۰ تومان قرار گرفت. هم جهت با رشد قیمت دلار، سکه تمام بهار آزادی ۲۰ هزار تومان افزایش قیمت را ثبت کرد و به بهای ۴ میلیون و ۲۹۰ هزار تومان رسید. برخی از معامله‌گران عنوان کردند که در ساعات پایانی روز قیمت این فلز گران بها به بالای مرز ۴میلیون و ۳۰۰ هزار تومان رفت. افزایش قیمت سکه تمام در شرایطی صورت گرفت که دیروز بهای اونس تا ساعت ۴ بعدازظهر در بازارهای جهانی روند نزولی داشت و حتی به زیر محدوده هزار و ۳۱۰ دلار نزول کرد. به این ترتیب، می‌توان گفت مهم‌ترین عاملی که موجب افزایش قیمت سکه در بازار داخلی شد، رشد بهای دلار بود.

سومین نوسان دلار در کانال ۱۲ هزار تومانی و پیشروی به سمت قیمت‌های بالاتر با سرعت کم در شرایطی صورت گرفته است که برخی معامله‌گران انتظار داشتند با افزایش عرضه بازارساز قیمت به زیر مرز یاد‌شده بازگردد. در این وضعیت، گروهی از نوسان‌گیران سعی داشتند چنین تصوری را در بازار جا بیندازند که کف ۱۲ هزار تومانی برای دلار تثبیت شده و این ارز در حال حرکت به سوی قیمت‌های بالاتر است؛ البته این تصور چندان در بازار جدی گرفته نشد، چرا که روند قیمت در این روز نشان می‌دهد که دلار با وجود روند افزایشی، نوسان قابل ملاحظه‌ای را تجربه نکرد و با یک سرعت مدیریت شده رشد کرد. در مقابل عده‌ای اشاره می‌کردند که در ساعات انتهایی روز قیمت دلار حتی تا محدوده ۱۲ هزار و ۳۰۰ تومان رشد کرد.
سیگنال کاهشی به بازار ارز؟

برخی فعالان ارزی از صحبت‌های دیروز رئیس کل بانک مرکزی برداشت کردند که عرضه ارز طی روزهای آتی افزایش خواهد یافت. روز گذشته، عبدالناصر همتی رئیس کل بانک مرکزی در حاشیه جلسه هیات دولت در جمع خبرنگاران گفت: تصمیم گرفتیم صادرکنندگان مشمول مشوق‌های نیمایی شوند و بتوانند بخشی از ارز را به‌صورت اسکناس وارد بازار کنند.

همتی در صحبت‌های خود عنوان کرد: صادرکنندگانی که تاکنون همکاری مناسبی در زمینه بازگشت ارز داشته‌اند، مشوق‌هایی مانند فروش ارز در بازار به‌صورت اسکناس یا انجام واردات با همان ارز توسط خود را دریافت خواهند کرد. البته می‌توانند این ارز را برای واردات دیگران نیز تخصیص دهند. برخی از فعالان عنوان کردند، صحبت‌های رئیس کل را می‌توان به‌عنوان سیگنالی در نظر گرفت که خبر از افزایش عرضه ارز طی روزهای آتی می‌دهد، چرا که صادرکنندگان می‌توانند ارز خود را با قیمت‌های بالاتر در بازار آزاد به فروش برسانند؛ امری که می‌تواند با تقویت سمت عرضه زمینه‌ساز کاهش قیمت‌ها در بازار شود. در اواخر روز اطلاعیه‌ای از سوی بانک مرکزی منتشر شد و در بند آخر آن نیز عنوان کرد، صادرکنندگانی که تاکنون نسبت به ایفای تعهدات ارزی خود مطابق مصوبات و دستورالعمل‌ها اقدام نکرده‌‌اند و توصیه‌های این بانک را در مورد بازگشت ارز حاصل از صادرات رعایت نکرده‌اند، به زودی برابر با مقررات مرتبط اقدام قانونی درخصوص آنها صورت می‌گیرد.

در روزهای اخیر افزایشی‌های بازار نیز بیشتر سعی می‌کنند روی اخبار مانور دهند و از طریق آن زمینه‌ساز افزایش قیمت در بازار داخلی شوند. مهم‌ترین خبری که نوسان‌گیران سعی می‌کنند پیرامون آن جوسازی کنند، جلسه هفته آینده گروه اقدام ویژه مالی (FATF) است. آنها سعی می‌کنند این تصور را به سایر معامله‌گران القا کنند که ایران به واسطه عدم تصویب لوایح پولشویی در مجمع تشخیص مصلحت نظام توسط گروه ویژه اقدام مالی در لیست سیاه قرار خواهد گرفت.

این گروه باور دارند، در صورت وقوع چنین اتفاقی ارتباطات بانکی و کانال‌های مالی فعلی نیز دچار مشکل خواهد شد و این موضوع فضای بازار ارز را نیز تحت تاثیر قرار خواهد داد. این در حالی است که شماری از فعالان اعتقاد دارند هر گونه تصمیم FATF تاثیر کوتاه مدتی بر بازار خواهد داشت و این متغیر در میان مدت اثر قابل ملاحظه‌ای بر بازار ارز نخواهد داشت. یکی دیگر از متغیرهایی که افزایشی‌ها پیرامون آن جوسازی کردند، رشد نرخ حواله درهم به بالای مرز 3 هزار و 300 تومان بود. آنها باور دارند، عبور درهم از این نرخ خبر از ورود تقاضای بیشتر به بازار دارد و شکست این مرز مقاومتی، تقاضای بیشتری را به بازار خواهد آورد.

منبع: فرارو

کلیدواژه: اقتصاد دلار بازار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۷۳۸۱۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازارساز ترمز رشد ارز را کشید/خبری از افزایش قیمت دلار نیست

یک کارشناس اقتصادی گفت: بازار ارز در یک هفته اخیر روند نزولی داشته به طوری که دلار به نزدیک ۶۰ هزار تومان رسیده و تا زمانی که آرامش در فضای سیاسی و اقتصادی حاکم باشد نرخ ارز در همین حدود‌ها خواهد ماند و خبری از افزایش قیمت دلار نیست. - اخبار اقتصادی -

مرتضی افقه استاد اقتصاد و کارشناس مسائل اقتصادی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم با بیان اینکه اقتصاد کشور به میزان فروش نفت؛ ارتباطات خارجی و مسائل سیاسی وابسته است، اظهارداشت: هر تحول سیاسی که منجر به تغییر در روابط خارجی و تجارت شود بر بازار ارز اثر می‌گذارد.

قدرت نظامی پشتوانه ثبات اقتصاد/ریزش دلار به‌سمت کانال 50هزار



وی افزود: درگیری‌های سیاسی ایران و همچنین تنش‌های منطقه باعث افزایش انتظارات تورمی و در نهایت رشد نرخ ارز شد؛ اما زمانی که مردم و فعالین اقتصادی از کاهش تنش و شوک‌ها سیاسی اطمینان پیدا کردند نرخ ارز روند نزولی خود را آغاز کرد.

این تحلیلگر مسائل اقتصادی اظهار داشت: بازار ارز در یک هفته اخیر روند نزولی داشته به طوری که دلار به نزدیک 60 هزار تومان رسیده و تا زمانی که آرامش در فضای سیاسی و اقتصادی حاکم باشد نرخ ارز در همین حدود‌ها خواهد ماند و خبری از افزایش قیمت دلار نیست.

وی افزود: افزایش یا کاهش نرخ ارز در بلند مدت به احتمال وقوع یا عدم وقوع شوک‌های سیاسی بستگی دارد، البته خوشبختانه طبق گزارش‌های اعلام شده از سوی مراجع رسمی فروش نفت افزایش یافته؛ بنابراین دست بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز باز است.

افقه بیان کرد: بانک مرکزی در سمت عرضه با مشکلی مواجه نیست؛ بنابراین می‌تواند سیاست‌های مناسبی را در بازار ارز اتخاذ کند؛ البته هم‌اکنون نیز با اقدامات خوب بازارساز و کاهش تنش‌های سیاسی شاهد اُفت قیمت دلار هستیم.

این استاد دانشگاه درباره نقش دلالان و سفته بازان در افزایش نرخ ارز در یک ماه گذشته گفت: زمینه فعالیت سفته بازان و سوداگران با رخ دادن تنش و شوک‌های سیاسی بیشتر می‌شود یعنی زمانی که ایران با مسائل سیاسی رو به رو است عده‌ای از این فضا برای دلالی و بالا بردن نرخ ارز به منظور به دست‌آوردن عایدی استفاده می‌کنند؛ بنابراین مردم باید دقت کافی داشته باشند تا گرفتار این بازی‌های مقطعی نشده و متضرر نشوند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • پیش‌بینی قیمت دلار ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ / دلار زیر چتر کدام رخداد جان گرفت؟
  • تثبیت قیمت نفت در پی مذاکرات آتش‌بس در خاورمیانه
  • قیمت دلار، سکه و طلا در بازار امروز سه‌شنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • چه کسی ترمز رشد ارز را کشید؛ دیگر خبری از افزایش قیمت نیست؟
  • سیگنال پشت خطی به قیمت دلار/ خبر خوش ارزی چیست؟
  • ببینید | سیگنال مهم بانک مرکزی به قیمت دلار؛ خبرهای خوش در راه است؟
  • پیش بینی قیمت طلا و سکه 11 اردیبهشت 1403 / سکه امامی میلیونی رشد کرد
  • بازار میوه‌های نوبرانه تا پایان اردیبهشت به ثبات می‌رسد
  • چشم بازار نفت به خاورمیانه/ ضعف کوتاه‌مدت نفت نشانه چیست؟
  • بازارساز ترمز رشد ارز را کشید/خبری از افزایش قیمت دلار نیست