Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارس نیوز»
2024-05-05@20:43:15 GMT

مساله موشکی ایران موضوعی داخلی است

تاریخ انتشار: ۲۵ بهمن ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۷۴۱۲۴۵

به گزارش پارس نیوز، 

علی لاریجانی در پایان سفر دو روزه به کشور ژاپن در نشست مطبوعاتی با اشاره به مذاکرات سازنده با مسئولان ژاپنی ابراز امیدواری کرد که مذاکرات مستمر باشد.

رئیس مجلس در پاسخ به خبرنگار ان اچ کی ژاپن مبنی بر اینکه ترامپ به صورت یکطرفه از برجام خارج شده و آیا این امکان وجود دارد که ایران نیز از برجام خارج شود، گفت: شما هم قبول دارید که کار ترامپ اشتباه بود و پرستیژ آمریکا را له کرد و این نشان می دهد این دولت، دولت مستقری نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: آمریکایی ها با تصورات اشتباهی وارد شدند و پشیمان می شوند ولی ما از راه اشتباه نمی رویم و با یک منطقی حرکت می کنیم و لازم نیست راجع به پدیده هایی که اکنون زمان آن نیست پاسخ دهیم.

لاریجانی در پاسخ به خبرنگار کی یو دو ژاپن که از چگونگی روابط ایران و ژاپن با توجه به تحریم از سرگرفته شده و کاهش فعالیت های شرکت های ژاپنی پرسیده بود و راهکار پیش روی دوطرف را سوال کرده و اینکه به چارچوبی دو کشور خواهند رسید، گفت :من با نظر شما موافقم که اگر در مقابل اینگونه تحریم ها کشورها تسلیم شوند به ضرر آنها خواهد بود و حتی اروپایی ها هم که نزدیک ترین ارتباط را با آمریکا دارند به دنبال سازوکار جدایی از آمریکا با ایران هستند.

وی افزود:این تحریم های یکجانبه نمی تواند دوام داشته باشد و اقتصاد راه خود را پیدا می کند ما با شرکت های بزرگ ژاپنی گفتگو کردیم که اکثرشان در تهران دفتر دارند البته باید بیشتر تلاش کنیم.

رئیس مجلس در پاسخ به خبرنگار روزنامه آساهی ژاپن مبنی برمحدود بودن spv خاطرنشان کرد: کار اروپایی ها یک شروع است و با مجموع شرایطی که اروپایی ها داشتند یک شروع خوب بوده باید کمی فرصت داد تا عمل شود و دلیلی نمی بینم که نگاه منفی داشته باشیم.

رئیس مجلس درخصوص اظهار نظر اروپایی درباره مسئله موشکی نیز گفت: این مسئله موضوع جدایی است و جنبه دفاعی دارد و نگاه ما این است که به امنیت منطقه کمک می کند.

ایران خیلی احتیاج به پول نفت ندارد

وی در پاسخ به خبرنگار رادیو ژاپن مجموع مذاکرات دو جانبه ایران و ژاپن را سازنده دانست و گفت: دوستانی که در بخش خصوصی کار می کنند ایده های واقع بینانه ای وجود دارد هم روسای دو مجلس ژاپن نگاه صمیمانه و علاقه مند به روابط دو جانبه دارند و همینطور جناب نخست وزیر نیز نگاه مثبتی دارند.

لاریجانی افزود: با توجه به اینکه تحولات در منطقه سرعت زیادی دارد و زمینه های بیشتری برای گفتگو وجود دارد من از روسای دو مجلس دعوت کردم به ایران تشریف بیاورند.

وی در پاسخ خبرنگار روزنامه آساهی ژاپن که پرسید ژاپن جزو هشت کشوری است که معافیت از آمریکا دارد اما این معافیت تا ماه می است و بعد از ماه می را چگونه پیش بینی می کنید و آیا سازوکاری وجود دارد، گفت:با توجه به علاقه دوستان ژاپنی بر توسعه روابط به دنبال سازوکار پایداری هستند.

لاریجانی با تاکید بر اینکه ایران خیلی احتیاج به پول نفت ندارد، تصریح کرد: قبل از انقلاب، شاه ۶ میلیون بشکه نفت تولید می کرد و جمعیت کشور ۳۰ میلیون بود اما امروز ۸۰ میلیونیم و ۲ میلیون نفت صادر می کنیم.

وی تاکید کرد: همچنین در خیلی از زمینه ها روی پای خود ایستادیم و به عنوان نمونه ۹۷ درصد دارو مورد نیاز در داخل تولید می شود.

رئیس مجلس با تاکید بر اینکه این اضطراب تصنعی است و مبنای واقعی ندارد عنوان کرد: البته این نکته هم هست که فروش نفت راه خود را پیدا می کند و اگر اینطور نبود آمریکایی ها دستپاچه نبودند تا کنفرانس راه بیندازند.

وی افزود: البته آمریکا در تحریم ایران موفق نبوده و این کنفرانس قبل از تولد سقط جنین شد و کشورهای مهم استقبال نکردند.

وی با اشاره به اینکه این کنفرانس برای صلح خاورمیانه است اما اصل موضوع که خودگردان است شرکت نمی کند و بجای آنها آقای کوشنرد در آن شرکت کرده است.

رئیس مجلس در پاسخ به خبرنگار ان اچ کی مبنی بر اینکه کشورهای عربی به دنبال روابط با اسرائیل هستند، گفت: اجلاس ورشو ورشکسته است افراد متشخص و معروف در آن شرکت نکردند و با این گونه اجلاس ها نمی شود مسئله فلسطین را خاک مالی کرد و بی ارزش تر از این حرف هاست که نظر بدهیم.

وی در مورد ارتباط کشورهای عربی با اسرائیل خاطرنشان کرد: آنها ضرر خواهند کرد چرا که اسرائیل در بین کشورهای مسلمان نفرت انگیز بوده و این هم مثل پروژه پایتخت کردن قدس به شکست خواهد انجامید.

رئیس مجلس در پاسخ به طرح سوالی از سوی خبرنگاران مبنی بر اینکه ژاپن یکی از متحدان آمریکاست و اینکه در این شرایط مواضع دولت ژاپن سخت خواهد بود و از ژاپن چه ایفای نقشی را انتظار دارید، گفت: شما نمی دانید که آمریکایی ها خارج شدند و آنها  رویارویی کردند نه ما و ما بیشترین تعامل را برای امنیت منطقه داشتیم که با داعش جنگیدیم آمریکایی ها مسئله می سازند و مسئله ای را حل نمی کنند و این صحنه بین الملل را خسته کرده است.  

وی ادامه داد: خروج از توافق پاریس یا خروج از توافق موشکی روسیه و این رویایی است ایران یک کشور مسئولیت پذیر است و ما نمی توانیم در مسیر غلط کشورها گام برداریم. ما شرایط ژاپن را درک می کنیم روابط با ژاپن مربوط به دیروز و امروز نیست و بلند مدت است و هیچ وقت در طول این مدت خسارتی از ژاپن ندیده ایم و هر دو کشور تمایل دارند این روابط ادامه پیدا کند اما دلیل بر این نیست که در همه زمینه ها اتفاق نظر داشته باشیم اما برآیند همکاری ها موثر است.

 

منبع: پارس نیوز

کلیدواژه: ژاپن ایران دولت ایران و ژاپن اقتصاد پول بخش خصوصی نفت دارو سقط جنین صلح خاورمیانه کشورهای عربی فلسطین خاک مسلمان پایتخت روسیه ایران ایران و ژاپن دولت رئیس مجلس مسلمان پارس پارس نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارس نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۷۴۱۲۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دولت سیزدهم کم خرج‌ترین دولتِ در حال توسعه شد

به گزارش صدای ایران از ایرنا، جدیدترین آمار منتشر شده توسط صندوق بین المللی پول از میزان هزینه‌کرد دولت‌ها در ۳۸ کشور در حال توسعه با درآمد متوسط نشان می‌دهد دولت ایران کمترین میزان هزینه‌کرد نسبت به تولید ناخالص داخلی در میان این دولت‌ها را طی سال ۲۰۲۳ داشته است.

این نهاد بین المللی در گزارش جدید خود موسوم به «دیده‌بانی مالی» نسبت هزینه‌کرد دولت ایران به تولید ناخالص داخلی در سال ۲۰۲۳ را تنها ۱۳.۵ درصد محاسبه کرده است که کمترین رقم در میان کشور‌های در حال توسعه با درآمد متوسط است.

هزینه‌کرد دولت ایران طی دو سال متوالی کاهش داشته و از معادل ۱۴.۲ درصد جی دی پی در سال ۲۰۲۱ به ۱۳.۸ درصد در سال ۲۰۲۲ و ۱۳.۵ درصد در سال ۲۰۲۳ کاهش یافته است.

دولت کویت در میان این کشور‌ها پرخرج‌ترین دولت شناخته شده به طوری که نسبت هزینه‌کرد دولت این کشور به تولید ناخالص داخلی در سال میلادی گذشته ۵۰.۸ درصد بوده است.

متوسط هزینه‌کرد دولت‌ها در این ۳۸ کشور نیز ۳۲.۶ درصد اعلام شده که بیش از دو برابر ایران بوده است. متوسط هزینه‌کرد دولت‌ها در خاورمیانه و شمال آفریقا نیز معادل ۲۹.۷ درصد تولید ناخالص داخلی منطقه بوده که بیش از دو برابر ایران است.

نسبت هزینه‌کرد دولت‌ها در برخی کشور‌های دیگر به تولید ناخالص داخلی آنها در سال ۲۰۲۳ عبارت است از: برزیل ۴۷.۹ درصد، چین ۳۳.۹ درصد، مصر ۲۲.۷ درصد، اندونزی ۱۶.۶ درصد، مالزی ۲۳.۳ درصد، عربستان ۳۲.۳ درصد، ونزوئلا ۱۴.۴ درصد، پاکستان ۱۹.۲ درصد، عمان ۲۶.۲ درصد، قطر ۲۴.۴ درصد، روسیه ۳۶.۸ درصد، ترکیه ۳۳.۹ درصد، امارات ۲۵.۹ درصد، و ویتنام ۱۹.۹ درصد.


دیگر خبرها

  • مذاکره وزارت ارتباطات برای ارتقای کیفیت مودم‌های داخلی + فیلم
  • مذاکره وزارت ارتباطات برای ارتقا کیفیت مودم‌های داخلی + فیلم
  • اسلامی‌سازی علوم انسانی امری ضروری است
  • تخفیف نجومی ایران برای فروش نفت؛ واقعی یا کیک؟
  • پاسخ سخنگوی شورای نگهبان به ادعای حسن روحانی
  • ایرنا : دولت سیزدهم کم خرج‌ترین دولتِ در حال توسعه شد
  • دولت سیزدهم کم خرج‌ترین دولتِ در حال توسعه شد
  • جلوگیری از واردات واکسن‌های دامی دارای مشابه داخلی
  • افشین قطبی شدیدا دلخور و به حضور در تیم ملی واکنش نشان داد
  • رشد ۲۵ درصدی شرکت‌کنندگان در آزمون حفظ قرآن کریم